Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1176 Dnal

Dnal
  • 1 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 10:53

Mam iPhone 2G, po wykonaniu zgodnie z instrukcją urządzenie jest odblokowane akceptuje katy i Orange i Plus ale po wprowadzeniu PIN nie znajduje sieci a w ustawieniach brakuje opcji operator w pierwszym bloku jest tylko Tryb samolotowy i WiFi. Pozostałe funkcje są ok Ja ktoś spotkał się*z już z takim problemem to będę wdzięczny za pomoc

#1177 Vale_tudo

Vale_tudo
  • 2 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 12:22

Dzieki AVALON ale jak prubuje zainstalowac to znow mi wyskakuje komunikat po angielsku z blackra1n you jellbreak is done once teh device....A iTunes mam wylaczony.:(Softa mam 3.1.2 ipod 3g na mojim ipod 2 g zrobilem bardzo latwo ale tu jest znacznie trudniej..

#1178 czakles

czakles
  • 9 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 07:09

Zrobiłem wszystko jak napisałeś instalacja przebiegła bez problemów itp. Ale chyba coś jest nie tak , gdy wrzucam jakaś grę pobraną z internetu na itunes później synchronizuje iphona to wyskakuję mi błąd jak bym nie miał jailbreaka ... Co zrobić?? Btw. Cydia itp dziala

#1179 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 08:50

Zrobiłem wszystko jak napisałeś instalacja przebiegła bez problemów itp.
Ale chyba coś jest nie tak , gdy wrzucam jakaś grę pobraną z internetu na itunes później synchronizuje iphona to wyskakuję mi błąd jak bym nie miał jailbreaka ... Co zrobić??
Btw. Cydia itp dziala

użyj oryginalnych aplikacji a nie pirackich :)

#1180 trzyq

trzyq
  • 5 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 10:37

witam, jestem troche do tyłu z oprogramowaniem i wersją iphone, ma pierwsza jego wersje z jailbrakiem , odblokowany w wersji 1.1.1, 1. czy moge przejsc od razu na najnowsza wersję przy pomocy blackra1n? 2. czy po zgraniu odpowiednich plikow przez Commandera będę mógl przywrócić swoje kontakty i inne dane z telefonu. niestety nie jestem w stanie przebrnac przez ponad 100 stron tego watku, a przeszukaujac forum cięzko mi dojść co mogę z tak starą wersją firmwaru zrobić, dzieki i pozdrawiam

#1181 czakles

czakles
  • 9 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 11:52

użyj oryginalnych aplikacji a nie pirackich

To raczej nie jest odpowiedź na moje pytanie:confused:
Z cydli wszystko ściągam normalnie i działa co może być nie tak?

#1182 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2010 - 12:28

bo trzeba mieć konto w appstore by instalować aplikacje może nie masz i błąd, JB i Cydia nie wpływa na działanie appstore

#1183 czakles

czakles
  • 9 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 12:47

Konto w Appstore mam normalnie ściągam darmowe aplikacje #Edit Instalacja programu ściągniętego z internetu dochodzi do końca i błąd Program "xxx" nie został zainstalowany na Iphonie ponieważ wystąpił nieznany błąd (0xE8008001).

#1184 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2010 - 12:52

czakles czyli wszystko działa poprawnie, a ty próbujesz instalować pobrane (pirackie aplikacje) IPA, bo samo JB nie daje tej możliwości
Nikt na tym forum ci niestety nie pomoże w tym procederze okradania developerów

trzyq bez problemu możesz wgrać nowy soft 3.1.2 i potem potraktować blackra1n'em
ale pamiętaj że miałeś tam bardzo stary soft (iphone 2G) gdzie simlock jest ominięty i po wgraniu pojawi ci sie
musisz użyć potem BootNeutera z Cydi by zdjąć locka raz na zawsze

#1185 czakles

czakles
  • 9 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 12:54

No dobra wszystko rozumiem wiec Jailbreak jest zrobiony dobrze. Dzięki za pomoc :)

#1186 trzyq

trzyq
  • 5 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 13:21

Dzieki za odpowiedz d3tr000 a,
czy bedzie mozliwy powrotne wgranie kontaktow ?
czy BootNeuter trzeba lepiej znac zeby zdjac Simlocka?

#1187 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2010 - 15:51

backup kontaktów zrób sobie w iTunes zaznaczając synchro z książką adresową, potem ci je zgra do telefonu kwestia przestawienia 3 opcji w BootNeuter i kliknięcie flash it! (chyba że będzie restart first bo może chciec na świeżo) i po problemie

#1188 shepartowski

shepartowski
  • 6 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 18:58

witam, otóż po zrobieniu JB tym sposobem i zrestarowaniu komputera zanikł mi w iTunes'sie folder Programy ( ten co moge z dysku ładować różne gry ) i nie wiem jak go mam przywrócić.. dzięki za pomoc.

#1189 gwardziel

gwardziel
  • 10 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:54

Witam. Wyjątkowo nie mam żadnych pytań. Chcę tylko opisać moje przygody z jailbreakiem. Mam nadzieję, że mój post komuś pomoże, bo wiem ile nerwów można stracić, gdy nie wszystko idzie zgodnie z tutorialami.

Miałem do czynienia z trzema iPhonami. Wszystkie to 3G, z czego dwa zakupione w Erze (bez simlocka, działające), jeden w Anglii w O2 (z simlockiem, od razu po włączeniu wchodził w tryb Restore, gdy mi go dostarczono). Wszystkie zaktualizowałem przez iTunes do softu 3.1.2 (oficjalny ściągany przez iTunes, nie żaden custom) oraz jailbreak przeprowadziłem przez blackra1n. Na iPhonie z Anglii razem z Cydią zainstalowałem sn0w do ominięcia simlocka. Używam Windowsa XP SP3, wersja Professional, kolega który mi pomagał także.

Zaznaczam, że pewnie da się wszystko zrobić w inny sposób, opisuję tylko swoje własne doświadczenia.

Problemy jakie napotkałem i jak je rozwiązałem:
1. Windows nie widzi iPhona. Nie pojawia się żaden dymek informujący o nowym urządzeniu. Także iTunes go nie wykrywa.
- Pomógł kolega i na jego komputerze wszystko było bez problemu. Na moim wyżej wymieniony problem. Nie pomagały zmiany portu USB, ponowne uruchamiania komputera, telefonu, reinstalacja iTunes, instalacja innej wersji iTunes.

2. Windows widzi iPhona, pojawia się dymek informujący o nowym urządzeniu, iTunes go nie wykrywa.
- Pomogła zmiana portu USB oraz wejście w Start -> Uruchom -> services.msc, kliknięcie PPM na usługę Apple Mobile Device i kliknięcie Uruchom ponownie. To samo z usługa iPod Service. Następnie wyłączyć iTunes. Włączyć jeszcze raz iTunes i program wykrył telefon. Wszystko bez ponownego uruchamiania komputera.

3. Windows widzi iPhona, iTunes też. Pobrało się oprogramowanie. Instaluje się. Instalacja zatrzymuje się na komunikacie "Preparing iPhone for Restore". iPhone wszedł w tryb Restore lub DFU (mniejsza z tym), ale komputer dalej czeka, nie widzi że iPhone jest gotowy do dalszej instalacji.
- Nie ruszać wcale iPhona, nic na nim nie naciskać, nie odłączać go od komputera. Pomogło Ctrl+Alt+Del, zabicie procesu iTunes. Następnie włączenie iTunes i rozpoczęcie instalacji od nowa (przyciskiem Restore). iTunes pominął wszystkie kroki przeprowadzone do tej pory (Extracting package itp.) i zobaczył, że iPhone jest gotowy. Dalej poszło bez problemu. Nie było potrzeby uruchamianie ponownie komputera.

4. Wszystko jest OK. Oprogramowanie w wersji 3.1.2 zainstalowało się przed chwilą. Odpalam blackra1n. Blackra1n zatrzymuje się na komunikacie Waiting for device, nie widzi że iPhone wszedł w tryb Recovery czy DFU i jest gotowy. Problem podobny do opisanego powyżej z iTunes.
- Rozwiązanie też podobne do opisanego wyżej. Wyłączyć blackra1n, włączyć jeszcze raz i jeszcze raz kliknąć Make it ra1n. Nie ruszać wcale iPhona, jak wyżej. Nie uruchamiać ponownie komputera.

5. Wszystko jest OK. Oprogramowanie 3.1.2 jest. Blackra1n przeprowadził jailbreak. Wyświetlił, że jailbreak się udał, ale obrazek znany ze strony głównej blackra1n.com się nie wyświetlił na ekranie iPhona. Na telefonie nie ma ikony aplikacji blackra1n.
- W tym przypadku pomogła tylko zmiana komputera i uruchomienie blackra1n. Nic innego nie skutkowało. Blackra1n na komputerze kolegi wyświetlał komunikat, że jailbreak się udał, ale się nie udał (próbowaliśmy z tuzin razy). Na moim komputerze poszło za drugim podejściem.

Jak napisałem wyżej jailbreak przeprowadzałem na trzech iPhonach. Raz dało się to zrobić tylko na moim komputerze (u kolegi nie), raz tylko u kolegi (u mnie nie działało), w ostatnim przypadku próbowałem tylko u siebie i poszło. Nie mam pojęcia od czego zależy to, czy na danym komputerze można bez problemów przeprowadzić jailbreak. Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie to proszę mnie oświecić.

Przepraszam, że teksty komunikatów iTunes napisałem po angielsku, ale nie wiem jak dokładnie brzmią w polskiej wersji, a nie chcę nikogo wprowadzić w błąd. Mam nadzieję, że moje doświadczenia komuś pomogą.

Pozdrawiam

#1190 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 04:54

Moze mi ktos napisac jak w cydii dodac ten hackulous ?

#1191 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2010 - 14:03

niestety nikt nie może bo będzie ban na forum :)

#1192 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 15:06

Bzdura jakas. To forum to totalne dno i w zasadzie nikomu do niczego nie przydatne , moze poza reklamowaniem platnych aplikacji z app store. ADMIN WEZ MNIE WYREJESTRUJ NA STALE !! pa pa.

#1193 DooDoo

DooDoo
  • 10 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 15:09

Czy po jailbreaku mogę instalować gry itp bez potrzeby konta z Appstore? Nie mam karty więc nie mam konta :(( @edit Już wiem, bo zrobiłam jailbreak : )

#1194 gwardziel

gwardziel
  • 10 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 17:22

@jgasieniec
Moze mi ktos napisac jak w cydii dodac ten hackulous ?
Tego Ci nikt nie napisze, bo jak wiadomo piractwo jest złe.
Ale pewnie przyda Ci się wiedza jak dodać do Cydii własne repozytoria. Możesz spróbować dodać polskie repo [url]http://cydia.i-apps.pl/[/url]
W Cydii naciskasz Manage -> Sources -> Edit -> Add. W okienku wpisujesz adres repozytorium. Naciskasz Add Source. (Potem chyba Done, nie jestem pewny, a piszę z pamięci). Czekasz aż Cydia ściągnie co musi, może to chwilę potrwać. Klikasz Manage -> Sources -> Nazwa dodanego repozytorium i pokaże ci się lista plików umieszczonych w danym repozytorium.

@DooDoo
Czy po jailbreaku mogę instalować gry itp bez potrzeby konta z Appstore? Nie mam karty więc nie mam konta (
Jeśli chcesz instalować cokolwiek z App Store to potrzebne jest konto iTunes. Nie potrzeba karty, aby je założyć. Zarejestruj się przez iTunes na komputerze, nie na iPhonie. Aby iTunes w czasie rejestracji nie wymagało karty musisz znaleźć jakąś darmową aplikację i spróbować ją pobrać. iTunes poprosi o zalogowanie do konta albo stworzenie konta. Wybierz, że chcesz utworzyć konto. Przy zakładaniu konta będziesz miał do wyboru opcję None przy formie płatności. Jeśli rejestrujesz się normalnym sposobem nie ma tej opcji. Piszę z pamięci, więc może to być niejasne. Wpisz w google hasło iTunes bez karty, na pewno znajdziesz dokładniejsze opisy jak to zrobić.

Jeśli zamierzasz pobierać tylko darmowe aplikacje i nie kupować nic to wszystkie dane mogą być fikcyjne. Na przykład ja zarejestrowałem się w amerykańskim iTunes jako Jan Kowalski z New York w stanie NY, kod pocztowy 10001 (ważne, żeby pasował do miasta), jaki nr telefonu podałem to nawet nie pamiętam.

Instalowanie czegokolwiek z Cydii nie wymaga żadnego konta.

Pozdrawiam

#1195 widmo123

widmo123
  • 59 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:45

Mi sie udalo zrobic dżeil brejka na 3.1.2 z frimłerem tym 5 11 07 czy cos. Narazie smiga bez problemu ale dzialalem na macu wiec 7 sekund i po sprawie

#1196 ToxicWave

ToxicWave
  • 50 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 07 stycznia 2010 - 15:46

dzięki wszystko zrobiłem i działa :) Śliczne dzięki !!!

#1197 makbol

makbol
  • 64 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 17:24

UWAGA! Poniższy tutorial działa z firmware 3.1.2! Proszę wykonać update do tej wersji przed odblokowaniem!

Gdzie znajduje się poradnik jak wykonać update? Mam aktualnie soft 2.2 i chce zrobić update do 3.1.2

#1198 Remek777

Remek777
  • 41 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 18:11

Gdzie znajduje się poradnik jak wykonać update? Mam aktualnie soft 2.2 i chce zrobić update do 3.1.2

Yyyyyyyy czy mógłbyś sprecyzować o jaki poradnik ci chodzi?

#1199 makbol

makbol
  • 64 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 21:35

Na poczaku tutoriala jest napisane że aby zrobić jailbreak trzeba mieć firmware 3.1.2 którego nie posiadam. I właśnie szukam poradnika ja robić update z 2.2 do 3.1.2

#1200 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 22:00

Po przez iTunes.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych