Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1451 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 13:07

mi się udało powrócić z 3.1.3 na 3.1.2 :)

#1452 tomaszolodz

tomaszolodz
  • 12 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 lutego 2010 - 13:31

na jakim iP? Ja dostałem od Orange w poniedzialek iP 3GS zaktualizowalem go przez przypadek do 3.1.3 i teraz nie mogę się ruszyć

#1453 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 15:08

nie ty jeden :( jak myślicie, ile trza bedzie czekac na jakies "dziecko" Dev Teamu albo innych? Tydzien, miesiac, pol roku? (mysle oczywiscie o 3GS FW 3.1.3 i nowym BB)

#1454 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 05 lutego 2010 - 15:26

A jak mam pytanie czy na iPhonie 3G z softem 3.1.3 da się ściągnąć simlock'a i zrobić JB?? Jeśli tak to jak?? Mam taki problem, że dziś dostałem iPhona 3G 8GB nowego z Orange a chce go używać w Erze i jaż miałem wszystko przygotowane do JB i simlock'a pod softem 3.1.2 ale skoro od dziś iTunes go już nie wspiera to mam poważny problem :( Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc!!!

#1455 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 lutego 2010 - 20:11

mi się udało powrócić z 3.1.3 na 3.1.2 :)

iPhone 2G lub 3G. W 3Gs tak łatwo nie jest.

na jakim iP?
Ja dostałem od Orange w poniedzialek iP 3GS zaktualizowalem go przez przypadek do 3.1.3 i teraz nie mogę się ruszyć

Wiadomo, zawsze trafią się tacy jak Ty.

nie ty jeden :( jak myślicie, ile trza bedzie czekac na jakies "dziecko" Dev Teamu albo innych? Tydzien, miesiac, pol roku? (mysle oczywiscie o 3GS FW 3.1.3 i nowym BB)

Od miesiąca do pół roku. Obstawiam, że zaczną się bawić w SL dopiero z OS 4.0 - to są moje domysły, nigdzie nie potwierdzone

A jak mam pytanie czy na iPhonie 3G z softem 3.1.3 da się ściągnąć simlock'a i zrobić JB?? Jeśli tak to jak??
Mam taki problem, że dziś dostałem iPhona 3G 8GB nowego z Orange a chce go używać w Erze i jaż miałem wszystko przygotowane do JB i simlock'a pod softem 3.1.2 ale skoro od dziś iTunes go już nie wspiera to mam poważny problem :(
Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc!!!

Jeżeli zaktualizował Ci się baseband, to na chwile obecną SL nie ściągniesz. JB wykonasz bez problemu redsn0w 0.9.x
OS 3.1.2 w iPhone 3G powinien wejść też bez problemu, tylko w 3Gs i iTaczce 3G są problemy.

#1456 mjakmisio

mjakmisio
  • 10 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 22:00

witam jest sprawa mam IPHONE 3G 8gb soft 3.0 ( 7A341) FIRMWARE MODEMU 05.11.07 BOOT LOADER VERSION 05.09 ( G2M3S2) czy istnieje mozliwosc sciagniecia simloka jesi tak poprosze o konkrety dodam ze probowalem zanizyc modem uzywajac FUZZYBAND ale pojawia sie okno "NOT SUPPORTED sorry, downgrading will only work with baseband bootloader 05.08" walcze z tym fonem od pół roku i nadal stoje w miejscu simlok na ORANGE wszystkie mądre głowy :)) prosze o pomoc pozdrawiam misioo

#1457 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 lutego 2010 - 22:09

witam
jest sprawa

mam IPHONE 3G 8gb
soft 3.0 ( 7A341)
FIRMWARE MODEMU 05.11.07
BOOT LOADER VERSION 05.09 ( G2M3S2)

czy istnieje mozliwosc sciagniecia simloka jesi tak poprosze o konkrety

dodam ze probowalem zanizyc modem uzywajac FUZZYBAND ale pojawia sie okno
"NOT SUPPORTED sorry, downgrading will only work with baseband bootloader 05.08"

walcze z tym fonem od pół roku i nadal stoje w miejscu
simlok na ORANGE

wszystkie mądre głowy :))
prosze o pomoc

pozdrawiam misioo

Tak, da się z tego frimware modemu ominąć simlocka.
Musisz mieć JB, Cydie następnie dodać repo blackra1n.com i zainstalować blacksn0w.

Nie rób aktualizacji do 3.1.3 .

#1458 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 05 lutego 2010 - 22:10

Jest, jeżeli zaktualizujesz do najnowszego softu czyli 3.1.3 to tą możliwość stracisz. W pierwszym temacie masz opisane jak.

#1459 mjakmisio

mjakmisio
  • 10 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 22:20

testowalem to ale to porazka za kazdym razem jak IPHON sie rozladuje albo wylaczy trzeba pod kompa podpinac strasznie niewygodne myslalem ze jest juz cos nowszego do fULL UNLOCKA

#1460 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 05 lutego 2010 - 22:57

Przecież masz 3G i tam nie ma problemu z bootromem. Możesz zostać z obecnym softem lub wgrać nowszy do 3.1.2 włącznie (3.1.3 już nie). Potem JB i Blacksn0w i po problemie.

#1461 mjakmisio

mjakmisio
  • 10 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 23:29

Przecież masz 3G i tam nie ma problemu z bootromem. Możesz zostać z obecnym softem lub wgrać nowszy do 3.1.2 włącznie (3.1.3 już nie). Potem JB i Blacksn0w i po problemie.

przeciez pisalem ze nie interesuje mnie blacsn0w bo gdy telefon sie rozladuje trzeba pod usb podlaczyc

mnie interesuje inna opcja unlocka

#1462 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 05 lutego 2010 - 23:34

Blacksn0w nie blackra1n. Poczytaj trochę to będziesz wiedział, że problem ten dotyczy iPhone'a 3GS, a nie 3G.

#1463 majec93

majec93
  • 2 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 10:17

Witam! Mam wielki problem z wgraniem softa do mojego iphone 2g. Kupiłem używany sprawny telefon z allegro jakiś tydzień temu. Pobrałem iTunes z internetu i zarejestrowałem się. Miałem wgranego softa 2.1.2, więc chciałem aktualizować na 3.1.2. I w tym momencie zaczął się koszmar. Na telefonie pasek miał ok.75% i instalacja zakończyła się. Telefon nie działał jak powinien. Pokazywał się tryb RM z możliwością połączeń alarmowych. Próbowałem więc go odblokować blackra1n. Wtedy wyświetlał się tylko tryb RN i innego nie można włączyć. Później próbowałem wgrywać różne softy, 3.0, 3.1.3, efekt ten sam lub czasami wyświetlał się bład o treści:Nie udało się odtworzyć ustawień fabrycznych Iphone ,, Iphone" Wystąpił nieznany bład (10). Później próbowałem Redsn0wa to kończyło się to identycznie, tylko telefon zawieszał się przez jakieś kilka minut z obrazkiem dysku twardego i zielonej strzałki z napisem "Jailbreak.." przy końcu instalcji. Pomimo wszystko komputer wykrywa telefon. Nie wiem co robić. Telefon działał jeszcze 3dni temu, ale na starym sofcie. Proszę o pomoc specjalistów. Można napisać na gg 9812985. Będe niezmiernie wdzięczny za pomoc.

#1464 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lutego 2010 - 14:29

czesc, dlugo mnie tu nie było i za duzo stron doszło,wiec ogarniecie zajmie mi conajmniej godzine,a wiec pytanie i prosba zarazem zeby mi ktos odpowiedzial inaczej niz 'poszukaj'. Czy zrobiono juz cos z tym basebandem, zeby nie podlaczac iphona 3gs za kazdym razem do komputera po restarcie? pozdrawiam

#1465 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 06 lutego 2010 - 14:42

czesc, dlugo mnie tu nie było i za duzo stron doszło,wiec ogarniecie zajmie mi conajmniej godzine,a wiec pytanie i prosba zarazem zeby mi ktos odpowiedzial inaczej niz 'poszukaj'. Czy zrobiono juz cos z tym basebandem, zeby nie podlaczac iphona 3gs za kazdym razem do komputera po restarcie? pozdrawiam

bootrom'em ( iBoot ) - nic nie zrobiono, nadal trzeba się męczyć.

#1466 gucio636

gucio636
  • 9 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 lutego 2010 - 21:21

A skąd wziąść repozytoria na 3.x? :)

#1467 KASANASA

KASANASA
  • 5 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 lutego 2010 - 01:52

blackra1n witajcie, po zainstalowaniu blackra1n na moim ip2g 3.1.2,mialem tylko dwie opcje do wybrania: cydia i rocka, czy ktos moze juz mial podobna sytuacje i wie dlaczego brakuje tam instalki "sn0w" ? prosze pomozcie, bo w dalszym ciagu mam lock-a na moim ip, z gory dziekuje, p

#1468 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 lutego 2010 - 01:55

Musisz połączyć się z wi-fi i ponownie wejść w ikonę blackra1n w iPhone.
Jak dalej nie będzie widać sn0w wykonaj restart iPhone. ( wyłącz i włącz iPhone )

Na 100% zadziała, testowane.

brr wróć.

W 2G simlocka ściąga się inną metodą.

Tu masz napisane jak.

#1469 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 lutego 2010 - 01:56

2G nie wymaga instalacji Blacksn0w. Tylko nowsze modele wymagają.

#1470 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 07 lutego 2010 - 16:11

Powiedzcie mi proszę czy da się zrobić JB i unlock a iPhone 3G 8GB z FW 3.1.3 ?? Mam go od paru dni i się na tym nie znam. Zrobiłem aktualizacje softu przez iTunes i teraz nie mogę zrobić JB i unlock'a a telefonu chce używać w Erze. FW modułu mam teraz 05.12.01( nie wiem czy to nowa czy stara wersja?) czy da się zdjąć sim locka z niego?? Ps próbowałem sn0wbreeze v1.3 ale nie dało się nic zrobić :(

#1471 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 lutego 2010 - 17:05

Powiedzcie mi proszę czy da się zrobić JB i unlock a iPhone 3G 8GB z FW 3.1.3 ??
Mam go od paru dni i się na tym nie znam. Zrobiłem aktualizacje softu przez iTunes i teraz nie mogę zrobić JB i unlock'a a telefonu chce używać w Erze. FW modułu mam teraz 05.12.01( nie wiem czy to nowa czy stara wersja?) czy da się zdjąć sim locka z niego??

Ps próbowałem sn0wbreeze v1.3 ale nie dało się nic zrobić :(

JB - redsn0w 0.9.x
Simlocka nie ominiesz jak na razie z tego FW modemu.

#1472 Hakkenbery

Hakkenbery
  • 4 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 21:46

Witam Jestem nowy i troche prosze o wyrozumiałość siedze nad tym forum z 3 godziny i co nie co juz wiem ale nie wszystko. Posiadam IP 2 z wersja 3.1.2 /8GB/ - chcialem zrobic JB - doczytalem ze nie trzeba juz robic restore tylko od razu śmiało mozna dzialać z blackra1n. - no i robilem ale robil sie tylko reboot IP i nic zrobilem tak 3 razy i nic - pojawiala sie ten obrazek na IP z tym kolesiem od blackra1n. i nastepnie komunikat na PC ze mozna ich chyba wspomóc naciskam OK i nic - żadna cydia nic. W koncu IP sie odpalil i Itunes - komunkat ze jest w trybie awaryjnym no to madry bylem i zrobilem restart i go wyłaczyłem / teraz juz wiem ze tego nie wolno robic- doczytałem na forum/ i systemu chyba teraz brak. W Itunes chce mi instalowac tylko 3.1.3 wiec lewy klawisz Shift i aktualnie sciagam z netu 3.1.2 - rozumiem ze jak go wpakuje to wszystko wroci do normy. Pytania: co jak robie nie tak z tym JB - co zobic aby zainstalowac ta Cydie - musze ja najpierw na kompa scianac czy on juz to gdzies ma w sobie, czy Itunes wlaczony czy wylaczyc ?? Panowie goraca prosba o ustosunkowanie sie do mocih wypocin bo wiecej z 3 godzin lektury sam nie moge wpasc dzieki

#1473 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 lutego 2010 - 21:51

Witam
Jestem nowy i troche prosze o wyrozumiałość siedze nad tym forum z 3 godziny i co nie co juz wiem ale nie wszystko. Posiadam IP 2 z wersja 3.1.2 /8GB/ - chcialem zrobic JB - doczytalem ze nie trzeba juz robic restore tylko od razu śmiało mozna dzialać z blackra1n. - no i robilem ale robil sie tylko reboot IP i nic zrobilem tak 3 razy i nic - pojawiala sie ten obrazek na IP z tym kolesiem od blackra1n. i nastepnie komunikat na PC ze mozna ich chyba wspomóc naciskam OK i nic - żadna cydia nic.
W koncu IP sie odpalil i Itunes - komunkat ze jest w trybie awaryjnym no to madry bylem i zrobilem restart i go wyłaczyłem / teraz juz wiem ze tego nie wolno robic- doczytałem na forum/ i systemu chyba teraz brak.
W Itunes chce mi instalowac tylko 3.1.3 wiec lewy klawisz Shift i aktualnie sciagam z netu 3.1.2 - rozumiem ze jak go wpakuje to wszystko wroci do normy.
Pytania: co jak robie nie tak z tym JB - co zobic aby zainstalowac ta Cydie - musze ja najpierw na kompa scianac czy on juz to gdzies ma w sobie, czy Itunes wlaczony czy wylaczyc ??
Panowie goraca prosba o ustosunkowanie sie do mocih wypocin bo wiecej z 3 godzin lektury sam nie moge wpasc
dzieki

IP 2 ? co to jest ?

iP 2G ( ip2g ) ?

Jak tak, to zaktualizuj do 3.1.3.
Redsn0wem 0.9.x zrób JB, aktywacje, Cydie.

Pozdro.

#1474 Hakkenbery

Hakkenbery
  • 4 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 22:02

Tak posiadam Ipod Touch 2g - czyli nie matwic sie ta najnowsza wersja 3.1.3 bo to co napisales to spokojnie sobie poradzi z wlasnie 3.1.3 - teraz własnie specjanie sciagam 3.1.2 aby tej najnowszej nie sciagac - a jest moze jeszcze gdzies opis co i jak po kolei ?? bo teraz bede musial napewno sciagnac Redsn0wem 0.9.x a ta cydie sciagac ?? czy ona od razu sie zainstaluje ?? sorry ale zielony jestem albo pomzcie i dajcie jakiegos linka to poczytam sobie dziekowac

#1475 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 lutego 2010 - 22:04

.. ojj ip2g ip3g ip3gs ipt1g ipt2g ipt3g hyh.. Myślałem, że chodzi Ci o iPhone 2G. Co do iPod Touch 2G nie mam pojęcia. Tyle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych