Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1201 bronek92

bronek92
  • 1 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 17:24

mam maly problem z jailbreak'iem wszystko przechodzi jak ma wszystko dziala po dodaniu linka z hackulo.us i instalacji appsync da sie instalowac gry lecz wgranie blackrain wiaze sie u mnei z brakiem mozliwosci wylaczenia i resetu ipoda, nie wstaje wlacza sie w trybie awaryjnym i musze wszystko robic od nowa. Czy znacie na to moze jakies lekarstwo ? bo wiecznie musze pilnowac aby ipod sie nie rozladowal i nie wylaczyl bo wtedy kapa

#1202 etommi

etommi
  • 102 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 18:46

Ciekawe czy ktoś mi prosto odpowie - bardzo bym prosił. Bede miał iPhone 3GS z Orange - czy mozna sciagnac simlocka aby uzywac Plusa?? Z czego co wiem to bedzie mial najnowszy software.

#1203 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 20:38

Tak , można

#1204 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2010 - 20:58

Ciekawe czy ktoś mi prosto odpowie - bardzo bym prosił.
Bede miał iPhone 3GS z Orange - czy mozna sciagnac simlocka aby uzywac Plusa??
Z czego co wiem to bedzie mial najnowszy software.

jak kupisz go na osobę prywatną to tak, będziesz musiał zapłacić 77zł i pójść do salonu "firmowego" Orange ;)

a jeśli był kupiony na firmę to będziesz musiał zapłacić 500zł.. ;)

#1205 prztomczyk

prztomczyk
  • 2 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 09:42

Wszystko dziala bez problemu nawet na iphone 2G czyli na najstarszym z iPhonów!!!

nie aktywuje 2G? ://

Działa na najstarszych iPhonach 2G bez problemu więc można śmiało robić sobie uaktualnienie !!

#1206 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 09:58

mam maly problem z jailbreak'iem wszystko przechodzi jak ma wszystko dziala po dodaniu linka z hackulo.us i instalacji appsync da sie instalowac gry lecz wgranie blackrain wiaze sie u mnei z brakiem mozliwosci wylaczenia i resetu ipoda, nie wstaje wlacza sie w trybie awaryjnym i musze wszystko robic od nowa. Czy znacie na to moze jakies lekarstwo ? bo wiecznie musze pilnowac aby ipod sie nie rozladowal i nie wylaczyl bo wtedy kapa

stac Cie na iPhone 3gs... a nie stac Cie juz na kupno jakies gry na app store? lepiej krasc??

co do drugiej czesci, bylo juz setki razy wystarczy troche poczytac.

#1207 Milo77

Milo77
  • 24 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 17:58

Panowie posiadam iPhone 16gb 3gs , Versja oprogramowania : 3.1.2 (7D11), numer seryjny ***44***3NP
ibot 359.3.2, modem firmware: 05.11.07

a ja po zachowaniu sie do instrukcji tutoriala , w tej chwili iphone dziala bez problemow, natomiast po wylaczeniu i wlaczeniu zawsze jest w Restore Mode, wiec musze podpiac do kompa odpalic blackra1n.exe.
i dopiero odlaczyc urzadzenie od komputera

witam tak jak kolega wyzej mam identycznie
black ra1n leci z tematem, pojawia sie obrazek - LECZ telefon sie nie resetuje!
i mam taki problem jak kolega za kazdym wylaczeniem pojawia sie kabelek i trza walic blackraina jeszcze raz..

POMOCY soft 3.1.2 modem 05.11.07

Mam to samo co panowie wyżej. Mam iPhona z anglii, robie JB, wszystko śmiga, a jak chce zrestartować po zainstalowaniu blacksn0w zeby zdjac simlocka to jest restore mode :/

Co mogę zrobić :confused:

#1208 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 19:19

Mam to samo co panowie wyżej. Mam iPhona z anglii, robie JB, wszystko śmiga, a jak chce zrestartować po zainstalowaniu blacksn0w zeby zdjac simlocka to jest restore mode :/

Co mogę zrobić :confused:

poczytać... ile razy w kółko można to pisać... rozumie gdyby nie było o tym mowy, ale jest i to na każdym kroku... więc użyjcie opcji szukaj, lub porostu cofnijcie się kilka stron do tyłu w tym temacie i na pewno znajdziecie odpowiedź!

#1209 domandomandoman

domandomandoman
  • 6 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 00:27

słuchajcie mam czystego iphone'a chcę zrobić jb, lecz się boje ponieważ iphone może nie działać. uruchomiłem na kompie blackrain kliknąłem make it rain i na monitorze pojawiło się że iphone jest w w trybie awaryjnym. i też że coś z blackrain lecz nie wiem dokładnie.. co mam w tedy zrobić. wcisnąć ok? Sorcia za takie pytania ale wole się upewnic;)

#1210 czez22pl

czez22pl
  • 8 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 01:00

czemu w ogole w tej cydi nic nie dziala ?? chce cos sciagnac to tylko host unable to connect albo host unreachable albo zaczyna sciagac i operation timed out

#1211 domandomandoman

domandomandoman
  • 6 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 11:33

iTunes musi być włączony?

#1212 gwardziel

gwardziel
  • 10 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 12:36

@domandomandoman
iTunes ma byc wyłączony. Jeśli dalej bedzie występował jakiś problem to przepisz dokładnie tekst błędu i napisz który program go wyświetla, iTunes czy blackra1n.

@czez22pl
Wygląda na to, że coś jest nie tak z twoim połączeniem internetowym. W Safari bez problemu wyświetlają Ci się strony www? Druga możliwosc jest taka, że gdy włączasz Cydię to zostawiasz iPhona. Telefon blokuje klawiature, wygasza ekran i wyłącza wifi, aby oszczędzać energię. Dotykaj wtedy ekranu co jakis czas, nie daj mu sie zablokować. Nie mam innych pomysłów.

#1213 trzyq

trzyq
  • 5 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 13:18

pewnie to juz bylo ale nie moge znalezc, sorki Czy ipod touch po kazdorazowym restarcie trzeba robic restore (ipod touch po blacka1rn) ? Juz 2 razy musialem przywracac caly setup iphona np po instalacji battery control wymagajacej restartu, co robie zle ???? czy cos powinienem doinstalowac?

#1214 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2010 - 14:26

Nie chrzań, że znaleźć nie mogłeś ;D iPod Touch nie ma trwałego jailbreaka, ale tylko 3g :] Na 1g i 2g jest trwały ;)

#1215 lol22

lol22
  • 8 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 14:34

Zadam te pytanie pewnie któryś raz, ale nie moglem znaleźc odpowiedzi na te pytanie w tym temacie, a wiec co mam zrobic, abym po jalibreaku nie musial ciagle podlaczac ipoda do itunes, zeby go wlaczyc??

#1216 mcmax9

mcmax9
  • 92 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 stycznia 2010 - 16:03

Zadam te pytanie pewnie któryś raz, ale nie moglem znaleźc odpowiedzi na te pytanie w tym temacie, a wiec co mam zrobic, abym po jalibreaku nie musial ciagle podlaczac ipoda do itunes, zeby go wlaczyc??

[CIACH]

Sorki ale mam już dość - od 2 miesięcy śledzę dzień w dzień ten wątek - mam iPka 3GS z tym kłopotem - co jakiś czas odpalę blackraina i tyle - działa pięknie :-) - lekka uciążliwość - czekam na rozwiązanie. I jak co 2-gą stronę czytam kolejne pytanie, które jest zadawane od dobrych kilkudziesięciu stron to wymiękam... Albert miał rację: 2 rzeczy są nieskończenie wielkie - wszechświat i ludzka głupota...

#1217 lol22

lol22
  • 8 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 16:14

Dziekuje madry czlowieku za to, ze mi pomogles.A tak swoja droga nie musiales mnie od razu obrazac, mam nadzieje, ze sa jeszcze kulturalni ludzie na tym forum, a nie tylko tacy, ktorzy wyzywaja innych od ....:D

#1218 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 19:49

Dziekuje madry czlowieku za to, ze mi pomogles.A tak swoja droga nie musiales mnie od razu obrazac, mam nadzieje, ze sa jeszcze kulturalni ludzie na tym forum, a nie tylko tacy, ktorzy wyzywaja innych od ....:D

A ja sie zgdzam, bo juz inaczej chyba sie nie da... nie szukacie odpowiedzi tylko piszecie nowy post, i zasmiecacie... nie pisze tylko do Ciebie ale do wielu innych "nowych" uzytkowników. Tak trudno jest poczytać? wcale nie trzeb duzo szukac!!!! Czytanie nie boli !

#1219 darius112

darius112
  • 168 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:49

Odblokowałem IPoda tym sposobem a teraz nie mogę się dostać do plików systemowych przez iFunBox, co mam robić ?

#1220 Milo77

Milo77
  • 24 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:50

Mam problem. Zrobiłem JB, odpala iPhone, wszystko ok. Potem przez blackraina w iP instaluje Cydie i sn0w, resetuje, odpalam, ale nie łapie sieci, co ok. 30 sek. wysyła błąd "karta sim wysłała wiadomość USDD" i nic :/ Co mogę zrobić, ew. gdzie mogę się udać w W-wie żeby mi ktoś zdjął simlocka, nawet bez JB? Mam iP z anglii o2, 3GS 16GB, aktywowany, posiadam karte o2. help.

#1221 adam1212

adam1212
  • 1 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 07:57

zainstalowalem cydie wszystko bylo ok tylko nie nie mam sieci telefon mama w sieci o2 co mam zrobic prosze o pomoc

#1222 Świder1417244795

Świder1417244795
  • 14 postów
  • SkądKoło

Napisano 11 stycznia 2010 - 13:36

Mam pytanie takie trochę głupie. Trzeba wykonywać na samym początku operacji Archiwizację, czy nie bardzo? Bez tego się nie obejdzie? ;]

#1223 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 16:04

Witam, Po pierwsze chcialem sie przywitac bo to moj pierwszy post tutaj. Druga sprawa, przeczytalem caly watek i czuje sie glupszy niz przed czytaniem :) Mam iPhona 3GS 16GB z Orange z sim lockiem z Orange, aktywowany, soft jest 3.1.2, wczesniej bylem szczesliwym posiadaczem 2G 8GB prosto z Apple'a z San Francicso w zwiazku z czym bylem zmuszony zrobic mu JB i odblokowac do uzycia w Polsce (uprzedzajc pytania/uwagi, jeszcze zanim 2G bylo oficjalnie dostepne w Polsce). z 2G nie mialem zadnych problemow w kwestii JB i innych "operacji". Pytanie/prosba czy ktos albo w watku albo na PM moglby mnie oswiecic czy robienie JB me sens czy nie, to samo tyczy sie locka. Jezeli robic to skad sciagnac soft (o ile trzeba bo juz jest 3.1.2), Cydie i inne podstawowe niezbedne. Zadowole sie rowniez odpowiednimi linkami bo od czytania nie stronie :) Dziekuje

#1224 gwardziel

gwardziel
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 16:51

Może warto dopisać do pierwszego postu o tethered jailbreak w nowych 3GS. Na pewno byłoby mniej pytań na ten temat.

Zaznaczam, że mogę pleść głupoty, nie jestem żadnym ekspertem.

@Milo77
Sprawdź czy masz firmware 3.1.2 i modem 05.11.07. Jeśli instalowałeś custom firmware to możesz mieć oprogramowanie najnowsze 3.1.2, a oprogramowanie modemu starsze, a z tego co się orientuję to sn0w działa na najnowszym. Jeśli nie masz, to zrób restore normalnie przez iTunes, pozwól aby iTunes pobrało samo najnowszy soft, potem blackra1n.

Ta informacja, że "karta sim wysłała wiadomość USDD" wyświetliła mi się po pierwszym włożeniu karty SIM, ale potem złapało sieć, więc to nie jest żaden błąd. Przy pierwszym włożeniu karty łapanie sygnału trwało jakieś 2 minuty, potem już od razu.

@Mroov
Po pierwsze pamiętaj o tym, że zrobienie JB na nowym 3GSie wiąże się z tym, że po każdym wyłączeniu telefonu będziesz go musiał włączać przy użyciu blackra1n.

Robienie JB ma sens, jeśli zamierzasz korzystać z telefonu w innej sieci niż Orange lub instalować aplikacje z innych źródeł niż App Store. Ja nie wyobrażam sobie korzystania z telefonu bez JB w sytuacji, gdy mogę go bez problemu zrobić za darmo. W Cydii jest wiele ciekawych aplikacji, których nie znajdziesz w sklepie Apple.

Soft możesz pobrać przez iTunes (tzn. po prostu robisz restore, iTunes pobiera sobie najnowszy, oficjalny soft 3.1.2 i instaluje go). Potem odpalasz blackra1n. Po zrobieniu JB blackra1nem włączasz aplikację blackra1n na telefonie i tam możesz wybrać, że chcesz zainstalować Cydię, sn0w (ominięcie blokady simlock). Potrzebny jest dostęp do internetu w iPhonie. Blackra1n ściągnie i zainstaluje to w twoim telefonie.

Wszystko to może brzmieć skomplikowanie, gdy się o tym czyta, ale JB to prosta operacja. Chyba, że wystąpią trudności takie jak niewykrywanie telefonu przez komputer itp o których pisałem wcześniej w tym temacie.

Pozdrawiam

#1225 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 22:58

@gwardziel

dzieki, czyli wszystko jasne, bo chce korzystac z aplikacji ktorych nie ma w App Store.

Jeszcze jedno, czy po JB/Cydii moge wciaz instalowac soft z App Store czy nie?

Jeszcze co do wlaczania, czyli tak naprawde za kazdym razem gdy bede chcial wlaczyc 3GS po uzyciu blackra1na musze byc przy kompie, tak?

Dziekuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych