Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co wybrać ? iphone 2g czy 3g?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
51 odpowiedzi w tym temacie

#51 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 19 listopada 2009 - 21:52

Dołączę się i ja. W maju tego roku posiadałem dotykowego LG (ku990). Telefon niby ładny - według mnie tragedia. Żeby kliknąć w wiadomości musiałem walić w niego pięścią :D. Wtedy przesiadłem się na 2G którego kupiłem od kumpla. Mój kuzyn ma 3G. 2G technicznie to prawie to samo. Mój iP przeżył już niejedno. Kilka mocnych upadków, dziesiątki restore'ów. Mimo to.. kocham ten telefon i nie zamieniłbym go na żaden inny. Obudowa to zdecydowanie plus! Nie sądzę, aby iP 3G przeżył to co przeżył mój 2G. Nie używam internetu z EDGE, więc 3G mi nie trzeba. Całą resztę mogę posiąść z Cydii. Pod względem technicznym 3G to 2G (prawie ;)) Więc moje pytanie: Po co przepłacać?. Możesz mieć to samo, w dodatku wytrzymalsze za 5 stówek mniej. Fakt, na allegro naprawdę trudno znaleźć 2G w dobrym stanie, ale kto szuka ten znajdzie. Wniosek? iP 2G (ale 3GS bym chciał :D) Dlaczego?: Bo to samo za mniej. Za i przeciw?: Obudowa i wygląd. Jak wspominałem mój kuzyn ma 3G. Kiedyś zamieniłem się z nim na tydzień i przyznam - wolę 2G. Nie z przyzwyczajenia i dlatego że go bronię. bla bla bla. Jest wytrzymalszy, a 3G jest jego kopią (z kilkoma g***ianymi bajerami) i marną obudową. Bierz 2G. Pozdrawiam

#52 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2009 - 21:55

Nie, przepraszam - miałem się wyłączyć z tematu, ale zostawiłeś kilka niewiadomych. Gdzie jestem nieobiektywny? Gdzie reklamuję iPhone’a 3G? Nie napisałem nawet, że iPhone 2G jest złym telefonem - WRĘCZ PRZECIWNIE. Odpowiadasz atakiem na chęć pomocy i porady, wypowiedź popartą zdrową argumentacją oceniasz jako nieobiektywną i wiesz co? Jestem przekonany, że jeszcze przed założeniem tego tematu byłeś zdecydowany na iPhone’a pierwszej generacji i tylko czekałeś na potwierdzenie, że to dobry wybór. Niestety nie jest to dobry wybór i to godzi w Twoje przekonania i właśnie - już wiem skąd ten ATAK w stronę moich wypowiedzi.

ZAMYKAM i nie - nie oczekuję odpowiedzi na postawione na początku pytania.
Oczywiście temat został zamknięty ze względu na otrzymanie odpowiedzi na postawione w tytule pytanie i podjęcie decyzji przez autora.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych