Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#826 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 06:36

Mam pytanko. zakupiłem 3GS zrobiłem jailbreaka, wgrałem Cydie. I się zaczęło, po wyłączeniu oczywiście wchodzi w recovery, ale Saurik proponuje rozwiązanie. Sprawdził ktoś je i czy jest ono bezpieczne? Niestety nie znam się aż tak na sprawach informatycznych, ażeby zrozumieć to wszystko.

rozwiń dokładniej, daj źródło, cokolwiek żeby Twoja wypowiedz była kompletna.

#827 Remek777

Remek777
  • 41 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 12:17

Napisałem, że w Cydi jest ów komunikat, myślałem że wszyscy go mogą zobaczyć. Mój błąd. Oto zrzut ekranu

#828 Szymon Rutkowski

Szymon Rutkowski
  • 16 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 16:14

Witam. Mam taki problem. Gdy wgrywam aplikacje ściągnięte z internetu na ipoda przez itunes to pod koniec instalacji wyskakuje mi błąd. Aplikacje ściągnięte z iTunes store normalnie się wgrywają. Może ktoś wie jak go rozwiązac?

#829 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 27 listopada 2009 - 18:25

Trzeba je kupić, a nie kraść, zapoznaj się z regulaminem... pozdrawiam, ed00c

#830 Szymon Rutkowski

Szymon Rutkowski
  • 16 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 18:47

Wystarczy mi, że szanowna firma apple tak wysoko ceni swoje produkty i już dość zapłaciłem. Poza tym szanowny kolego gdyby wszyscy kupowali tylko programy z istore, to pewnie nie powstałoby to forum. Pozdrawiam

#831 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 27 listopada 2009 - 19:03

Chyba jednak przeciwnie ^^. Forum powstało, by pomagać użytkownikom i rozwiązywać ich problemy, a nie pokazywać jak kraść gry/programy. Trzeba było najpierw sprawdzić, że nie ma nic za darmo i kupić sobie jakiś inny telefon. Przypomne też, że głównym tematem forum nie jest iPhone, tylko Apple. Aaaaa i jeszcze raz odsyłam do regulaminu ;D. pozdrawiam, ed00c

#832 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 19:18

Wystarczy mi, że szanowna firma apple tak wysoko ceni swoje produkty i już dość zapłaciłem. Poza tym szanowny kolego gdyby wszyscy kupowali tylko programy z istore, to pewnie nie powstałoby to forum.

Pozdrawiam

Panie Szymonie, super że Pan udał tak duże pieniądze za iPhona firmy Apple ale programy które chce Pan wgrywać do swojego super markowego iPhona raczej nie należą do firmy apple a do firm, czy też ludzi prywatnych którzy włożyli olbrzymi trud aby je stworzyć. Więc w głównej mierze okrada Pan właśnie ich, apple pewnie też ma jakąś marże na sprzedawanym oprogramowaniu, w sumie dlaczego by miała nie mieć...? to chyba logiczne że stworzyli świetny telefon na którym zarabiają, ale stworzyli oprócz tego świetną platformę do sprzedawania programów... i jeżeli Pan uważa, że już dość Pan zapłacił za iPhona i nie ma Pan zamiaru już więcej płacić jasno nazywa się Pan ZŁODZIEJEM! A to w Polsce i nie tylko jest karalne. I raczej nie jest powodem do dumy! Pozdrawiam!

#833 xardad

xardad
  • 2 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 00:02

Mam pewien problem, mianowicie po jailbreak'u iPhona 3GS 3.1.2 za pomocą blackra1n kiedy np. instalacja jakiejś aplikacji z cydii wymaga wyłączenia telefonu, to kiedy go włączam pokazjue sie obraz kabelka i prosi o podłączenie do iTunes i muszę zresetować telefon. Na moim iPhonie 3G wszystko działa poprawnie. Chciałbym zaznaczyć, że jailbreak na iPhone'nie 3GS był wykonywany po raz pierwszy(kupiłem go tego samego dnia). Z góry dziękuje za pomoc.

#834 Chipita

Chipita
  • 4 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 00:38

Ponawiam pytanie - czy po zrobieniu JB strace jakies dane, notatki, kontakty lub aplikacje. Jest to dla mnie bardzo wazne i prosilbym o odpowiedz. Jak juz pisalem niepokoi mnie punkt 6 i slowa "swiezy, czysty"...

#835 Kreeq

Kreeq
  • 51 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 08:45

Cześć! Zrobiłem JailBreak (2G 8GB) przez blackra1n ale dalej nie wiem, jak wgrywać aplikacje na IP. Co jeszcze muszę zrobić/jak je wgrywać? Co do pytania wyżej: Nic się nie kasuje, nawet tapeta zostaje ta sama ;)

#836 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2009 - 10:19

Zakładasz konto w App Store i instalujesz.

#837 Gość_anci.pl_*

Gość_anci.pl_*

Napisano 28 listopada 2009 - 10:37

Witam robie już nie pierwszego iphone 3gs. Nietypowa sprawa. Wgrywam soft 3.12. Robie make it rain i np jak wylacze i wlacze iphone PALI SIE KABEL I ITUNES robilem innym sposobem" Wgrywam soft 3.12. Robie make it rain instaluje black snow, simlock sie zdejume i wtedy wylaczam i wlaczam i znow PALI SIE KABELE I I TUNES. Po wyłaczeniu i właczeniu iphone po zrobieniu make it rain iphone juz sie nie uruchamia? co mozna zrobic w takiej sytuacji?

#838 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 28 listopada 2009 - 12:24

Na razie nic nie zrobisz, masz nowszą wersję iPhone'a 3GS. Trzeba czekać na aktualizację Blackra1n'a i na razie nie wyłączać telefonu ^^. pozdrawiam, ed00c

#839 analog

analog
  • 17 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 18:34

A mi itunes nie wykrywa iphona... Podkreślę że iphon ma problem po usunięciu wszystkich danych nie włącza się...

#840 lawrence2

lawrence2
  • 4 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 22:37

Mam problem z Cydia. Po zrobieniu jailbreak'a tak, jak bylo w instrukcji nie moge zainstalowac zadnego programu, ani dodac nowych zrodel w Cydii. Przy probie zainstalowania OpenSSH wywala mi blad: NetDB:Open nodename nor servname provided, or not known. Wiecie moze, jak sobie z tym poradzic?

#841 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2009 - 23:53

lawrence2 sprawdz internet i połączenie, czy to nie WiFi ?

#842 lawrence2

lawrence2
  • 4 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 00:14

OpenSSH powinien sie bez WIFI instalowac. Przynajmniej tutorialach tak pisza. Cydia wywala mi wszedzie bledy, nie moge dodac zrodel, nie moge nic zrobic przez ssh, bo w cydii tego syfu nie moge dodac. Siedze nad tym i lipa

#843 Kreeq

Kreeq
  • 51 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 09:48

Zakładasz konto w App Store i instalujesz.

Znaczy się, mam na myśli takie aplikacje ściągnięte z neta

#844 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 29 listopada 2009 - 12:41

Panowie mam pytanie. Jeśli zainstaluje LEGALNY SOFT 3.1.2 i następnie legalnie aktywuje kartą sim od operatora oraz wgram BLACKRAIN RC3 to czy będę mógł swobodnie Cydie itp ? Bo kurcze kupiłem używkę roczną 3G 16 White i na legalnym odblokowanym Wifi działało, wgrałem Custom Firmware i przestało działać. Niby serwer DNS widzi, ale IP nie ściągnie a jeśli już dam ODNÓW DZIERŻAWĘ to jakieś IP z kosmosu na 169 się zaczynające a i bramka 255.255.0.0. Reset ustawień nie pomaga itp Wgrałem masę softów i to samo. Także niosę jutro na gwarancję i boje się, że jak oddadzą i znowu gram BlackRain oraz progosa do odblokowania simlocka (mam z plusa, telefon z orange) to wrócę do punktu wyjścia.

#845 Remek777

Remek777
  • 41 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 13:08

A jaki masz internet, może Livebox?

#846 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 29 listopada 2009 - 13:15

Internet z netii router pentagram cerberus p6331-42. Dodam, że miałem IP2G i na nim bez ustawienia czegokolwiek internet działał jak marzenie, a na IP3G nic nie łapie mimo iż widzi sieć i są 3 kreski... Szlag trafia człowieka bo wydaje kasę i się wszystko pieprzy.

#847 Remek777

Remek777
  • 41 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 13:19

Pytam bo czasem trzeba dokonać synchronizacji. Może jest jakiś przycisk który umożliwia ją. Z Liveboxem jest tak, że jak pierwszy raz się łączysz to trzeba coś przycisnąć, żeby się połączył. Może i ty tak musisz?

#848 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 29 listopada 2009 - 19:55

Ale zrozum, że na IP2G nic nie musiałem robić po prostu samo mnie łączyło, a tutaj nie chce.

#849 prezes_dzialek

prezes_dzialek
  • 8 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 20:16

witam prezesów. pokusiłem się z ip 2G z softu 3.0 sobie zainstalować 3.1.2 i... wygląda okej, tylko nie wiem, jak zdjąć simlocka- rozumiem, że blacksn0w powinienem zainstalować z cydii. ( ? ) tymczasem wpisując w wyszukiwarkę, nic mi nie znajduje wt* ? dzięki ------- ... problem rozwiązany, ściągnąłem bootneuter.. ;)

#850 becha

becha
  • 10 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 22:52

Witam, wlasnie sie pokusilem i zakutualizowalem mojego iphona 2G dowersji 3.1.2. Wszytsko poszło pięknie oprócz tego że ma zablokowana karte sim. PIN podaje jest oaky. Ale dzwonić sie nie da - brak zasięgu ... Gdybym nie był taki zielony to pewnie bym sobie poradził ale niestety zielony jestem i musze zapytać. Co muszę zrobić aby mieć możliwość dzwonienia? Czy jest szansa na odblokowanie iphona ? Pozdr. Robert

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych