Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

[27-12-2006 Warszawa]YABOL WINTER EDITION

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
204 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: [27-12-2006 Warszawa]YABOL WINTER EDITION (0 u偶ytkownik贸w odda艂o g艂os)

1. Tak (18 g艂os贸w [40.91%])

Procent z g艂os贸w: 40.91%

2. Nie (13 g艂os贸w [29.55%])

Procent z g艂os贸w: 29.55%

3. got贸w jestem wp艂aci膰 <25z艂 (8 g艂os贸w [18.18%])

Procent z g艂os贸w: 18.18%

4. got贸w jestem wp艂aci膰 >25z艂 (5 g艂os贸w [11.36%])

Procent z g艂os贸w: 11.36%

G艂osuj

#176 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 04 grudnia 2006 - 14:56

heja. dopiero wr贸ci艂em do domu, bo co艣 mi wypad艂o, ale przegrzeba艂em troche google i znalaz艂em namiary na warszawskie gimnazja. jutro wcze艣niej wstan臋 to mo偶e zd膮偶臋 gdzie艣 zadzwoni膰, a nie to co dzi艣. do 5.oo AM biega艂em po deviantarcie za tapetami :P swoj膮 drog膮, kto艣 te偶 m贸g艂by wzi膮膰 za s艂uchawk臋 jutro razem ze mn膮 i by艣my szybciej przetrzepali ca艂膮 list臋. miejscowi!!!! do boju!!!

pierwsze dwa telefony wykonane. tylko, 偶e nikt nie odbiera. mo偶e sekretarki maj膮 przerw臋 na fajk臋 ;) ale dobra. odwagi! dzwoni臋 dalej!

edit // jest pierwszy telefon odebrany :) tylko, 偶e mnie odes艂ano do pani dyrektor, kt贸ra teraz jest zaj臋ta. / oddzwaniam za 15 minut.

edit2 // mo偶na si臋 niekiedy u艣mia膰 rozmawiaj膮c z 'rozczochranymi' sekretarkami. przed chwil膮 mi powiedziano, 偶e musz臋 oddzwoni膰 po 14.oo, "kole偶anka wysz艂a S艁U呕BOWO NA MIASTO" ;) ach te polskie realia...

edit3 // w艂a艣nie wzi膮艂em zimn膮 k膮piel: pani w tej szkole: Gimnazjum nr 10, Patron: Gen W艂adys艂aw Sikorski; Limanowskiego 9 - za偶yczy艂a sobie 65 z艂otych za godzin臋! to je偶eli mieliby艣my tam bawi膰 od 18.00 do 5.00 nast臋pnego dnia i mia艂oby nas by膰 20 to wysz艂oby 39 z艂otych na g艂ow臋.. ej. troch臋 przekr臋t.

edit4 // lipa. dwie szko艂y, do kt贸rych mia艂em oddzwoni膰 odpadaj膮 z racji na dat臋. dalej prze偶ywam z t膮 cen膮, o kt贸rej pisa艂em w trzecim "edicie".. je偶eli szko艂a oddalona o 7 kilometr贸w od centrum (jak mi uprzejmie powiedzia艂a pani Zuzia K.) krzyczy o 65 zl za godzin臋 to nie s膮dz臋, 偶eby inne szko艂y bra艂yby mniej.

WNIOSEK: szko艂y odpadaj膮, chyba, 偶e kto艣 ma znajomo艣ci i mo偶e takow膮 szko艂臋 za艂atwi膰 ze zni偶k膮 ;-)

WNIOSEK2: my艣la艂em, 偶e zmobilizuj臋 Warszawiak贸w do zaanga偶owania w spraw臋, ale si臋 nie da :mad:

WNIOSEK3: spotkamy si臋 (je艣li si臋 spotkamy) gdzie艣 w centrum, p贸jdziemy do knajpy, wypijemy piwo i si臋 rozjdziemy :(

sam sobie odpowiem na posta, a co tam :P to co ? mo偶e si臋 rozdzielimy (tak jak to zrobili ju偶 艢l膮zacy) i zr贸bmy sobie spotkanie mieszka艅c贸w Warmi i Mazur w Olsztynie ;) ?

#177 devilia

devilia
  • 1聽872 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, PL

Napisano 05 grudnia 2006 - 15:58

Slazacy robia swoja impreze to my tez zrobmy swoja. A cotam ;) A jak ktos chce sie dolaczyc to kazdy jest mile widziany. Mi Olsztyn nawet bardziej pasuje (blizej), a z tego co wiem jest stamtad kilku MacUserow... Menelek, BigMac? Czytacie to? Haaaaaalooooo?

#178 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:03

to zapodajmy nowy temat, żeby ludzie go dostrzegli i tam otwórzmy dyskusję..

#179 JSG

JSG
  • 5聽459 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:19

wróć: szkoła: zespół szkół fototechnicznych ulica spokojna- poszukaj w google telefonu. Powinno dać radę... np wynajęcie sali projekcyjnej, na impreze- oczywiście projekcja z własnego rzutnika :) ale jest to sala kinowa- zapytaj ile, mysle xe jak powiesz że masz po 20od łepka i 20 osób to dacie rade :)

#180 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 16:33

sam se zadzwoń :P ja już mam dosyć ;)

#181 JSG

JSG
  • 5聽459 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:09

ja? a co mi do tego? to wasze spotkanie. A tak na poważnie to :evil: mam poodcinane telefony :?

#182 jbwm

jbwm
  • 1聽878 post贸w
  • Sk膮dB-stok/Polska

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:14

sam sobie odpowiem na posta, a co tam :P to co ? mo偶e si臋 rozdzielimy (tak jak to zrobili ju偶 艢l膮zacy) i zr贸bmy sobie spotkanie mieszka艅c贸w Warmi i Mazur w Olsztynie ;) ?

W takim razie bia艂ystok chyba odpada (przynajmniej ja).
Ponad 4h jazdy poci膮giem po艣piesznym, 12h jazdy osobowym :/

#183 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:14

nasze ? połowa się już wykruszyła. skończy się na tym, że 27 grudnia pójdę sobie do knajpy w elblągu i wypiję Wasze zdrowie ;) a tak serio to mi już przestało chyba zależeć jak widzę, że wszyscy olali sprawę. za to dalej proponuję piwko gdzieś na mazurach (olsztyn w sumie jest optymalną opcją), a wtedy to i datę można byłoby zmienić.

#184 _sys

_sys
  • 2聽046 post贸w
  • Sk膮dB-stok i okolice

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:27

Bo do zorganizowania YABOLa potrzebny jest _sys i Mac_Abra a ci ostatnio nie mają kompletnie czasu :(. I co tu zrobić, jak już nawet nie wiem, czy 27 będę wolny?

#185 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:37

ja też nie miałem, ale na kilka telefonów znalazłem ;)

#186 Ruczaj

Ruczaj
  • 3聽528 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 05 grudnia 2006 - 21:43

Chyba jednak zostanie robienie lokalnych parties. Albo wizyta w sasiednich ksiestwach dzielnicowych (dla mnie wypad np do Wroclawia to pryszcz).

#187 maniacco

maniacco
  • 382 post贸w
  • Sk膮dPiekary 艢l膮skie

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:17

bez sensu w ogóle... dobra... mieszkam w piekarach śląskich i założę się że za pomocą zaczarowanego urządzenia którym jest TELEFON jutro uda mi się w warszawie załatwić jakieś lokum do 200-300 zł... co przy założeniu że będzie 15 osób nie bedzie dużym kosztem... problem jest tylko taki że ja w ogóle nie znam warszawy i może się okazać że to będzie na jakimś zadupiu do którego nawet warszawiacy nie wiedzą jak dojechać... presend_day... dzięki wielkie... masz jaja chłopie... a postawą pozostałych warszawiakow czuję się zawiedziony... a może po prostu kto ma ochotę niech podskoczy do katwoic ??? silesian mac userów będzie może 5-7 ... z poza śląska mogę 2-3 osoby przekimać...

#188 devilia

devilia
  • 1聽872 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, PL

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:25

5-7 to ja juz bede w Londku. Co do Warszawiakow to hmm... trudno, nie ma co ich obwiniac - zajeci sa i tyle :/ Gdyby cos sie dzialo to ja i 2-3 osoby z Dzialdowa mozemy spakowac sprzet i dojechac w dowolne miejsce w Polsce miedzy 13 grudnia a 3 stycznia - tylko dajcie znac.

#189 maniacco

maniacco
  • 382 post贸w
  • Sk膮dPiekary 艢l膮skie

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:35

to może jednak katowice ?? czyli ogólnie ziemia na weglu rozsypana... czyli nasz śląsk... ;) jeśli tak to mogę trochę bardziej się tematem zainteresować... devillo... proponuję sonde dotyczącą ILE MACOWYCH główek by się pokazało gdyby zrobić meeting na śląsku...

#190 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:43

ja bym się cieszył ze śląska, bo i swoich ziomków bym odwiedził przy okazji, ale na podróży stracę tyle czasu i pieniędzy, że dla mnie to się mija z sensem. więc chyba odłączam się od tego całego zamieszania yabolowego.

#191 devilia

devilia
  • 1聽872 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, PL

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:48

to mo偶e jednak katowice ?? czyli og贸lnie ziemia na weglu rozsypana... czyli nasz 艣l膮sk... ;) je艣li tak to mog臋 troch臋 bardziej si臋 tematem zainteresowa膰... devillo... proponuj臋 sonde dotycz膮c膮 ILE MACOWYCH g艂贸wek by si臋 pokaza艂o gdyby zrobi膰 meeting na 艣l膮sku...

Przeciez pisze, ze 5-7 bede juz dawno za woda.

#192 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:51

jemu chodzi chyba o liczbę osób.

#193 maniacco

maniacco
  • 382 post贸w
  • Sk膮dPiekary 艢l膮skie

Napisano 05 grudnia 2006 - 23:47

jemu chodzi chyba o liczb臋 os贸b.

three point basket !!!

#194 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 05 grudnia 2006 - 23:51

nie chciałem być nieuprzejmy. poprawiam się: nie "jemu" tylko "panu maniacco" ;)

#195 maniacco

maniacco
  • 382 post贸w
  • Sk膮dPiekary 艢l膮skie

Napisano 05 grudnia 2006 - 23:53

hehe... mniejsza z ty... w kaźdym razie.. ja bym sie nawet do warszawki przejechał... nie nalegam z tym śląskiem... chodzi mi o to że jeśli by yabolla zorganizować gdzieś bliżej mnei to mogę się tym zając... bo póki co to widzę że nikt inny nei jest zbyt zainteresowany...

#196 JSG

JSG
  • 5聽459 post贸w

Napisano 06 grudnia 2006 - 00:02

Widzicie, zawsze jest problem z takimi imprezami :( O ile "posiadówka" w knajpie od 19-24 dla "miejscowych" i kilku przyjezdnych których można przenocować na ogół się bez problemu udaje- patrz zeszłoroczne urodziny to taki marton od 15-9rano jest dość trudny do zorganizowania. Mam kilka sygnałów z Warszawy że jak już wszystko będzie ustalone to: wpłacą składkę, przyjadą ale na zorganizowanie nie mają najzwyczajniej czasu. Z drugiej strony jest wiele- stałych bywalców spotkań jak np ja którzy korzystajac ze świątecznych dni wybędą ze stolicy... Stad problemy....

#197 Leander

Leander
  • 205 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 grudnia 2006 - 20:25

Spytam sie w warszawskim topicu ;)
Czy ktos z Wa-wy wybiera sie na goscinny wystep do Katowic na Silesian macusers meeting? 29 w piatek, Jesli ktos jeszcze by sie wybieral to moznaby sie umowic na konkretny pociag, bo w kompanji weselej czas plynie ;)
ewentualnie moge sie dorzucic do beznynki jezeli ktos jest zatwardziale zmotoryzowany ;)

#198 devilia

devilia
  • 1聽872 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, PL

Napisano 22 grudnia 2006 - 21:02

Hehe... Coniektórzy mieli już mac-meeting w WaWie, a dokładniej u JSG. Wielkie dzieki za świetną imprezę i pozdrawiam wszystkich, którzy byli!

#199 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7聽238 post贸w
  • Sk膮d3city

Napisano 26 grudnia 2006 - 22:42

To co w końcu ustalone?

Gdzie się spotykamy i za ile?

#200 JSG

JSG
  • 5聽459 post贸w

Napisano 26 grudnia 2006 - 23:05