Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Magic Mouse - moja subiektywna opinia po 1 dniu użytkowania.

• Please log in to reply
291 replies to this topic

#151 marcin0903

marcin0903
  • 410 posts
  • SkądOpole

Posted 01 January 2010 - 17:31

Ja myślę, że bym mimo wszystko kupił. Chciałbym mieć komplet Apple, ale co do wygody, niby napisałem, że nie jest królem/królową wygody ta mysz, owszem, ale nie boli mnie ani trochę ręka po 4,5 godzinach przed komputerem.

#152 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 23:22

hmm po kilku dniach powiem że jestem zadowolony z tej myszki:]Naprawdę jest fajna i funkcjonalna:]jeszcze nie odczułem bólu:]Polecam

#153 kokosowy

kokosowy
  • 61 posts

Posted 03 January 2010 - 18:48

Po kilku dniach myślałem że to kwestia przyzwyczajenia się jednak stwierdzam że: - mysz jest ciężka - wolna nawet po podkręceniu w terminalu - na podkładce hama która jest przeznaczona do optycznej/laserowej jeździ tragicznie, kompletnie się słabo ślizga - pokrycie szklane multi-toucha jest bardzo śliskie przez co ślizga się w dłoni Ta myszka tylko jest ładna. Jej cena powinna wynosić max 100zł aby więcej osób mogło się przekonać jaka ona jest ładna :D Oddaję moją Kensington Ci75m na gwarancję i najlepiej jakby dali nową.

#154 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 03 January 2010 - 19:27

Co o nich sądzicie ?

Jest sens czy nie ?

#155 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 03 January 2010 - 19:30

Ja mam inne odczucia : - jest trochę za ciężka, ale to zniweluje lżejszymi bateriami przy wymianie - szybkość jest w sam raz, podkręcona w BTT - po dodaniu mid clicka i rozszerzeniu jego pola w owym programie nie brakuje mi do szczęścia niczego - dodałem sporo gestów i teraz wszystko mam pod ręką :) - ślizgania się dłoni nie zaobserwowałem (trzymam myszkę kciukiem i małym palcem za cześć aluminiową), szklana powierzchnia ułatwia mi wykonywanie ślizgów palcami w każdym kierunku (używam dodanych gestów 2- i 3-placzastych) Jak dla mnie dobrze wydane 319 zł.

#156 Peppino

Peppino
  • 1 posts

Posted 03 January 2010 - 19:57

Z nowym Macbookiem pro chodzi super - kupiłem w Cortlandzie 29.12 za 309 zł

#157 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 05 January 2010 - 10:39

...cos dla pasjonatow eletroniki, czyli Magic Mouse Teardown: Is Apple Magic Mouse Harder to Move Than Mighty Mouse? -- Tech-On!

#158 DzonLon

DzonLon
  • 403 posts

Posted 05 January 2010 - 22:47

Jakie podkładeczki polecacie do magic mouse'a? Trochę hałasuję jak używa się na drewnie.

#159 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 06 January 2010 - 10:36

Jakie podkładeczki polecacie do magic mouse'a? Trochę hałasuję jak używa się na drewnie.

Ja kupiłem zwykły mousepad w realu za 10 zł - gąbka od spodu, na górze taki śliski materiał jak do zwykłych, kulkowych myszek. Chodzi znaaaacznie ciszej i szybciej niż na drewnie. Tylko co zrobić, aby szybciej jeździła, ale i precyzyjniej? Jak wezmę szybkość kursora na 3/4 suwaka, to przesuwa się w miarę szybko, ale cięzko precyzyjnie trafić, a jak zmniejszę suwakiem, to łatwiej trafiać, ale muszę przesuwać mysz kilka razy w jednym kierunku, aby przejechać przez ekran. Jeste jakiś programik załatwiający taki problem?

#160 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 06 January 2010 - 10:51

Ja kupiłem zwykły mousepad w realu za 10 zł - gąbka od spodu, na górze taki śliski materiał jak do zwykłych, kulkowych myszek. Chodzi znaaaacznie ciszej i szybciej niż na drewnie. Tylko co zrobić, aby szybciej jeździła, ale i precyzyjniej? Jak wezmę szybkość kursora na 3/4 suwaka, to przesuwa się w miarę szybko, ale cięzko precyzyjnie trafić, a jak zmniejszę suwakiem, to łatwiej trafiać, ale muszę przesuwać mysz kilka razy w jednym kierunku, aby przejechać przez ekran. Jeste jakiś programik załatwiający taki problem?

Jest do szybkosci jak to zrobic (nawet chyba w tym temacie). Nie wiem jak z precyzja bo ja nie mam tego problemu (mozliwe ze rozwiazalo to ustawienie myszy na 6.0 w terminalu -jak pisalem, jest o tym pewnie w tym temacie).

#161 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 January 2010 - 12:28

Patrz strona 8:)

#162 Mutii

Mutii
  • 242 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 08 January 2010 - 12:04

A moja mysza już do mnie jedzie :D Jak tylko dostane to również podzielę się uwagami :)

#163 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 08 January 2010 - 13:28

Patrz strona 8:)

dzięki, jak wrócę do domu, to potestuje, czy o to mi chodziło...

#164 lpociask

lpociask
  • 118 posts
  • Skądwawa

Posted 08 January 2010 - 13:52

Ja jestem bardzo zadowolony, dodatkowo używam MagicPrefs i jest SUPER ;)

#165 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 08 January 2010 - 17:18

Z rzeczy które mi się nie podobają po ponad miesięcznym użytkowaniu: - baterie padają bardzo szybko, - palce sie pocą i górna gładka powierzchnia zbiera małe drobinki kurzu które przyklejaja sie do powierzchni, podobnie jak w przypadku Mighty Mouse ( bardzo dbam o to, żeby mieć czyste ręce w trakcie pracy więc to nie kwestia tłustych paluchów) - w szczeline między plastikiem a aluminium lubią sobie wejść paproszki, co niestety występuje we wszystkich modelach myszek od Apple - we wcześniejszych syf gromadzi się w szczelinach bocznych przycisków - przy pracy w Photoshopie bardzo często przypadkowe przesunięcie palców powoduje przesuwanie obrazu bądź zoom (w zależności od ustawień) co bywa mocno irytujące - mimo wszystko myszka szybciej męczy nadgarstek niż Mighty Mouse. Wróciłem do używania tabletu a Magic Mouse zostawiłem do netu bo chyba do tego najlepiej się nadaje.

#166 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 08 January 2010 - 17:25

...i otworzcie sobie przegladarke ze zdjeciami i probojcie przegladac je jedno po drugim uzywajac scrollowania na gladziku. Ja nie potrafie :D

#167 Mutii

Mutii
  • 242 posts

Posted 11 January 2010 - 10:48

OK W końcu myszka dotarła :D Pierwsze spostrzeżenie to takie że jest ona zimna w dotyku :D i to że faktycznie jest dość powolna jeśli chodzi o przesuwanie kursora po ekranie. Faktycznie po zainstalowaniu magic prefs myszka przyśpiesza. Coś mam problem z precyzją :/ ale może to kwestia przyzwyczajenia lub podkładki.... A i nie sądziłem że w tej myszce jest guzik, myślałem że poprostu jest sztywna tzn że ta powłoka się nei rusza.... a tu sie klika :P heh

#168 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 11 January 2010 - 13:58

a to magic prefs nie zwieksza przypadkiem sensitivity myszy ...stad twoje problemy z precyzja??? i jeszcze....masz dobra podkladke nie?

#169 Mutii

Mutii
  • 242 posts

Posted 11 January 2010 - 16:50

no tak ale jak zmniejszę prędkość to precyzja się zwiększa ale znowu jest za powolna, a co do podkładki to mam jakoms starszą gombczastą z powłoką materiałową. a na blacie za głośno chodzi

#170 Julek

Julek
  • 86 posts
  • SkądEuropejski brzeg Wisły

Posted 12 January 2010 - 10:03

Słuchajcie, mam pytanie. Co i rusz mój iMac traci połączenie z myszką. Jest to wręcz nieznośne. Co dwie minuty jestem zmuszony do resetu myszki. Czy wiecie w czym może tkwić problem?

#171 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 12 January 2010 - 13:30

coś z bateriami może? kończą się, nie stykają? coś z blutoothem? ciezko stwierdzić...

#172 Julek

Julek
  • 86 posts
  • SkądEuropejski brzeg Wisły

Posted 13 January 2010 - 02:34

Stan baterii to 43%

#173 Mutii

Mutii
  • 242 posts

Posted 13 January 2010 - 11:14

Słuchajcie a ja mam problem z Magic Prefs co jakiś czas sam mi się wyłącza i przestają wtedy działać gest 3 palczaste i inne ustawienia. Miał ktoś podobny problem ??

#174 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 13 January 2010 - 13:29

ja u siebie nie stwierdziłem, chociaż ja używam dopiero od tygodnia...

#175 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 13 January 2010 - 14:18

A powiedzcie coś więcej o tej ergonomii. Zastanawiam się nad kupnem ale jeśli niewygodnie się z tym pracuje to o kant d**** można potłuc. Znaczy, że myszka jest dla osób z małymi dłońmi tylko?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users