Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura do Maca Mini

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 richtig

richtig
  • 20 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 12:50

Witam Kupuję Maca Mini, naszły mnie pewne wątpliwości odnośnie klawiatury, niestety nie znalazłem na forum nic co by je rozwiało Musze kupować klawiaturę firmy Apple? Bądź dostosowaną do maców (z klawiszem 'jabłko')? Czy może wystarczy zwykła USB, a za 'jabłko' będzie robić klawisz z logiem windowsa?

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 listopada 2009 - 13:10

zwykła będzie działać

#3 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 13:19

Uważaj na firmę Manta, mi nie działała poprzenia z PCta tej firmy. Wiem, że WIEKSZOSC klawiatur USB działa, ale ta jedna akurat nie chciała, może miała za dużo bajerów i drivery wgrywane po USB do windows? Poza tym firma Manta jest OK, mam np. odtwarzacz DVD kupiony oficjalnie bez regionalizacji co mi bardzo odpowiada. :D Tracer działa. Klawisz "windows" będzie klawiszem CMD "japko":D

#4 Krzycho_mac_sun

Krzycho_mac_sun
  • 17 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:07

Niedawno kupiłem okazyjnie klawiaturę od HP. Działa z moim PM G4. To z Mini też by zadziałała. Klawiatura "normalna" bez tych wszystkich dodatkowych pierdół. Osobiście to bym radził kupić coś na Allegro/eBay niż kupować to chińsko-tajwańskie badziewie obecne w sklepach. A potem sobie jeszcze dokup dwie małe naklejki z nadgryzionym jabłkiem i zaklej nimi klawisze windows.

#5 tomekg85

tomekg85
  • 51 postów
  • SkądTarnów

Napisano 07 listopada 2009 - 16:39

Miałem podobny problem przed przejściem na Mini. Posiadam klawiaturę http://crawslink.com...ia Keyboard.jpg z której jest bardzo zadowolony. Mac teoretycznie ją rozpoznał, ale mam pytanie. Jak uruchomić dodatkowe klawisze multimedialne? Sterów nie ma i raczej microsoft nie zrobi dla mac'a :) Pod linuxem się udało przypisać funkcję... a tu?

#6 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 postów
  • SkądPolska

Napisano 07 listopada 2009 - 22:14

Logitech Internet 350 Keyboard - nawet przyciski do ściszania/pogłaśniania/całkowitego wyciszenia działają :) PowerMac G4, MacOS X 10.4.11, bez dodatkowych sterów.

#7 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 02:31

Ja polecam i tak applowska 109 klawiszowa aluminiowa jest bardzo wytrzymalaaaaaaaa Cena 240zloty takze taniej od logitecha w ktorym denerwujace sa wysokie klawisze ore duzy ich skok...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych