Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dobry konwerter .MTS

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 15:53

Witam. Mam pliki z kamery AVCHD w formacie .MTS i szukam jakiegoś DOBREGO, niekoniecznie darmowego i niekoniecznie na OS X, może być na Windowsa, konwertera tych plików do .MOV albo czegoś co iMovie odtworzy... Xilisoft próbowałem, ale płynność jest okropna... :( Ma ktoś pomysł?

#2 Pro_Test

Pro_Test
  • 52 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2009 - 23:03

roxio toast Roxio toast 9 ma opcję konwertowania materiału audiowizualnego w tym formatu avchd.

#3 Graziano

Graziano
  • 18 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 11:19

Sprawdź też [URL="http://www.iskysoft.com/video-converter-mac.html"]iSkysoft VideoConverter[/URL] , łyka m2ts. więc może i .mts

#4 majer

majer
  • 296 postów
  • SkądChorzów

Napisano 12 listopada 2009 - 13:17

a jakiś darmowy jest wam znany mam dokładnie ten sam problem

#5 highpc

highpc
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2009 - 08:39

Polecam HandBrake, konwertuje m.in. m2ts i mts na mp4 lub mkv (h.264 lub xvid), jeżeli iMovie "kupuje" mp4 to byłoby ok. Piotr

#6 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 17 grudnia 2009 - 21:43

A da się*Handbrakem skonwertować cały folder plików m2ts w jeden plik mkv? Bo z tego co widzę, to idzie tylko pojedyczny plik, a to mnie nie urządza. Pozdr

#7 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:32

Czy to normalna sprawa że konwertowanie pliku m2ts (20GB) do mkv programem Handbrake (64-bit) trwa 6-7 godzin?? Mam MacBook'a Pro takiego jak w opisie.

#8 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 18:10

Witam. Mam pliki z kamery AVCHD w formacie .MTS i szukam jakiegoś DOBREGO, niekoniecznie darmowego i niekoniecznie na OS X, może być na Windowsa, konwertera tych plików do .MOV albo czegoś co iMovie odtworzy... Xilisoft próbowałem, ale płynność jest okropna... :( Ma ktoś pomysł?

Spróbuj tego VoltaicHD | HD converter, AVCHD converter, AVCHD, video converter, Mac, PC, Software | ShedWorx kiedyś trochę się nim bawiłem i był całkiem dobry, ale potem i tak zostałem przy iMovie i FCE. Program kosztuje niecałe $40 i jest w wersji na OS X i na Windowsa. Ma fajną opcję podglądu pliku(filmu) przed konwersją a nawet przycięcia jeżeli potrzebujemy tylko fragmentu materiału. Ta firma ma jeszcze fajny dodatek za kilka $ do OS X, który pozwala na korzystanie z Quick Look przy przeglądaniu plików właśnie AVCHD.

#9 Beyo

Beyo
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 kwietnia 2010 - 21:50

czy iMovie łyka tylko quick time i Mpeg4? mam kamere z twardym dyskiem ktora zapisuje w jakims formacie DIV3..to chyba DivX i iMovie nie chciał i tego zalapac...

#10 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 09:44

czy iMovie łyka tylko quick time i Mpeg4? mam kamere z twardym dyskiem ktora zapisuje w jakims formacie DIV3..to chyba DivX i iMovie nie chciał i tego zalapac...

Dokładnie tak

#11 kate59588

kate59588
  • 1 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 09:12

Hi all there:

Witam wszystkich tam:

Mam JVC HD300 (AVCHD) kamery, ja jestem poirytowany pliki MTS, bo counldn't się zmienił tę iMovie ale teraz okazało się, najszybszy i najprostszy sposób na jego rozwiązanie, skorzystaj z profesjonalnej HD Video Converter, które może konwertować / MTS TOD / MOD do wmv, mov, mp4, avi, itp. bez problem.It mówi się, że oprogramowanie to ma zastosowanie unikalnych technologii audio i wideo, które może zagwarantować, synchronizacja audio i wideo meczu. I zazwyczaj neofita mój AVCHD / TOD plików H.264 MP4 HD.I może dostosować parametry audio i wideo, takich jak szybkość transmisji, liczba klatek na sekundę, proporcje, prędkość konwersji etc.Its szybko i dość dobre wyjście wideo i audio, które spełniają mnie.

Do edycji szybciej, można przekonwertować pliki MP4 Apple ProRes 422 (FCP), ponieważ jest mniej skompresowane. Należy pamiętać, że trascoding pewnością negatywny wpływ na jakość filmu, to jest nieuniknione. Utraty jakości do ustawień przy konwersji materiały filmowe.

Możesz pobrać wersję demo, które nie robi nic limit.
[url=http://www.pavtube.com/hd-video-converter-mac/]Pavtube HD video converter for mac - HD Converter for Mac convert HD video[/url]

Mam nadzieję, że będzie to bardzo pomocne dla Ciebie

#12 axiaose

axiaose
  • 1 postów

Napisano 08 stycznia 2015 - 10:38

Sprawdź też iSkysoft VideoConverter , łyka m2ts. więc może i .mts

Są to pliki MTS Converter jak ten http://www.convertmtsfiles.net/pl.htm   i http://www.blurayrippers.net/avchd_converter.htm jeden za pomocą konwertera avchd m2ts konwersji na MTS

#13 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 08 stycznia 2015 - 12:08

Super, odkopałeś wątek z 2009, żeby napisać... nic sensownego.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych