Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#2426 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 20 grudnia 2017 - 19:27

Tylko to szkło podobno ma plastikowe ramki a napewno nie są juz klejone i odstają i dostaje sie tak caly syf

#2427 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 20 grudnia 2017 - 22:43

tyle ze to szkło ma plastikowe ramki ktore nie sa klejone. i odstaje

#2428 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 10:00

OKR + PRO jest całe ze szkła. KR+ PRO ma plastikowe ramki.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2429 Grafii

Grafii
  • 38 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 14:03

Dla zainteresowanych zamieszczam zdjęcia telefonu ze szkłem movear 3D... jak widać uszkodzone w dolnej części :) W dotyku super, prawdziwe gładziutkie szkło nie jakaś tam folia, wygląd super (nawet lepiej to wygląda live niż na zdjęciach), pęcherzyków powietrza żadnych (4 m-ce użytkowania). Telefon oryginalnie jest biały dlatego widać 1mm (a może nawet mniej) pasek wokół ekranu z boku. Używam z etui PURO przeźroczystym to pasek się gubi. Jak ktoś używa podobnych etui silikonowych to schodzi się ono idealnie z krawędzią szkła. Ogólnie polecam, szkoda tylko że się tłucze ;)

DSC_8239.jpg

DSC_8238.jpg

DSC_8237.jpg

DSC_8236.jpg

DSC_8234.jpg

#2430 darovov34

darovov34
  • 102 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 17:50

Tak się reklamują że zasłania cały ekran a tu jednak nie

#2431 Grafii

Grafii
  • 38 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 23:34

Zasłania cały ekran, szło zachodzi nawet lekko na bok. To szkło nie jest płaski, ma zagięcie na końcach. Pamiętaj ze ekran jest lekko wypukły i dlatego zostaje mała przerwa. To szkło zakrywa dużo więcej niż np szkło Puro za 90zl, wiem bo tez naklejałem na inny tel.
To co zostaje zakrywa etui silikonowe. W porównaniu do nilkina którego zdjęcia kolega wyżej wstawił, to jest mistrzostwo świata. Zero pęcherzyków, nie palcuje się (nie gorzej niż oryginalny ekran). Ja nie zachęcam ani nie zniechęcam, kazdy niech oceni sam.

Możesz tez kupuc szkło 5D ponoć takie są np. aliexpress i zakrywają wszystko :)

#2432 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 24 grudnia 2017 - 12:57

Co macie na swoich X-ach? Co polecacie, a na co radzicie uważać? :D

#2433 Edek1994

Edek1994
  • 21 postów

Napisano 24 grudnia 2017 - 14:03

Odnośnie poprzedników którzy mają etui Spigen Ultra hybrid ze szkłem żeby do tego etui dopasować jest tragedia. Miałem już szkła Benksa pełne oraz Nilkina nawet trafiły się różne z chin szkła za każdym razem mimo że jest naklejone idealnie to w którymś rogu się podnosi i jest pęcherzy powietrza. Najczęściej w prawym dolnym rogu. Najlepszym rozwiązaniem było zwykłe szkło no ale w tym przypadku nie było pełnej ochrony ekranu lecz wizualnie wyglądało najlepiej niż teraz te pęcherzyki ...

Zastanawiam się czy nie kupić pełnego etui minus taki że telefon robi się jak cegła ale plus że nie ma szkła i nic nie pogarsza wyglądu..

Użytkownik Edek1994 edytował ten post 24 grudnia 2017 - 14:05

#2434 tequila51

tequila51
  • 10 postów

Napisano 24 grudnia 2017 - 15:25

Co macie na swoich X-ach? Co polecacie, a na co radzicie uważać? :D

Również podłączam się pod pytanie.

Używam etui silikonowe od Apple i martwię się żeby mi szkło nie podważało. 

https://pancernik.eu/iPhone-X-10/szklo-hartowane/Benks-XPro-3D-King-Kong-Corning

Dobry wybór? 

#2435 Bloodz

Bloodz
  • 15 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 09:23

Odnośnie poprzedników którzy mają etui Spigen Ultra hybrid ze szkłem żeby do tego etui dopasować jest tragedia. Miałem już szkła Benksa pełne oraz Nilkina nawet trafiły się różne z chin szkła za każdym razem mimo że jest naklejone idealnie to w którymś rogu się podnosi i jest pęcherzy powietrza. Najczęściej w prawym dolnym rogu. Najlepszym rozwiązaniem było zwykłe szkło no ale w tym przypadku nie było pełnej ochrony ekranu lecz wizualnie wyglądało najlepiej niż teraz te pęcherzyki ...

Zastanawiam się czy nie kupić pełnego etui minus taki że telefon robi się jak cegła ale plus że nie ma szkła i nic nie pogarsza wyglądu..

Pełne szkła 3D nie będą nigdy współpracowały z etui typu Ultra Hybrid. W takiej sytuacji najlepiej jest moim zdaniem znaleźć cieńsze etui lub szkło 2.5D na pełny ekran (np. Benks OKR+ Pro).

Również podłączam się pod pytanie.

Używam etui silikonowe od Apple i martwię się żeby mi szkło nie podważało. 

https://pancernik.eu/iPhone-X-10/szklo-hartowane/Benks-XPro-3D-King-Kong-Corning

Dobry wybór? 

W przypadku 7/8 oryginalne etui Apple podważały szkła 3D, więc myślę że tutaj też może być ten problem.

Nie ryzykowałbym i postawił na szkło 2.5D.

#2436 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2018 - 20:42

W dniu dzisiejszym do oryginalnego skórzanego etui założyłem poniższe szkło.

Bardzo fajne, cienkie (na tym mi zależało), ogólnie jak nie lubię szkieł tak to mi pasuje.

https://flavour-desi...ear,id8323.html

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2437 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 08 stycznia 2018 - 23:20

W dniu dzisiejszym do oryginalnego skórzanego etui założyłem poniższe szkło.

Bardzo fajne, cienkie (na tym mi zależało), ogólnie jak nie lubię szkieł tak to mi pasuje.

https://flavour-desi...ear,id8323.html

Jest szczelina między etui a szkłem?

#2438 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2018 - 23:25

Jest szczelina między etui a szkłem?

Jest.

#2439 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 08 stycznia 2018 - 23:44

Jest.

Szkoda. Mogliby zacząć robić szkła krojone pod etui.

#2440 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2018 - 11:08

Szkoda. Mogliby zacząć robić szkła krojone pod etui.

W 8 plus mialem Benks XPRO+ 3D i było idealnie z oryginalnym etui (nie podnosząc szkła).

Do iPhona X jest takie samo, ale nie widziałem go naklejonego.

#2441 dominik0408

dominik0408
  • 54 postów

Napisano 09 stycznia 2018 - 14:34

Używam swojego X w etui skórzanym od Apple natomiast po kilku falstartach ze szkłem Benks x2 i 3mk ,nałożyłem szkło Puro premium full edge i jestem bardzo zadowolony .POLECAM :)   

czemu falstart? Używam Benks i sobie chwalę te szkła, jedne z najelpszych.

#2442 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 10 stycznia 2018 - 15:53

W 8 plus mialem Benks XPRO+ 3D i było idealnie z oryginalnym etui (nie podnosząc szkła).

Do iPhona X jest takie samo, ale nie widziałem go naklejonego.

Ciekaw jestem jak to wygląda na telefonie z etui bo się zastanawiam czy pakować szkło na ekran.

;)

Użytkownik Ganjuana edytował ten post 10 stycznia 2018 - 15:53

#2443 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 stycznia 2018 - 16:05

Mam Puro Edge to Edge... jest ok na krawędziach, ale... nie ma wycięcia na moduły, tylko szkło w tym miejscu gdzie są kamerka FID itd jest przezroczyste... NIe wiem jakim cudem, ale od ch... syfu się zbiera w tych kółkach, mimo że przylega dokładnie do telefonu szkło. To jakby jedyny minus.

Po naklejeniu przez tydzień były bąble. Teraz zniknęły.

#2444 PawełNS

PawełNS
  • 9 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 10 stycznia 2018 - 23:53

Tak wygląda JCPAL Preserver, jak na taką cenę to jest tragedia:

Załączone pliki

#2445 Kamil Dylewski

Kamil Dylewski
  • 9 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 23:29

Jakie szkło i case polecacie do IP7? Co do case'a to myślałem nad Spigenem, albo Liquid Armor albo Ultra Hybrid. To dobry wybór? Nie mam za to pojęcia co ze szkłem szczególnie w świetle tego co piszecie. Macie jakiś sprawdzony produkt?

#2446 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 15 stycznia 2018 - 13:33

Mam spigena ultra hybrid i szkło benks okr+ Pro pasuje idealnie nic nie podważa szkło jest na cały ekran z ramkami ;)

#2447 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 stycznia 2018 - 15:49

Jeżeli ktoś ma naklejone szkło Benks XPRO+ 3D na iPhone X to bardzo proszę o wrzucenie zdjęcia, a gdyby ktoś jeszcze miał z oryginalnym etui byłoby idealnie :)

#2448 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 10:51

Ja też podłączam się do prośby + ewentualnie zdjęcie Benks OKR+ PRO na iPhone X także byłoby mile widziane.

Ja od siebie NIE polecam szkła Nillkin CP+ MAX do iPhone X. Fakt, że pasuje idealnie na ekran, ale nad głośnikiem w podłużnym wycięciu zbiera się kurz - jedyne wycięcie jakie posiada to szkło to to na głośnik. Reszta Notch'a jest cała przykryta szkłem, ale akurat w tym podłużnym miejscu nad głośnikiem zbiera się syf (w wycięciach okrągłych w reszcie Notch ten problem tak nie występuje - tam jest w miarę czysto). Dlatego też zastanawiam się nad Benks OKR+ PRO, bo z tego co widzę, to ma wycięcie na Notch w całości, ale podobno nie zachodzi na boki ekranu, tylko na płaską część, czym akurat nie jestem zainteresowany...

NIE polecam także szkła HardGlass MAX od 3MK. Posiada wycięcia okrągłe na Notch (ale nie odkrywa go w całości), co wyglada w/g mnie komicznie a do tego ma plastikowe ramki na bokach...

Polecić zaś mogę FlexibleGlass od 3MK na tył i boki. Folia daje lepszy grip telefonu i chroni go w 95% przed rysami (coś dla kogoś, kto nie przepada za wszelakimi case'ami).

Polecicie może coś innego tak, żeby było wycięcie w całości na Notch, ale żeby także zachodziło na boki ekranu a nie tylko na płaską część? Taki mix z Nillkin CP+ MAX z pełnym wycięciem na Notch byłby idealny...

Takie wycięcie jak w tym szkle mnie interesuje:

http://allegro.pl/sz...42.html#thumb/2

Macbook 12 & iPhone X & Apple Watch series 5 Nike+ & AirPods & Apple TV 4

#2449 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 11:26

Proszę. Benks OKR+ PRO. Jak dla mnie średnie rozwiązanie. Duży problem z montażem (tak wypychałem bąble, że aż palec miałem czerwony). Do tego między etui, a szkłem podkleja się strasznie kurz. Jeśli nie pada światło to szkło wygląda estetycznie, ale pod światło wygląda to mocno średnio. Plus jest taki, że ma fajny poślizg.

NIllxKP.jpg

#2450 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:46

Czyli lipa - nie jest z ramkami na boki wyświetlacza, tylko na płaską cześć tak? (ślepy jestem i nie widzę :P) Zrobisz proszę jeszcze jedną fotkę bez kurzu :)  i pokrowca? Będę wdzięczny.

A jak z wysuwaniem z uszu? Wadzisz palcem o szkło jak chcesz wyciągnąć Centrum powiadomień?

Macbook 12 & iPhone X & Apple Watch series 5 Nike+ & AirPods & Apple TV 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych