Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Windows 7 Bootcamp

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
120 odpowiedzi w tym temacie

#1 kapiet

kapiet
  • 4 post贸w

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 18:25

Witam, jestem 艣wierzo upieczonym posiadaczem Macbooka Pro i mam pare pytania dotycz膮ce Windowsa 7 kt贸re zadaje sobie od kilku dni. 1. Czy s膮 oficjalne sterowniki od apple do bootcamp dla Windows 7 (Przy stworzeniu partycji pisze w艂贸偶 p艂yt臋 z Windows vista albo xp ale nie ma tam nic o windows 7) 2. Gdybym zainstalowa艂 windows 7 to czy instalacja sterownik贸w przbieg艂a bezproblemowo tak jak w viscie czy xp?? Czy sa moze jakies problemy z dzialaniem niektorych podzespolow. 3 Czy mo偶na zrobi膰 w ten spos贸b aby zainstalowa膰 Viste przez Bootcamp a nast臋pnie zrobi膰 upgrade z plyty upgradowej Windows 7??

#2 Numb

Numb
  • 256 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 19:47

Podejrzewam, 偶e ze sterownikami nie b臋dzie problem贸w, poniewa偶 du偶a cz臋艣膰 z Visty dzia艂a te偶 na Windows 7. Co do upgrade, wydaje mi si臋 偶e nie powinno by膰 偶adnych problem贸w. Natomiast i tak wydaje mi si臋 偶e lepiej jest zainstalowa膰 艣wie偶膮 7 ni偶 robi膰 upgrade z Visty. Pozdrawiam, Numb

#3 violinman23

violinman23
  • 8 post贸w
  • Sk膮dPu艂awy

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 20:26

WItajcie. Ostatnio zastanawiam si臋 nad zainstalowanie windows 7 na mojego Macbooka. Robie to tylko i wy艂acznie aby mie膰 rozrywk臋 - NFS Shift i GRID mnie interesuje. Wiem ze jest takie co艣 jak CIDER, ale nie wiem co dalej z tym. Moje pytanie, to je偶eli zainstaluje sobie 7 bootcampem, to co p贸藕niej, je偶eli bede chcia艂 si臋 tego pozby膰 i nie mie膰 dysku podzielonego na partycje? Powiedzcie mi co i jak, jestem zielony w tych sprawach. Maca u偶ywam od p贸艂 roku, g艂贸wnie do obr贸bki fotografii.

#4 mariuszmatysek

mariuszmatysek
  • 29 post贸w

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 20:33

Windows 7

WItajcie.
Ostatnio zastanawiam si臋 nad zainstalowanie windows 7 na mojego Macbooka. Robie to tylko i wy艂acznie aby mie膰 rozrywk臋 - NFS Shift i GRID mnie interesuje. Wiem ze jest takie co艣 jak CIDER, ale nie wiem co dalej z tym. Moje pytanie, to je偶eli zainstaluje sobie 7 bootcampem, to co p贸藕niej, je偶eli bede chcia艂 si臋 tego pozby膰 i nie mie膰 dysku podzielonego na partycje? Powiedzcie mi co i jak, jestem zielony w tych sprawach. Maca u偶ywam od p贸艂 roku, g艂贸wnie do obr贸bki fotografii.

Nie ma 偶adnych problem贸w. Ja mam wersj臋 64bit i dzia艂a bez problem贸w z sterownikami boot camp 3.0 z p艂yty snow leopard'a.

Na pocz膮tku mia艂em kilka blue screen贸w ale wystarczy艂o zainstalowa膰 riva tuner i ustawi膰, 偶eby karta graficzna by艂a na sta艂e w trybie performance 3d. Opisa艂em to w tym w膮tku- ostatni post.

#5 wojciech23

wojciech23
  • 2聽020 post贸w

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 20:33

violinman23 - Jak zainstalujesz windowsa przez BootCamp (7, vista, XP, oboj臋tne) i stworzysz Asystentem BootCamp partycje dla windows, to wystarczy, 偶e p贸藕niej, gdy b臋dziesz chcia艂 usun膮膰 partycje windowsa, wejdziesz znowu w Asystent BootCamp i b臋dzie tam opcja do przywr贸cenia dysku do poprzedniego stanu, czyli jedna partycja Mac OS X. :)

#6 sirozzy

sirozzy
  • 5 post贸w
  • Sk膮dReading

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 20:52

A powiedzcie czy jest jaka艣 szansa zainstalowa膰 XP pod BootCamp ale na np pendrive? Mam 8GB i chcia艂bym mie膰 tam sam sys XP. Takie dzikie pytanie ale mo偶e kto艣 to ju偶 robi艂? :)

#7 Roberto

Roberto
  • 13聽752 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 12 pa藕dziernika 2009 - 21:54

xp nie chce si臋 instalowa膰 na 偶adnych zewn臋trznych dyskach trzeba przerabia膰 p艂yt臋 instalacyjn膮, 偶eby na to pozwoli艂 - ca艂kiem sporo o tym w internecie

#8 kapiet

kapiet
  • 4 post贸w

Napisano 15 pa藕dziernika 2009 - 20:28

W艂a艣nie pisze z zainstalowanego Windows 7 za pomoc膮 Bootcamp. Ca艂y proces by艂 banalny. Wszystko ze sob膮 wsp贸艂gra. Brak jakichkolwiek problem贸w.System bardzo wydajny. Dzi臋kuj臋. Sterowniki ze Snow Leoparda. Id臋 gra膰 w Kompanie Braci:p

#9 blipek

blipek
  • 367 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 15 pa藕dziernika 2009 - 23:33

W艂a艣nie pisze z zainstalowanego Windows 7 za pomoc膮 Bootcamp. Ca艂y proces by艂 banalny. Wszystko ze sob膮 wsp贸艂gra. Brak jakichkolwiek problem贸w.System bardzo wydajny. Dzi臋kuj臋. Sterowniki ze Snow Leoparda. Id臋 gra膰 w Kompanie Braci:p

a powiedz jak膮 wersj臋 instalowa艂e艣 x64 czy x86??

#10 Maff'

Maff'
  • 5 post贸w
  • Sk膮dBielsko-Bia艂a

Napisano 26 pa藕dziernika 2009 - 10:05

Piszecie o sterownikach z Snow Leo, ale czy ze starszej plytki (10.5.7) b臋d膮 r贸wnie偶 dzia艂a膰? I jak w og贸le ma si臋 sprawa baterii? Niby w7 jest "nowocze艣niejszy", ale i bardziej wymagaj膮cy, MB b臋dzie na nim d艂u偶ej 偶y艂 ni偶 np. na XP?

#11 Piaskowy

Piaskowy
  • 27 post贸w

Napisano 29 pa藕dziernika 2009 - 00:13

Chcialbym sie podpiac pod temat zeby nie zakladac wlasnego Mianowicie mam problem z zainstalowaniem windows 7 na swoim macbooku. Aktualnie tzn od wczoraj mam na swoim komputerze tylko windows xp bo jest mi ten system potrzebny aktualnie do szkoly. Dzisiaj jednak wpadlem na pomysl zainstalowania sobie windows 7 wiec sciagnalem wersje 64bity (zeby nie bylo mam orginalna ta 7mke razem z serialem :P No i po sciagnieciu pojawil sie problem, resetuje kompa i czekam az wlaczy sie instalator. pojawia sie czarnz ekran z napisem: 1. 2. i cos w stylu wybierz odpowiedni cd rom obojetnie co wciskam i tak nic sie nie dzieje, utknalem i nie wiem jak mam zainstalowac sobie ta 7mke z poziomu windows xp. nie wiem moze klawiatura jeszcze nie dziala w momencie wyboru? Wie ktos moze co musze zrobic? Z gory dzieki za szybka odpowiedz

#12 qubuch

qubuch
  • 989 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 04 listopada 2009 - 19:40

Mam takie pytanko:]mianowicie mam problem poniewa偶 pr贸buje zainstalowa膰 windows 7 x64 na moim macbook'u takim jak w opisie wszystko fajnie restartuje si臋 komp w艂膮cza installer windowsa ale potem ju偶 dupa wywala b艂膮d 偶e nie ma sterownik贸w i 偶eby je wskaza膰 ewntualnie w艂o偶y膰 p艂yt臋 ze sterwonikami...stwierdzi艂em ok nacisno艂em 偶eby mi si臋 wysune艂a p艂yta co by w艂o偶y膰 p艂ytk臋 od Leosia a tu nic.Nie chce si臋 dysk wysun膮膰.No wi臋c stwierdzi艂em 偶e poszukam na partycji bootcamp ale tam nic nie ma.Ma kto艣 jaki艣 pomys艂 co mam zrobi膰 偶eby si臋 艂askawca zainstalowa艂?

#13 jasi0

jasi0
  • 625 post贸w

Napisano 04 listopada 2009 - 20:24

Mam takie pytanko:]mianowicie mam problem poniewa偶 pr贸buje zainstalowa膰 windows 7 x64 na moim macbook'u takim jak w opisie wszystko fajnie restartuje si臋 komp w艂膮cza installer windowsa ale potem ju偶 dupa wywala b艂膮d 偶e nie ma sterownik贸w i 偶eby je wskaza膰 ewntualnie w艂o偶y膰 p艂yt臋 ze sterwonikami...stwierdzi艂em ok nacisno艂em 偶eby mi si臋 wysune艂a p艂yta co by w艂o偶y膰 p艂ytk臋 od Leosia a tu nic.Nie chce si臋 dysk wysun膮膰.No wi臋c stwierdzi艂em 偶e poszukam na partycji bootcamp ale tam nic nie ma.Ma kto艣 jaki艣 pomys艂 co mam zrobi膰 偶eby si臋 艂askawca zainstalowa艂?

ale ten b艂膮d ze sterownikami to kiedy pokazuje..? po czy podczas samej instalacji? bo sterowniki to ju偶 instaluje si臋 na windowsie, z p艂ytki leoparda;P

#14 qubuch

qubuch
  • 989 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 04 listopada 2009 - 21:06

no co ty?;]nie no sorry ale takie co艣 wiem:]chodzi mi oto 偶e w momencie odpalania si臋 instalatora windowsa czyli wtedy kiedy trzeba wybra膰 na kt贸rej partycji zainstalowa膰 wywala b艂膮d o tym ze nie ma sterownik贸w 32 bitowa wersja zainstalowa艂a si臋 bez problemu wi臋c nie wiem o co chodzi zupe艂nie...

#15 jasi0

jasi0
  • 625 post贸w

Napisano 04 listopada 2009 - 21:28

mi te偶 wersja x64 si臋 zbuntowa艂a na MBP13".. ale nie p艂acz臋 z tego powodu, bo to raczej jest system drugorz臋dny.. U偶ywam go g艂贸wnie do Office'a i Fify10 :)

#16 qubuch

qubuch
  • 989 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 listopada 2009 - 13:12

no m贸j te偶 drugorz臋dny i s艂u偶y tylko do grania w cywilizacje:]

#17 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 post贸w
  • Sk膮dSiemianowice 艢l膮skie

Napisano 05 listopada 2009 - 21:00

Pr贸buj臋 zainstalowa膰 7'k臋 by popyka膰 sobie w par臋 gierek, ALE, napotykam pewien problem p贸ki co nie do przeskoczenia, po spartycjonowaniu dysku i uruchomieniu instalatora, rebootuje sie MBP, i naparza tai bia艂y dziab膮g (pionowa kreska-kursor) i ... nic si臋 nie dzieje, czy kto艣 ju偶 si臋 spotka艂 z takim problemem? Windows oryginalny, pierwszy kt贸rego kupi艂em - w ciemno, i jak si臋 okazuje same problemy ...

#18 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 post贸w

Napisano 07 listopada 2009 - 15:28

ewentualnie: Jak coraz cz臋艣ciej na forum s膮 sami humani艣ci, a ono samo z technologi膮 ma ma艂o wsp贸lnego. Powinna powsta膰 ranga "Korektor-amator... Niestety jak wida膰 nie jestem kompatybilny przez liter贸wki i orty, trudno, dziwnym trafem nie czuj臋 si臋 gorszy.

#19 blipek

blipek
  • 367 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 listopada 2009 - 17:35

ja tam proponuj臋 rang臋: "Niestety nie mog臋 opanowa膰 si臋 gdy tylko kto艣 wytknie mi m贸j b艂膮d. Przecie偶 nikt mnie nie mo偶e poprawia膰! Najbardziej chcia艂bym 偶eby wszystkie porz膮dne fora internetowe wygl膮da艂y jak zeszyt dziewi臋cioletniego dyslektyka pisz膮cego kawa艂kiem drewna."

#20 maff

maff
  • 89 post贸w

Napisano 07 listopada 2009 - 20:48

witam, mam problem z iSightem - nie chce sie zaisntalowac, wyskakuje jakis bad. boje sie czy to nie kwestia plyty z SN (rysa, skaza). Czy znajde gdzies w necie drivery do iSighta pod windows? Druga sprawa, to jak zmienic klaiwature aby dziala jak w windowsie (ctrl, alt)?

#21 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 post贸w

Napisano 07 listopada 2009 - 22:22

@blipek A mi si臋 wydaje, 偶e forum uwa偶asz za piaskownice do moderacji u偶ytkownik贸w, a ja Ci wyja艣ni臋 偶e chodzi o wymian臋 zda艅, i nikomu nic do tego jak pisz臋. To czy pisz臋 MAK JEZD G脫PI czy cokolwiek innego to moja sprawa. I nie, nie ubolewam na tym 偶e mnie poprawiaj膮 a jedynie nad tym, 偶e gdy jest potrzebna pomoc odno艣nie spraw technicznych, zaczynaj膮 si臋 wyjazdy a po w s艂owie JEZD jest b艂膮d heh, 艣miesz膮 mnie tacy, kt贸rzy IMO brak wiedzy technicznej chc膮 nadrobi膰 czym innym. Nie wiesz o co chodzi? Nie pisz, proste. Je偶eli RAZI Ci臋 ten b艂膮d, to zg艂o艣 post moderacji, a nie wytykaj postem kt贸ry de facto nic nie daje. Sorry, ale innej reakcji nie mog艂e艣 si臋 spodziewa膰.

#22 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽316 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 08 listopada 2009 - 00:01

@MBorowiec: bzdura. Ja jestem Grammar Nazi, poprawiam nami臋tnie i bez specjalnego przejmowania si臋 tym, kogo. Jasne, mo偶na przymkn膮膰 oko na b艂膮d, liter贸wk臋 i kawa艂ek 藕le postawionego przecinka, ale jak kto艣 pisze tak, 偶e ci臋偶ko zrozumie膰 sam przekaz (nie wspominaj膮c o warto艣ci merytorycznej), wali b艂膮d na b艂臋dzie, pisze 'ktury', 'wogole', 'niewiem', 'niema' albo ' ??' (hint: spacja zamierzona), to si臋 n贸偶 w kieszeni otwiera. Na brak wiedzy technicznej nie narzekam. Lubi臋 pomaga膰, nawet mnie to bawi w skrajnych przypadkach, ale je艣li kto艣 pisze jak ostatnia 艂ajza, nie potrafi臋 tego 'ola膰' i podej艣膰 do takiego cz艂owieka pozytywnie - dla mnie to brak szacunku dla kogokolwiek innego (ludzi, nie j臋zyka - nie wycieram sobie g臋by patriotyzmem i tym, 偶e "to ha艅ba dla Polaka nie pisa膰 poprawnie po polsku", bo mam patriotyzm i tego typu sprawy tam, gdzie nie wypada napisa膰 wprost). Taka osoba zamiast 'potrzebuj膮cego pomocy, kt贸remu zdarzy艂a si臋 wpadka' staje si臋 dla mnie 'idiot膮, kt贸ry nie potrafi sformu艂owa膰 swoich my艣li w trzech poprawnych zdaniach w j臋zyku, kt贸ry zna od dziecka', a takim ludziom kula w 艂eb i krzy偶yk na drog臋.

#23 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 post贸w

Napisano 08 listopada 2009 - 01:12

jawohl fuhrer, wystrzelaj 3/4 spo艂ecze艅stwa.
A jak chcesz si臋 spe艂ni膰 jako "Grammar Nazi" to do przedszkola chmurki malowa膰 za orta w s艂owie "dom".

staje si臋 dla mnie 'idiot膮, kt贸ry nie potrafi sformu艂owa膰 swoich my艣li w trzech poprawnych zdaniach w j臋zyku, kt贸ry zna od dziecka', a takim ludziom kula w 艂eb i krzy偶yk na drog臋.

Jeste艣 normalnie *genialny* ...Szacunku to Ty nie masz za grosz do kogokolwiek. Nie wiem czy wiesz, ale nie wszyscy potrafi膮 stre艣ci膰 Mickiewicza w 3 "poprawnych zdaniach", nie wiem tak偶e czy my艣lisz te偶 czasami o tym, co cz艂owiek kt贸ry czyta "poprawki" my艣li nie tyle o samym koryguj膮cym, ale o miejscu, w kt贸rym pr贸buje otrzyma膰 odpowied藕, i w ko艅cu: bzdur膮 jest to, 偶e wszyscy musz膮 zna膰 tak dobrze jak Ty ortografi臋, gramatyk臋, fleksj臋 czy co tam jeszcze jest, nie ka偶dy jest do tego stworzony tak?.

#24 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽316 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 08 listopada 2009 - 01:28

jawohl fuhrer, wystrzelaj 3/4 spo艂ecze艅stwa.

Chcia艂bym. Egzamin 'przydatno艣ci do 偶ycia' w wieku szesnastu lat albo prewencyjnie wystrzela膰 80% populacji gimnazjalist贸w - zostawi膰 tych, kt贸rzy b臋d膮 mieli do艣膰 sprytu i rozumu, 偶eby si臋 schowa膰, a reszt臋 bezm贸zgich debili do piachu.

Ech, marzenia.

A jak chcesz si臋 spe艂ni膰 jako "Grammar Nazi" to do przedszkola chmurki malowa膰 za orta w s艂owie "dom".

Gdzie?

JSzacunku to Ty nie masz za grosz do kogokolwiek

Nie no, do kilku os贸b mam, ale to sobie trzeba zas艂u偶y膰, mocno.

i w ko艅cu: bzdur膮 jest to, 偶e wszyscy musz膮 zna膰 tak dobrze jak Ty ortografi臋, gramatyk臋, fleksj臋 czy co tam jeszcze jest, nie ka偶dy jest do tego stworzony tak?.

Nikt nie jest 'stworzony'. Trzeba by艂o w dzieci艅stwie ksi膮偶ki czyta膰, a nie w 'bezstresowym wychowaniu' ogl膮da膰 'Ramba na widele'. 呕yjemy w 艣wiecie, gdzie przyt艂aczaj膮ca wi臋kszo艣膰 to debile, bez wiedzy na poziomie podstaw贸wki (o jakiejkolwiek 'wiedzy og贸lnej' nie wspomn臋, nie ma co) w艂a艣nie przez to, 偶e mamusia zamiast si臋 zaj膮膰 bachorem woli w艂膮czy膰 mu krety艅skie kresk贸wki, a problemy szkolne rozwi膮zywa膰 papierkami na 'dys-' za flaszk臋 u znajomego lekarza :(

Ale nie ma co, to nie jest rozmowa odpowiednia na ten w膮tek ;-)

#25 Roberto

Roberto
  • 13聽752 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 08 listopada 2009 - 13:05

abstrahuj膮c - sprawdzanie pisowni to ju偶 pierwsza lepsza przegl膮darka teraz robi ale jak kto艣 pisze teksty w stylu: "morze mi kto艣 pomorze, bo puki co wog贸le tego nierozumiem. z k膮d mam to wzi膮艣膰?" - to jak bra膰 tak膮 osob臋 na powa偶nie? albo jak pisze wielozdaniow膮 wypowied藕, ale zapomina o takim 'detalu' jak przecinek czy kropka? jak to potem zrozumie膰? jak kto艣 oczekuje pomocy to powinien j膮 jak najbardziej u艂atwi膰, nie s膮dzisz? wi臋c opr贸cz podania jak najwi臋kszej ilo艣ci szczeg贸艂贸w wypada艂oby tak偶e jako艣 zrozumiale si臋 komunikowa膰 ze 艣wiatem zewn臋trznym

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych