Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#951 tomaszek_cz

tomaszek_cz
  • 11 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 21:18

2G i blackra1n :) :rolleyes: witam mam ipka 2G po zainstalowaniu sofa 3.1.2 ... wiele osób sie pytalo czy aktywuje , odblokowuje ... TAK! blackra1n tylko ze w wersji rc3 Potem trzeba wgrywac bootneuter simlock zdjęty .... potem robimy tak jak na sofie 3.0 wpisujemy repo http//:cydia.hackulo.us w CYDII (oczywiscie ) potem zasysamy przez cydie AppSynce for os 3.1 ... potem restarcik i instalujemy normalnie ipa instaluje sie przez itunes ..... oraz reszta ... telefon hula jak sie patrzy jednak nie pozostaje to bez odzewu ..????? tu jest problem Nie łapie mi wifi .... mam acces pointa w domciu i jest dupa blada :) hulał na sofie 3.0 a teraz nie chce ... next nie chodzą mi żadne programy typu iphone explorer oraz iphone browser ... a w iphone pc suite wyświetla mi komunikat o braku jailbracka i nie uruchamia sie .????? Proszę o wytłumaczenie tej kwestii... mam nadzieje ze komuś pomogłem moim opisem jak ja to zrobiłem ... pozdro

#952 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2009 - 21:30

sie robiło blackra1n'em sie ma problemy z pewnymi rzeczami :) Youtube i mapy Googla też nie działają :)

#953 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 21:58

Panowie dwa pytanka; 1) czy nowy 3GS z nowym boot loaderem potraktowany PwnageTool nie bedzie mial tej przypadlosci kazdorazowego podpinania pod kompa po wylaczeniu? 2) jak poznac nowy boot loader?

#954 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2009 - 23:56

1. będzie bo używają tego samego obejścia 2. po numerze seryjnym, np. xx946xxx - 9 oznacza rok, 46 oznacza tydzień (nowy iboot od 40 tygodnia w góre jest pewny, ale 38 możesz kupować w ciemno jest tam stary)

#955 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 12:27

1. będzie bo używają tego samego obejścia
2. po numerze seryjnym, np. xx946xxx - 9 oznacza rok, 46 oznacza tydzień
(nowy iboot od 40 tygodnia w góre jest pewny, ale 38 możesz kupować w ciemno jest tam stary)

dzieki wielkie!

#956 fellert

fellert
  • 272 postów
  • SkądWygoda /k Garwolina

Napisano 17 grudnia 2009 - 15:59

To ciekawe bo ja mam np. xx9474xxx i nie mam nowego bootromu ani nic i mi blackrain działa nrmalnie bez aktywacji po kazdym wył ipka

#957 skil73

skil73
  • 231 postów
  • SkądAntrim(Irlandia Polnocna)

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:58

Czy ktos spotkal sie z problemem wysylania smsow po usunieciu locka? Telefonik podaje ze "niema dostepu do transmisji danych", co to moze znaczyc? Dzieje sie tak tylko czasami.

#958 duliijr

duliijr
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2009 - 15:50

ja dostalem ostatnio z ubezpieczenia nowego 3gsa z 40 tyg produkcji. probowalem od razu przez itunes wgrac zmodyfikowany soft 3.1.2 ktory uzywalem wczesniej przed oddaniem doubezpieczyciela tel. niestety to nie dzialalo. wczoraj sprobowalem z blackra1n i to zadzialalo z tutoriala ktory jest na poczatku tego watku. zainstalowalem tylko cydie zauktualizowalem ja i skonfigurowalem. jednak balem sie o za duzo problemow z ta opcja jailbreaka. wprowadzilem wiec tel w stan DFU i uzylem ponownie zmodyfikowanego softu (w itunes przytrzymujac shift klikamy myszka odtworz i wybieramy z dysku soft ktory chcemy wgrac). i ten proces zadzialal poki co z iphonem wszystko jest w przadku. napisalem to bo moze sie komus przyda. przepraszam jezeli spamuje. jezeli potrzebujecie zmodyfikowane softy to moge wam podac lokalizacje na prv.

#959 nowy_stw

nowy_stw
  • 8 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 02:16

A ja bede robil JB po raz pierwszy w zyciu, mam Iphone 3GS 16 GB. Na czytanie forum poswiecam wiele czasu kazdego dnia ale czasami trzeba o cos dopytac. Otoz zgodnie z tutorialem, po archiwizacji trzeba przywrocic Firmware do wersji fabrycznej i zainstalowac sciagniety Firmware 3.1.2. Czy jest to konieczne ? Tzn. czy JB mozna zrobic tylko na czystym, jak to jest napisane w temacie "swiezym" telefonie? Bo odkad dostalem IP mam wgrany OS 3.1.2, Firmware modemu 05.11.07 , stad moje pytanie.

#960 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 20 grudnia 2009 - 02:33

Nie musi być czysty. Możesz robić na tym co masz.

#961 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2009 - 13:06

a jak jest z 39 tygodniem vide nowy bootrom?

#962 res

res
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 grudnia 2009 - 15:43

Witam mam problem wszystko zrobiłem według instrukcji z początku strony. Niby wszystko się powiodło zainstalowałem cydię ściągnąłem simlocka ale nadal nie mam dostępu do folderu private, próbowałem przez programy ifunbox i przez dodatek od TC. Proszę o pomoc Pozdrawiam Res P.S. Jeżeli odpowiedź na moje pytanie jest gdzieś w tym temacie proszę o wskazanie mi strony bo starałem się przeglądnąć wszystkie ale nie znalazłem

#963 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 20 grudnia 2009 - 15:54

afc2add - zainstaluj z cydi

#964 res

res
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 grudnia 2009 - 16:02

Wielkie dzięki kolego jestem Twoim dłużnikiem jakbyś był we Wrocku to masz piwo:)

#965 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2009 - 17:57

a jak jest z 39 tygodniem, pewne jest, ze bedzie to stary bootrom?

#966 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2009 - 20:23

39 i 40 to był jakiś okres przejściowy, pewności nie ma

#967 reaverpawel

reaverpawel
  • 38 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 22:11

a ja mam taki problem jak robie wg isntrukcji i mam pkt: "Następnie przywracam firmware do wersji fabrycznej przytrzymując lewy shift + Ctrl i klikając na przycisk Restore/Odtwórz w naszym iTunes w zakładce urządzenia" to klikam "przywróc" wybieram wersje: "iPod3,1_3.1.2_7D11_Restore" i wyskakuje mi taki błąd: "Oprogramowanie wymagane do komunikacji z iPodem nie jest poprawnie zainstalowane. Zainstaluj ponownie iTunes, aby zainstalować oprogramowanie iPoda. " I nie moge nic zrobic. Mam Windowsa 7 ustawiłem w zgodnosci z Windows vista z service Packiem 2 i uruchomilem z adminem ale nadal nie działa. prosze o pomoc!

#968 Arathron

Arathron
  • 3 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 00:44

Witam, mam problem z iPhonem3GS,wyczytalem ze trzeba bedzie uzywac blackra1na do uruchamiana ip za kazdym razem, rzecz w tym ze teraz po podlaczeniu ip do komputera, komp go nie wykrywa, wykrywa uszkodzone urządzenie,co zrobic? --- udało mi się go zresetować, komputer wykrywa ip, sciagam chyba nowy soft za pomoca opcji przywroc,czy to cos pomoze? juz raz sciagnalem ale okazalo sie ze byl jakis blad :/ Skad moge sciagnac nowego softa?Ten przez iTunes wywala mi blad i nie pozwala sie zainstalowac, pisze ze blad polaczenia z siecia i zebym sprawdzil ustawienia sieci ale dopiero gdy odczekam te 2h i sie juz sciagnie to306mb. Skad indziej sciagnac soft i jak go wgrac?

#969 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 09:07

Skad moge sciagnac nowego softa?Ten przez iTunes wywala mi blad i nie pozwala sie zainstalowac, pisze ze blad polaczenia z siecia i zebym sprawdzil ustawienia sieci ale dopiero gdy odczekam te 2h i sie juz sciagnie to306mb. Skad indziej sciagnac soft i jak go wgrac?

... tu masz softy : Download iPhone, użyteczne programy, aplikacje, oryginalne pliki firmware do iPhone i iPhone 3G i inne

Jak raz nawet ściągniesz przez ITunes'a to będzie na dysku i nie będzie potrzebne ponowne ściąganie.

#970 Zuzus

Zuzus
  • 67 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 10:55

Hej. Czytalam kilkadziesiat pierwszych stron watku, ale wszystkiego nie dam rady przeczytac, wybaczcie ;) Stad pytanie - jak jest obecnie z softem 3.1.2 a simlockiem? Czy jailbreak'ujac przez blackra1n moge pozniej jakos odblokowac simlocka? Jezeli tak to w jaki sposob? Pytanie moze troche laickie, ale poprzedniego jailbreaka ultrasn0w nie robilam sama :(. Teraz przymierzam sie do pierwszego wlasnego jailbreaka - tylko chcialabym miec jasnosc co do tego simlocka.. zeby sobie czegos nie spierniczyc ;) Dzieki serdeczne!

#971 Odyseja

Odyseja
  • 20 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 11:39

Przepraszam, jeśli takie pytanie już padło (nie dam rady przeczytać tych wszystkich stron), ale co, jeśli nie ma się wifi? Doszłam do punktu 13, czyli do instalacji Cydii i z powodu braku internetu w ipodzie nie mogę nic zrobić... Z góry dziękuję za pomoc

#972 mati mati

mati mati
  • 70 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 13:01

jeżeli masz lapka to udostępniasz przez lapka

#973 Odyseja

Odyseja
  • 20 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 15:31

W jaki sposób? Bo w laptopie mam modem, nie wifi

#974 mati mati

mati mati
  • 70 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 15:49

W jaki sposób? Bo w laptopie mam modem.

??

jeżeli masz w lapku wi-fi i xp to: YouTube - Laptop as Access Point For Use With A PSP 1of2
jeżeli vista lub mac to: YouTube - Make My Laptop be an Access Point

jeżeli nie masz wi-fi to musisz kupić albo taki nadajnik wi-fi (ale dziwne ze nie ma wi-fi) albo router albo idziesz do kolegi i kończysz jb ;)

#975 Odyseja

Odyseja
  • 20 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 16:23

Laptop niby ma wbudowany odbiornik wifi, ale niestety to odpada. Dostępne sieci wifi są zablokowane hasłem. Mam modem w Erze. Zamierzamy kupić router, jak nam się skończy umowa z Erą. Na razie chyba pójdę do McDonalda, skorzystać z ich hot-spota, skoro nie da się tego zrobić w inny sposób. Dzięki :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych