iMac 27 - FAILED
Napisano 29 grudnia 2009 - 23:39
Napisano 29 grudnia 2009 - 23:48
Napisano 29 grudnia 2009 - 23:57
#29 Gość_tygrysio_*
Napisano 30 grudnia 2009 - 00:11
Napisano 30 grudnia 2009 - 00:22
Bez względu na to jaka to konstrukcja można było przyznaj poświęcić chwilę na przetestowanie sprzętu. Tyle Aż tyle i Tylko tyle
Bezsensu, bo masz iles dni na odanie sprzetu jak jest wadliwy - apple w polsce , to bialy kruk i w ogole te firmy co to sciagaja do polski - cortland do dzisiaj mi nie odp na meila wyslanego miesiac temu
Jak kupowalem lustrzanke w fotojokerze , to chcialem zobaczyc , a gosc w sklepie , ze mam do chaty wziasc tam sobie pomacac jak cos bedzie nie tak i wyjdzie jakas wada , to mam chyba tydzien albo 10 dni na oddanie i wymieni mi od reki ;]
Napisano 30 grudnia 2009 - 00:35
Napisano 30 grudnia 2009 - 00:45
#33 Gość_tygrysio_*
Napisano 30 grudnia 2009 - 01:01
Bezsensu, bo masz iles dni na odanie sprzetu jak jest wadliwy - apple w polsce , to bialy kruk i w ogole te firmy co to sciagaja do polski - cortland do dzisiaj mi nie odp na meila wyslanego miesiac temu
Jak kupowalem lustrzanke w fotojokerze , to chcialem zobaczyc , a gosc w sklepie , ze mam do chaty wziasc tam sobie pomacac jak cos bedzie nie tak i wyjdzie jakas wada , to mam chyba tydzien albo 10 dni na oddanie i wymieni mi od reki ;]
Wybacz ale nie dotarła do mnie logika Twojej wypowiedzi .... jak już coś piszesz to poprzyj to faktami a nie danymi w stylu "ileś" i nie rozumiem co ma do tego jakaś Twoja odpowiedz na maila ..... wybacz nic z tego nie rozumiem. Piszesz "Bezsensu" pisząc zupełnie "Bez sensu"..... dowiedz się wypowiedz jak będziesz pewien a nie pisz że albo tydzień albo 10 dni bo wprowadza zamieszanie
Napisano 30 grudnia 2009 - 10:35
Napisano 30 grudnia 2009 - 10:54
Napisano 30 grudnia 2009 - 11:08
Napisano 30 grudnia 2009 - 11:22
I na tej podstawie cholernie łatwo jest wydedukować że iMac jest bardzo tanim komputerem Appe. Bo chcąć*wziąć*komplet sprzętu od Apple to wersja z MacMini jest droższa. Więc drogi Watsonie łatwy wniosek, i to nie jest skrywane przez Apple, że iMac jest(...)przeznaczony dla grupy użytkowników domowych, którzy lubią ładne kolory i dobrze świecący ekran. A że S-IPS? To co, kąty mają świetne. A że nie świeci równo? Oglądając zdjęcia czy film na takiej powierzchni i tak się tego nie zauważy.
IMO masz święta rację że iMAC jest tani. Jakiś czas temu udowadniałem to w pracy koledze, którego zszokowała cena - 8800zł za komputer Porządny PC o podobnych parametrach wyszedł coś ok. 8000zł. Same peryferia typu mysz i klawa to wydatek ok 500zł.
Natomiast żeby S-IPS na LED'ach świeciła nierówno to nie wiem z czego musiałaby być wykonana. Chyba z błota...poza tym wymieniają kompy z tą wadą więc musi to być usterka.
Napisano 30 grudnia 2009 - 23:17
Wybacz ale nie dotarła do mnie logika Twojej wypowiedzi .... jak już coś piszesz to poprzyj to faktami a nie danymi w stylu "ileś" i nie rozumiem co ma do tego jakaś Twoja odpowiedz na maila ..... wybacz nic z tego nie rozumiem. Piszesz "Bezsensu" pisząc zupełnie "Bez sensu"..... dowiedz się wypowiedz jak będziesz pewien a nie pisz że albo tydzień albo 10 dni bo wprowadza zamieszanie
To ma moj meil , ze polskie firmy , ktore targaja do nas sprzet apple leja na klienta - fakty sa takie , ze nie odpisuja na meile - maja w dupie krotko piszac , jak nie docieraja do Ciebie moje posty ;]
7-10 dni zalezy od sklepu - media markt ma 7 dni i w ciagu tych 7 dni testujesz w domu sprzet i jak jest cos nie tak idziesz i oddajesz -zwrot kasy albo wymienia Ci na nowy.
Wiec BEZ SENSU jest ogladanie sprzetu w sklepie - idziesz do domu , sprawdzasz , testujesz,uzytkujesz .
Same peryferia typu mysz i klawa to wydatek ok 500zł.
i kupujesz sobie myszke ktora Ci lezy idealnie w rece , a nie jakies plaskie udziwnienie w postaci magic mouse - ktora masz uzywac, bo dostales z kompem w komplecie. Klawiature tez kupisz lepsza w ktorej ustawisz sobie polozenie i bedzie posiadal szereg dodatkowych guzikow ulatwiajacych prace przy kompie.
Napisano 30 grudnia 2009 - 23:24
To sprzęt masowy, masowemu odbiorcy takie niuanse jak dół świecący delikatnie inaczej niż góra nie zrobi różnicy i będzie szczęśliwy bo już samo 27 cali na biurku daje mnóstwo frajdy. Czytajcie ze zrozumieniem mości Panowie
A Ty te bzdury dalej piszesz...
Napisano 31 grudnia 2009 - 00:36
Napisano 31 grudnia 2009 - 00:40
Napisano 31 grudnia 2009 - 09:15
Napisano 31 grudnia 2009 - 11:16
Napisano 31 grudnia 2009 - 11:57
To, że Apple robi co robi widać już jakiegoś czasu. Ale nie ma się czym przejmować
Zgadzam się z tym, że matryce w macach są miernej jakości. Najbardziej widać to wlaśnie przy pionowych kątach widzenia (przy ciemnych obrazkach po prostu nie idzie pracować, a im większy ekran tym gorzej) i przy przejściach kolorów.
Zróbmy sobie mały test. Odpalamy program LCDTest. Przechodzimy to zakładki "Gradients", a następnie kilkamy "Show Patterns". Na Applowskich matrycach zobaczymy małe cienkie linie przy przejściach kolorów. Oczywiście testujemy przy największym podświetleniu ekranu.
Ja wiem, że zaraz wszyscy piszący wcześniej "Bzdury, bzdury mówicie" wyprą się, że tego nie ma i że ja coś insynuuję, ale specjalnie mnie to nie zdziwi Wystarczy postawić najprostrzy monitor Eizo obok i zobaczyć różnicę. Wyobraźcie sobie jak wygląda podobny gradient jednego koloru.
Aha. Jeszcze jedna drobnostka, której nikt nie poruszył. Załóżmy, że sprzęt psuje nam się po 3-4 latach. Na maki gwaracji już nie ma, Eizo daje od siebie przynajmniej 5 lat. To chyba coś znaczy, prawda?
Myślę, że nie ma co dalej drążyć tematu, bo dopóki się mak komuś nie zepsuje, będzie ach i och.
Napisano 31 grudnia 2009 - 12:51
Napisano 31 grudnia 2009 - 20:35
Koyot - Ja myślę, ze te ach i och jest też spowodowane ceną. Dla większości ludzi Mac to spory wydatek i nawet jak coś będzie nie tak, to wydali na niego tyle, że po prostu głupio/nie chcą się przyznać, że coś*jest nie tak, bo sprzęt kosztował tyle, że nie warto narzekać
Dokładnie mam takie samo wrażenie, na tym forum C2D 2.0 itd ... jest demonem prędkości i nie jest do wykorzystania ale nie będę pisał tego po raz któryś tam bo te osoby które uważają że jest on super mocny i tak się nie przekona, ale każdy dobrze wie swoje.
Może niektórzy lubią się oszukiwać ... , ich sprawa tylko wkurzające jest to jak się wprowadza w błąd osobę która na forum przyszła aby się dowiedzieć czegoś obiektywnego a dowiaduje się większość mitów.
Napisano 31 grudnia 2009 - 21:02
Postawić obok czego? Nie wiedziałem że Eizo ma laptopy.Wystarczy postawić najprostrzy monitor Eizo obok i zobaczyć różnicę.
Napisano 03 stycznia 2010 - 10:18
Napisano 03 stycznia 2010 - 11:24
#50 Gość_tygrysio_*
Napisano 07 stycznia 2010 - 15:19
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych