Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

#1776 XjustlookatmeX

XjustlookatmeX
  • 5 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 May 2010 - 22:23

Witam! Mam problem..Iphone 3g soft 3.1.3 .... jak zrobic downgrade do 3.1.2. sciagnelam juz oprogramowanie 3.1.2 i teraz mam problem bo czytalam ze trzeba shift+ctrl + jakis przycisk w iTunes ...i właśnie gdzie ja go znajde ??;))

#1777 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 30 May 2010 - 22:32

Sam shift to raz. Dwa przycisk odtwórz jest na zakładce podsumowanie.

#1778 szumi20

szumi20
  • 3 posts

Posted 06 June 2010 - 17:52

Witam dawno nieprzegladalem tematu wiec moje pytanie jest takie mam iphona 3gs 3.1.2 po jb blackrain czy jest juz mozliwosc wlaczania iphona bez podlaczania do komputera i make it rain z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

#1779 mati mati

mati mati
  • 70 posts

Posted 06 June 2010 - 19:44

Witam dawno nieprzegladalem tematu wiec moje pytanie jest takie mam iphona 3gs 3.1.2 po jb blackrain czy jest juz mozliwosc wlaczania iphona bez podlaczania do komputera i make it rain z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

http://myapple.pl/ip..._1_3-3_2-a.html

#1780 aohitomi

aohitomi
  • 114 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 June 2010 - 19:19

Po tym jak wyzerowałem ustawienia sieciowe, iPhone przeszedł restart po którym już nie "wstał". Jak zwykle podłączam, klikam "make it ra1n", pojawia się zdjęcie Gehota na kilka minut po czym, jabłko, kabelek i tak na okrągło. Próbowałem przywrócić 3.1.2 (bo na tym sofcie iPhone do tej pracował) jednak za każdym razem wywala błąd: "Nie można przywrócić ustawień fabrycznych iPhone. Na tym urządzeniu nie można używać wskazanej kompilacji". Wprowadzałem też w tryb DFU, i również to samo. 3.1.3 wyrzucić nie mogę gdyż mam 05.11.07 i omijam simlocka (iTunes 9.0.1) Jakieś pomysły?

#1781 Arxel

Arxel
  • 4 posts

Posted 29 June 2010 - 22:58

Witam, aby nie tworzyć nowego temetu, pytam tutaj Mam Ipoda touch 1G firmware 1.1.5, w żaden sposób nie jestem w stanie go zaktualizować do czegoś nowszego. Próbowałem juz 5 softów... Cały czas błąd 6 lub 14. Proszę o pomoc :(

#1782 riczardo

riczardo
  • 169 posts

Posted 17 July 2010 - 15:54

Hm u mnie ten sposób coś nie chce działać, cały czas mam jakieś problemy. Sprawa wygląda tak : wyłączam itunes, uruchamiam blackra1n'a, klikam 'make it ra1n', na ipodzie wyświetla się zdjęcie tego typa co napisał ten program, ipod się restartuje...i wyskakuje mi takie logo itunes z kablem usb i nic się nie dzieje. Pomaga jedynie instalacja na nowo 3.1.2 :F Odtwarzacz to 8 gb touch 2g MC.

#1783 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 02 August 2010 - 09:58

U mnie windows krzyczy że nie znalazł jakiegoś pliku ASL.dll potem znalazłem go w internecie i ściągnałem tylko i po uruchomieniu blackra1n powiadomił mnie że nie ma jakiejs innej biblioteki co mam zrobić ??

#1784 christian22

christian22
  • 6 posts

Posted 12 August 2010 - 18:12

No dobrze... A co mozna zrobic majac wersje softu 4.0.1 od samego poczatku w iPhone GS 32gb zeby mozna bylo wgrywac aplikacje i gry?Jestem nowym posiadaczem a zarazem kompletnym laikiem i dopiero dzis dolaczylem do was. Z gory dziekuje za podpowiedz.

#1785 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 12 August 2010 - 18:18

-JB na tym sofcie mozna zrobic za pomoca prog pn JailbreakeMe.

#1786 SzeF

SzeF
  • 4 posts

Posted 08 September 2010 - 21:07

Witam:) Mam następujący problem: Przeczytałem wiele tematów na forum i szukam najlepszego rozwiązania. Posiadam Iphona 3GS 16GB (nowy bootrom, OS 3.1.2) . Mam tethered jailbreak'a zrobionego blackra1n'em. Znalazłem w internecie soft 4.0.1 i chciałbym go wgrać, a następnie zrobić jailbreak'a przez tą stronkę JailbreakMe, ale słyszałem, że już nie istnieje możliwość instalacji 4.0.1 z shiftem, tylko lepiej poczekać na 4.1 i wtedy to zrobić. Następnie chciałbym ściągnąć simlocka. Czy istnieje mozliwość wgrania od nowa softu 3.1.2, następnie zrobienie untethered jailbreak'a poprzez JailbreakME i ściągnięcie simlocka? Czy narazie najlepsze wyjście to ściągnięcie simlocka przez ultrasnow i czekanie, aż wyjdzie 4.1 i wtedy dopiero zrobienie untethered jailbreak? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

#1787 Szczurpl

Szczurpl
  • 51 posts
  • SkądCracovia Kraków

Posted 18 September 2010 - 15:06

Witam! Posiadam iphone 3gs 16gb.. oprogramowanie 3.1.2 Zastanawiam sie co najlepiej zrobic zeby go zjailbreakowac? uaktualnic do 4.1 czy jak? słyszałem ze jest jakis jailbreak online przez safari.. prosze o rady:)

#1788 Sann

Sann
  • 8 posts

Posted 27 April 2011 - 22:24

witam wyskakuje mi okno z taka informacja gdy chce zrobic restore: Oprogramowanie do komunikacji z iphonem nie jest poprawnie zainstalowane. i koniec co mam zrobic mam softa 3.1.2 (3gs)

#1789 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 27 April 2011 - 22:40

Przeinstalować iTunesa

#1790 Sann

Sann
  • 8 posts

Posted 27 April 2011 - 22:49

uaktualnienie nie wystarczy? i co wtedy z danymi ktore sa wklepane w itunes jeszcze raz bedzie trzeba ?

#1791 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 27 April 2011 - 23:15

Jeśli masz opcję aktualizacji iTunesa to spróbuj najpierw w ten sposób. Wtedy dane pozostaną niezmienione

#1792 dannydran

dannydran
  • 11 posts

Posted 19 May 2011 - 18:33

jaka moze byc przyczyna, robie jailbreaka przez blackra1n na sofcie 3.1.2 i wszystko spoko, potem instaluje cydie i ona sie po pierwsze zawiesza podczas ladowania i wywala a po drugie w IFUNBOX napisane jest ze jest dalej JAILED i tu pytanie sie rodzi co mam zrobic? bo chcialbym juz cos porobic...

#1793 sleep-walker

sleep-walker
  • 1 posts

Posted 24 May 2011 - 17:47

witam! walczę już z moim iPhonem 3G od wczoraj i powoli zaczyna brakować mi pomysłu... robiłem uaktualnienie softu z 3.1.2 do 3.1.3 i podczas uaktualnienia iTunes wywalił błąd... coś o nieprawidłowym pliku... od tamtej pory wykrywa, że mój telefon jest w trybie awaryjnym i jedyne co moge zrobic to Restore... próbowałem zawalczyć jeszcze redsn0wem i w sumie nawet się udało, niby wszystko ok przeszło, ale teraz podczas uruchamiania telefonu zatrzymuje się na srebrnym jabłuszku i stoi.... kontrolnie co kilka minut ekran na chwile gaśnie i spowrotem sie zapala... i wciaż jabłuszko... zero reakcji... nie wiem co jest grane i nie wiem co z tym dalej robić... mógłbym zrobić restore, ale wtedy wgra mi najnowszy soft... a nie wiem, czy jestem w stanie zrobic na nim jb i zdjąć simlocka... a to mi jest potrzebne niestety... jeśli byłby w stanie ktoś mi pomóc albo przynajmniej podpowiedzieć, byłbym wdzięczny

#1794 DiRXoo

DiRXoo
  • 1 posts
  • SkądKalisz, Poland

Posted 19 June 2011 - 15:42

Witam mam iPhone 3G obecnie soft 3.1.2 i chcę od nowa postawić ten sam soft w celu naprawienia wi-fi i tu mam pytanie czy sim-lock nadal będzie zdjęty czy wróci ? OK zrobiłem cały restore jest ładnie ale nie mogę zainstalować blackra1na bo brakuje mi kilku plików .dll kolejne pytanie czemu nie mam folderu Apple Application Support w którym są te pliki .dll itunes najnowszy z strony apple . Kolejne pytanie , obecnie po restore na iphonie nie mogę zrobić nic jest odblokowanie i od razu pokazuje się klawiatura i mogę dzwonić na numery alarmowe nic więcej , co robić ?

#1795 koddi

koddi
  • 1 posts

Posted 30 June 2011 - 12:44

Witam forumowiczów.... Posiadany model iphone 2G 16gb wgrałem ios 3.1.2 i po podłączeniu kabla oraz odpaleniu itunes żąda ori karty sim.... Więc poprzez spirit staram się usunąć blokadę sim ale .... INFO: Now listening for devices... INFO: read igor/map.plist INFO: Connected to the AppleMobileDevice. INFO: Version iPhone1,1_3.1.3 INFO: Connecting to mobilebackup... INFO: Sending files via AFC. FATAL(__LINE__): Assertion failed (dl.c:198): 0 == (AMDeviceStartService(dev, service, &it, NULL)) (but it was -402653091) 198 poprzez blackra1n coś też nie chce iść niby wszytko się wgrywa ładuje aż do oczekiwania na reboot ....i dalej nic I tu prośba o pomoc...

#1796 a11

a11
  • 511 posts

Posted 07 July 2011 - 22:57

@up. może spróbuj restore i redsn0w ?

#1797 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 10 March 2012 - 15:32

Mam od znajomej iphona 3GS z softem 3.1.2 telefon jest Anglii, użyliśmy blackra1n, i wszytko było ok, ale nie pomyślałem, że telefon będzie na uwięzi:( po restarcie oczywiście wyskoczył kabel+iTunes. Użyłem znów blackra1n, telefon odżył, po czym go znów zrestartowałem, i teraz nawet jak robię blackra1n to telefon nie rusza:-( nie było by problemu gdyby nie to że są na nim dane a nie ma kopii zapasowej;-( Macie jakiś pomysł co zrobić, żeby telefon się włączył i żeby zrobić kopie zapasową.

#1798 ecko2man

ecko2man
  • 3 posts

Posted 14 March 2012 - 17:29

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#1799 Hektor1995

Hektor1995
  • 33 posts
  • SkądKraków

Posted 03 April 2012 - 21:33

Witam mam mały problem . Posiadam iPhone 2g z softem 3.1.3 zrobiony Jailbreak redsnow 0.9.4 problem polega na tym że nie mogę nic zrobić w cydi ponieważ wersja nie jest wspierana , jak ja uaktualnić ? PS.Jeżeli w złym miejscu proszę o przeniesienie...

#1800 ramzez

ramzez
  • 184 posts
  • SkądNaas,Irlandia

Posted 19 July 2012 - 21:26

Witam,panowie czy w ip 3g tym sposobem mogę zrobić jb bez usuwania sima bo jest bez . Dzięki

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users