Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#2126 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 stycznia 2018 - 16:05

Mam Puro Edge to Edge... jest ok na krawędziach, ale... nie ma wycięcia na moduły, tylko szkło w tym miejscu gdzie są kamerka FID itd jest przezroczyste... NIe wiem jakim cudem, ale od ch... syfu się zbiera w tych kółkach, mimo że przylega dokładnie do telefonu szkło. To jakby jedyny minus.

Po naklejeniu przez tydzień były bąble. Teraz zniknęły.

#2127 PawełNS

PawełNS
  • 9 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 10 stycznia 2018 - 23:53

Tak wygląda JCPAL Preserver, jak na taką cenę to jest tragedia:

Załączone pliki

#2128 Kamil Dylewski

Kamil Dylewski
  • 9 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 23:29

Jakie szkło i case polecacie do IP7? Co do case'a to myślałem nad Spigenem, albo Liquid Armor albo Ultra Hybrid. To dobry wybór? Nie mam za to pojęcia co ze szkłem szczególnie w świetle tego co piszecie. Macie jakiś sprawdzony produkt?

#2129 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 15 stycznia 2018 - 13:33

Mam spigena ultra hybrid i szkło benks okr+ Pro pasuje idealnie nic nie podważa szkło jest na cały ekran z ramkami ;)

#2130 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 stycznia 2018 - 15:49

Jeżeli ktoś ma naklejone szkło Benks XPRO+ 3D na iPhone X to bardzo proszę o wrzucenie zdjęcia, a gdyby ktoś jeszcze miał z oryginalnym etui byłoby idealnie :)

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2131 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 10:51

Ja też podłączam się do prośby + ewentualnie zdjęcie Benks OKR+ PRO na iPhone X także byłoby mile widziane.

Ja od siebie NIE polecam szkła Nillkin CP+ MAX do iPhone X. Fakt, że pasuje idealnie na ekran, ale nad głośnikiem w podłużnym wycięciu zbiera się kurz - jedyne wycięcie jakie posiada to szkło to to na głośnik. Reszta Notch'a jest cała przykryta szkłem, ale akurat w tym podłużnym miejscu nad głośnikiem zbiera się syf (w wycięciach okrągłych w reszcie Notch ten problem tak nie występuje - tam jest w miarę czysto). Dlatego też zastanawiam się nad Benks OKR+ PRO, bo z tego co widzę, to ma wycięcie na Notch w całości, ale podobno nie zachodzi na boki ekranu, tylko na płaską część, czym akurat nie jestem zainteresowany...

NIE polecam także szkła HardGlass MAX od 3MK. Posiada wycięcia okrągłe na Notch (ale nie odkrywa go w całości), co wyglada w/g mnie komicznie a do tego ma plastikowe ramki na bokach...

Polecić zaś mogę FlexibleGlass od 3MK na tył i boki. Folia daje lepszy grip telefonu i chroni go w 95% przed rysami (coś dla kogoś, kto nie przepada za wszelakimi case'ami).

Polecicie może coś innego tak, żeby było wycięcie w całości na Notch, ale żeby także zachodziło na boki ekranu a nie tylko na płaską część? Taki mix z Nillkin CP+ MAX z pełnym wycięciem na Notch byłby idealny...

Takie wycięcie jak w tym szkle mnie interesuje:

http://allegro.pl/sz...42.html#thumb/2

Macbook 12 & iPhone X & Apple Watch series 5 Nike+ & AirPods & Apple TV 4

#2132 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 11:26

Proszę. Benks OKR+ PRO. Jak dla mnie średnie rozwiązanie. Duży problem z montażem (tak wypychałem bąble, że aż palec miałem czerwony). Do tego między etui, a szkłem podkleja się strasznie kurz. Jeśli nie pada światło to szkło wygląda estetycznie, ale pod światło wygląda to mocno średnio. Plus jest taki, że ma fajny poślizg.

NIllxKP.jpg

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2133 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 13:46

Czyli lipa - nie jest z ramkami na boki wyświetlacza, tylko na płaską cześć tak? (ślepy jestem i nie widzę :P) Zrobisz proszę jeszcze jedną fotkę bez kurzu :)  i pokrowca? Będę wdzięczny.

A jak z wysuwaniem z uszu? Wadzisz palcem o szkło jak chcesz wyciągnąć Centrum powiadomień?

#2134 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:30

Ciężko zrobić dobre zdjęcie ze względu na pogodę, hosting gubi jakość i to, że wszystko się odbija od szkła. Jeśli chodzi o wysuwanie, to szkło nie przeszkadza w niczym, nie wadzę palcem o kanty.

Szkło jest na płaską część, ale ma cienkie czarne ramki, więc minimalnie szersze jest od szkieł przezroczystych.. Z moim pokrowcem jest szpara i do boków szkła kurz się lepi jak oszalały, wyjęcie telefonu z kieszeni i jest dramat. Co gorsza ciężko to doczyścić mając etui założone. Mam nadzieje, że na tym zdjęciu lepiej widać.

8fb2554b56f28.jpg

Użytkownik rafal886 edytował ten post 17 stycznia 2018 - 14:41

#2135 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 17 stycznia 2018 - 14:56

Odkąd robią te wyświetlacze 3D czy jak je tam zwał to jest jedna wielka lipa ze szkłami. Wszystkie tak naprawdę można o kant dupy potłuc. Ja tam wolę żeby ekran nie miał tego zupełnie zbędnego zakrzywienia i wtedy każde najprostsze szkło się sprawdza. Jak przyklejam szkło na żony SE to jest bajka. A jak na swojego 7 to mnie szlag trafia jak to wygląda. Te na pełny ekran zbierają syf na rantach, a te na płaską tylko część wyglądają po prostu tragicznie. Dlatego od dawna mam najcieńszą folie od 3mk, której wcale prawie nie widać. Ochrona tylko na rysy ale przynajmniej nie drażni.
  • keniutek lubi to

iPhone 15 Pro

#2136 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:16

Chyba się skuszę na tego Benks OKR+ PRO...

Nillkin CP+ MAX pasuje idealnie na przednią szybkę, ale nie zdzierżę tego syfu w wycięciach na Notch...

Znowu wycięcia na Notch w Hardglass MAX mnie optycznie załamują - chociaż i tak mniej niż Nillkin, ale znowu dochodzi plastikowa ramka...

Dlatego od dawna mam najcieńszą folie od 3mk, której wcale prawie nie widać. Ochrona tylko na rysy ale przynajmniej nie drażni.

Miałem taką folię w komplecie do iPhone x z Flexibleglass od 3MK na tył i boki. Optycznie szału nie robi - widać od razu, że jest naklejona, poślig wyczuwalnie gorszy niż na szkle, ale i tak był niezły. Tak jak mówisz, ochrona tylko na rysy - folia upadek przeżyje bez problemu, ale ekran już niekoniecznie. A ma chyba być na odwrót - przynajmniej z założenia...

Użytkownik buhh69 edytował ten post 17 stycznia 2018 - 15:16

#2137 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 15:25

Chyba się skuszę na tego Benks OKR+ PRO...

Nillkin CP+ MAX pasuje idealnie na przednią szybkę, ale nie zdzierżę tego syfu w wycięciach na Notch...

Znowu wycięcia na Notch w Hardglass MAX mnie optycznie załamują - chociaż i tak mniej niż Nillkin, ale znowu dochodzi plastikowa ramka...

Miałem taką folię w komplecie do iPhone x z Flexibleglass od 3MK na tył i boki. Optycznie szału nie robi - widać od razu, że jest naklejona, poślig wyczuwalnie gorszy niż na szkle, ale i tak był niezły. Tak jak mówisz, ochrona tylko na rysy - folia upadek przeżyje bez problemu, ale ekran już niekoniecznie. A ma chyba być na odwrót - przynajmniej z założenia...

Prawda jest taka, że nie ma idealnej ochrony na X. Moim zdaniem to szkło, co mam założone byłoby bardzo wporządku, gdyby nie kurz klejący się na bokach. Stwierdziłem, że tym razem nie będę poszukiwał idealnego szkła, bo szkoda pieniędzy. Wydam 200 czy 300 zł na szkła, a idealnego i tak nie znajdę. Swoją rolę spełnia, chroni przed rysami i wraz z tym etui, co mam- przed upadkami miejmy nadzieje. Drogie nie było, bo 40 zł.

Użytkownik rafal886 edytował ten post 17 stycznia 2018 - 15:26

#2138 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 stycznia 2018 - 17:24

To szkło o którym mówicie ma wcięcie z przodu na kamerę i sensory?
Puro niby przylega a syf się pod zbiera ogromny....

#2139 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 17 stycznia 2018 - 17:31

Żadne na pełny ekran nie przylega w 100%. W każdym jest lekka szpara i włazi syf pod szkło. Prędzej czy później jest to do wywalenia.

iPhone 15 Pro

#2140 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 19:29

Hardglass MAX:

CP+ MAX:

Na samym dole wycięcia z folii 3MK.

Użytkownik buhh69 edytował ten post 17 stycznia 2018 - 19:32

#2141 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 20:10

Kurde.. Jak tam w nillkinie tyle tego syfu się dostało skoro szkło na całej powierzchni jest klejone? :o

#2142 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 21:05

Wychodzi na to, że nie jest klejone. Jak dostanę Benks to sprawdzę czy jest klej pod spodem w tym Nillkin. Ale wątpię, bo kartkę papieru wkładam tam bez problemu. Na opór napotykam dopiero, gdy Notch się kończy/zaczyna.
Lewy górny róg wygląda jakby szkło nie przykleiło się dokładnie, ale tak jest z mojej winy - próbowałem odkleić, by zerknąć na wyświetlacz bez szkła i jak zobaczyłem jaki tam syf się zebrał, to zrezygnowałem. I już niestety nie doszło idealnie i już pewnie nie dojdzie bez jego ściągnięcia i wyczyszczenia. Co mnie podkusiło? Odkąd nakleiłem Nillkin to wygląda tak, jakbym patrzył na ekran jak przez lupę albo jakby był wklęsły. Chciałem sprawdzić czy to wina szkła, bo byłem przekonany, że bez szkła było inaczej...

#2143 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2018 - 21:22

Tak, to wina szkła. Większość szkieł z czarnymi ramkami po bokach daje taki efekt - dla mnie to przekreśla dane szkło bo drażni mnie to strasznie.

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2144 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 23:00

Faktycznie, jak miałem CP+ MAX na 8-ce, to tez mnie irytował ten efekt wklęsłego ekranu. W końcu się zdenerwowałem i zerwałem to szkło.

Teraz jak mam na X-ce Benksa OKR+ PRO to mam wrażenie, że nie ma tego efektu. Chociaż ma inne minusy to szkło. Jescze zapomniałem dodać, że jak odchylę to na białym tle efekt tęczy się robi.

#2145 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 06:50

Ja zdjąłem szkło i etui i chyba tak już zostanie. No może czasami w etui wrzucę jakieś ;)

#2146 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 12:09

Mam nadzieję, że na Benks OKR+ PRO nie będzie tego wklęsłego efektu. Efekt tęczy też mam nadzieję, że nie będzie mnie dręczył. Jak Benks nie wypali to następne szkła zamawiam już po pisiont groszy...

Ciekaw też jestem czy Nillkin CP+ MAX też się tak wygina jak Hardglass MAX na zdjęciach powyżej. Przy takim wygięciu to nie wiem czy można to jeszcze nawet szkłem nazywać. Sprawdzę...

Użytkownik buhh69 edytował ten post 18 stycznia 2018 - 12:10

#2147 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 12:35

Mam nadzieję, że na Benks OKR+ PRO nie będzie tego wklęsłego efektu. Efekt tęczy też mam nadzieję, że nie będzie mnie dręczył. Jak Benks nie wypali to następne szkła zamawiam już po pisiont groszy...

Ciekaw też jestem czy Nillkin CP+ MAX też się tak wygina jak Hardglass MAX na zdjęciach powyżej. Przy takim wygięciu to nie wiem czy można to jeszcze nawet szkłem nazywać. Sprawdzę...

Efektu wklęsłości nie dostrzegam, jak to miało miejsce przy CP+ MAX, ale efekt tęczy niestety jest.

#2148 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 13:18

Ja teraz najbardziej obawiam się efektu pająka :D

#2149 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 13:32

Ja teraz najbardziej obawiam się efektu pająka :D

Dlatego w szkle i etui zawsze ten komfort psychiczny jest.. :D niby telefon spadł mi 2 razy w życiu tylko i to paradoksalnie bez etui (IP 6 po pijaku na kant, to miałem uszczerbek na amelinium jedynie i IP 7 zdjąłem etui, żeby pokazać telefon, bo tyle co go kupiłem, rzuciłem na łóżko, pięknie podskoczył uderzając w ścianę i spadł za łóżko, ale ani ryski nawet nie było) i jeszcze raz koleżanka mi upuściła w szkle i etui to jedynie silikon się uszczerbił z applowego etui, ale nosząc bez etui zawsze wyciągając z kieszeni strasznie starałem się uważać, a w etui się nad tym nie zastanawiam, robię to automatycznie. 

#2150 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 14:02

Ale ładniej wygląda bez niczego ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych