Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Safari, BPH, nieaktualny komponent

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
93 odpowiedzi w tym temacie

#76 radekid

radekid
  • 3 post贸w

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:34

Dla 艣cis艂o艣ci Preferencje Java nie s膮 usuni臋te a jedynie wy艂膮czony by艂 checkbox "W艂膮cz wtyczk臋 apletu i programy Web start." Nie umiem powiedzie膰 jak to si臋 sta艂o. Jest mo偶liwe, 偶e to ja kiedy艣 grzeba艂em w ustawieniach Java i sam wy艂膮czy艂em.

#77 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 post贸w

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:56

Problem jest taki, 偶e podczas aktualizacji ca艂y panel Preferencje Java jest usuwany z systemu. Nie ma zatem gdzie zaznaczy膰 opisanych przez Ciebie check box贸w. Dok艂adnie tak jak piszesz zaznacza艂o si臋 to przed aktualizacj膮. Teraz w Narz臋dziach nie ma Preferencji Javy. Zreszt膮 z BPH si臋 praktycznie wyprowadzi艂em a problem z komponentem jedynie dope艂ni艂 czar臋 goryczy. Sam膮 ofert臋 maj膮 dobr膮, niekiedy nawet bardzo, ale: platforma Sezam- nieintuicyjna, sypi膮ca b艂臋dami, niefunkcjonalna, wykastrowana; wersja mobilna - obecna to jaki艣 偶art, brak mo偶liwo艣ci wykonania podstawowych operacji, gdzie opcja przelewu (jedynie zdefiniowany); niedost臋pno艣膰 informacji o kartach - informacja o sp艂acie karty p贸藕nym wieczorem nast臋pnego dnia roboczego; brak wp艂atomat贸w; w moim miejscu zamieszkania jedynie jeden oddzia艂 czynny do 18:00 - tradycyjna kolejka do jednej kasy w tym czasie 2 doradc贸w klienta uk艂adaj膮cych pasjansa na stanowiskach nie kasowych. Wszystko to spowodowa艂o, 偶e nie t臋skni臋. Irytuj膮ce jest to, 偶e w banku tym klientem by艂em ponad 10 lat. Przyzwyczai艂em si臋. O problemach, kt贸re przytoczy艂em, wielokrotnie pisa艂em do dzia艂u wsparcia. Nie zrobili z tym nic.

#78 magday

magday
  • 1 post贸w

Napisano 11 stycznia 2013 - 12:01

po ostatniej aktualizacji nie mam komponentu bph, pr贸bowa艂am zastosowa膰 si臋 do rad z tego w膮tku ale podczas aktualizacji zosta艂 usuni臋ty ca艂y panel Preferencje Javy z systemu .Czy kto艣 potrafi mi pom贸c?

#79 krezel69

krezel69
  • 8 post贸w
  • Sk膮dKrakow

Napisano 11 stycznia 2013 - 14:36

Dam ci dobra rade sam bylem klientem BPh ale w tym miesi膮cu uzna艂em , ze mam dosc ci膮g艂ych problemow i przenios艂em sie do Millenium , gdzie mam konto i bankomaty za darmo aplikacje na iphone a bankowo艣膰 internetowa bez javy , polecam po co sie m臋czy膰

#80 speedave

speedave
  • 352 post贸w
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 13 stycznia 2013 - 13:27

Te偶 dam Ci dobr膮 rad臋, zmie艅 bank. Miesi膮c temu zmieni艂em i wszystko na plus. Sync i ING dzia艂aj膮 bez problem贸w. Pozdrawiam,

#81 malysobol

malysobol
  • 250 post贸w
  • Sk膮dPodobno Stolica

Napisano 13 stycznia 2013 - 15:42

Ratunkiem jest powr贸t do java 6.0 kiedy艣 mi si臋 uda艂o, gdzie mo偶na pobra膰 Java 6 ? Edit OK wywali艂em wszystko co tylko znalaz艂em w spotlight powi膮zanego z Jav膮 zresetowa艂em Macbooka przy tym modl膮c si臋 czy w stanie. Wsta艂 i odziwo szybciej ni偶 zwykle, safari te偶 dosta艂o kopa :), zainstalowa艂em najnowsz膮 Jave i przelewy w BPH 艂askawie te偶 zadzia艂a艂y, co nie zmienia faktu 偶e, wypiepszam z tego banku do AliorBank

#82 colinQ

colinQ
  • 182 post贸w
  • Sk膮dL臋bork

Napisano 14 stycznia 2013 - 17:50

Ja jako艣 sobie poradzi艂em, w艂膮czaj膮c wszystko w panelu "Java Control Panel" (w Preferencjach Systemowych). Niby poodznacza艂em wszystko na 'not recommended'... a i prze艂膮czy艂em si臋 na Firefoxa, bo na Safari nie da艂o rady. Generalnie ju偶 si臋 przenios艂em jedn膮 nog膮 do Pekao i wszystkim, kt贸rzy rozwa偶aj膮 ucieczk臋 z BPH, serdecznie polecam to uczyni膰. Jest to chyba jedna z najmniej rozwojowych korporacji w Polsce... 'aplikacja' mobilna (bo tylko tak mo偶na nazwa膰 webkita, kt贸ry otwiera rzekomo stron臋 banku w wersji ala-mobilnej i w kt贸rej nie mo偶na zrobi膰 nic poza sprawdzeniem stanu konta i przelewem zdefiniowanym). No i te 艣wietne komponenty, kt贸re niech by sobie by艂y, ale tak d艂ugo jak mam Maka (czyli gdzie艣 tak b臋dzie) to zawsze by艂 problem. Dodatkowo 艂amliwo艣膰 kart bankomatowych r贸wnie偶 zdobywa najwy偶sze noty w moim rankingu (po艂ama艂em 2 w przeci膮gu jednego roku - w portfelu) :D

#83 madizal

madizal
  • 248 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 14 stycznia 2013 - 21:05

Nie rozmawiajmy o zmianie banku tylko o rozwi膮zaniu problemu z podpisywaniem przelew贸w - brak komponentu. Pomo偶e kto艣 ?

#84 malysobol

malysobol
  • 250 post贸w
  • Sk膮dPodobno Stolica

Napisano 15 stycznia 2013 - 10:29

Mi pomog艂o tak jak napisa艂em wywalenie Javy i jaki艣 pierd贸艂 z tym powi膮zanych oraz zainstalowanie nowej Javy

#85 madizal

madizal
  • 248 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 15 stycznia 2013 - 19:10

Powiem tak - wczoraj pora偶ka i brak koncepcji na komponent java w BPH, a dzisiaj jak gdyby nigdy nic - wszystko dzia艂a - komponent jest OK magia ?

#86 q77

q77
  • 11 post贸w

Napisano 17 stycznia 2013 - 10:07

Safari na MBPr. Czy Was te偶 przekierowuje na ..../dynamic/dynamic/forms/SignComponent.jsp i pojawia si臋 komunikat "Komunikat systemowy Odwo艂a艂e艣 si臋 do strony, kt贸ra nie istnieje w systemie."?? Sprawdza艂em na innych przegl膮darkach i na Windowsie, te偶 nie dzia艂a prawid艂owo. Nie mog臋聽zainstalowa膰 komponentu. Wrzuci艂em star膮 wersj臋 Javy, to te偶 nie pomog艂o.

#87 flych

flych
  • 2 post贸w

Napisano 21 stycznia 2013 - 16:28

Safari na MBPr.

Czy Was te偶 przekierowuje na ..../dynamic/dynamic/forms/SignComponent.jsp i pojawia si臋 komunikat "Komunikat systemowy Odwo艂a艂e艣 si臋 do strony, kt贸ra nie istnieje w systemie."??

Sprawdza艂em na innych przegl膮darkach i na Windowsie, te偶 nie dzia艂a prawid艂owo. Nie mog臋聽zainstalowa膰 komponentu. Wrzuci艂em star膮 wersj臋 Javy, to te偶 nie pomog艂o.

Ja mam ten sam problem. Niech kto艣 pomo偶e, bo mnie krew zalewa i nie mog臋 pracowa膰 :evil:

#88 sebpa

sebpa
  • 7 post贸w

Napisano 03 lutego 2013 - 23:49

i jak, komus sie udalo przywrocic komponent do zycia? ja probowalem tego stad [url=http://support.apple.com/kb/HT5559?viewlocale=en_US]Java for OS X 2012-006: How to re-enable the Apple-provided Java SE 6 applet plug-in and Web Start functionality[/url]

ale bez skutku, probowalem tez zaisntalowac najnowsza jave i tez nic :( a przelewy trzeba zrobic, jutro w pracy poszukam jakiegos kompa z windowsem :(

#89 malysobol

malysobol
  • 250 post贸w
  • Sk膮dPodobno Stolica

Napisano 05 lutego 2013 - 09:33

ja znalaz艂em rozwi膮zanie. Umowy :) sorry ale inaczej ju偶 si臋 nie da jest to porostu 艣mieszne dzia艂 pomocy odsy艂a mnie na t膮 strone Konfiguracja przegl膮darki
najlepiej to chyba zrobi膰 "informatykom" z BPH reklame na FB

#90 sebpa

sebpa
  • 7 post贸w

Napisano 06 lutego 2013 - 11:15

ja znalaz艂em rozwi膮zanie. Umowy :) sorry ale inaczej ju偶 si臋 nie da jest to porostu 艣mieszne dzia艂 pomocy odsy艂a mnie na t膮 strone [url=http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidualni/bankowosc_elektroniczna/bezpieczenstwo/konfiguracja_przegladarki]Konfiguracja przegl膮darki[/url]
najlepiej to chyba zrobi膰 "informatykom" z BPH reklame na FB

a ktora konkretnie zainstalowales wersje po wyczyszczeniu?

- - - Po艂膮czono posty - - -

ok, mi tez pomoglo zainstalowanie najnowszej javy, niemniej musialem zrezygnowac z chrome na ktorym do tej pory dzialalo, przelewy bede robil z safari

#91 q77

q77
  • 11 post贸w

Napisano 20 lutego 2013 - 10:16

Dzisiaj zrobi艂em aktualizacj臋 Javy i zacz臋艂o dzia艂a膰. Po zalogowaniu mam "komponent OK" wersja 1,3,0,58. Dziwne troch臋 bo wchodzi艂em na stron臋 do testowania Javy i pokaza艂o mi, 偶e mam najnowsz膮 wersj臋, a przy logowaniu do BPH wyskoczy艂o info, 偶e jest nowsza wersja. Gdyby to nie by艂o takie k艂opotliwe, to ju偶 bym zmieni艂 bank.

#92 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 post贸w

Napisano 20 lutego 2013 - 15:23

Mnie ten totolotek przesta艂 bawi膰. A zmiana banku nie okaza艂a si臋 bolesna i czasoch艂onna.

#93 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 post贸w

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:32

Sukces! W ko艅cu kto艣 przemy艣la艂 spraw臋. Ciekawe ilu klient贸w stracili przez ww komponent. [ATTACH=CONFIG]16678[/ATTACH] Ech kompresja forum zjad艂a obrazek. W skr贸cie komponent zostanie zast膮piony potwierdzeniem wysy艂anym SMSem.

#94 str76

str76
  • 23 post贸w

Napisano 30 wrze艣nia 2013 - 22:55

Nie wiem czy kto艣 wcze艣niej pisa艂, bo nie chce mi sie przeczesywa膰 ca艂ego w膮tku, ale odpali艂em FF na Wineskin i dzia艂a OK. Do teraz specjalnie odpala艂em VMWare zeby tylko podpisa膰 przelewy, ale na Wine dzia艂a super i szybciej

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych