Psystar udostępnia Rebel EFI - Mac OS X na każdym PC
Napisano 14 listopada 2009 - 21:26
Napisano 14 listopada 2009 - 21:28
ps ile Twój zestaw będzie warty po 3 latach? imac na pewno 3 x więcej więc aż tak dużej straty nie ma
no to jedyna chyba zaleta ale z drugiej strony: kupować komputer jako lokatę kapitału? Nie lepiej inwestować w obrazy i nieruchomości?

Napisano 14 listopada 2009 - 21:32
Nawet jeżeli psystar zakończy swoją działalność to i tak sporo on zmienił na rynku komputerów apple, opinii userów o apple itd .. , ja na chwile obecną to mam mentlik w głowie i wymianę komputera odłożyłem nie wiem co kupować czy jest sens i na jakiej podstawie podjąć decyzje.miejmy nadzieję, że to już koniec psystara...
Napisano 14 listopada 2009 - 21:33
Strata jest, ponieważ na starcie wyrzucasz w błoto dodatkowe 40% ceny w stosunku do PC. Wyobraź sobie co mógłbyś zrobić z tą kasą przez 3 lata i ile byś miał po tym czasie, jakbyś np gdzieś zainwestował?ps ile Twój zestaw będzie warty po 3 latach? imac na pewno 3 x więcej więc aż tak dużej straty nie ma

Ale nie o to chodzi, na pewno po 3 latach Apple będzie więcej warte niż PC, ale nie wierze, że 3x więcej, przesadziłeś. Tylko właśnie to pokazuje za co płacisz kupując maka - za markę, bo nie za lepszą wydajność. Pod moją listą jakie argumenty z Waszej strony padają? Obudowa alu, gniazdko firewire, odwracanie uwagi pierdoletami od tego co jest najważniejsze i kluczowe w każdym kompie, czyli proc, grafa, dysk, ram, itp. To właśnie na tych "sercach" komputera przepłaca się 40% u Apple.
Napisano 14 listopada 2009 - 21:38

Napisano 14 listopada 2009 - 21:41
Napisano 14 listopada 2009 - 21:42
Napisano 14 listopada 2009 - 21:43
My CHCEMY używać sprzętu Apple bo daje on nam satysfakcję (wizualną, użytkową, obie na raz, itp) i w pełni świadomie PŁACIMY za to.
AMEN.
dajcie temu Panu chusteczki bo będzie wstyd

Napisano 14 listopada 2009 - 21:44
Jak kochasz markę Apple i jesteś świadomy za co płacisz tej firmie to kup maka. Ja nie polemizuję z kimś kto chce dopłacić ponad 2k za kawałek auliminium i logo z jabłuszkiem, o ile nie będzie mi wmawiał, że takiego samego hardware nie mogę złożyć na własną rękę za 40% mniejszą cenę.Z jednej strony się przepłaca a z drugiej jakoś to działa i komputer ma wszystko co mu potrzebne na start. Ja już sam nie wiem co o tym myśleć
Inna kwestią jest to, że bym się mocno wk... jakbym po wydaniu 6k na iMaka dowiedział się, że w jego bebechach siedzi karta graficzna warta 225zł. Płacąc taką cenę, przynajmniej procesor i grafa powinny być znacznie wyższej pólki i wydajności.
Napisano 14 listopada 2009 - 21:50
aby przełknąć gorycz przepłacenia
zaproponowalbym ci zebys sobie poczytal cos o mechanizmie projekcji http://pl.wikipedia....ne_(psychologia) ale nie ma to wielkiego sensu wiec sobie daruje. wiekszosc obecnych tutaj nie tylko kupuje maki z wlasnej nieprzymuszonej woli ale jeszcze jest z nich zadowolona i jak na razie jedyna rozgoryczona tutaj osoba jestes ty i twoi koledzy z druzyny "stac mnie ale jest za drogo".
Napisano 14 listopada 2009 - 21:53
Napisano 14 listopada 2009 - 21:54
Napisano 14 listopada 2009 - 21:56
Ależ możesz proponować, ja znam zarówno ten jak i wiele innych mechanizmów, np panoszący się u fanboyów mechanizm pt "nie przyjmujemy do wiadomości, że cena Apple podyktowana jest marką, pazernością firmy i ładną obudową":)zaproponowalbym ci zebys sobie poczytal cos o mechanizmie projekcji http://pl.wikipedia....ne_(psychologia) ale nie ma to wielkiego sensu wiec sobie daruje. wiekszosc obecnych tutaj nie tylko kupuje maki z wlasnej nieprzymuszonej woli ale jeszcze jest z nich zadowolona i jak na razie jedyna rozgoryczona tutaj osoba jestes ty i twoi koledzy z druzyny "stac mnie ale jest za drogo".
Napisano 14 listopada 2009 - 22:00
Napisano 14 listopada 2009 - 22:01
I na zdrowie, tylko żebyś potem nie psioczył, kiedy Ci się np popsuje pamięć ram, albo grafika i będziesz musiał taszczać ze sobą do serwisu całego kompa z tego powodu, a potem czekać na diagnoze, naprawe, przez cały jej okres będąc pozbawionym dostępu do kompa.Ponad rok temu dorwałem w swoje ręce Mac Booka Pro i po kilku dniach podjąłem decyzję o wywaleniu komputerów opartych na Win i zamianę na Mac.
Niestety to nie jest takie kolorowe jak piszesz. Świat Apple to nie jest bajka ideałów i braku problemów. Wystarczy wnikliwie czytać choćby to forum.Dawno mi nic nie sprawiło w świecie komputerów takiej satysfakcji z używania I ZA TO ZAPŁACIŁEM TEJ FIRMIE PIENIĄDZE.
Poza tym, również niestety, ale zapłaciłeś, a dokładnie rzecz ujmując - przepłaciłeś za wiele innych rzeczy niż tylko satysfakcja w Twoim subiektywnym odczuciu.
Napisano 14 listopada 2009 - 22:03
Ty jesteś bardziej zatwardziały w swoich poglądach niż członek sekty religijnej.
I proszę Cię jeżeli kultura osobista na to Tobie pozwala przestań obrażać wszystkich użytkowników nazywając ich fanboyami itp. bo to nieładnie.
---- Dodano 15-11-2009 o godzinie 00:06 ----
goodboy25
Poza tym, również niestety, ale zapłaciłeś za wiele innych rzeczy niż tylko satysfakcja w Twoim subiektywnym odczuciu.
Ale to JA ZAPŁACIŁEM i to są MOJE pieniądze i wydaję je na to co uważam za stosowne i dla mnie odpowiednie!
Napisano 14 listopada 2009 - 22:12
Abstrahując od twojej kultury osobistej, wybacz, ale nie pozwolę sobie wmówić, że określenie "fanboy" jest czymś obraźliwym.I proszę Cię jeżeli kultura osobista na to Tobie pozwala przestań obrażać wszystkich użytkowników nazywając ich fanboyami itp. bo to nieładnie.
Coś Ci się biedaku pomyliło. Nikt nie kwestionuje wolności twoich decyzji i kupowania sobie za ile czego ci sie żywnie podoba. Nie zabronisz mi jednak dokonywania ocen tego, czy sprzęt Apple jest wart jego cen i za co tak naprawdę się płaci.Ale to JA ZAPŁACIŁEM i to są MOJE pieniądze i wydaję je na to co uważam za stosowne i dla mnie odpowiednie!
Napisano 14 listopada 2009 - 22:12
Ale to JA ZAPŁACIŁEM i to są MOJE pieniądze i wydaję je na to co uważam za stosowne i dla mnie odpowiednie!
to jest tylko twoje subiektywne odczucie! goodboy w tym siedzi naprawde gleboko i on wie lepiej niz ty co powinienes sobie myslec, czuc, robic i kupowac. zamiast sie opierac zauuuuufaj mu. dla wlasnego dobra!
Napisano 14 listopada 2009 - 22:14
Jak kochasz markę Apple i jesteś świadomy za co płacisz tej firmie to kup maka. Ja nie polemizuję z kimś kto chce dopłacić ponad 2k za kawałek auliminium i logo z jabłuszkiem, o ile nie będzie mi wmawiał, że takiego samego hardware nie mogę złożyć na własną rękę za 40% mniejszą cenę.
Ej, ale to ty na forum uzytkownikow Apple piszesz nam ze przeplacamy. To nie my przyszlismy do Ciebie ale ty do nas. My sie z naszymi makami czujemy wysmienicie. Nie chodzimy po forach uzytkownikow PC aby im wmawiac jacy to jestesmy super. My nie licytujemy sie na benchmarki, nie dostajemy wysypki czytajac posta ze ktos wyciaga 100fbs w Crysis. Nas to nie rusza

Napisano 14 listopada 2009 - 22:17

Napisano 14 listopada 2009 - 22:19
swietnie sie z tym czujemy bo czesto lubimy luksus i wygodę.
jaki luksus? jaka wygode? prawdziwy luksus to jest jarzeniowka w obudowe modecom i dziewiec przycikow na myszy. a wygoda to jest rebelefi i kupowanie peceta w 13 roznych sklepach internetowych wedlug hcl z jakiegos wiki. i piec partycji na dysku.
Napisano 14 listopada 2009 - 22:20
Złotko, już ja bardziej jestem "My" od Ciebie - patrz data rejestracji na forum:lol:Ej, ale to ty na forum uzytkownikow Apple piszesz nam ze przeplacamy. To nie my przyszlismy do Ciebie ale ty do nas.
Oj chyba nie masz racji, zarówno z tym "wyśmienitym samopoczuciem z powodu posiadania maka" (kolejny dowód na fanboystwo z posiadania jakiejś marki, a poza tym możesz mówić wyłącznie za siebie, jak również nie bardzo wnikliwie czytasz moje posty, bo akurat jeśli idzie o moją skromną osobę, to mi lata, czy cie na coś stac, czy nie i jakie masz samopoczucie z tego powodu.My sie z naszymi makami czujemy wysmienicie. Nie chodzimy po forach uzytkownikow PC aby im wmawiac jacy to jestesmy super. My nie licytujemy sie na benchmarki, nie dostajemy wysypki czytajac posta ze ktos wyciaga 100fbs w Crysis. Nas to nie rusza
Przeplacamy za aluminiowe blyskotki? Pracujemy to i zarabiamy. Zarabiamy to i wydajemy na co chcemy. I swietnie sie z tym czujemy bo czesto lubimy luksus i wygodę. A że są osoby które to boli do tego stopnia że aż muszą tu do nas przychodzić i nam to pisać... no cóż, to wprawia nas w jeszcze lepsze samopoczucie
A poza tym wyszło na to, że posiadacze PC nie pracują, nie zarabiają i generalnie to nic nie robią, jedynie makowcy to tacy ciężko pracujący i zarabiający:lol:
Napisano 14 listopada 2009 - 22:24
Złotko, już ja bardziej jestem "My" od Ciebie - patrz data rejestracji na forum:lol:
To tylko oznacza ze trollujesz to forum od bardzo dawna

Napisano 14 listopada 2009 - 22:25
Póki co, świeżynko, która się poczuła jak u sibie ledwie po miesiącu od rejestracji, więcej tu sensownych i konkretnych postów z mojej strony, aniżeli twojej:pTo tylko oznacza ze trollujesz to forum od bardzo dawna
Napisano 14 listopada 2009 - 22:26
A poza tym wyszło na to, że posiadacze PC nie pracują, nie zarabiają i generalnie to nic nie robią, jedynie makowcy to tacy ciężko pracujący i zarabiający:lol:
Każdy rozumie przez pryzmat własnej osoby, nic mi do tego:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych