UOTE
Cytat
Pokaz mi miasto, gdzie problemy urbanistyczne sa rozwiazane.
Przecież nie w tym kontekście jak myslisz, to nie krytyka, ale obawa, czy ta "perełka" nie zginie w gigancie. Po prostu szkoda by mi było.
Cytat
o Wawie, ktora jest poza wszelka krytyka)
Pełna zgoda. Warszawa nie ukrywa, że zazdrości Wam obecnego Miejskiego Konserwatora Zabytków.
Cytat
Ja sie po prostu ciesze, ze nareszcie powstal w Polsce obiekt, ktory moze konkurowac z podobnymi na swiecie
Ja też, mimo, że nie jestem Poznanianką.
Cytat
Pomyslec - mial byc zwykly supermarket - a powstaje dzielo sztuki.
Tu się mylisz, miało być dzieło sztuki w założeniu i jest (także w znaczeniu konstrukcyjnym, ta część która jest podwieszona np). Dobrze, że zostało docenione także na świecie.
Jak nie gratulowałam jeszcze - to gratuluje _M
PS (i jest bezpłatny dostęp do netu)
dopisane:
Cytat
Jesli poddajesz w watpliwosc slowa hwojtka to napisz dlaczego.
Nie nie poddaje w wątpliwość słów hwotka, po prostu zaniepokoiłam się o stan ogólny. To tylko z naturalnej troskliwości.
Pozdrawiam Monika
PS. Beneficjentami nagrody byli architekci o których wspominałam wyżej, przede wszystkim za rewitalizacje zabytkowego obiektu poprzemysłowego, choć duże znaczenie miało usytuowanie w centrum miasta. Dla Grobelnego to jedynie delikatne oparcie się o blask, który stał się udziałem Poznania. Sam grobelny płaci sporą cenę, gdyz w starciu dwóch Poznańskich gigantów (Kulczyk i Świtalski) stał się w wyniku kampanii wytoczonej przez tego ostatniego (który ba Browar patrzy z okna swego biura) nagonkiktóra stała sie podstawa oskarżenia i czeka na sądowe rozstrzygniecie (tzw afera Kulczyk Parku). W tej sytuacji zjadliwe słowa, które niejak nie maja się do rzeczywistości (jakiś miliony za nagrodę) naprawdę mogą niepokoić nawet jak się ma (jak ja) wrażliwość z kamienia.