iMac 27 - FAILED
#1 Gość_tygrysio_*
Napisano 29 grudnia 2009 - 00:07
Proponuję zapoznać się z artykułem .... współczuje autorowi .... faktycznie za bądż co bądz DUŻĄ kase można się było spodziewać czegoś co działa .... a nie gniota ..... albo na przyszłość nie chwialić się czymś czego się nie potrafi wyprodukować .... powoli Apple to tylko PR-owa papka niejak przekładająca się na te slogany Osobiście ubolewam
Napisano 29 grudnia 2009 - 00:22
#3 Gość_tygrysio_*
Napisano 29 grudnia 2009 - 00:28
Napisano 29 grudnia 2009 - 00:44
#5 Gość_tygrysio_*
Napisano 29 grudnia 2009 - 00:57
Napisano 29 grudnia 2009 - 01:17
Napisano 29 grudnia 2009 - 01:36
Bez względu na to jaka to konstrukcja można było przyznaj poświęcić chwilę na przetestowanie sprzętu. Tyle Aż tyle i Tylko tyle
Oczywiście że powinni testować tylko nie wiem jak to wygląda czasowo bo oni tą konfiguracje pewnie testowali o wiele wcześniej zanim trafiła na linie produkcyjną a każdej kolejnej części się sprawdzić nie da.
Napisano 29 grudnia 2009 - 01:55
O! Tak samo mialem w pierwszym egzemplarzu ktory zamowilem. Wlaczylem, zobaczylem, spakowalem i na drugi dzien odeslalem. Przyznam ze sie podlamalem czyms takim gdy to zobaczylem. IPS z przejsciem kolorow jak w jakis 20" wersjach z TN?!
Drugi egzemplarz pojechalem wybrac samemu. Jest super, zero niespodzianek z matryca. Kolory miodzio.
Napisano 29 grudnia 2009 - 02:15
Napisano 29 grudnia 2009 - 09:08
Napisano 29 grudnia 2009 - 09:25
Rozwiązania AllinOne skazują użyszkodnika na to co daje fabryka. A desktopy to albo Mini albo Pro. Wolę jednak nawet swoje Mini i dobry ekran (też*27") niż fajne przynajmniej rozdzielczościowo ale już nie jakościowo 27" z szybą od Apple.
Precyzyjnie to jest powód dla którego wziąłem mini. Po prostu mogę podłączyć sobie monitor jaki będę chciał. Ceną za tą wolność jest brak kamerki, mniej wydajny komputer itd., jednak akurat mi to zupełnie wystarcza co mam.
Jak iMac to tylko z AppleCare Protection Plan, gdyż serwisowanie jest drogie.
Całkowicie zgadzam się z postem Wiesławo.
Pozdrawiam
Napisano 29 grudnia 2009 - 09:45
jak widać*Apple nie dało rady wcisnąć dobrej matrycy 27". Wszystkie peany jakie ta matryca jest super oraz że sama matryca kosztuje połowę*ceny samego komputera chyba możemy sobie w buty włożyć. Ja się*Apple nie dziwię. Cena nie jest jakoś specjalnie wysoka jak za 27" a Apple zarabiać*też musi. Więc gdzieś coś*trzeba było przyciąć. Oczywistym było że nie wpakują tam jakiejś*cudownej matrycy. Rozwiązania AllinOne skazują użyszkodnika na to co daje fabryka. A desktopy to albo Mini albo Pro. Wolę jednak nawet swoje Mini i dobry ekran (też*27") niż fajne przynajmniej rozdzielczościowo ale już nie jakościowo 27" z szybą od Apple.
iMac to komputer domowy. Domowy użytkownik w większości przypadku lubi mieć*kolory oczojebne aż gryzie w oczy. Szyba+duży ekran=fajne nasycenie kolorów. Kto by się*przejmował*takimi niuansami jak róźnica kolorów?. Zanim się*zbada wzrokiem całą fotkę*z urodzin u cioci Jadzi to ta różnica nawet nie zostanie zarejestrowana. Po prostu za duże oczekiwania chyba były względem 27" na S-IPS. Jeżeli ktoś sie*spodziewał dobrego ekranu do SemiPro to pewnie srogo się*zawiódł. Ja nie miałem oczekiwań tego typu, chyba żeby szybę zdjęli.
Oceniasz jakość ekranu na podstawie zepsutych egzemplarzy??
Napisano 29 grudnia 2009 - 10:07
Napisano 29 grudnia 2009 - 10:19
a na podstawie czego mam oceniać?
Moze najzwyklej na podstawie uzywania?! Bo tak po prostu najzwyklej biegasz po forum, wypisujesz wiecznie o jakis szybach, slabej jakosciowo matrycy, jakis oczojebnych kolorach (???)...
No chyba ze czujesz potrzebe wypowiadania sie wszedzie, nawet w tematach o ktorych nie masz pojecia.
Napisano 29 grudnia 2009 - 10:34
Napisano 29 grudnia 2009 - 10:53
ale także na podstawie opinii innych użytkowników prawda?
Jak najbardziej. Ale ty uzytkownikiem iMakow nie jestes a widze ze bardzo chetnie sie o nich wypowiadasz. Wszystko to jednak straszne uogolnienia, "dla mas", "szyba", "oczojebne kolory", "masy lubia zywe kolory"...
Z mojej strony EOT.
Napisano 29 grudnia 2009 - 12:45
Napisano 29 grudnia 2009 - 13:35
Rozwiązania AllinOne skazują użyszkodnika na to co daje fabryka. A desktopy to albo Mini albo Pro. Wolę jednak nawet swoje Mini i dobry ekran (też*27") niż fajne przynajmniej rozdzielczościowo ale już nie jakościowo 27" z szybą od Apple.
Precyzyjnie to jest powód dla którego wziąłem mini. Po prostu mogę podłączyć sobie monitor jaki będę chciał. Ceną za tą wolność jest brak kamerki, mniej wydajny komputer itd., jednak akurat mi to zupełnie wystarcza co mam.
Tak samo jak z każdym produktem apple i nie sądzę żeby naprawa np mini była mniej kosztowna, zakładając że się procek uszkodzi to prze lutowanie nie będzie opłacalne po upływie tej podstawowej rocznej gwarancji. Kupując mini + wszystko do niego potrzebne to wychodzi cena iMaka mało tego jeżeli to mini dokupisz monitor 21,5' i padnie po 2 latach to także naprawiać go nie będziesz tylko kupisz nowy bo serwis sobie zechce więcej za naprawe niż monitor jest wart.
Jak iMac to tylko z AppleCare Protection Plan, gdyż serwisowanie jest drogie.
Jak dla mnie zakup Mini vs iMac i tłumaczenie o drogim serwisowaniu jest po prostu przezornością użytkownika, bo w czasach dzisiejszej elektroniki bardziej się opłaca kupić nowy niż płacić serwisom za naprawy których koszt przewyższa wartość sprzętu.
Napisano 29 grudnia 2009 - 13:41
Napisano 29 grudnia 2009 - 13:53
Napisano 29 grudnia 2009 - 16:07
Napisano 29 grudnia 2009 - 16:25
jak widać*Apple nie dało rady wcisnąć dobrej matrycy 27". Wszystkie peany jakie ta matryca jest super oraz że sama matryca kosztuje połowę*ceny samego komputera chyba możemy sobie w buty włożyć. Ja się*Apple nie dziwię. Cena nie jest jakoś specjalnie wysoka jak za 27" a Apple zarabiać*też musi. Więc gdzieś coś*trzeba było przyciąć. Oczywistym było że nie wpakują tam jakiejś*cudownej matrycy. Rozwiązania AllinOne skazują użyszkodnika na to co daje fabryka. A desktopy to albo Mini albo Pro. Wolę jednak nawet swoje Mini i dobry ekran (też*27") niż fajne przynajmniej rozdzielczościowo ale już nie jakościowo 27" z szybą od Apple.
iMac to komputer domowy. Domowy użytkownik w większości przypadku lubi mieć*kolory oczojebne aż gryzie w oczy. Szyba+duży ekran=fajne nasycenie kolorów. Kto by się*przejmował*takimi niuansami jak róźnica kolorów?. Zanim się*zbada wzrokiem całą fotkę*z urodzin u cioci Jadzi to ta różnica nawet nie zostanie zarejestrowana. Po prostu za duże oczekiwania chyba były względem 27" na S-IPS. Jeżeli ktoś sie*spodziewał dobrego ekranu do SemiPro to pewnie srogo się*zawiódł. Ja nie miałem oczekiwań tego typu, chyba żeby szybę zdjęli.
Przeciętnemu użytkownikowi ekran spokojnie wystarczy. Nie zgadzam się, że to zła matryca.
Jeśli ktoś chce do poważniejszych zastosowań to musi liczyć się z zakupem kalibratora a nie marudzić
PS. Apple powinno natychmiast zaostrzyć kontrolę jakości i skarcić dostawców podzespołów.
Napisano 29 grudnia 2009 - 16:32
Napisano 29 grudnia 2009 - 16:39
Napisano 29 grudnia 2009 - 16:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych