Apple MacBook - limitowana edycja edukacyjna
Napisano 06 grudnia 2006 - 00:22
Napisano 06 grudnia 2006 - 01:15
Dziwie sie Waszej ocenie, na co sobie mozna pozwolic bedac studentem lub nauczycielem.
Duza czesc mojego otoczenia (znajomi, rodzina) jest w tym srodowisku i widze ze tak zle nie jest.
To chyba tylko na zachodzie takie cuda :roll:
Napisano 06 grudnia 2006 - 01:48
Napisano 06 grudnia 2006 - 10:39
Napisano 06 grudnia 2006 - 12:06
Napisano 06 grudnia 2006 - 12:10
Napisano 06 grudnia 2006 - 12:15
Napisano 06 grudnia 2006 - 12:32
Napisano 06 grudnia 2006 - 13:16
a czy nie uwazacie ze mogli by chociaz juz wrzucac do macow SD a nie ciagle to combo?
w tych C2D tez w najtanszej konfiguracji tez jest combo (ale te w wersji student to ta sama chyba konfiguracja).
W dzisiejszych czasach? I to gdy maci sa tak multimedialne (iLife, FrontRow), nie oszukujmy sie 4000zl to nie sa male pieniadze.
Chociaz chwala im za to ze robia promocje, bo za 500zl zaoszczedzone mozna juz dokumic pamieci lub iPod'a. Ale jakos to combo mnie denerwuje
Zgadzam się z Tobą. Combo w dzisiejszych czasach to naprawdę żart. Mam nadzieję, że wnet SD i 1GB RAM będzie podstawową konfiguracją
Napisano 06 grudnia 2006 - 13:19
to nie jest kwestia czy wystarczy czy nie ale w komputerze za taka kase gdzie jednak sporo rzeczy jest PRO nie wypada wrzucac nagrywarki z poprzedniej epoki..
dokladnie o to mi chodzi teraz dvd jest juz standardem tym bardziej ze dolaczaja pakiet iLife ktory zawiera w sobie m.in. iDVD!!! taka przyszlosciowa firma, a takie faux pas!!!:roll:
A gdzie tu Think Diffrent?
Napisano 06 grudnia 2006 - 14:37
Ano u nas niestety!dokladnie o to mi chodzi teraz dvd jest juz standardem tym bardziej ze dolaczaja pakiet iLife ktory zawiera w sobie m.in. iDVD!!! taka przyszlosciowa firma, a takie faux pas!!!:roll:
A gdzie tu Think Diffrent?
Oni (pecetowcy) mają napędy DVD w laptopach nawet tanich a my makowcy jeszcze combo i to jest totalnie Different , ale jak standardem w pecetach będzie Blu-ray to DVD będzie nawet w najtańczym MacBooku...
Napisano 06 grudnia 2006 - 14:39
Ano u nas niestety!
Oni (pecetowcy) mają napędy DVD w laptopach nawet tanich a my makowcy jeszcze combo i to jest totalnie Different , ale jak standardem w pecetach będzie Blu-ray to DVD będzie nawet w najtańczym MacBooku...
Napisano 06 grudnia 2006 - 14:59
Ano u nas niestety!
Też mam combo w swoim pecetowym lapsie jeśli to was pocieszy.
Napisano 06 grudnia 2006 - 16:04
Napisano 06 grudnia 2006 - 17:03
Napisano 06 grudnia 2006 - 17:44
A mnie wciąż zastanwia, dlaczego zwykły uczeń, nie studen, nie może nabyć sobie Maka ze zniżką
Zgaduje, ze przyczyna jest banalna: zainwestowanie w przyzwyczajenie do makow ludzi, ktorzy najprawdopodobniej beda mieli wyzsze wyksztalcenie, widoki na wyzsze stanowiska (kto wie, czy nie decyzyjne w kwestii wyboru komputerow dla podwladnych) i generalnie jasniejsza przyszlosc - czyli w studentow - zwraca sie bez porownania lepiej, niz zainwestowanie w przyzwyczajenie do makow ludzi, ktorych przyszlosc jest wielkim znakiem zapytania, i ktorzy w zasadniczej wiekszosci i tak nie ze swoich pieniedzy kupuja komputer...
Nie twierdze, ze taka strategia jest sluszna ani ze jest prawdziwa. Jedynie, jak wspomnialem, zgaduje.
Napisano 06 grudnia 2006 - 21:39
Zgaduje, ze przyczyna jest banalna: zainwestowanie w przyzwyczajenie do makow ludzi, ktorzy najprawdopodobniej beda mieli wyzsze wyksztalcenie, widoki na wyzsze stanowiska (kto wie, czy nie decyzyjne w kwestii wyboru komputerow dla podwladnych) i generalnie jasniejsza przyszlosc - czyli w studentow - zwraca sie bez porownania lepiej, niz zainwestowanie w przyzwyczajenie do makow ludzi, ktorych przyszlosc jest wielkim znakiem zapytania, i ktorzy w zasadniczej wiekszosci i tak nie ze swoich pieniedzy kupuja komputer...
Nie twierdze, ze taka strategia jest sluszna ani ze jest prawdziwa. Jedynie, jak wspomnialem, zgaduje.
Wiele nie inwestują, biorąc pod uwagę ceny w Media Markcie i Saturnie.
Napisano 06 grudnia 2006 - 21:46
Wiele nie inwestują, biorąc pod uwagę ceny w Media Markcie i Saturnie.
jesli to SADowa promocja, to nie dziwie sie, ze jakies dlugoterminowe, wieloletnie inwestycje niespecjalnie ich pociagaja
Napisano 09 grudnia 2006 - 18:17
Napisano 20 grudnia 2006 - 19:33
Napisano 22 grudnia 2006 - 16:10
Napisano 22 grudnia 2006 - 18:41
Cena komputera jest pierwszym elementem odstarszającym i zniechęcającym do zakupu, zwłaszcza, jeśli spojrzy się przez pryzmat przękątnej matrycy, braku nagrywarki DVD i pakietu biurowego. ...
Przecież przenośne 13-stki są droższe od wielkich 15-tek!
Popatrz sobie na ceny Asusa W7 i Sony Vaio VGN-C.
I zauważ, że nie dają do nich MS Office za darmo.
Napisano 22 grudnia 2006 - 19:11
Popatrz sobie na ceny Asusa W7 i Sony Vaio VGN-C.
Tak, tylko ich współplemieńców z 15,4" ekranem można dostać o wiele taniej niż MBP...
Napisano 22 grudnia 2006 - 20:08
Napisano 28 grudnia 2006 - 13:46
Tak, tylko ich współplemieńców z 15,4" ekranem można dostać o wiele taniej niż MBP...
Lepiej sprawdź ile kosztuje Asus V2 albo Sony Vaio VGN-FE ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych