Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[integracja] hobby userów forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
103 odpowiedzi w tym temacie

#26 Maciej

Maciej
  • 696 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2006 - 11:31

Nauka - a najbardziej fizyka Muzyka - sluchanie jak i amatorskie granie Rower MTB - amatorskie sciganie;) Biegi dlugodystansowe Filmy Ksiazki - nie tylko naukowe;) obecnie moje zainteresowania oscyluja wokol remontu - adaptacji strychu... no i oczywiscie moj iBook

#27 Mepps

Mepps
  • 43 postów
  • SkądJarocin

Napisano 23 listopada 2006 - 11:32

Nie wiem co bardziej fotografia czy muzyka. W przypadku muzyki to w "dwie strony" , czyli słuchanie i tworzenie.

#28 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 23 listopada 2006 - 14:11

wkładanie języka w uszy kobitek, najlepiej z zaskoczenia

#29 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 listopada 2006 - 14:55

hehe zapomnialem snowboard, gotowanie :D

#30 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 23 listopada 2006 - 14:56

...życie. :P ( a dokładniej dobre jedzonko - przygotowanie i konsumcja, książki - nie ma to jak wziąść kawalek papieru do ręki poczuć go pod palcami i po prostu zanurzyć się w lekturze, muzyka - głównie słuchanie i wnajdowanie nowych rzeczy, "inspiracji", multimedia - łączenie technik różnych, film - rozrywka dla oka i nie tylko, rower - rozrywka dla ciała, kiedyś MTB, teraz szosa raczej - bo mieszkam w płaskolandii, podróżowanie - nie potarfie usiedzieć w domu dłużej niż 2/3 msc bez wyjazdu na kilka dni gdzieś, ludzie - uwielbiam poznawać nowych i pielęgnować znajomości z tymi "starymi", ech.... i kilka innych drobiazgów)

#31 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 23 listopada 2006 - 15:01

...życie. :P

tylko..... proszę nie zmieniaj hobby!:confused:

#32 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 23 listopada 2006 - 15:03

...życie. :P

to juz niczego bardziej nudnego znalezc sobie nie mogles? ;)

#33 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 23 listopada 2006 - 15:27

to juz niczego bardziej nudnego znalezc sobie nie mogles? ;)

Nie krytykuj, tylko zrozum istotę tej deklaracji (pogrubienia - moje)

Wikopedia:

Hobby (pasja, pot. konik) - ulubiona czynność, zajęcie wykonywane w wolnym czasie dla relaksu. Może być powiązane ze zdobywaniem wiedzy w danej dziedzinie, doskonaleniem swoich umiejętności w pewnym określonym zakresie, albo też nawet z zarobkiem - głównym celem pozostaje jednak przyjemność płynąca z uprawiania hobby. Swoje hobby można komuś pokazać, wtedy uzyskamy satysfakcje z dobrze wykonanej pracy.

Słownik Kopalińskiego:

hobby [wym. hobi] konik, pasja, czyjeś ulubione zajęcie, traktowane amatorsko, jako przedmiot osobistego zainteresowania i źródło odprężenia w czasie wolnym od pracy zawodowej.

#34 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 23 listopada 2006 - 15:48

tylko..... proszę nie zmieniaj hobby!:confused:

Nie, nie ma szans na to... za bardzo wciąga. 8-) Reszta to tylko miły dodatek do tego hobby. :D (zwięzły opis Kopalińskiego bardziej mi odpowiada...).

#35 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 15:57

...Swoje hobby można komuś pokazać, wtedy uzyskamy satysfakcje z dobrze wykonanej pracy.

Ja pokazuję swoje hobby mandżurskim bawołom i wtedy uzyskuję satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. :)

#36 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 23 listopada 2006 - 16:48

wkładanie języka w uszy kobitek, najlepiej z zaskoczenia

wpadnich choć na chwilę tu: http://www.szpitalkarowa.pl/230805.htm będzie miło.
Pozdrawiam Monika.

#37 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 17:04

Komputery, deskorolka (njak chcecie po "amerykansku" to niech bedzie skateboarding), jazda motocyklami i autkami (tymi drugimi w szczegolnosci), Snowboard o kiedyś były rolki (zanim zacząłem jeździc na deck'u).

#38 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 23 listopada 2006 - 17:16

mekintosz ta jazda motocyklem i samochodem to chyba tylko w need for speedzie :D:D:D

#39 waluigi

waluigi
  • 708 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 23 listopada 2006 - 17:23

(zanim zacząłem jeździc na deck'u).

Tak sie odpychasz po chodniku, bez kółek ? ;)

#40 moosacho

moosacho
  • 96 postów
  • SkądHindhead

Napisano 23 listopada 2006 - 18:06

Ksiazki, film, internet.. to tak na leniucha;) no i najwieksza moja pasja- SPORT! mtb- troche zaniadbalem rower ale rusze sie, bieganie- http://biegajznami.pl zaczalem biegac lata temu i nie chce i nie moge przestac, nic nie podrobi crossu w lesie, tego uczucia jak spocony ale szczesliwy wykrecam miedzy drzewami; czasem tez biernie- lubie popatrzec na dobry mecz, chodzilem kiedys z wiara na Kolejorza;)
mac oczywiscie, ale to wiecej niz przedmiot a troche mniej niz hobby.
wino. czerwone. nie znam sie ale lubie, chociaz z racji uprawiania sportu nie moge zlopac;) szkoda...
kocham taniec ale niestety bez wzajemnosci;)
muza- slucham wszystkiego i nalogowo kupuje plyty, od przyszlego roku biore sie za winyle- bede mial wiecej miejsca w chalupie.

#41 db

db
  • 771 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 21:14

Wszystko co związane ze sztuką, projektowaniem, grafiką klasyczną jak i ta komputerową, rysunek... - muzyka, która napędza całość.

#42 Maciej

Maciej
  • 696 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2006 - 21:14

Ksiazki, film, internet.. to tak na leniucha;) no i najwieksza moja pasja- SPORT! mtb- troche zaniadbalem rower ale rusze sie, bieganie- http://biegajznami.pl zaczalem biegac lata temu i nie chce i nie moge przestac, nic nie podrobi crossu w lesie, tego uczucia jak spocony ale szczesliwy wykrecam miedzy drzewami; czasem tez biernie- lubie popatrzec na dobry mecz, chodzilem kiedys z wiara na Kolejorza;)
mac oczywiscie, ale to wiecej niz przedmiot a troche mniej niz hobby.
wino. czerwone. nie znam sie ale lubie, chociaz z racji uprawiania sportu nie moge zlopac;) szkoda...
kocham taniec ale niestety bez wzajemnosci;)
muza- slucham wszystkiego i nalogowo kupuje plyty, od przyszlego roku biore sie za winyle- bede mial wiecej miejsca w chalupie.

Sadzac po Twoim zdjeciu, Twoje hobby to: ping pong, opalanie i disco dance :D
Pozdrowienia dla fana Borata i to z Poznania:)

#43 KEEK

KEEK
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2006 - 21:24

Kwadratowe obrazki:
http://keek.ovh.org
i 24 chwilowo.

#44 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 23 listopada 2006 - 21:36

Hmmm... 1. Stare komputery - perelki, o ktorych swiat zapomnial, a ciagle potrafia zachwycac... 2. Statanizm, wampiryzm (PSI, czasami Sang), okultyzm, czarna magia - tak na odstresowanie po kilkunastu godzinach programowania :D 3. Muzyka - kiedys gralem na basie w kilku kapelach, teraz nie mam z kim grac, wiec tylko slucham przeroznych dziwactw (ostatnio glownie amigowych modkow)

#45 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 21:39

Dużo tego mam, ale między innymi: muzyka [słuchanie i granie na klawiszach, a także taniec i śpiew (pod prysznicem ;) )], komputery i nowe technologie, sport (narty, nóżka, kiedyś karate kyokushinkai ale po kontuzji niestety już do tego nie wróciłem:/ ), kino, książki też lubię, kocham dobrze zjeść i dobre wina (inne dobre alkohole zresztą też ;) ), fotografia (amatorska), łażenie po górach i podróże (małe i duże-Egipt mi się marzy potwornie), cztery kółka, oraz pewnie kilka innych o których mi się teraz zapomniało :)

Aha, no i kobiecą urodę też lubię... podziwiać, a co myśleliście? ;P

PS: Ogólnie to jeszcze lubię ciuchy... (nie śmiać się) a już na punkcie butów to świra mam totalnego :)

#46 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 23 listopada 2006 - 22:57

Hmm, ja to mam bardziej przyziemne a raczej podziemne hobby - grotołażenie i nurkowanie jaskiniowe. No i muza..

#47 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 23:00

ja lubię grzebać w necie i wyklikiwać różne rzezczy, blogować, forumować. z rzeczy, które w realnym świecie to gram na gitarze, jeżdżę na rowerze i fotografuję. no i lubię uczyć się różnych dziwnych języków ;)

#48 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 24 listopada 2006 - 09:07

Moje Kochanie - lubie sie nim zajmowac w wolnym czasie Autka - w szczegolnosci to co aktualnie posiadam (lubie ulepszac fabryke) Muzyka - mocna!! Modelarstwo kolejowe (skala H0)

#49 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 24 listopada 2006 - 10:26

a ja ? hmm generalnie to street racing :D, import tuning, JDM i takie tam rzeczy zwiazane z upiekszaniem i dodawaniem szmocy w autkach z pod znaku Hondy ;) , z krainy kwitnacej wisni ;d , zabawa video, szukanie nowych sposobow na krecenie aut gdy stoja, pala gume, podczas prostej na miescie i rozne takie gfx z video i grafika 2d od kiedy mam maczka moimm hobby przestalo byc grzebanie w blaszaku ;D uwolnilem sie od tego cudownego zajecia, fakt faktem odkad siegam pamiecia ( 16 lat temu moze wiecej ) grzebalem w komputerach i zaczalem od at 286 , i sprawialo mi to duza przyjemnosc ( nie ze psulem ), ciagle szukanie przyczyn, naprawa etc .. tak poza tym moim nowym hobby stalo sie granie w kregle ze znajomymi ;D to tyle .. edit zapomnialem napisac o poszukiwaniu zycia we wszechswiecie ;d etc (NOLE, zdjecia obserwacje, zjawiska paranormalne ) troche zakrecony jestem jesli chodzi o te sprawy ;)

#50 kle-kot

kle-kot
  • 145 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 24 listopada 2006 - 10:50

- wzornictwo przemysłowe - pieniądze - sztuka ludowa - pieniądze - typografia - pieniądze - dtp - pieniądze - czeskie kino Celulozy też czytam, nie tak intensywnie jak kiedyś, ale jednak. Z celulozowych gadżetów aktualnie zajmuję się kolekcjonowaniem takich małych obrazków z cyferkami ;-), a potem szaleńczym pozbywaniem się ich.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych