Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple MacBook - limitowana edycja edukacyjna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#1 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2006 - 15:11

Dołączona grafika

Apple IMC Poland SAD sp. z o.o. wprowadził dziś do sprzedaży limitowaną wersję kultowego komputera przenośnego Apple MacBook, przeznaczoną dla studentów i nauczycieli. W ramach przygotowanej specjalnie na polski rynek oferty "Polish Edition", rasowego MacBooka wraz z niesłychanie bogatym zestawem oprogramowania, można kupić za 3999 zł brutto! Oferta ważna jest do końca roku lub do wyczerpana zapasów.

"MacBook Polish Edition to przepustka do cyfrowego świata najnowocześniejszej edukacji i rozrywki. Mając na uwadze ograniczoną zasobność portfeli polskich studentów i nauczycieli, oferujemy jeden z naszych flagowych modeli w atrakcyjnej cenie wraz ze specjalnym zestawem gadżetów dla starych i nowych fanów Jabłuszek" - powiedział Marcin Babiak, dyrektor zarządzający Apple IMC Poland SAD sp. z o.o.

Proponowany środowisku edukacyjnemu w Polsce komputer, wyposażony jest w procesor Intel Core Duo 1,83 GHz, panoramiczny ekran o przekątnej 13,3 cala wyświetlający obraz w rozdzielczości 1280x800 pikseli, 512 MB pamięci RAM, dysk twardy o pojemności 60GB oraz napęd optyczny combo (CD-RW/DVD-ROM). Komputer posiada ponadto wbudowana kamerkę wideo iSight oraz porty: Ethernet, USB 2.0 x 2, FireWire 400 i pilot zdalnego sterowania.

Unikalny design, perfekcyjna jakość wykonania, prostota obsługi i wszechstronna funkcjonalność ? nie tylko te cechy odróżniają BacBooka od innych komputerów. Każdy MacBook dostarczany jest z wszechstronnym pakietem oprogramowania iLife '06, które pozwala użytkownikom od ręki korzystać ze wszelkich dobrodziejstw cyfrowego stylu życia. Zestaw zawiera bardzo łatwe w obsłudze aplikacje iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand oraz iWeb, które pozwalają na tworzenie i obróbkę zdjęć, filmów wideo, podkastów i umożliwiają proste publikowanie własnych treści cyfrowych na platformie .Mac jednym kliknięciem myszki. MacBook Pro posiada zainstalowany system Mac OS X w wersji 10.4.8 Tiger wraz z aplikacjami Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row oraz Photo Booth.

#2 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 05 grudnia 2006 - 15:15

intel core duo?? znaczy wyprzedaz :-)

#3 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 15:25

Jeśli komuś nie potrzebny jest Core 2 Duo to może zaoszczędzić 600zł - w sam raz na iPod nano 2GB

#4 SlimPaul

SlimPaul
  • 152 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2006 - 15:26

Nie oplaca sie. Ja doplace 400 zl i bede mial nowego c2d 2 Ghz :D

#5 syfon

syfon
  • 125 postów
  • SkądJersey (the old one)

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:04

W ramach przygotowanej specjalnie na polski rynek oferty "Polish Edition", rasowego MacBooka wraz z niesłychanie bogatym zestawem oprogramowania, można kupić za 3999 zł brutto! Oferta ważna jest do końca roku lub do wyczerpana zapasów.

Czy ta informacja nie wprowadza troche w blad? Czytajac ja odnioslem wrazenie, ze oprocz standardowego (fakt, ze bogatego) oprogramowania SAD dorzucil cos ekstra.

#6 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:10

mogli chociax iWork dodać :roll: a czym on się różni od zwykłego zestawu?

#7 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:13

niczym

#8 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:23

Apple IMC Poland SAD sp. z o.o. wprowadził dziś do sprzedaży limitowaną wersję kultowego komputera przenośnego Apple MacBook,.

Ahahahahha, MB kultowy? Bez jaj! :D

#9 sleepless

sleepless
  • 314 postów
  • SkądGliwice

Napisano 05 grudnia 2006 - 17:07

Po prostu zwykła wyprzedaż MacBooków Core Duo pod szyldem "MacBook dla studentów" Naturalny sposób na pozbycie się zalegających w magazynie MacBooków Rev. A

#10 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 17:50

Jak dla mnie przeciętnego studenta / nauczyciela nie będzie stać na komputer za 4000 zł, ale cóż. :P

#11 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 grudnia 2006 - 17:51

A czy jest jeszcze rabat dla studentów na MacBooki z Core 2 Duo? P.S. _igi - trzeba sobie robotę znależć i zarobić ;-)

#12 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 17:52

Zawsze można wziąć raty 10x0%

#13 DonArturo

DonArturo
  • 711 postów
  • SkądEsquel, ARG

Napisano 05 grudnia 2006 - 18:48

nauczyciel kontraktowy z całym etatem musiałby odkładać 4 miesiące wszystkie pieniądze na zakup tego tzw. kultowego dość słabo wyposażonego komputera, a student to... szkoda czasu na liczenie

#14 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 05 grudnia 2006 - 18:57

Niestety, lepiej mieć własną firmę niż być nauczycielem ;-) Bez promocji właściciel firmy płaci za MB 3769 + VAT, który jest mu zwracany. Tak więc promocja... hmmm troszkę lipa. ...a i jeszcze jedno. Moja siostra jest nauczycielem. Ma jakieś kursy w tym IBO i gdyby sama chciała kupić MB za 3999 to przypuszczam, że roześmiała by mi się w twarz (albo zagłodziła swoje dzieci:-))

#15 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 grudnia 2006 - 19:10

Niestety, lepiej mieć własną firmę niż być nauczycielem ;-) Bez promocji właściciel firmy płaci za MB 3769 + VAT, który jest mu zwracany. Tak więc promocja... hmmm troszkę lipa.

A kto taki dobry i ten vat zwraca? Media markt czy inny saturn?

#16 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 05 grudnia 2006 - 19:18

Nie oplaca sie. Ja doplace 400 zl i bede mial nowego c2d 2 Ghz :D

Pfff. Ja doplace 500 funtow i bede mial PRO :P

A kto taki dobry i ten vat zwraca? Media markt czy inny saturn?

Urzad skarbowy. Problem w tym, ze jak zamykasz firme to musisz spowrotem zaplacic ten VAT.

#17 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 grudnia 2006 - 19:33

Urzad skarbowy. Problem w tym, ze jak zamykasz firme to musisz spowrotem zaplacic ten VAT.

Który? Bo mój mi jakoś za peceta Vatu uporczywie nie zwraca. A może to jakiś rodzaj świątecznej promocji tylko na maki?

#18 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 19:33

no nie do konca - jesli zamykasz firme od razu po zakupie to o czywiscie marnie na tym wyjdziesz ale jesli masz firme - kupisz na firme jabko i zamkniesz firme po poltora roku - to zawsze mozesz juz zuzyc rzeczone jabko - czyli zajechac je na smierc i zezlomowac protokolarnie :) a moje ma juz 2 rysy na obudowie po 8 miesiacach - wiec juz jest zryte i zajechane :) pozatym jest jeszcze kwestiaa wartosci - do 3500 netto srdoki trwale umarza sie jednorazowo w danym miesiacu - i wlasnie dlatego kupilem ibooka nie pbooka 12" drozsze rzeczy umarza sie po kawalku i trzeba bodajze 3 lat zeby oficjalnie np laptop sie zamortyzowal (i inny sprzet komputerowy) = trzeba sie dobrze zastanowic kupujac cos na firme - czy sie to oplaca na dluzsza mete .... bo jezeli masz zamiar zamknac ja zaraz (wczesniej niz po minimum roku od zakupu maszyny np. ) to sie nie pakuj w takie rzeczy bo dostaniesz ostro po dupie po remanencie ...= grzecznie bedziesz musial zaniesc do skarbowki kupe pieniazkow gdyby ktos jednak chcial maszyne powyzej 3500 netto ....i umorzyc jednorazowo = da sie zrobic rozne dziwne sztuczki :) kupic pbooka za 3499 netto dnia 30 listopada i 1 grudnia ekran do pbooka za reszte :) gdzie - niepowiem - ale sie da - wrecz mi zasugerowano taka ewentualnosc ...... wybralem jednak ibooka .... sam sobie oddajesz ten vat - nie placac go po prostu - zmien ksiegowosc = majac dzialanosc wystawiasz fakture za swoje uslugi/prace/towary - netto + vat vat potem oddajesz do US - jesli masz jakies odliczenia od vatu = bo kupiles cos na firme - oddajesz go o tyle mniej tyczy sie to ludzi majacych wlasna dzialnosc i WYSTAWIAJACYCH FAKTURY VATOWSKIE - nikomu innemu nikt vatu nie odda

#19 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:22

LOL fajna nazwa na wyprzedaż.

#20 MarG

MarG
  • 156 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:47

Nieudolby marketing, chyba nie ma o czym dyskutować ;) Pozdrawiam, Mariusz

#21 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:55

Dziwie sie Waszej ocenie, na co sobie mozna pozwolic bedac studentem lub nauczycielem. Duza czesc mojego otoczenia (znajomi, rodzina) jest w tym srodowisku i widze ze tak zle nie jest.

#22 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:03

Duza czesc mojego otoczenia (znajomi, rodzina) jest w tym srodowisku i widze ze tak zle nie jest.

Mówisz poważnie? Kogoś z Twojego otoczenia nauczycielskiego stać na wydanie 4000? Czy oni pracują w Polsce?
Nie chcę uogólniać, ale traktuję Twoją wypowiedź jako dowcip (i to nie śmieszny).

#23 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:55

Oczywiście student studentowi nie równy, tych prawdziwych "biednych" wciąż nie brakuje, ale nie da się ukryć, że z rozmowy w iSpocie wynikało, że gdy ruszyła aktualna zniżka studencka to MacBooki Pro poprzedniej generacji szybciutko się rozeszły ;-)

#24 max.milion

max.milion
  • 186 postów
  • SkądWWA <gównie>

Napisano 05 grudnia 2006 - 23:18

100denta mieszkającego w akademiku i któremu różne stypendia ratują dupę - nie stać nawet na pctowego lapa... inni się ucieszą ;-)

#25 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 05 grudnia 2006 - 23:33

@pemmax: Owszem. Nauczyciele jezykow obcych niezle zyja. Wiesz ile np. polonista czy matematyk na korepetycjach moze zarobic? (szczegolnie przed matura). Moj brat, nauczyciel wf w malutkim miasteczku, jakos co 3 lata kompa zmienia. Na raty, ale zawsze. I to wcale nie na najtanszy sprzet. Jak wiekszosc grup zawodowych, tak i wsrod nauczycieli jest spore zroznicowanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych