Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#1901 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 11 lutego 2017 - 08:12

Ja używam hard glass max ze skórzanym etui od Apple i nie podważa szkła.

iPhone 11

#1902 vcore

vcore
  • 31 postów

Napisano 15 lutego 2017 - 19:09

U mnie i 3MK poległa… Powtórka. Pyłek na krawędzi, przy dziurce od kamery przedniej, po próbie usunięcia paprocha pojawiły się kolejne na samych krawędziach, których nie dało się usunąć listkiem. Mam dość. 260 zł w piach.

Czy są serwisy GSM które dają gwarancję na instalację folii bez jakichkolwiek bąbli?

#1903 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 15 lutego 2017 - 20:10

Ja mam u siebie tak dogadane, że jak gość na stoisku założy i okaże się, że gdzieś jest niedoklejona po obwodzie lub nakleił to z paprochami to zdziera ją i klei nową. Jak mi się coś z nią stanie np. do miesiąca, dwóch to bez kompleksu idę i reklamuję. Jeszcze nigdy nie zostałem potraktowany z buta.

Możesz próbować reklamować pod pretekstem, że szkło nie przylega na rogach i dostaje się tam brud.

iPhone 11

#1904 jamakaci

jamakaci
  • 5 postów

Napisano 18 lutego 2017 - 15:37

Cześć wszystkim :). Przejrzałem sporo stron w danym temacie ale nie znalazlem szkła które spełniałoby moje kryteria.
Wszyscy polecają dosyć grube szkła hartowane, na prawdę super, aczkolwiek bardzo mi zależy na w miarę cienkim szkle, którego nie będzie widać na ekranie. Przede wszystkim komfort wyciskania Home, (żeby się palec nie zapadł) oraz na dobrym poślizgu. Bardzo proszę o radę :)

#1905 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 18 lutego 2017 - 15:42

Hard glass max i po temacie.

iPhone 11

#1906 jamakaci

jamakaci
  • 5 postów

Napisano 18 lutego 2017 - 16:12

Tak, ale hardglass max jest grube.

#1907 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 18 lutego 2017 - 16:14

Wcale nie jest. Niewiele grubsze od tych paści co ledwo ekran przykrywają.

iPhone 11

#1908 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 19 lutego 2017 - 15:30

Co nie zmienia faktu, że będziesz czuł je pod palcem używając Home. Z resztą nie spotkałem się jeszcze ze szkłem, którego by się nie czuło.

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#1909 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 20 lutego 2017 - 11:14

Co nie zmienia faktu, że będziesz czuł je pod palcem używając Home. Z resztą nie spotkałem się jeszcze ze szkłem, którego by się nie czuło.

Przy hardglass Max żeby nie odczuwać problemu z niskim Home button można okleić także jego w razie czego (3mk chyba też ma takie coś na HB).

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#1910 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 20 lutego 2017 - 15:32

A czy ktoś widział gdzieś w polsce folie na ekran które pokrywają cały obszar? Nie musi to być szkło, a najzwyklejsza cienka folia która uchroni ekran przed zarysowaniem. Widziałem wiele zagranicznych foli, nawet filmiki na yt jak naklejają takie jednak nigdzie do zamówienia w polsce nie widziałem takowych.

#1911 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 20 lutego 2017 - 15:38

Zobacz ofertę 3mk, Benks, Stilgut.

iPhone 11

#1912 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lutego 2017 - 14:09

Czy ktoś z Was może testował/używa takiej folii na iPhonie 7 zwłaszcza w wersji Jet Black ? 

http://www.x-kom.pl/...e-iphone-7.html

Czy nie jest matowa na tyle telefonu? Jak w takiej folii wygląda iP7 Onyx? 

iPhone 12 mini 

#1913 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 23 lutego 2017 - 14:58

Generalnie nie opłacam bo na niektórych bokach nie przyklei się wcale a jeśli już to niebawem się to stanie i będzie wyglądać szpetnie.

iPhone 11

#1914 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 15:44

Czy ktoś z Was może testował/używa takiej folii na iPhonie 7 zwłaszcza w wersji Jet Black ? 

ja mam na zwyklym black, wyglada matowo, ale nie na tyle matowo co obudowa telefonu. Łatwo widać obicia na tej foli pozostają takie małe kropki więc bardziej sprawdza się jako ochrona przed zarysowaniem. Na plus jest roczna gwarancja, zaczeło się odklejać na boku bez słowa wymienili. Aczkolwiek o ile się nie myle powinna być też wersja błyszcząca.

#1915 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 marca 2017 - 20:43

Cześć wszystkim :). Przejrzałem sporo stron w danym temacie ale nie znalazlem szkła które spełniałoby moje kryteria.
Wszyscy polecają dosyć grube szkła hartowane, na prawdę super, aczkolwiek bardzo mi zależy na w miarę cienkim szkle, którego nie będzie widać na ekranie. Przede wszystkim komfort wyciskania Home, (żeby się palec nie zapadł) oraz na dobrym poślizgu. Bardzo proszę o radę :)

Flexible Glass od 3MK. Szklo hybrydowe, ktore jest ciensze od wszystkich innych. Odnosnie widoku, kazde szklo bedzie widoczne, poniewaz iPhony maja zaokraglone ramki, co skutkuje takim, a nie innym wycieciem szkla.

Zobacz na swoj temat, gdzie dokladnie opisalem co i jak. Te wersje sa ok, ale tylko i wylacznie na wszystkie wersje oprocz onyksa,  na onyksa NIGDY nie wybiera sie wersji matte coat, tylko HIGH GRIP, ktora w ogole nie psuje designu i fajnie chroni.

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#1916 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 12 marca 2017 - 13:28

Głupie pytanie pewnie. Nakładałem już kilka razy szkło na ip7, ale ciągle nierówno. Jak to zrobić idealnie? Szkło na cały ekran (Benks KR+PRO).

#1917 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 12 marca 2017 - 13:35

No nie wiem. Moim zdaniem nie da się pomylić z nakładaniem tego typu szkła. No ale widocznie się da. Wszystko kwestia precyzji. Trzeba dobrze przymierzyć do dolnego przycisku i na gorze do otworu na głośnik. Szkło najlepiej nałożyć równo układając je na całą powierzchnię od góry uwzględniając dwa w/w punkty orientacyjne.

iPhone 11

#1918 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 13 marca 2017 - 12:54

szukam szkla do IPhone 7.

mam dwa tipy:
-Hardglass max
-nillkin 3D CP MAX

ewentualnie cos innego? chodzi mi o dobra ochrone, ale tez chcialbym zeby to bylo jak najbardzie cienke szklo, bo nie lubie tego czuc

#1919 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 13 marca 2017 - 13:11

Nie wiem jak Nillkin ale pierwsza opcja to jest folia 7H. Fajnie się ją zakłada i dobrze się trzyma. Niestety jej minusem jest to, że się strasznie palcuje.
Ja polecam 3mk hard glass Max. Mam na iPhone 7 i na 7 plus.
Jest to szkło na całą powierzchnię frontową. Szkło ma bardzo dobrą przezroczystość, po nałożeniu jest bardzo estetyczne i co najważniejsze, bardzo dobry poślizg palca i rewelacyjna powłoka oleifobowa przez co się nie palcuje i nie psuje komfortu użytkowania.
I jeszcze ważna rzecz, szkła na sam wyświetlacz potrafią się nie dokleić na rogach co powoduje, przynajmniej u mnie, bardzo duży dyskomfort estetyczny.

iPhone 11

#1920 Litera

Litera
  • 10 postów

Napisano 13 marca 2017 - 16:32

Zastanawiam się nad dwoma opcjami:

HardGlass 2 od 3mk oraz 

http://spigenpolska.pl/pl/p/Szklo-SPIGEN-Oleophobic-Coated-Tempered-Glass-FC-White-for-iPhone-6S-SGP11590/4081

Korzysta ktoś z któregoś powyżej? Jak odczucia z samego korzystania, palec swobodnie "płynie" po szkle ? I jak z wytrzymałością przy ewentualnym upadku?

Zależy mi również, żeby szkło nie pokrywało w 100% przedniego panelu gdyż korzystam także z case i nie chciałbym aby gdzieś to nie współpracowało między sobą.

iPhone 6s 32gb / Macbook Pro Retina, Early 2015, i5, 8gb, 256gb SSD

#1921 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 13 marca 2017 - 16:34

Jakim szkle? To są tylko folie.

iPhone 11

#1922 Litera

Litera
  • 10 postów

Napisano 13 marca 2017 - 16:38

Obydwa produkty opisane są jako szkło hartowane, więc dlaczego jednak to są folie ?

#1923 Asmard

Asmard
  • 30 postów

Napisano 13 marca 2017 - 19:00

Używam 3mk flexible glass 3 d. Przód tył i boki.cena niecałe 40zl.przy naklejaniu na ekran dostal sie jakis paproch i zostal odcisk palca.Oderwalem odwrocilem strona klejaca do góry.poprzyklejalem i oderwalem pare razy zwykla tasma klejaca i nakleilem ponownie.Zeszly odciski palcow i paprochy (robilem tak juz pare razy) i jest jak nowa.trzyma sie dobrze.nie ma kleju wiec odrywa sie bez problemów.dobrze chroni boki.szklo jest sztywne a 3mk jest elastyczne.wersja matte jest droższa ok 80 zl i niby mniej sie palcuje.ja jestem zadowolony.troszke bardziej sie palcuje niz na ekranie bez folii ale ja mam wersje najtansza.Zwieksza wytrzymalosc o 2,5 i twardosc 7h.mi tam pasuje.nie lubie obudów tych pancetnych.tu nic nie widac..A tak na marginesie powiedzcie mi prosze jaki ekran ma iphone 7. Czy to jest gorilla glass ? Pytam bo kazdy pisze inaczej.Jest jakies wiarygodne zrodlo ? Prosze o linki.dzieki

#1924 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 13 marca 2017 - 20:42

Obydwa produkty opisane są jako szkło hartowane, więc dlaczego jednak to są folie ?

Hartowane czy hybrydowe?

iPhone 11

#1925 Litera

Litera
  • 10 postów

Napisano 14 marca 2017 - 09:29

Opisane są jako hartowane. Sorry ale nie ogarniam zbytnio tematu, zawsze korzystałem ze zwykłych folii. teraz chciałbym właśnie zamienić na jakieś fajne szkło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Google (1)