Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konwersja do ATv i napisy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
48 odpowiedzi w tym temacie

#26 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 23:50

apropos napisów, tak sobie myślę, że przy uzyciu srt.exe (pod PC) zmieniam txt na srt i potem handbrake nie przerabia polskich znaków, ale moim zdaniem nie widzi formatu AINSI, ktore mają domyslnie pliki txt. Spróbuję NAJPIERW zapisać plik txt jako UTF-8 a potem dopiero go przerobić na srt i dalej użyć handbrake... No bo jeśli w pliku txt w formacie UTF-8 będą widoczne polskie znaczki to handbrake je tylko przeniesie... Jak coś to da to oczywiście dam znać... Pozdrawiam,

#27 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 18 listopada 2010 - 23:54

My nie używamy PC only MAC :P

#28 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 23:56

a My używamy APPLE TV!!!! To forum Apple TV a nie Mac - Apple TV nie wyklucza użycia PC!!! Poza tym wszelkie programy dzisiaj sa na platformę Apple, Windows, Android i Linux... a problem z napisami pozostaje ten sam, hahaha

#29 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 19 listopada 2010 - 00:01

Mylisz sie to forum MyApple :P Jasne ATV nie wyklucza użycia PC jednak większość ludzi używa MAC mających ATV :P

#30 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 00:05

ale handbrake w każdej wersji wyklucza polskie znaki, hahaha

#31 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 19 listopada 2010 - 00:10

Dlatego używam RoadMovie :P i Mam super napisy

#32 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 00:13

Ale to płatny program a Handbrake nie :-)

#33 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 19 listopada 2010 - 00:31

tak ale po co mi w systemie program Handbrake , który jest nie przydatny bo napisy sa do bani ?

#34 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 listopada 2010 - 00:33

tempo road movie mozna porownac z handbrake??

#35 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 11:22

Oki, do wszystkich macowców z forum posiadających również PC oraz Apple TV i iPod (firmy Apple): Jest bardzo prosty sposób na napisy bez żadnych krzaczków, widoczne po zsynchronizowaniu do iTunes w Apple TV a nawet w iPodzie: Program nazywa się Avi Recomp. Wkleja napisy w dowolnym kodowaniu i formacie (tx, srt, sub, ass, ssa, idx. itd) i bezstratnie konwertuje film. Obsługuje główne formaty (np avi). Potem już tylko wystarczy przekonwertować ten plik moim ulubionym Handbrake do formatu Apple TV (m4v), zsynchronizować z iTunes i ... napisy widzi nawet iPod...

#36 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 listopada 2010 - 11:30

wczoraj zrobilem porownanie trailer fullhd 3min na 720p -xilisoft - 3min -imtoo -3 min -roadmovie -3min -handbrake - 2.5min -pym player - 1.5min film dvdrip serial dexter 1odc -xilisoft 35min -imtoo 35min -roadmovie -40min -quicktime 32min -handbrake- 30min -pym - 15min

#37 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 11:33

Czyli handbrake lepszy od roadmovie?

#38 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 19 listopada 2010 - 12:22

w jakim sensie lepszy...czlowieku ile razy mam ci pisac wrzucam w nim film i napisy i mam gotowy film do 40 minut ,a twoj windows to zabawa najpierw jedno potem drugie i znow ten handbrake masa straconego czasu...ja wrzucam film i zaraz mam gotowy od reki a nie kombinacja...ludzie majacy maczki nie potrzebuja PC ty sie roznia te programy ze sa banalnie proste i wystarczy tylko kliknac i po sprawie a nie bawic sie.Co do czasu konwersji to wszystko zalezy od kodekow jakie sie ma w systemie.Jesli sa spod Qtime sa wolniejsze najszybsze sa ponoc z pakietu MediaP :P

#39 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 12:47

No tak, komputery Apple są zapewne lepsze i nie ulega żadnej dyskusji, że sa perfekcyjnie wykończone. Problem polega na tym, że wiele jest ludzi na świecie, którzy twierdzą, że dopóki oprogramowanie istniejące na PC nie będzie dostępne na Apple to będą one całkowicie bezużyteczne. No może będą lepiej służyć do konwersji filmów z napisami. Moje oprogramowanie do pracy kosztuje tyle co kilka macbooków a mimo to jest dostępne tylko na PC. Nie znam słownika, z tych które uzywam, żeby był dostępny na Maca... Dlatego dziwi mnie to, że uzytkownicy Maców uważają je za najlepsze. Przepraszam za off-topic, ale uważam, że można używać ATV i iPod ale już niekoniecznie Maca, bo przecież iTunes, Quicktime i inne programy Apple są dostępne na PC... Gdyby Steve Jobs myślał jak niektórzy użytkownicy Mac to do dzisiaj iPhone, iPod i iPad byłby dla ekscentryków...

#40 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 17:31

1. Proszę skończyć z OT, to nie to forum!
2. @Marriu - to jest forum MyApple, masz Windows to o konwersję na Windows pytaj się na MyWindows

#41 JARIK

JARIK
  • 323 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 09:40

Czy można się dowiedzieć za co użytkownik Marriu został zbanowany? Mogę podać kilkaset wątków na tym forum, gdzie przy okazji jakiegoś tematu dyskusja meandruje w innym kierunku i nikt za to nikogo nie banuje. Uważam, że jest to asolutnie nieuczciwe

#42 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 11:25

Został zbanowany za pyskówkę i celowe wielokrotne łamanie regulaminu, a nie za odejście od tematu. Ja poprosiłem go tylko o trzymanie się tematu. Bana ma czasowego, jak ochłonie to może wrócić. Na przyszłość proszę o zadawanie takich pytań na PW.

#43 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 09:35

Nawiązując do tematu jakiego programu używacie do konwertowania napisów do RoadMovie? O ile program RoadMovie działa najlepiej ze wszystkich jakie przetestowałem to w przypadku gdy korzystam z SRtool to mi krzaczki się robią zamiast polskich liter (juz w roadmovie), generalnie używałem Konwerter online napisw filmowych txt-srt oraz plikw tekstowych. i byłem zadowolony dopóki nie natrafiłem na film gdzie dużo tekstów było oznaczonych {y:i} wtedy ten konwerter online usuwa cała linijke. Teraz przed konwersją ręcznie usuwam ten znacznik. Może ktoś kto czuje się pewnie w temacie pokusił by się na o jakiś tutorial od początku do końca jak dodać napisy do filmu najprostszym sposobem :)

#44 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 09 stycznia 2011 - 10:16

używam SRTool oraz Road Movie i nigdy nie miałem krzaczków ustaw w RM format napisów UT-8

#45 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 30 stycznia 2011 - 19:49

Uaktualniłem RoadMovie do wersji 2.0 i jest problem napisy sa czytelne i ladniejsze i nawet w iTunes pojawils sie dymek z oknem wyboru wszystko pieknie napisy ida w iT jadnak po podlaczeniu appleTV nie mam napisow...dlaczego ?W wersji poprzedniej bylo ok a teraz sa tylko w iT a na Apple TV ich brak ? Juz wszystko wiem napisy trzeba ustawić w AT2 za pomocą środkowego klawisza od nowego pilota od AppleTV2,włączamy film i przytrzymujemy przycisk az pojawi sie menu z wyborem napisów ustawiamy na polskie i sa .Tylko jak na razie jest bug i napisy sa malutkie ale czytałem na stronie producenta ze w sofcie 4.3 będzie to poprawione :)

#46 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:49

Uaktualniłem RoadMovie do wersji 2.0 i jest problem napisy sa czytelne i ladniejsze i nawet w iTunes pojawils sie dymek z oknem wyboru wszystko pieknie napisy ida w iT jadnak po podlaczeniu appleTV nie mam napisow...dlaczego ?W wersji poprzedniej bylo ok a teraz sa tylko w iT a na Apple TV ich brak ?

Juz wszystko wiem napisy trzeba ustawić w AT2 za pomocą środkowego klawisza od nowego pilota od AppleTV2,włączamy film i przytrzymujemy przycisk az pojawi sie menu z wyborem napisów ustawiamy na polskie i sa .Tylko jak na razie jest bug i napisy sa malutkie ale czytałem na stronie producenta ze w sofcie 4.3 będzie to poprawione :)

W wersji iOS 4.3b2 napisy są wyświetlane poprawnie (nie są małe)

#47 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:53

a skad masz ta wersje dla ATV2 ? I jak ja wgrac jak normlany user ???

#48 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:55

mam konto deweloperskie.

#49 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:57

tak to rozumiem wiec pozostaje czekac na oficjalny soft...shit;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych