Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1751 cezy

cezy
  • 9 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 06:18

Witam mam taki problem ze kiedy chce uruchomić oprogramowanie "blackra1n" na windows'ie 7 wyskakuje mi komunikat - "Nie można uruchomić programu,ponieważ na komputerze nie znaleziono ASL.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem

Tutaj wszystkie potrzebne Dll-ki
[url=http://chomikuj.pl/cezy]Chomik cezy - Chomikuj.pl[/url]

#1752 mkatulski

mkatulski
  • 2 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 15:07

Witam wszystkich. Na wstępie chciałbym przeprosić z góry jeżeli się powtarzam ale nie było mnie jakiś czas na forum. Zauważyłem zmiany w wyglądzie stronki (btw. bardzo pozytywne :) ). Zawsze wchodziłem sobie na wątek o JailBreak'u na iPhone'a 3G S z softem 3.1.3 i nowym bootrom'em. Teraz nie mogę go znależć (nie wiem - może już tak dużo osób się pytało że Admin się zdenerwował i go usunął tworząc jeden, zamknięty, który zedytuje w momencie powstania możliwości przerobienia takiego iPhone'a. Bardzo możliwe że to ten, w którym teraz piszę ale nie jestem pewien bo kiedyś jego nazwa była [3.1.2/3.1.3]. (Poprawcie mnie jak mówię źle, proszę) W każdym razie proponuje założyć wątek, w którym na bieżąco będą przeprowadzane dyskusje na temat tego konkretnego tematu. Dziękuję za uwagę :) Pozdrowienia dla wszystkich a w szczególności dla Adminów którzy dbają o dobry wizerunek strony. Gratulacje!

#1753 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 30 kwietnia 2010 - 19:09

Temat co prawda nie do dyskusji, ale z aktualnymi informacjami znajduje się tutaj i będzie w razie jakiś zmian aktualizowany na bieżąco.

#1754 mkatulski

mkatulski
  • 2 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:20

Dzięki bardzo. Tego szukałem! :)

#1755 wawra

wawra
  • 19 postów

Napisano 02 maja 2010 - 07:45

Hej, jestem nowy i mam kilka interesujących mnie pytan;) : 1. Czy ktoś wykonał jailbreak na Ipodzie Touch 3G?:) 2. Czy po wykonaniu jailbreak na tym ipodzie za kazdym wyłączeniem będę musiał na nowo wykonywac jaibreak?:) 3. Czy jeśli wykonam jailbreak, a może nie uda mi się go wykonać, moze to zaszkodzić dla mojego Ipoda, czy poprostu nic sie z nim nie bedzie działo?:) Narazie tyle dziekuję z góry za odpowiedzi:))

#1756 krasnalek

krasnalek
  • 64 postów

Napisano 02 maja 2010 - 15:00

Super extra ... robilem wlasnie tym sposobem ktory jest opisany na starcie i iPhone 3GS z wersji 3.1.2 aktualizowal mi sie do 3.1.3 a robilem wszystko wedlug wskazowek... z tym ze w pkt 4. jest napisane ze mam wybrac firmware 3.1.2 uprzednio sciagniety i bym to zrobil gdyby itunes mnie o to poprosil a on nic nie prosil tylko odrazu wrzucil sam nie wiem skad 3.1.3 ... dziekuje bardzo za taki poradnik

#1757 krukowski_kacper

krukowski_kacper
  • 41 postów
  • SkądWawa

Napisano 02 maja 2010 - 17:36

Super extra ... robilem wlasnie tym sposobem ktory jest opisany na starcie i iPhone 3GS z wersji 3.1.2 aktualizowal mi sie do 3.1.3 a robilem wszystko wedlug wskazowek... z tym ze w pkt 4. jest napisane ze mam wybrac firmware 3.1.2 uprzednio sciagniety i bym to zrobil gdyby itunes mnie o to poprosil a on nic nie prosil tylko odrazu wrzucil sam nie wiem skad 3.1.3 ... dziekuje bardzo za taki poradnik

Do kogo masz pretensje ? Poradnik jasno jest napisany , trzeba czytać ze zrozumieniem , iTunes zawsze bedzie chcial wgrać najnowszy firmware.
Jest opcja wybrania softu ręcznie z swojego dysku , trzymajac SHIFT+Odtwórz i wskazujesz mu na swoim twardzielu uprzednio sciagniety firmware.
Możesz mieć jedynie do siebie pretensje.

Pozdro

---------- Wpis dodano o 18:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:34 ----------

Hej, jestem nowy i mam kilka interesujących mnie pytan;) :

1. Czy ktoś wykonał jailbreak na Ipodzie Touch 3G?:)
2. Czy po wykonaniu jailbreak na tym ipodzie za kazdym wyłączeniem będę musiał na nowo wykonywac jaibreak?:)
3. Czy jeśli wykonam jailbreak, a może nie uda mi się go wykonać, moze to zaszkodzić dla mojego Ipoda, czy poprostu nic sie z nim nie bedzie działo?:)

Narazie tyle dziekuję z góry za odpowiedzi:))

NIE TEN DZIAŁ
http://myapple.pl/ip...y-poradnik.html

#1758 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2010 - 17:45

• Następnie przywracam firmware do wersji fabrycznej przytrzymując lewy shift + Ctrl i klikając na przycisk Restore/Odtwórz w naszym iTunes w zakładce urządzenia
  • Wybieramy uprzednio sciągniety firmware 3.1.2

Mogę zalecić jedno - uczyć się czytać zamiast zrzucać winę na poradnik, który notabene jest jak najbardziej w porządku.

#1759 03jacek

03jacek
  • 9 postów

Napisano 03 maja 2010 - 19:21

hallo Pytanie jak sie ma wersje 3.1.2 to moge odrazo do 7 zaczac.? (3Gs 16GB)

#1760 krukowski_kacper

krukowski_kacper
  • 41 postów
  • SkądWawa

Napisano 03 maja 2010 - 21:15

hallo
Pytanie jak sie ma wersje 3.1.2 to moge odrazo do 7 zaczac.? (3Gs 16GB)

Na drugi raz pisz bardziej zrozumiale , trzeba się domyślać o co chodzi.
Odpowiedz na Twoje pytanie brzmi : tak możesz.

#1761 03jacek

03jacek
  • 9 postów

Napisano 04 maja 2010 - 18:37

Hallo Mam 3Gs 16Gb Przbowalem odblokowac go Blackra1n firmware 3.1.2 ,zaczolem od punktu 7 ze strony pierwszej ,teraz pokazuje calyczas USB /iTunes co mam zrobic!!!!???

#1762 BadBoyKZ

BadBoyKZ
  • 10 postów

Napisano 05 maja 2010 - 12:48

Nic nie zaszkodzi sobie jeszcze raz przeinstalować softa 3.1.2 xD zawsze to pewniej :D a propo czy inne softy tez mozna przerobic przez blackra1a?? Wiem ze w totku pisze ze to tylko do 3.1.2 ale moze inny jakiś sposób jest :P

#1763 sba4ever

sba4ever
  • 2 postów

Napisano 06 maja 2010 - 03:42

ja wciaz mam 1.1.4 :) w 2g i mi to nie przeszkadza :)

#1764 enton

enton
  • 51 postów

Napisano 10 maja 2010 - 21:04

Witam, Dostalem Ip od kolegi aby cos z nim zrobic i sam nie wiem jak go ruszyć. Historia jest taka: Ip z Uk 3.12 z blackra1n koles próbowal wsadzic Spirita bezposrednio/ bez odinstalowania b. Ip jest w trybie recovery. nie dziala blackre1n ani spirit. Pomocy. Czy bez plikow SHSH nie ma szans przywrocic czystego3.12? (pisalem w innym dziale o tym problemie ale bez pomocy, moze to bylo zle miejsce, jak mieszam to przepraszam)

#1765 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 10 maja 2010 - 21:13

Nie ma szans na przywrocenie 3.1.2 bez plików. Update... Ale jaki iPhone? xD rozumiem ze 3gs z nowym br?

#1766 enton

enton
  • 51 postów

Napisano 10 maja 2010 - 22:15

3GS z nowym br. Czy da rade zrobic update do 3.1.3 custom. i odblokowac przy pomocy blackrain

#1767 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 10 maja 2010 - 22:21

Nie takich cudów nie ma, blackra1n nie działa z 3.1.3 jedynie spiryt ale trzeba mieć aktywowanego tela

#1768 enton

enton
  • 51 postów

Napisano 10 maja 2010 - 22:51

OK, wielkie dziek z pomoci, wiec czekam... no chyba ze uda sie zalatwic orginalna karte z matki sieci/zaktywuje/pobiore shsh/ i wsadze na nowo 3.1.2 -tak by sie chyba udalo.?

#1769 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 11 maja 2010 - 08:26

Tak tylko ze serwery saurik'a sa tymczasowo wylaczone :/

#1770 DZWILU88

DZWILU88
  • 47 postów
  • SkądTYCHY

Napisano 12 maja 2010 - 16:51

Witam, czy odblokowanie iphone 3gs za pomocą blackra1n, a potem BlackSn0w jest możliwe w wersji softu oczywiście 3.1.2 czy sim lock będzie również ściągnięty chodzi mi o simlock z sieci angielskiej

#1771 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 12 maja 2010 - 16:58

-tak.

#1772 Totem

Totem
  • 3 postów

Napisano 13 maja 2010 - 14:36

problem

Witam.

Mam problem ponieważ robiłem wszystko tak jak jest opisane, dokładnie tak samo i teraz itunes nie wykrywa iPhona i na telefonie pokazuje mi sie logo itunes i kabelek, może mi ktoś pomóc? Chciałem właśnie zrobić JB i coś nie wyszło. mam soft 3.1.2 w iPhonie 3gs 16gb

---------- Wpis dodano o 14:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:42 ----------

teraz z kolei iphone się przywrócił niby wszystko ok, pokazało się to poczatkowe oknow w itunesie, nic tam nie wciskałem tylko włączyłem blackra1na kliknąłem make it ra1n bo nic innego tam nie wyskoczyło i teraz czekam w itunesie nie widać telefonu, na telefonie wyswietla sie logo itunes i kabel a w tym programie blackra1n jest napisane entering recovery... wszystko idzie dobrze czy jak ? Nie wiem teraz czekam i nic nie wciskam, może mi ktoś pomóc?

---------- Wpis dodano o 14:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:27 ----------

telefon na chwile zgasł, wyświetliło się to samo i komputer wydał ten charakterystyczny dźwięk jakbym odłaczył telefon i za chwile podłaczyl. Nie odlaczylem go, a na komputerze nic sie nie zmieniło, dalej nie ma iphona w itunesie a w blackra1nie jest napis enetring recovery... trwa to już ok 10 minut czy to normalne? Proszę pomóżcie

#1773 fartek

fartek
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maja 2010 - 19:03

cześć, mam taki problem. pomagam kumplowi z JB na jego nowym iP 3GS (podobno z simlockiem na O2 i OS 3.1.2) - kupiony na Allegro. Problem w tym, że telefon nie jest aktywowany i pojawia się znany ekran z kablem i itunes (Emergency calls only). Kumpel ma karte O2, ale po jej włożeniu i podłączeniu do iTunes, nie da się go aktywować (iTunes nie rozpoznaje karty). Próbowaliśmy robić JB przez blackra1n, ale telefon zawiesza się na czarnym ekranie a na ekranie komputera pojawia się komunikat "Done, wait for reboot". Czy macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Czy jest możliwe, że telefon ma SimLocka na inną sieć? Albo może ma OS 3.1.3? Albo 3.1.2 ale jakiś inny baseband? Będę wdzięczny za pomoc.

#1774 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 24 maja 2010 - 23:56

Elo Mam iphone`a 3GS z nowym br soft 3.1.2 Wyzerowalem ustawienia sieciowe i zrobil mi sie reboot, probuje teraz przez blackrain uruchomic iPka ale jest logo zawiesza sie i od nowa kabelek. Jest na to jakis pomysl jak go uruchomic ?

#1775 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 25 maja 2010 - 00:11

-Restore.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych