Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#326 sashcs

sashcs
  • 10 postów

Napisano 20 października 2009 - 12:07

boshe... nie mam już do tego siły. ciagle kabel USB + ikona Itunes a na clackra1n - running... i nic sie nie dzieje... wczoraj zostawiłem na kilka godzin tak i nic nie zrobiło. Czy ktoś może to jeszcze bardziej opisać niż 1wszy post. próbowałem na Viscie 64bit, na XP 32bit. ciągle to samo... :/ po jakimś czasie sam go zresetowałem - wyskoczył komunikat od blackra1n - ze jest zrobiony jailbreak :/ po odpaleniu phona diuuupa... :( nie mam już siły do tego łamania

#327 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 12:40

Sprobuj tak. Zrob restore, i skonfiguruj od nowa iPhona, po czym zamknij itunes i wylacz iP. 1. nacisnij ctrl + alt + delete i zamknij procesy ipod serivce i itunes helper. 2. odpal black raina i nacisnij make it rain 3. teraz na iP nacisnij home + power i jak sie pojawi jabłko to pusc oba guziki i zostaw 4. jesli pojawi sie kabelek itunes to zostaw to na minute. Jesli sie nie zmieni na buzke gehota to zamknij black raina i nacisnij home + power az sie wylaczy iP. 5. i znow odpal black raina + make it rain i home + power na ip 6 sprobuj tak z 3-5x. Wg mnie zalapie;)

#328 sashcs

sashcs
  • 10 postów

Napisano 20 października 2009 - 12:45

oki spróbuje ;) thx

#329 mrogal3

mrogal3
  • 3 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:03

Mam to samo czy jest jakiś sprawdzony pomysł jak zrobić JailBreak'a??

#330 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 13:10

Sprobuj tak jak opisalem. Mi zaden inny nie dziala tylko ten

#331 mrogal3

mrogal3
  • 3 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:14

mi żaden nie działa, twój niestety też nie, no cóż będę próbował ehh..........

---- Dodano 20-10-2009 o godzinie 12:30 ----
Udało się !! postąpiłem wg tej instrukcji:
1. Update your iPhone/iPod touch via iTunes to the newest firmware (3.1.2) **Note, if you are migrating from 3.0, this 3.1.2 (including the 3.1 update), this will update your iPhone/iPod touch's baseline and you will be able to jailBreak, but not be able to unlock your phone for a different carrier**
2. Download blackra1n via [url=http://blackra1n.com/]blackra1n[/url]
3. Move the downloaded blackra1n.exe to the root of your C:\ drive.
4. Plug-in your iPhone/iPod touch via USB.
5. Turn off your iPhone/iPod touch by holding down the Power Button and then Slide to Power Off.
6. Kill all Apple related services including the following except the AppleMobileDeviceService.exe
* AppleMobileDeviceHelper.exe
* iPodService.exe
* mDNRSResponder.exe
7. Open the blackra1n.exe (that you previously moved to C:\) and click make it ra1n to start the process (you will the the button changed to waiting for phone)
8. Hold the Power Button and immediately after, also hold the Home Button.
9. Keep holding both buttons until you see the Apple logo, then release just the Power Button, but continue to hold the Home Button.
10. Continue holding the Home Button until you see the GeoHot background image and then you can release the Home Button (you will notice that the blackra1n button on your computer changed to running).
11. After about 20-30 seconds, your iPhone will reboot and a new window will pop up saying
* Your jailbreak is done once the phone reboots.
If this was the simplest jailbreak ever, please donate to geohot@gmail.comThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it via paypal to support future development!!!!
If you paid anything for this software demand a refund.
Available free from blackra1n.com, funded solely on after the fact donations.
12. After rebooting, select the blackra1n icon on your springBoard to find your favorite jailBreak installer.
13. Run the installer and enjoy your newly jailBroken iPhone or iPod touch via blackra1n

#332 sashcs

sashcs
  • 10 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:49

Bekas jesteś wielki ! Twój patent jest lepszy niż ten z pierwszego posta !!!! ściągamy 3.1.2 softa i aktualizujemy iphona do tego softa.pozniej 1. Odpalamy Itunes - robimy - przywróć ustwienia fabryczne. 2. Po synchronizacji wyłaczamy IP i całego Itunesa "Ctrl + ALT+ DEL przez menedzera urządzen" 3. właczamy black raina i nacisnij make it rain 4. Podłączamy wyłaczonego IP do kabla i wciskamy POWER + HOME i chwile czekamy do pokazania jabłka. 4. czekamy chwile - pokaże sie ScreenLOGO Gehota i czekamy aż sie odpali IP. 5. W menu 2 zakładka pokazuje sie app blackranina i instalujemy cydie lub icy itp 6. działa tak u mnie ;) P.S dzieki Bekas jeszcze raz ;) :* ;* wrzuć ktoś ten opis do 1wszego posta jako alternatywe dla tych którym nie wychodzi łamanie.

#333 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 20 października 2009 - 14:19

A u mnie nadal nie działa.. robilem wszystkimi mozliwymi sposobami... nadal po trzymaniu HOME i zniknieniu okranu z kablem, pojawia sie czarny podwietlony ekran i tak juz zostaje. Nie ma obrazku z tym kolesiem w ogole ;/

#334 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 14:53

Sprobuj moim sposobem. Kolega wyzej podal. Jesli nie zalapie za 1 razem to sie nie lam i probuj dalej. Mi czasami lapie za 1 a czasem za 3. Mysle ze 5 to jest max i powinien zalapac

#335 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2009 - 15:35

JB przy użyciu blackra1n działa tak samo jak za pomocą oprogramowania Dev-Team? Chodzi mi głównie o sposób w jaki jest wykonywany JB.

#336 jethro1

jethro1
  • 290 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2009 - 16:48

może głupie pytanie i gdzieś juz było(nic nie odnalazlem) ale jesli mam 3.1 jb i chciałbym zaktualizować do 3.1.2 to czy mogę coś zrobić żeby po ponownym jb/wgraniu nowego softu od razu władować te pliki/programy z cydii itp?

#337 omfglolwtf

omfglolwtf
  • 73 postów

Napisano 20 października 2009 - 16:51

Ja mam takie pytanko, bo mam iphone 3G z ERY ( czyli telefon odblokowuje mi sie automatycznie po wgraniu nowego softu ) i jak odpalam ten program blackra1n, to telefon sie wylacza,nastepnie na iP wyswietla sie obrazek nakazujacy podlaczenie iphona do iTunes i nic sie nie dzieje ( w okienku blackra1n widnie napis "running..." ) Czekalem okolo 5 min i wylaczylem, bo doszedlem do wniosku , ze chyba nic sie juz nie zmieni. Czy ktos wie o co moze chodzic? Dodam ze mam windowsa XP, wiec wszystko powinno byc "si" Soft 3.1.2 ofc

#338 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 16:58

JB przy użyciu blackra1n działa tak samo jak za pomocą oprogramowania Dev-Team? Chodzi mi głównie o sposób w jaki jest wykonywany JB.

hmmm sposobow jest kilka. Niektorzy maja szczescie i po nacisnieciu make it rain robi im sie JB, bez naciskania power i home. No a niektorzy musza robic rozne kombinacje zeby sie udalo

---- Dodano 20-10-2009 o godzinie 18:03 ----
omfglolwtf musisz kombinowac roznymi sposobami skoro tak Ci sie nie udalo

#339 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2009 - 17:30

hmmm sposobow jest kilka. Niektorzy maja szczescie i po nacisnieciu make it rain robi im sie JB, bez naciskania power i home. No a niektorzy musza robic rozne kombinacje zeby sie udalo

Chodzi mi o ingerencję w iPhone OS ;-)

#340 omfglolwtf

omfglolwtf
  • 73 postów

Napisano 20 października 2009 - 18:04

Pojawila mi sie ikonka blackra1n w iP, pytanie tylko, czy musze wgrac cydie by zakonczyc proces jailbreaka czy juz on sie skonczyl? Bo nie moge programu wgrac ;/

#341 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 18:11

Jakiego programu?

#342 omfglolwtf

omfglolwtf
  • 73 postów

Napisano 20 października 2009 - 18:21

nie wiem, domysl sie ;;

#343 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 18:24

sprawdzalem tylko...zapewne pirat. Tutaj niestety nikt Ci nie pomoze z tym

#344 Funosek

Funosek
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 18:25

[*]Wybieramy instalację wybranego programu (ja zalecam Cydie)

Swoją drogą, też dotknął mnie problem czarnego ekranu i niemożności zrobienia JB. Próbowałem 5 razy, więcej nie zamierzam. Poczekam, aż blackrain będzie bardziej dopracowany :)

#345 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 20 października 2009 - 19:06

A ja postępując radą Bekasa niestety nic nie uzyskuję - jeśli nacisnę razem home+power to nic się nie dzieje, a jak samo "power" to iPhone się ... włącza ;-) Oczywiście wszystko podczas komunikatu w Blackra1n "Waiting for iPhone" ;-)

---- Dodano 20-10-2009 o godzinie 20:11 ----
Hehe...

Próbowałem wszystkich wymienionych tu metod i na koniec zadziałała jednak pierwotna :

Podłączyłem iPhone`a, włączyłem iTunes, włączyłem blackra1n i kliknąłem na start. Reszta zrobiła się tym razem sama. Wcześniej oczywiście próbowałem tego samego i nie wyszło.

Generalnie moim zdaniem polega to na tzw. "musi zaskoczyć".

#346 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2009 - 20:25

Miales przytrzymac home + power az sie pojawi jablko a nie nacisnac. Ale dobrze ze udal Ci sie w koncu JB

#347 zemen

zemen
  • 71 postów
  • SkądToronto

Napisano 20 października 2009 - 22:48

ja po podłaczeniu IP do ITunes mam komunikat ze karta sim jest nieprawidłowa. i nic wiecej , znalazłem sposób zeby pojawila mi sie strona 1 czyli mozliwosc wrzucenia oprogramowania lub aktualizowanie. Ustawienia fabryczne robie i na samym koncu wyskakuje mi komunikat błąd nr 13 i nie moge nic zrobic.... probowałem przywrocic go do systemu 3.0 niestety bez skutku to samo i robiem to juz kilkanascie razy i nadal nic. Nie mam pomysłu.. POMOZE KTOŚ???

#348 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 21 października 2009 - 05:47

Miales przytrzymac home + power az sie pojawi jablko a nie nacisnac. Ale dobrze ze udal Ci sie w koncu JB

Dziękuję, ale robiłem wg instrukcji. Podczas gdy przytrzymywałem home+power nie działo się nic z moim telefonem. Niestety.

Postępowałem również wg instrukcji z wciśnięciem "power" aż się pojawi jabłko a potem "home" aż do loga tego blackra1n - też bezskutecznie. (Przynajmniej tym razem działało, bo powtarzam - iPhone był niewzruszony na przytrzymywanie jednocześnie Home+Power).

#349 mrogal3

mrogal3
  • 3 postów

Napisano 21 października 2009 - 13:43

blackra1n musi być zapisany na dysku C:\ to pomaga

#350 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 21 października 2009 - 14:04

blackra1n musi być zapisany na dysku C:\ to pomaga

To również jest godne obalenia. Robiłem jailbreak mając aplikację na dysku c i na pulpicie - tak samo wadliwie działały. Dopiero za n-tym razem (i to z pulpitu) zaskoczyło.

Chyba, że lokalizacja C:\Użytkownicy\Documents (...) też jest przez Was traktowana jako C:\, to wtedy wsio ryba :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych