To prawda, że najładniej wygląda bez niczego. Tak urządzenia są projektowane.
Gdyby taki Nillkin CP+ MAX miał wycięcie na cały Notch to byłby dla mnie idealny, bo pięknie przykrywa cały front wraz z zaokrągleniami ekranu, ale ten syf mnie załamuje... Teraz są takie szkła, że nawet nie widać, że coś jest naklejone. Pamiętam czasy, że szkło na ekran to była abstrakcja i tylko folie były na topie a szkła trudno dostępne - nie wspomnę już nawet o tym, że tylko niektóre modele telefonów miały je w ogóle dostępne. Mnie raz w życiu wypadł iPhone 5 i całe szczęście, że szkło naklejone się roztrzaskało a oryginalne przetrwało. To jeszcze bardziej mnie utwierdziło w tym, że to jednak może faktycznie pomagać i na każdy telefon naklejam szkło już od ładnych kilku czy może już nawet kilkunastu lat. Case'a może nie być (nie przepadam za absolutnie każdymi i każdego typu), ale szkło to must have...
Wiadomo. Też bym wolał bez niczego użytkować ale przy X-ce mam wrażenie, że jeden upadek i telefon nie przeżyje tego, a przy każdym wyciąganiu z kieszeni musiałem przybierać nienaturalny chwyt telefonu, żeby przypadkiem nie wyślizgnął mi się z ręki. Jednak u mnie wygrała ergonomia.
Miałem to samo, ale przy wkładaniu do kieszeni. Ze szkłem nie martwię się, że porysuję ekran guzikami/sprzączkami od dżinsów. Na naklejonych szkłach już kilka takich przypadków/rys miałem...
A nie macie w X tak że jak wychodzicie z jakiejś aplikacji poprzez przeciągniecie palcem od dołu ekranu to haczycie o szkło?
Mimo że kupiłem najcieńsze z możliwych szkieł (Benk 0,15mm - https://flavour-desi...ear,id8323.html) to i tak mnie to trochę drażni.
W Nillkin CP+ MAX nie ma tego problemu. Hardglass MAX nie był u mnie zbyt długo więc nie powiem jak to jest, ale myślę, że przez miękką ramkę uczucie może nie być ciekawe. Co do folii od 3MK - tak, zahaczałem, ale nie było to jakoś bardzo uciążliwe, bo folia nie była zbyt gruba...
Tak się zastanawiam, czy dałoby się przerobić to CP+ MAX tzn. ogarnąć, żeby usunąć szkło pokrywające Notch. Jeśli będzie się tak wyginać jak Hardglass to myślę, że nożykiem do szkła to się będzie dało zrobić. Przyjdzie Benks to zmolestuję trochę tego Nillkin'a
CP+ MAX z pełnym wycięciem na Notch - dla mnie szkło byłoby idealne...
PS. 9 lat jestem zarejestrowany na forum - kiedy człowiek chce wreszcie coś powiedzieć a nie tylko czytać, to okazuje się, że ma blokadę na liczbę postów. Cóż zrobić - poczekam
Użytkownik buhh69 edytował ten post 18 stycznia 2018 - 15:18