Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#51 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 18:18

Jak działa pod 3GS to działa i pod 2G. Rób smiało Adam :) BTW. Ja wykonywałem JB pod Vista Bussiness 64bit.

#52 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 października 2009 - 18:24

ale 3GS to iphone a to ipod... a pamiętam, że nawet te ostatnie jailbreaki wychodziły tak, że był obsługiwany 3GS, 2G, 3G oraz touch 1G. Więc powtórzę moje pytanie czy ktoś kto ma toucha 2g robił to już ? EDIT. niedoczytałem...robiłeś na touch 2G?

#53 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 18:28

Nie ale naprawdę myślę że się uda. Jeżeli chcesz mieć 100% pewności do czekaj aż ktoś spróbuje przed tobą. Jutro zrobię próbę na touch'ach 2G koleżanek.

#54 maczas

maczas
  • 55 postów

Napisano 11 października 2009 - 18:30

Cz3rw0ny, mialem napis running przez godzine i nic tylko kabelek i ikona itunes na iphonie, nie mam nic oprocz wyczyszczonego iphona na ktorego musze od nowa wgrywac 12gb:)

#55 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 października 2009 - 18:30

ja jeszcze będę się kłócił sam ze sobą dzisiaj wieczorem czy zrobić czy nie więc jutro dam odpowiedź i czekam niecierpliwie na twoje relacje z JB touch'ów 2G koleżanek :)

#56 radnym

radnym
  • 62 postów

Napisano 11 października 2009 - 18:43

Ja uważam że te kilka dni nikogo nie zbawi lepiej poczekać aż temat się trochę rozwinie niż później załować że się udupiło telefon.Powiem tak jak to już mówiło wielu tego forum Lepiej uczyć się na błędach innych niż potem pluć sobie w brodę.To zdanie tyczy się szczególnie tych, którzy dopiero nie dawno zaczęli swoją przygodę z Iphonem.

#57 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 18:46

Cz3rw0ny, mialem napis running przez godzine i nic tylko kabelek i ikona itunes na iphonie, nie mam nic oprocz wyczyszczonego iphona na ktorego musze od nowa wgrywac 12gb No wygląda ze nie :(

#58 Silver

Silver
  • 26 postów

Napisano 11 października 2009 - 18:51

Ja mam takie pytanie. Przy po udanym JB można wgrywać aplikacje np. z appulo.us? Ja niestety nie mogę, błąd przy synchronizacji...

#59 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 11 października 2009 - 18:58

Silver

Piractwa nie tolerujemy na tym forum...
A appulo.us to giełda skrackowanych aplikacji a AppStore.

Także, nie próbuj ich instalować poprzez iTunes bo nie wejdą, zacznij kupować...

#60 maczas

maczas
  • 55 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:01

Cz3rw0ny nie wiem czemu ale w koncu zadziałało, trwało 5sekun:) dzięki za porady. Silver, nie wchodz na złą ścieżkę tępioną przez adminów

#61 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:07

Nigdy nie robiłem JB bo mam iPhone'a od dwóch tygodni więc wolę zapytać.Dotyczy to następujących kroków. 3. Następnie przywracam firmware do wersji fabrycznej przytrzymując lewy shift + Ctrl i klikając na przycisk Restore/Odtwórz w naszym iTunes w zakładce urządzenia. 4. Wybieramy uprzednio sciągniety firmware 3.1.2. 5. Po odtworzeniu/restore gdy iPhone/iPod się zrestartuje i pokażę nam się okno synchronizacji naciskamy nie, nie synchronizuj. Jeśli zorbię update oprogramowania do 3.1.2 już przed JB (a już to zrobiłem) to czy muszę wykonywać następujące kroki? Co znaczy punkt nr 4. "wybieramy(...)". Wybieramy, znaczy instalujemy na nowo czy wybieramy z tego programu blackra1n wersję JB? Jeśli muszę tak czy inaczej zrobić restore oprogramowania to czy stracę cokolwiek z iPhone? I czy JB kasuje jakiekolwiek dane/ustawienia/aplikacje które miałem wcześniej? Sorry za upierdliwość, ale wolę być w 110% pewien tego co robię bo 5zł ten sprzęt nie kosztuje.

#62 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 19:31

maczas wiem że zadziałało bo na moim ipodzie touch 1g za 3 razem dopiero poszło a na moim iphonie 3gs za pierwszym więc zależy czy się ma farta akurat i gładko pójdzie.

#63 Silver

Silver
  • 26 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:33

Silver

Piractwa nie tolerujemy na tym forum...
A appulo.us to giełda skrackowanych aplikacji a AppStore.

Także, nie próbuj ich instalować poprzez iTunes bo nie wejdą, zacznij kupować...

....

#64 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 11 października 2009 - 19:40

To czym w takim razie jest łamanie oprogramowania, skoro nie pozwala na to Apple? Czy nie jest to również piractwo, jak podana wyżej przeze mnie strona?

jailbreak to nie piractwo , w końcu zapłaciłeś za system razem z telefonem a za gierki nie

#65 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 19:41

Tym działaniem nie działasz na szkodę innych. W tym przypadku (piractwo aplikacji z app store) okradzasz Apple czyli działasz na ich niekorzyść. Jailbreak to tylko nie stosowanie się do pozwoleń Apple ale nie działanie na ich niekorzyść.

#66 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:42

jailbreak to nie piractwo , w końcu zapłaciłeś za system razem z telefonem a za gierki nie

Zgodnie z polityka Apple JB jest piractwem bo daje to użytkownikowi zakup programów z innego źródła aniżeli AppStore.. wg. polskiego prawa nie jest zabroniony :)

#67 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 19:44

Dodam ciekawstkę Nie działa to poprawnie na ipodzie touch 3g. Po każdym ponownym uruchomieniu trzeba robić blackra1n jeszcze raz.

#68 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 października 2009 - 19:46

zrobiłem jednak jailbreak na ipod touch 2g :) Jak narazie działa wszystko dobrze. Po kilku restartach dam znać więcej :)

#69 maczas

maczas
  • 55 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:49

Silver, już ci mówiłem żebyś się nie wygłupiaj to tego nie rób...

#70 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 11 października 2009 - 19:49

Zgodnie z polityka Apple JB jest piractwem bo daje to użytkownikowi zakup programów z innego źródła aniżeli AppStore.. wg. polskiego prawa nie jest zabroniony

politykę apple mam głęboko w du... tak samo jak ich eula , na szczęście polskie prawo tak jak napisałeś pozwala na modyfikowanie oprogramowania żeby poszerzyć jego możliwości

#71 Cz3rw0ny

Cz3rw0ny
  • 42 postów
  • SkądMumbai, India

Napisano 11 października 2009 - 19:50

Polityka Apple ma nas w tak głębokim poważaniu że nie jesteśmy autoryzowani w iTunes.

#72 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:57

Czy zamiast dywagować w nieodpowiednim temacie nad poprawnością prawną JB ktoś mógłby odpowiedzieć na moje pytania?

#73 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 11 października 2009 - 20:03

Czy zamiast dywagować w nieodpowiednim temacie nad poprawnością prawną JB ktoś mógłby odpowiedzieć na moje pytania?

jak masz już zainstalowany 3.1.2 w iphonie to odpalasz blackra1n i klikasz make it rain i czekasz aż skończy , nic ci jailbreak nie wykasuje

#74 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 11 października 2009 - 20:03

Dziękuję. :)

#75 camh1

camh1
  • 117 postów

Napisano 11 października 2009 - 20:06

ale_wino nie stresuj sie,bo coś poknocisz z tel.masz już wgrany soft 3.1.2 więc próbuj bez pierwszych pięciu punktów,odpal program i trzymaj kciuki.Nikt Ci tu gwarancji nie da,wszystko robisz na własną odpowiedzialność.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (1)