C++ window app in xcode
Napisano 10 stycznia 2010 - 00:07
Napisano 10 stycznia 2010 - 07:34
Da się pisać w c++ ale operacje okienkowe trzeba robić w ObjC, istnieje taka hybryda Objective-C++ która to potrafi. Jeżeli koniecznie chcesz pisać w C++ to istnieje Qt lub Wx-cocoa.
Osobiście polecam tworzenie logiki aplikacji w c++ a GUI tworzyć w ObjC++, wszelkie inne rozwiązania to tylko lepsze lub gorsze protezy. Zauważyłem,że użytkownicy OS X bardziej niż korzystający z Windows przywiązują wagę do standardowego UI. Apple wydało nawet dokument w którym zaleca jak tworzyć GUI Mac Dev Center: Apple Human Interface Guidelines: Introduction to Apple Human Interface Guidelines
Napisano 10 stycznia 2010 - 11:44
Witam,
Tak jak w temacie bardzo proszę o odpowiedź czy jest możliwość tworzenia aplikacji okienkowych w xCode wykorzystując język C++(poprostu czy posiada taką funkcjonalność jak np. Visual Studio).Uwierzcie szukałem bardzo wiele ale niestety znalazłem sam nenegatywne dlatego też piszę, gdyż liczę, że tutaj do końca zostanie wszystko wyjaśnione czarno na białym.
Co do Visual'a .... C# (C Sharp) kurewsko ciężko to zmusić do działania, ale w prostych przypadkach działa. Mono:OSX oraz plugin do xCode CSharpPlugin.
I tak jak napisał terran: samo C++ nie wystarczy. Zawsze coś musisz dodać. A co to już twoja sprawa.

Napisano 10 stycznia 2010 - 13:34
Napisano 12 stycznia 2010 - 18:43
Jeśli chcesz się uczyć frameworka od podstaw, to już lepiej nauczyć się ObjC z frameworkiem Cocoa.
Dzięki za linka.... Apple wydało nawet dokument w którym zaleca jak tworzyć GUI Mac Dev Center: Apple Human Interface Guidelines: Introduction to Apple Human Interface Guidelines
Napisano 15 stycznia 2010 - 23:20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych