Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy salon iSpot w łódzkiej Manufakturze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#26 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 10 listopada 2009 - 18:29

W Polsce nigdy nie będzie takiego popytu jak w Apple Store np. w Londynie na Regent St : http://www.macoffers...egentstreet.jpg

#27 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 10 listopada 2009 - 18:37

no aż takiego to nie, ale jeden komputer na miesiąc na 99%

#28 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 listopada 2009 - 18:43

To faktycznie bardz oplacalny biznes. Wybacz, ale nie chodzi o to, zeby:

na 100% każdy by tam wszedł, pooglądał

ale zeby kupil. Nie ma zmiluj.

#29 codic

codic
  • 29 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 18:44

Zachód zachodem, ale nie rozumiem dlaczego nie mogę się doczekać żadnego punktu na wschodzie np. Lublin. Jedynym miejscem gdzie mogę pooglądać, pobawić się sprzętem Apple do MediaMarkt. A co za tym idzie porozmawiać nie ma z kim...

#30 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 listopada 2009 - 21:57

mało pisałem :) kurcze w Polsce problem jest zawsze ten sam. Ktoś ma problemy z PC czy windows, mówię kup maca po czym słyszę, że mac jest drogi, że jest przyzwyczajony do windows itd. Ludzie widzą toshibę za 3k i macbooka za 4k. Dla nich odpowiedź jest prosta, ciężko ludzi przekonać do maca, teraz większe jest zainteresowanie przez iphone, niektórzy się w ogóle dowiadują co to jest apple tak na prawdę. Myślę, że przeciętnego kowalskiego który ma PC jest ciężko przekonać do czegoś innego, gdyż trzeba się wysilić nauczyć czegoś nowego, nie dociera do nich iż to np. jest łatwiejszy w obsłudze komputer, mało awaryjny itd. Ludzie patrzą przez pryzmat kasy aktualnej. Np kupują dziś PC za 2k, później powoli do niego coś dokładają i tego nie liczą. Jak ktoś przeciętny kupi mac'a dziś to do końca świata mu on starczy. Prosty przykład ja: Mam Macbook middle 2007, korzystam z niego na uczelni, internet, filmy, muzyka, zdjęcia, trochę ps i ai. Ktoś powie no to po co Ci mac za tyle kasy, ale ja nie dołożyłem złotówki do tego komputera, od 2 lat chodzi jak żyleta, bez problemów, wirusów itd. A sklep nie jest zainteresowany uszczęśliwianiem ludzi, np Ciebie :P byś mógł coś obadać sobie tylko kasa, kasa, kasa. Dlatego też nie mam prawdziwego Apple Store :) Tak myślę.

#31 adrianek274

adrianek274
  • 110 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 22:53

Może ktoś by ruszył głową w tej firmie i otworzył salon w stolicy Podkarpacia ? Nie wszystkim uśmiecha się jeździć do Krakowa :) -To tak w ramach czystych marzeń.

#32 Pelissa

Pelissa
  • 23 postów
  • SkądZarszyn

Napisano 11 listopada 2009 - 18:58

Ciezko otworzyc salon w kazdym wiekszym miescie :) iSpot ma tez sklep internetowy - zawsze mozna zamawiac on-line

#33 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 22:04

"Największym powodzeniem cieszyły się naturalnie hostessy" :)

Ani Mru-Mru i skecz pt. Supermarket.

#34 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 22:14

Skoda tylko, że w Polsce sprzęt Apple'a jest dużo droższy niż za granicą :(

---- Dodano 11-11-2009 o godzinie 22:16 ----
Chociaż nie jest tak źle, bo mamy Allegro ;)

#35 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 12 listopada 2009 - 14:48

a za granicą nie ma odpowiednika allegro? :)

#36 kupajeza

kupajeza
  • 26 postów
  • SkądNexo Bornholm

Napisano 13 listopada 2009 - 15:11

Hotstessy

"Największym powodzeniem cieszyły się naturalnie hostessy" :)

Jak tylko zobaczyłem ostatnie zdjęcie to wiedziałem że będzie o tym wzmianka. :-D

#37 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 16:46

a za granicą nie ma odpowiednika allegro? :)

No jest: eBay lub Allegro zwane Aukro, Molotok Teszwesz, ale przynajmniej na allegro możemy w Polsce kupować maczki trochę taniej, bo eBay u nas nie jest aż tak popularny jak np. w USA, Wielkiej Brytani, Niemczech czy Włoszech.

#38 poca

poca
  • 14 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 02 października 2012 - 18:43

Sorry za odkop, ale chyba z dniem 6 października iSpot z Galerii Łódzkiej łączy się z tym w Manufakturze. Z tego co mówił pracownik ma to być "normalnej" klasy jak na zachodzie duży salon Apple.

#39 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 października 2012 - 21:27

Byłem i w sumie za dużo się nie zmnieniło po prostu jest większy i na półkach pojawiło się wiecej sprzętu pokazowego :P

#40 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 08 października 2012 - 21:42

Będę w Łodzi za 1.5 tygodnia to odwiedzę iSpot, w którym dokonuje regularnych zakupów. Jest to chyba jedyny w tym kraju punkt, w którym ludzie pracujący potrafią rozmawiać, nie wymądrzać się, zawsze z usmiechem, zawsze zyczliwi. Nie ma znaczenia, czy zamawiałem u nich komputer za 5K, czy za 14K, zawsze te same, pełne profesjonalizmu podejście. Dlatego pozdrawiam ze swojej strony ekipę iSpot Manufaktura i...do następnego zakupu :) P.S. Ostatni zakup - MBPR mial być do 5 tyg. był w niecałe 2 tygodnie :) Proponuje dla "kontrastu" robic zakupy w iSpot SCC...jesli ludzie, którzy byli rok temu są do dziś, nawet nie wchodzę...

#41 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 18 października 2012 - 16:48

Ja dzisiaj byłem w ispocie i nawet fajnie było 1 ip5 3x ip4s jakieś słuchawki itp. kilka macow ipadów ipody itp.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych