pozwolę sobie nie zgodzić z tym twierdzeniem - zanim kupiłem iMaca w MM szukałem w różnych sklepach (łacznie z tymi, kóre oferują się tutaj) i różnica w cenie była znikoma, bo ok. 100-150 zł. Przy 5k nie ma to aż takiego znaczenia. Poza tym wszędzie jeśli były raty, to ich koszt (prowizja i odsetki) były prawie 800 zł. Więc co mnie obchodzi jak MM rozlicza się z bankiem, kiedy dla mnie, jako odbiorcy końcowego ważne jest, że kupiłem wymarzony komputer nowiutki, z gwarancją, na całkowicie nieoprocentowane raty, które spłacę sobie kiedy będę chciał. A nie będę dawał zarabiać Lukasowi czy Żaglowi kilkaset złotych na odsetkach. Normalnie nie kupuję w MM, bo ceny najniższe to mają tylko w reklamie, ale zdarzają im się promocyjne towary, które faktycznie można kupić taniej i w dodatku rozbić to sobie na prawdziwe raty.Jeśli ktoś Ci mówi, że kupujesz na raty 0% to znaczy, że ktoś inny może Ci sprzedać to samo znacznie taniej. .
A co do dawania kredytów, to faktycznie banki nei udzielają ich tak jak kiedyś. Kupując iMaca przed nami stał Pan z wnuczkiem i chciał dla niego wziąć Xboxa w zestawie za ok. 1000 złotych, więc rata wyszłaby niewiele więcej ponad 30 zł, a mimo tego odszedł z kwitkiem - Pani stwierdziła, że bank odrzucił jego wniosek.