Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iPhone]Firmware 3.1.2 dostępne !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#51 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 08 października 2009 - 21:38

cichsze są, tez mam 3.1 ale gdzies mi mignęło na stronach www, ze ich dzwiek jest cichy gdy wokół jest cicho. a moze mi sie śniło? :)

#52 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 08 października 2009 - 21:39

Modem nadal jest niedostępny w Play :sad:

#53 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 08 października 2009 - 22:17

Ściągnięty, zainstalowany, zero widocznych zmian.

No już myślałem, że tylko u mnie bez zmian ;)

#54 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 08 października 2009 - 22:28

No już myślałem, że tylko u mnie bez zmian ;)

a jakich wy zmian oczekiwaliscie?:)
przeciez wyraznie napisano we wszelkich komunikatach co ten soft wnosi nowego.. a raczej co poprawia. a sa to przeciez drobne bledy wiec o zmianach nie moze byc mowy.

#55 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 października 2009 - 06:38

Ja ciagle siedzie na 3.0.1. Na 3.1 zauwazono zwiekszone zuzycie baterii, czy ten soft rozwiazuje ten problem? Czy lepiej nadal siedziec przy 3.0?

#56 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 października 2009 - 07:14

zastanawiałem sie czy warto robić aktualizacji do 3.1.2 jak się ma JB i dobrze ze nie zrobiłem ! 3.1.2 and you? WARNING! At 10.20AM PDT on October 8th 2009 Apple released the 3.1.2 version (7D11) of the iPhoneOS. If you care about your jailbreak and unlock, don’t update your device - 3G and 3G(S) owners should pay particular attention to this warning. * PwnageTool and redsn0w are not yet compatible with 3.1.2 * There is no estimated release time for compatible tools (please don’t bug us about this). * Any information we have regarding this update will be posted here. * You can also follow us on twitter

#57 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 października 2009 - 07:28

Z czystej fantazji wrzuciłem ten tekst do translatora, odpadłem

OSTRZEGAJĄC! Przy 10.20AM PDT 8 października. 2009 Apple zwolniło 3.1.2 wersja (7 D 11) z iPhoneOS.
jeśli troszczysz się o swoją ucieczkę z więzienia i otwierasz, nauczyciel akademicki ’ t uaktualniać twoje urządzenie - 3 G i 3 G (S) właściciele powinni zwracać szczególną uwagę na to ostrzeżenie.

* PwnageTool i redsn 0 w są jeszcze nie zgodny z 3.1.2
* tam nie jest żadnym oszacowanym czasem zwalniającym dla pasujących narzędzi (sprawiać przyjemność nauczycielowi akademickiemu ’ t zawracać głowę nam tym).
* Jakiekolwiek informacje zmusimy w związku z tą aktualizacją do chcenia wysłany tu.
* Również możesz jechać za nami o świergotaniu

Poprostu odpadłem :D, z drugiej strony sporo osób tutaj nie kuma języka, to chociaż w minimalnym stopniu są w stanie zakumać,
żeby jednak nie śpieszyć się z aktualizacją, bo potem może być problem.

Druga sprawa

Ja ciagle siedzie na 3.0.1.
Na 3.1 zauwazono zwiekszone zuzycie baterii, czy ten soft rozwiazuje ten problem? Czy lepiej nadal siedziec przy 3.0?

Dziwne te spostrzeżenia, bo jak kupiłem, to miałem soft 3.0.1 i bateria ginęła w oczach, ale po JB, przed trzymała idealnie, po JB zjeżdżała w jeden dzień, w nocy od 10% po naładowaniu przez 8-9h potrafiła zgubić 15%, teraz na czystym 3.1 mam czwarty dzień i 18%, myślę, że spokojnie jeszcze do 15 mogę dać radę. Włączone 3G, lokalizacja, nie korzystam z wifi. Dzwonię ok godziny dziennie, mam push na dwóch kontakch poczty i odczytuję każdą wiadomość, kilka sms i to wszystko.

#58 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 października 2009 - 07:42

jest coś takiego jak tłumaczenie strony która oglądasz przez googole

Google tłumacz

UWAGA! At 10:20 CET w dniu 8 października 2009 Apple wydała wersję 3.1.2 (7D11) z iPhoneOS.

Jeśli zależy Ci na jailbreak i otworzyć, nie aktualizacji urządzenia - 3G i 3G (S) właściciele powinni zwracać szczególną uwagę na te ostrzeżenia.

#59 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 października 2009 - 07:52

No tłumaczenie całej strony też jest dobre, tym wcześniej chciałem tylko nieco poprawić humory i wprowadzić trochę uśmiechu dla wszystkich z rana, szczególnie fajnie jest, jak można jechać z nimi poświergotać :D

#60 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 października 2009 - 08:04

hehe, mnie to dziwi dlaczego do tej pory nie ma możliwości chowania klawiatury po napisaniu sms. Wygląda na to ze jeszcze długo nie będzie takiej opcji w tych nowych wersjach

#61 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 października 2009 - 08:57

Z czystej fantazji wrzuciłem ten tekst do translatora, odpadłem
Dziwne te spostrzeżenia, bo jak kupiłem, to miałem soft 3.0.1 i bateria ginęła w oczach, ale po JB, przed trzymała idealnie, po JB zjeżdżała w jeden dzień, w nocy od 10% po naładowaniu przez 8-9h potrafiła zgubić 15%, teraz na czystym 3.1 mam czwarty dzień i 18%, myślę, że spokojnie jeszcze do 15 mogę dać radę. Włączone 3G, lokalizacja, nie korzystam z wifi. Dzwonię ok godziny dziennie, mam push na dwóch kontakch poczty i odczytuję każdą wiadomość, kilka sms i to wszystko.

To nie sa moje spostrzezenia. Takie pierwsze z brzegu:
Blog – iPod, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS – informacje … Apple prowadzi śledztwo dotyczące żywotności baterii w urządzeniach z iPhone OS 3.1

Wychodze z zalozenia ze jak nie ma po co robic update, to sie nie robi, ale wkurza mnie to okienko wyskakujace w iTunes ;) POmyslalem, ze moze 3.1.2 mi nic nie pogorszy.

#62 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 października 2009 - 09:34

No tak, coś na rzeczy jest niewątpliwie, ale dziwna jest kwestia, że u jednych to występuje, u innych (w tym u mnie) nie, tak czy inaczej od wieków bateria i jej żywotność w iP zawsze pozostawiała wiele do życzenia.

#63 jethro1

jethro1
  • 290 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2009 - 09:45

Jak z bateria?

---- Dodano 09-10-2009 o godzinie 10:46 ----
Jak z bateria?
W 3.1 wystepowaly problemy

#64 sLAm

sLAm
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 10:48

ja po wgraniu 3.1.2 nie zauważyłem żadnej różnicy... Opisanych problemów które naprawia 3.1.2 nie miałem ;) Miałem natomiast problem z Wi-fi, które gubi mi sieć (są dane sieci - IP, maska, DNS, ale po chwili znikają i połączenie zerwane). Wi-Fi działa jak działało - dalej rwie mi połączenia i już nie wiem co z tym zrobić (iP bez Wi-Fi to jak słoń bez trąby)... PS - a miałem taką nadzieje, że ten update rozwiąze mój problem z Wi-Fi, ehhh...

#65 Ma.N

Ma.N
  • 73 postów
  • SkądSkibniew/Warszawa

Napisano 09 października 2009 - 11:45

@sLAm, może to nie problem iPhona, tylko routera.

#66 sLAm

sLAm
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 11:51

może to nie problem iPhona, tylko routera.

W domu i w pracy mam to samo, a na 3.0.1 wszystko było ok, więc router raczej bym wykluczył...

#67 marcinps

marcinps
  • 86 postów

Napisano 09 października 2009 - 12:24

sLAm jak uzywasz dhcp to zmien na staryczne i wpisz to co ci dhcp daje ( mi pomogl taki zabieg )

#68 sLAm

sLAm
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 12:41

sLAm jak uzywasz dhcp to zmien na staryczne i wpisz to co ci dhcp daje ( mi pomogl taki zabieg )

To próbowałem na samym początku - efekt żaden, gubi i tak ;)

W domu router bez zabezpieczeń, ustawione tylko filtrowanie po Macu - mac adres iPhone dodany do listy, wyłączenie filtrowania nie pomaga. Przejście do zakładki statyczne i wklepanie danych jakie daje dhcp nic nie daje bo i tak gubi to wi-fi. Czasami dodatkowo nie moge sie polaczyc, bo wywala komunikat, w ktorym mowa ze z siecia nie mozna sie polaczyc.

W pracy router z zabezpieczeniami (WPA), po wklepaniu hasla, laczy a nieraz wywala komunikat ze nie moze polaczyc. po polaczeniu rowniez gubi dane o IP, DNS, itp itd, a dodatkowo czasami wywala monit o ponownym wprowadzeniu hasla - mimo, ze bylo podawane i telefon powienien miec je zapamietane.

co, wiecej ? zasieg skacze z wszystkich kresek do minimum - mimo, ze router kilka metrow odemnie, zarowno w domu jak i w pracy.

hmm, rece opadaja, a ja juz nie mam pomyslow...

#69 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 13:23

co tu kombinować, płyte komunikacyjną wymień bo to jej wina

#70 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 09 października 2009 - 16:44

A u mnie az 140 minut trwalo archiwizowanie iphona przed aktualizacja do 3.1.2.

#71 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 października 2009 - 18:02

Wgralem 3.1.2 i mi zablokowalo iP ... ;/ Nawet downgradu nie moge zrobic na 3.0 blad 1600

#72 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:21

Ja wgrałem 3.2.1 i tez mi zablokowało ale udało mi sie bez problemów zrobić downgrade za pomoca iH8sn0w nastepnie przywróciłem kopie zapasową i jest wszystko po staremu :))

#73 Przepasinho

Przepasinho
  • 11 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:43

witam jestem tu nowy iphone to dla mnie urzadzenie kosmiczne, ja mam 2g 8gb potrzebuje pomocy gdyz wlaczylem restore w itunes, przy okazjii upgradeowalo mi go do wersji softa 3.2 co nie jest obslugiwane jeszcze przez redsn0w 0.8 a poprzedniego softa nie moge odzyskac nie wiem co mam robic iphone w tym momencie nie nadaje sie do niczego mam kupic karte pierwszego operatora zeby go odblokowac czy czekac az nowy soft zostanie oblugiwany przez redsn0wa? na prawde nie znam sie na tym czytam wasze forum przeszukuje i probowalem uniknac pisania tej wiadomosci bo pewnie odeslecie mnie do jakiegos tematu ktory byl juz wczesniej ale na prawde nie znalazlem podobnego przypadku i nie wiem co teraz robic prosze was o jakakolwiek interwencje z gory przepraszajac za zawracanie glowy

#74 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:55

użyj iH8sn0w do zrobienia downgrade do wersji 3.0.1 (bo z tą wersją softu działa redsn0w 0.8) a nastepenie w itunes przytrzymujac shift wybierz restore i wkaż plik z softem 3.0.1 na Twoim kompie. banalne

#75 Przepasinho

Przepasinho
  • 11 postów

Napisano 09 października 2009 - 19:38

ale ja mam windowsa nie maca poza tym nie moge nic w itunes zrobic bo jest napisane ze mam nieprawidlowy sim ;/ dzieki za pomoc i jakikolwiek odzew mimo wszystko moze napisze do appla

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych