Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1401 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 28 stycznia 2010 - 16:55

Sprawdziłem w youtube bypass 3GS ale mam mieszane uczucia. Zreszta download nie działa. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym zakresie ?

#1402 DocTymon

DocTymon
  • 7 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 17:32

Siema wszystkim. Po długich namysłach w końcu przekonałem się do Jailbreak'a i wykonałem go najnowszym redsn0w-win_0.9beta3. Mam 3GS'a z Orange z 50 tygodnia produkcji a więc z nowym bootroom'em. Zgodnie z tym co poczytałem możliwy jest jailbreak mojego iphona w trybie tethered, wiec robie wszystko wg instrukcji redsn0w: 1. Mam 3.1.2(7D11) OS na IP 2.Zapuszczam redsnowa, wybieram 3.1.2(7D11) z dysku, zaznaczam "Yes" ze mam nowy bootroom 3.daje ok wybieram zeby zainstalowal cydie 4.telefon odlaczony od kompa, itunes wylaczone i wchodze w iphonie w tryb recovery 5.podlaczam do kompa i niby wszystko leci, na ekranie monitora pasek postepu tez zapierdziela i niby wszystko ok daje finish i ... wlasnie podczas jailbreak'a nie wyswietla mi sie zaden pasek postepu w iphonie(tylko blank screen) i gdy jailbreak dobiegnie konca to sam tez sie nie rebootuje mimo uplywu czasu(policzylem ogladajac filmiki z YT ze jailbreak trwa mniej wiecej 4-5 min u mnie bylo to grubo ponad 15 ) i nic się nie pojawia...mam tylko blank screen i podswietlenie...wiec probowalem juz tego: a)robilem recznie reboot(czytaj przytrzymalem klawisz po czym wlaczylem ponownie iphone) i...iphone wlacza sie normalnie, brak jakichkolwiek objawow JB, brak cydii b)podczas tego blank screena zapuscilem zeby ipek wlaczyl sie w trybie tethered przez redsnow i oczywiscie wlacza sie ale cydii jak brak tak brak Dodam, że telefon po niby udanym JB moge spokojnie wlaczac i wylaczac bez koniecznosci podlaczania do kompa . Ma ktoś tak jak ja?Jakieś sugestie? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdr DocTymon

#1403 LatajacyHolender

LatajacyHolender
  • 9 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 29 stycznia 2010 - 16:14

może głupie pytanie ale aby zainstalować cydie z blackra1n muszę mieć dostęp do sieci w iPodzie?

#1404 ni3dzwi3dz

ni3dzwi3dz
  • 1 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 17:31

Czesc, jest nowy bardzo nie kumatu bo iphone mam dopiero od tygodnia, zrobilem jailbreak wg instrukcji ale najpierw pobralem jeden program z cydi i mi kazalo zresetowac telefon zresetowalem i kazalo do itunes podlaczyc, podlaczylem a tam zebym zresetowal system, tak 2 razy, teraz zrobilem znowu i bez sciagania podlaczylem do itunes a tam znowu o przywrucenie systemu ;/ co mam zrobic ? mam najnowszy soft, telefon jest z ery, jak to robi jakas roznice... prosze o jakies info ale takie jak dla debila ^^ pierwszy raz mam do czynienia z firma apple...

#1405 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 20:01

może głupie pytanie ale aby zainstalować cydie z blackra1n muszę mieć dostęp do sieci w iPodzie?

tak.

#1406 crazy_maly

crazy_maly
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 stycznia 2010 - 21:04

po restarcie musisz podlaczyc telefon do komputera i zrobic mu ponowny jailbreak bleckra1n

#1407 DocTymon

DocTymon
  • 7 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 21:39

Siema wszystkim. Po długich namysłach w końcu przekonałem się do Jailbreak'a i wykonałem go najnowszym redsn0w-win_0.9beta3. Mam 3GS'a z Orange z 50 tygodnia produkcji a więc z nowym bootroom'em. Zgodnie z tym co poczytałem możliwy jest jailbreak mojego iphona w trybie tethered, wiec robie wszystko wg instrukcji redsn0w:
1. Mam 3.1.2(7D11) OS na IP
2.Zapuszczam redsnowa, wybieram 3.1.2(7D11) z dysku, zaznaczam "Yes" ze mam nowy bootroom
3.daje ok wybieram zeby zainstalowal cydie
4.telefon odlaczony od kompa, itunes wylaczone i wchodze w iphonie w tryb recovery
5.podlaczam do kompa i niby wszystko leci, na ekranie monitora pasek postepu tez zapierdziela i niby wszystko ok daje finish i ... wlasnie

podczas jailbreak'a nie wyswietla mi sie zaden pasek postepu w iphonie(tylko blank screen) i gdy jailbreak dobiegnie konca to sam tez sie nie rebootuje mimo uplywu czasu(policzylem ogladajac filmiki z YT ze jailbreak trwa mniej wiecej 4-5 min u mnie bylo to grubo ponad 15 ) i nic się nie pojawia...mam tylko blank screen i podswietlenie...wiec probowalem juz tego:
a)robilem recznie reboot(czytaj przytrzymalem klawisz po czym wlaczylem ponownie iphone) i...iphone wlacza sie normalnie, brak jakichkolwiek objawow JB, brak cydii
b)podczas tego blank screena zapuscilem zeby ipek wlaczyl sie w trybie tethered przez redsnow i oczywiscie wlacza sie ale cydii jak brak tak brak

Dodam, że telefon po niby udanym JB moge spokojnie wlaczac i wylaczac bez koniecznosci podlaczania do kompa .

Ma ktoś tak jak ja?Jakieś sugestie?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdr DocTymon

Naprawdę nikt nie ma tak jak ja? Jestem jakimś wyjątkiem? ;/

#1408 darcush

darcush
  • 6 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 30 stycznia 2010 - 12:01

witam! Czy po tej wersji w iPhonie 3gs jak się rozładuje bateria i wyłączy się telefon to nie zresetuje się i nie zniknie wszystko co ma? Kupiony telefon w Orange, a kartę mam z Playa. w komisie mi wgrali Jaibreaka, ale twierdzą,ze nie ma jeszcze dobrego softu wiec musiałem sobie kupić kartę w orange by były mmsy. za każdym razem jak co cokolwiek wgrywam z Cydi to telefon sie resetuje i trzeba na nowo wszystko instalować. Sam osobiście nigdy tego nie robiłem. Mam też problem by zainstalować na WM7 itunes dla wersji 64 bit. Nie moge nigdzie znaleźć takiej wersji Pomoże ktoś?

#1409 Meshif

Meshif
  • 51 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 14:10

Mam pytanie gdzie w iTunes jest przycisk restore/odtwórz?

#1410 lolekbri

lolekbri
  • 1 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 14:52

Blackra1n blokuje dostęp przez ftp
żeby znowu odzyskać*pełen dostęp
należy ściągnąć z cydii: afc2add
restart i przez DISKAID moźna znów personalizować*swój telefon

pozdrawiam
sz

Rewelacja!
Stary jesteś geniuszem!!!!
Wielkie dzięki i pifko stawiam...
podr

#1411 Meshif

Meshif
  • 51 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 15:31

Mam problem bo jak robię jailbreak to wszystko wygląda ok tylko ze na iPhone nie pokazuje się zdjęcie tego gostka. i w itunes pojawia się okienko zebym przywrócił oprogramowanie. Jak moge rozwiązać ten problem.

#1412 Szupi

Szupi
  • 2 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 19:54

Zaktualizowałem oprogramowanie , zainstalowałem blackra1n zresetowałem ustawienia internetowe jednak iphone nie lapie wi-fi . Nie ma żadnych zabezpieczeń. Co robić ? Router to Livebox Iphone 3G 3.1.2 Na 3.0 przez dłuższy czas wi-fi działało po kilku tygodniach przestał na 3.1.2 tez nie działa

#1413 Chakoya

Chakoya
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2010 - 16:08

a mi nie działa. zrobilem wszytsko zgodnie z instrukcjami, i przy blackra1n kilkam ''make it ra1n'' robi sie robi.... i mam "running" i potem sie nic nie dzieje... pomoze ktos? :o

#1414 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 31 stycznia 2010 - 17:54

na początku próbowałem to na PC z win xp.. nie dałem rady, coś było chyba w systemie namieszane, na win 7 poszło pięknie i wszystko śmigga ;) dzięki chłopaki za tutka :)

#1415 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 31 stycznia 2010 - 19:23

da się wgrać cydie przez kompa/itunes? bo mam podlaczenie do wifi, ale nie daje rady sie sciagnac i wyskakuje jakis error. :( could not download. error: error "timed out" nie iwem czemu neta nie lapie, ale da rade inaczej to sciagnac?

#1416 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 31 stycznia 2010 - 19:28

Tak, da się i jest to już opisane na forum. pozdrawiam, ed00c

#1417 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 31 stycznia 2010 - 19:32

Tak, da się i jest to już opisane na forum.
pozdrawiam, ed00c

nie widze w szukajce, mógłbyś podać linka? ^^

#1418 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2010 - 19:34

poszukaj pod hasłem "blackra1n no wifi" w szukajce albo u wujka Google ;)

#1419 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 31 stycznia 2010 - 19:52

robię wszystko od nowa, nie umiem znaleść, znalazłem tylko no wifi unlock sim. :P ale jak juz wgram od nowa softa, wyskakuje komunikat Odblokowanie telefonu zakonczylo sie powodzeniem. Aby skonfigurowac i zsynchronizowac kliknij kontynuuj. a ja tutaj nie mam że nie chce kontynuować. :| jak to zrobić? :o

#1420 jooohny

jooohny
  • 21 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:05

a mozna jak cos wrocic do oryginalnego oprogramowania skaskowac JB i dzialac na oficjalnym? :)

#1421 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:06

kurde, jednak soft 3.12 nie pomogł, dalej nie pokazuje mi kto dzwoni, nie ma sygnału dzwonka ;( spotkał sie ktoś z takim problemem i go rozwiązał ? ;/ ja już nie mam pomysłów

#1422 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:21

a mozna jak cos wrocic do oryginalnego oprogramowania skaskowac JB i dzialac na oficjalnym?
:)

Tak, wystarczy wgrać od nowa oprogramowanie.
pozdrawiam, ed00c

#1423 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:33

poszukaj pod hasłem "blackra1n no wifi" w szukajce albo u wujka Google ;)

pomoze ktoś?

znalazlem tutek po ang, ale nie bardzo mi to szlo, teraz probowalem redsn0w

http://www.myapple.p...redsn0w-25.html

ale na 3.1.2 nie dziala. :|

jakies pomysly? :(

#1424 gtsvectra

gtsvectra
  • 5 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:37

witam!
Czy po tej wersji w iPhonie 3gs jak się rozładuje bateria i wyłączy się telefon to nie zresetuje się i nie zniknie wszystko co ma? Kupiony telefon w Orange, a kartę mam z Playa. w komisie mi wgrali Jaibreaka, ale twierdzą,ze nie ma jeszcze dobrego softu wiec musiałem sobie kupić kartę w orange by były mmsy. za każdym razem jak co cokolwiek wgrywam z Cydi to telefon sie resetuje i trzeba na nowo wszystko instalować. Sam osobiście nigdy tego nie robiłem. Mam też problem by zainstalować na WM7 itunes dla wersji 64 bit. Nie moge nigdzie znaleźć takiej wersji
Pomoże ktoś?

włóż kartę z playa, wszystko działa, mms też.
Odnośnie resetowania się tel. to nie ściągaj z Cydi nic to się telefon nie będzie restartował.
Aplikacje możesz pobrać na igui.re

#1425 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:37

Odnoście problemu z dzwiękiem dzwonka... znalazłem na Cydi jakiś fix dla 3.0 ale nie działa... jest na to jakiś inny sposób ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych