Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

filmy z napisami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#26 yellowicz

yellowicz
  • 22 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 20:28

Pięknie. Od czasu kiedy śmiercią naturalną umarło Poczytaj Mi Mamo, używam MPlayera (żadnych wtyczek, rozszerzeń i innych diabelstw). Nie ma pliku, którego nie otworzył. Czasem odpaliłem VLC. Nie wiedziałem, że mam taki wybór ;)

#27 nrm

nrm
  • 27 postów
  • SkądSilesia

Napisano 14 listopada 2009 - 21:36

nie wydaje mi sie
na stornie napisy.info klika sie tylko na przycisk gdzie jest napisane więcej i tam są juz do wyboru wersje napisów srt, microcoś tam i txt

tobie nie musi się nic wydawać. w katalogu mam teraz ponad 30 seriali. jakbym to miał to teraz ręcznie wyszukiwać to bym pół dnia na to stracił, a qnapi zrobi to w okolicach minuty.

#28 lubiebardzo

lubiebardzo
  • 187 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 21:47

A nie prościej PYM Player. Odtwarza wszystko. Napisy z polskimi znakami a nie kszaczkami. Jak dolołdnie wtyczke to i rmvb poleci. Ma też wbudowany txt-do-str-konwerter. A jak brak napisów to połączy się z napiprojektem i sam odwali czarną robote. Prościej sie nie da :)

#29 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2009 - 22:00

A jest coś dobrego i sensownego do przerabiania txt do srt? Próbowałem SRTool któregoś z forumowiczów, ale działa z 10% napisów - co do reszty, uparcie mówi, że 'Unknown format'. Napisy w większości ściągam przez qnapi, jakby to było ważne.

A wchodzą w grę napisy w formacie sub? Jeżeli tak, to po prostu zmień rozszerzenie z txt na sub, jeżeli napisy pobrałeś w formacie MicroDVD.

#30 nrm

nrm
  • 27 postów
  • SkądSilesia

Napisano 14 listopada 2009 - 22:08

Ludzie, ktokolwiek czyta te pytania przed odpowiedzią? ;) Dzięki za pomoc ale już pisałem:
- nie, nie może być SUB bo TV czyta tylko SRT
- nie, nie może być PYM player bo jak pisałem to wszystko odgrywa TV z SRT

;) Dzisiaj będę testował czy SRTool dał radę poprawnie skonwercić to co mu się w ogóle udało. Największy ból to ten, że nie można wybrać w jakim formacie Qnapi ma zpisywać napisy. To byłby prawdziwy kiler ficzer :D

#31 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2009 - 22:56

Ja jeszcze nie trafiłem na napisy ściągnięte przez QNapi których PYMplayer by nie przekonwertował na srt.

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 16:51

Tylko to słabe trochę rozwiązanie, odpalać qnapi do ściągania, potem pym-a do konwersji. Kiepsko to zautomatyzować, niewygodne szczególnie przy 'wejściu w posiadanie' np. całego sezonu serialu.

#33 ogórek

ogórek
  • 7 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 17:31

Tylko to słabe trochę rozwiązanie, odpalać qnapi do ściągania, potem pym-a do konwersji. Kiepsko to zautomatyzować, niewygodne szczególnie przy 'wejściu w posiadanie' np. całego sezonu serialu.

Zobacz mój wpis o konwersji txt na srt za pomocą mplayera z konsoli, znajdziesz go na stronie nr 2 tego wątku, zapewne możesz sobie szybko napisać skrypt który przerobi wszystkie napisy za jednym zamachem. Dla mnie to bardzo fajny sposób, może tobie też podpasuje ;)

#34 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 21:28

Pomysł jest sensowny, ale wymaga wyłączenia mplayera za każdym razem - kiepsko to oskryptować, skoro trzeba ingerować.

#35 nrm

nrm
  • 27 postów
  • SkądSilesia

Napisano 15 listopada 2009 - 21:40

Do tego PYM zapisuje napisy doklejając do nazwy .srt (czyli mamy .mkv.srt) zamiast skasować rozszerzenie (by mieć *.srt). Wytestowałem PYMa, wygląda na to, że poprawnie skonwercił napisy. Będę go uzywał w jakiś trudniejszych przypadkach, ale w codziennym uzyciu pozostanę z SRTool.

#36 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 17 listopada 2009 - 13:19

Mam pytanie... a po co kombinować z automatyzowaniem konwersji TXT -> SRT? Nie prościej pokombinować ze źródłami Movista, żeby wstawić*parser również dla TXT... Co ciekawe, Movist obsługuje rozszerzenie .txt, dla formatu SRT ;)

#37 JARIK

JARIK
  • 323 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 13:35

A zadanie trudniejsze - jak dodać napisy do filmu zakupionego w iTunes Store ? Nie da się bezpośrednio na wyświetlany obraz (film jest zabezpieczony). Możnaby dodać oosobny pasek u dołu ekranu z napisami i tak "sklejony" obraz wyeksportować do Apple TV. Tylko jak to zrobić?

#38 nrm

nrm
  • 27 postów
  • SkądSilesia

Napisano 17 listopada 2009 - 18:52

Mam pytanie... a po co kombinować z automatyzowaniem konwersji TXT -> SRT?
Nie prościej pokombinować ze źródłami Movista, żeby wstawić*parser również dla TXT...
Co ciekawe, Movist obsługuje rozszerzenie .txt, dla formatu SRT ;)

No przecież napisałem milion razy - bo TV czyta tylko SRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#39 LeaveAlone

LeaveAlone
  • 59 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 listopada 2009 - 19:03

Czemu nikt nie wspomina o MovieTime imo jest bardzo dobry program.
Wady to brak wsparcia dla napisów w formacie [...][...] oraz tylko tryb pełnoekranowy.

mam identyczne zdanie : )

#40 duuzy

duuzy
  • 51 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2009 - 22:28

Jeśli mogę się podłączyć pod ten wątek, czy jest sposób by odtworzyć filmy z napisami poprzez front row? Na leo po ktorymś update'cie pięknie to śmigało, na snow niestety znow to samo co na początku używania leo - jesli w katalogu z filmem jest plik z napisami to podczas "odtwarzania" widzę tylko czarny ekran i słyszę w tle dźwięk. Przyznaje że nie szukałem za wiele, ale do tej pory nie rozwiązałem problemu.

#41 ogórek

ogórek
  • 7 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 22:30

smiga tez tylko ze musisz miec kodeki perian i napisy .srt, a nie .txt

#42 duuzy

duuzy
  • 51 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2009 - 22:41

coz perian jest w aktualnej wersji napisy srt i sprawa wyglada tak jak napisalem. Gdy w katalogu jest sam plik filmowy odtwarza ok (bez napisow) ale gdy do tego katalogu dorzuce plik z napisami w formacie srt we front row widze tylko czarny ekran.

#43 ogórek

ogórek
  • 7 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 22:48

masz racje, wczesniej nie sprawdziłem, faktycznie front row nie odtwarza filmu jak są napisy. słychać dźwięk, a obrazu brak.

#44 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 listopada 2009 - 09:36

Jest to stary i znany "błąd" w Perianie, coś nie mogą tego rozkminić.

#45 damjanek

damjanek
  • 196 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 18 listopada 2009 - 21:13

http://www.myapple.p...7941-post3.html

Pozdrawiam,
Damian

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych