Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zgrać piosenki z iPoda? Jak skopiować muzykę z iPod do komputera?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#26 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 05 stycznia 2008 - 18:55

uzyj programu YamiPod, darmowy (nie ma jakis chorych ograniczen sciaganych piosenek). nazywa pliki i zostawia w nich wszystkie tag'i. dostepne zarowno na windows, jak i na mac'a ;)

#27 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2008 - 19:02

uzyj programu YamiPod, darmowy- nazywa pliki i zostawia w nich wszystkie tag'i.

Bzdura. Dwa razy musiałem korzystać z yamipoda (wymuszone restore iPoda) i bywają piosenki, że tagi są skaleczone- czyli takie jak przed ręcznym naprawianiem. Mało, że same tagi to jeszcze kasuje antworki... mimo to korzystam z tego programu. Wygodny, darmowy, łatwy w obsłudze więc polecam, ale to nieprawda, że yamipod chroni tagi. Uszkodzone piosenki to jakieś 5%.

pozdrawiam

#28 Anchar

Anchar
  • 8 postów

Napisano 05 stycznia 2008 - 19:03

Wielkie dzięki. Już zgrywam :) Ale mam pytanie - czy to mi zgra w takim samym formacie (apple losless encoder), jak jest na ipodzie ?

#29 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 stycznia 2008 - 23:03

u mnie yamipod dziala bez problemowo. zwroc uwage jak wgrywales okladki do utworow bo czasem itunes nie zapisuje ich do pliku z muzyka tylko gdziestam do swojej bazy.

#30 Anchar

Anchar
  • 8 postów

Napisano 06 stycznia 2008 - 13:55

No tak, wszystko fajnie itp., ale YamiPod lubi się zaciąc, ponarzekac na zbyt dlugie nazwy itp. Z tego powodu zgralo mi sie o 1100 utworów za mało. czyli ok. 1/4. To jest chore, żeby apple nie zrobił takiej opcji backupu !

#31 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 stycznia 2008 - 14:13

a nie możesz tego zrobić np. w taki sposób?
jeżeli chcesz zgrać całość to nie ma problemu
http://mojpierwszyma...-ipoda-na-maka/
na PC analogicznie

#32 Anchar

Anchar
  • 8 postów

Napisano 06 stycznia 2008 - 18:31

Ja nie mam maca, ale to szczegół ^^

#33 mela49

mela49
  • 50 postów

Napisano 06 stycznia 2008 - 18:47

Ok to polecam ci rewelacyjny program Sharepod sam zgrałem za jednym razem ponad 12 tys utworów. Polecam :P

#34 Anchar

Anchar
  • 8 postów

Napisano 06 stycznia 2008 - 19:08

No i dupa. Sharepod zgral z 200 i reszta nieudana. Czy ja jestem nienormalny ?

#35 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 stycznia 2008 - 21:32

taka mozliwosc tez jest ;). zobacz czy yamipod nie probuje zrobic sciezki za dlugiej dla systemu operacyjnego, zmien format nazywania plikow na jak najkrotszy (byle rozpoznawalny). tagi przy kopiowaniu beda nienaruszone wiec mozna odtworzyc nazwy plikow jakims innym programem.

#36 Anchar

Anchar
  • 8 postów

Napisano 06 stycznia 2008 - 23:50

Dobra, dzieki all. Kupilem za 15$ program, ktory juz mi prawie wszystko zgral. Jutro się tym pobawie. Dzięki za dobre chęci. Ipod to Computer Transfer.

#37 sqarpi

sqarpi
  • 4 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:35

Hmm... Wlaczasz w windowsie pokazywanie ukrytych folderow, wchodzisz na ipoda z mojego koputera ipod_control/music i zrzucasz, nie potrzeba zadnego programu. Jedyna wada, ze nazwy plikow sa powiedzmy nieodpowiadajace ale tagi sa w porzadku. Tak, mam ipoda a nie podrobke, dokladnie ipoda nano trzeciej generacji 4gb i wykrywa mi go itunes.

#38 Anchar

Anchar
  • 8 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 21:05

Wiesz, byłbym idiotą, jakbym nie używał tego sposobu. Ale skoro mówie, że nie mogę go użyc, to jest inny problem. Dlaczego ? Jak wybieram wszystko ( 49 folderów ipodowych = 60GB muzyki ) i zgrywam na bodaj pulpit albo dysk, to po jednym folderze mówi, że jakiś błąd i coś tam. Nie rozumiem tego. Po tej czynności muszę odłączyc i ponownie podłączyc ipoda :).

#39 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 stycznia 2008 - 00:58

"jakis blad" moze stanowic o roznicy miedzy sprawnym i uszkodzonym dyskiem. ja bym do takich bledow tak lekko nie podchodzil.

#40 ssacz123

ssacz123
  • 40 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 16:25

jak zgrac muzyke z iPoda na nowego mac'a ? pytanie takie jak w temacie ? jak moge to zrobic ? czy najpierw musze wyeksportowac ja ipoda za pomoca jakiegos programu ? pozdrawiam :)

#41 baver21

baver21
  • 33 postów
  • SkądRadom

Napisano 29 kwietnia 2008 - 17:11

generalnie ta opcja jest celowo zablokowana, by nie szerzyć piractwa ale ktoś nie pomyślał właśnie, że są sytuacje gdzie ktoś wręcz stracił swój komputer i to z legalną muzyką, którą posiada teraz tylko na ipodzie. na szczęście są aplikacje, które pozwalają zrzuć z iPoda muzykę tylko nie pochwaliłeś się czy korzystasz z windy czy mac os'a. na maca jest np. Broken Helix pozdrawiam

#42 ssacz123

ssacz123
  • 40 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 17:46

ok, dzieki. tego sie obawialem. mam na starym kompie cala muzyke w folderach wiec przeniose na maca i w ten sposob zgram.

#43 Dragon

Dragon
  • 206 postów
  • SkądChorzów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 20:27

czy na tym forum nie ma moderatora ? to jeden z tematów który powtarza się cyklicznie co tydzień- dwa. Blokujcie je

#44 AR-DZEJ

AR-DZEJ
  • 65 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 20:00

a ja mam Windowsa, jakiego programu użyć? PS. Ściągnąłem yumipod jak go włączam pisze "please plug your ipod to continue" a u góry jest napsiane "ipod not connected PS2. Użyłem ipodfoldera i wsyztsko niby łądnie idzie ale psioenki zapisują się jakoś dziwnie np "JLRL" czy jak wrzuce tp do itunesa bedzie okej ( ok tzn bedzie sie poakzywał wykonawca album okładka itp tak jak było dawniej ?)

#45 freshman

freshman
  • 134 postów
  • SkądKrakow

Napisano 30 kwietnia 2008 - 20:39

zgrywanie muzyki z iPod na Mac - Senuti , lub El ipodo (choc znacznie bardziel wole Senuti zgrywanie z iPod na PC .... kedys czegos uzywalem, zle nie pamietam co to bylo :D P.S. faktycznie temat walkowany juz wielokrotnie

#46 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 maja 2008 - 18:49

vide temat pierwsze kroki.

ZAMYKAM

@Dragon moderator tego dzialu wzial sobie tydzien wolnego ale juz wrocil z urlopu. ;)

#47 wojtak

wojtak
  • 13 postów

Napisano 08 września 2008 - 21:12

Jak zgrać muzyke z Ipoda do itunes? Witam,mam pytanie jak mogę zgrac muzyke z mojego ipoda touch do itunesa??Chodzi mi o jakis program pod windowsa najlepiej darmowy bo niestety wszytsko co znalazłem jest płatne.Czy istnieje wogóle taki program lub jakaś inna metoda??

#48 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 września 2008 - 21:37

użyj szukajki - T-pot (dodatek do TC)

#49 Poli

Poli
  • 46 postów
  • SkądNew Jersey

Napisano 09 września 2008 - 01:57

Pod PC iPod Copy Expert - ja go uzywalem i mam go nadal -jest ok i bezplatny na jeden raz Kiedys skasowalem pliki z muza niechcaco a mialem je na iPodzie i w ten sposob je uratowalem ..powodzenia

#50 wojtak

wojtak
  • 13 postów

Napisano 09 września 2008 - 17:16

niestety ten program to wersja trial i mogę zgrać tylko 5 piosenek;/ szukajką nic nie mogę znaleźć więc nadal prosze o pomoc...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych