Wszystko ma swoje wady i zalety. Szkło jest grubsze od folii, przez co o wiele łatwiej się je montuje. Jednak ma to do siebie, że może pęknąć. Mi co chwila szkła pękają i nie ważne czy kosztowały 100 zł czy 20 zł. Teraz dałam szansę folii i jest ok, jednak mam wrażenie, że trochę bardziej się rysuje. Nie ma tragedii i tak wygląda lepiej niż pęknięte szkło, ale pod światło widzę ryski. Kup sobie zwykłe tanie szkło i zobaczysz czy Ci będzie odpowiadać i jak długo będzie się trzymać bez pęknięcia. Nie ma co płacić za markę i kupować drogie szkła, bo pękają tak samo. Chyba, że ja jestem jakaś ułomna i każde szkło rozwalę.
Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 19 lipca 2016 - 13:58
Napisano 19 lipca 2016 - 15:07
W każdym razie lepsze szkło niż folia.
iPhone 11
Napisano 19 lipca 2016 - 22:32
iPhone 14 PRO Max
Napisano 21 lipca 2016 - 00:21
Dokładnie, najzwyklejsze, tanie szkło będzie dobre. Przekonasz się czy o to Ci chodzi.
<3
Napisano 21 lipca 2016 - 09:35
Super, dzięki za pomoc. W sumie staram się dbać o sprzęt to może uda się wytrzymać ze szkłem w nienaruszonym stanie dłuższy okres czasu. Powiedźcie mi jeszcze tylko czy takie szkło można zamontować samemu bez problemu czy jednak lepiej gdzieś dać komórkę?
Napisano 21 lipca 2016 - 10:11
Powinieneś sobie sam poradzić. Dobrze wyczyść ekran i powoli przykładaj szkło dopasowując do otworu na głośnik i przycisku. Jak ktoś wyżej pisał - szkło jest sztywne, przez co nakleja się je dużo łatwiej niż folię. Bąbelkami powierza się nie martw, nie powinny się robić, a jeśli już do da je się wypchnąć dociskając szkło. Chyba że wpadnie pod szkło jakiś paproch, albo nie doczyścisz ekranu przed montażem.
<3
Napisano 21 lipca 2016 - 15:37
To mój pierwszy post,
Ogólnie przetestowałem kilkanaście różnych szkieł - z mojej strony polecam Benksa - są z ramką - łatwo się je nakłada, idealne dopasowanie do krzywizn ekranu. Paluchy się ładnie ślizgają plus ficzer w postaci nakładki na guzik z TiD.
Napisano 21 lipca 2016 - 23:05
@up
Ja Benksa na cały ekran polecić nie mogę. Po pierwsze szkło nie dolega do ekranu pod czarnymi elementami (w iPhone 6s Plus). Można naciskać palcem i słychać klikanie, a samo szkło jest moim zdaniem idealnie nałożone. Próbowałem 2 sztuki i ten sam efekt. Po drugie, pod okienko na przednią kamerę dostają się paprochy. Dlaczego? Ponieważ między okienkiem na przednią kamerę a dziurką na głośniczek nie ma kleju. W pierwszym egzemplarzu paprochy pojawiły się po tygodniu (widać na zdjęciu poniżej), a w drugim po dwóch. Na plus można zaliczyć wygląd. Przeciętna osoba może sobie nie zdawać sprawy, że na telefonie jest szkło. Co do folijki na TouchID, to jej nie przyklejałem, bo raczej nie ma takiej potrzeby, z uwagi na szkło szafirowe.
Filmik z klikaniem szkła: https://1drv.ms/v/s!...VxmSWSHODBTfkX0
I tutaj mam do Was pytanie: Czy możecie polecić szkło na cały ekran, które z całą pewnością nie będzie miało tych wad, co ten Benks? Przymierzam się do Nillkina...
Użytkownik Gwynbleidh edytował ten post 21 lipca 2016 - 23:19
Napisano 22 lipca 2016 - 06:16
może to od egzemplarza zależy? Moje leży idealnie, co do paprochów nie wiem - musiałbym je zdjąć.
Na cały ekran to jeszcze iVizor od Moshi?
Napisano 22 lipca 2016 - 09:04
Witam,
Zakupiłem ostatnio szkło Devia do iPhona 6.
http://allegro.pl/de...6339342281.html
Jakość ok, zakłada się łatwo ale po założeniu szkło jest jakby za małe, tzn zakrywa kilka pixeli ekranu z lewej i prawej strony. Dodatkowo wydaje się że ekran znajduje się teraz gdzieś głęboko. Trochę to denerwujące. Czy wszystkie szkła z czarną obwódką tak mają?
Napisano 23 lipca 2016 - 20:28
Udalo sie kupic okazyjnie Moshi iVisor na 6s, ponizej zdjecia
Wiecej zdjec (rowniez w silikonowym Apple Case): http://imgur.com/a/X75Lg
Wg mnie prezentuje sie to bardzo fajnie, bylo montowane w sterylnych warunkach i poki co w kazdym rogu / miejscu ekran jest responsywny (np cofanie stron w Safari od lewej do prawej - bez problemu) - 3D Touch tez nie ucierpial i nie trzeba uzywac sily by go wywolac. Przy zalozonym Apple Case (rowek sie zmniejszyl ale w dalszym ciagu cos go tam zostalo) praktycznie go nie widac - osoba ktora nie wie ze jest tam "cos" stwierdza, ze nic tam nie ma. Jedyne co czuc to klawisz Home jest nizej ale nie jest to w zaden sposob uciazliwe.
Zobaczymy z czasem..
Po miesiacu szklo zaczelo pekac na dole po prawej stronie - telefon nie upadl ani nie byl noszony w kieszeni tak by byl podatny na wyginanie
Zdjecia: http://imgur.com/a/aJ2pU
Napisalem do producenta, ciekawe co mi odpisza
7 Plus 128GB Jet Black / MBP 13" Retina 2015
Napisano 24 lipca 2016 - 21:05
Jakość ok, zakłada się łatwo ale po założeniu szkło jest jakby za małe, tzn zakrywa kilka pixeli ekranu z lewej i prawej strony. Dodatkowo wydaje się że ekran znajduje się teraz gdzieś głęboko. Trochę to denerwujące. Czy wszystkie szkła z czarną obwódką tak mają?
Ja u siebie nie zauważyłem żeby szkło zakrywało kilka pikseli ekranu. A to że ekran wydaje się być głęboko to normalne. Im grubsze szkło, tym bardziej jest to widoczne.
Napisano 25 lipca 2016 - 10:08
Napisalem do Moshi w sprawie pekniecia na iVisor po miesiacu, zadeklarowali wysylke nowego szkla do 3 tygodni - nawet nie probowali sie wymigiwac (pewnie znaja problem..)
Zobaczymy jak dojdzie
Napisano 28 lipca 2016 - 06:04
Napisano 28 lipca 2016 - 08:35
Związane jest to z faktem, iż ekran jest zaoblony. Najlepiej szukać szkieł z ramką 2,5 d lub 3d. Ja sobie chwalę Benksa. Współgra z oryginalnym leather case`m od apple. Nie ma pęcherzyków, łatwo się nakłada a wczoraj po upadku zbiło się szkło a nie szybka telefonu. Założyłem drugie i jest idealnie
Jeszcze Moshi iVisor i w Media Markt widziałem też jakieś takie z ramką firmy WG jak dobrze pamiętam.
Napisano 28 lipca 2016 - 12:37
Hej,
Mam pytranko do posiadaczy szkieł Nillkin. Wczoraj założyłem Nillkin Amazing CP+ i mam problem z krawędziami. Też tak macie? Jak do dokleić?
Zdjęcie poniżej
Załączone pliki
Użytkownik bogdan840 edytował ten post 28 lipca 2016 - 12:43
Napisano 28 lipca 2016 - 13:05
Aktualizacja nt reklamacji Moshi iVisor:
23 zgłoszone do producenta
28 przyjechał UPS z nowym szkłem
także pomimo małego felera w rogu ekranu serwis gwarancyjny super, reklamacja zgłoszona na ich stronie (po uprzednim zarejestrowaniu produktu)
Napisano 28 lipca 2016 - 13:34
Wiecie może gdzie najszybciej i ze sprawdzonego źródła dostanę na Iphone SE szkło Nillkin 9h+ ? Na allegro widzę tylko bez plusa a z tego co czytam to te pierwsze lepsze. Jeszcze pytanie czy jeżeli mam z apple leather case to ta szybka się zmieści.
Napisano 28 lipca 2016 - 15:05
Hej,
Mam pytranko do posiadaczy szkieł Nillkin. Wczoraj założyłem Nillkin Amazing CP+ i mam problem z krawędziami. Też tak macie? Jak do dokleić?
Zdjęcie poniżej
Mam tak samo (może trochę mniej) w szkle Devia.
Napisano 28 lipca 2016 - 16:06
iPhone 14 PRO Max
Napisano 28 lipca 2016 - 21:34
Witam
Czy etui Ringke Fusion będzie dobrze spasowane ze szkłem Nillkin Amazing 9H+ lub Benksem Magic KR 0,2 w iphone SE?
Iphone SE 64 GB ios 9.3.2
Napisano 31 lipca 2016 - 08:12
Hej,
Zdjęcie poniżej
Podobno wszystko zależy z jakiej fabryki iPhone'a trafisz - różnie może być ekran szlifowany i zaokrąglony i sie wtedy nie dokleja, co gorsza nic z tym nie zrobisz. Ale u Ciebie jest to jakoś bardzo widoczne... u mnie taka cienka linia była dookoła.
Napisano 31 lipca 2016 - 17:05
Poszukuję szkła na iphone 5s, ktoś coś poleci w dobrej cenie?
Napisano 02 sierpnia 2016 - 09:36
iPhone 14 PRO Max
Napisano 03 sierpnia 2016 - 16:48
Testuję Nillkin 9H+ PRO. Rewelacja! Polecam gorąco
Można wiedzieć gdzie kupione? Szukam na swojego iphone SE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych