Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Please log in to reply
2742 replies to this topic

#1576 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 30 May 2016 - 09:56

Do SE fajne jest szkło 2,5 D. User experience prawie jak w 6S :) i take szkła są od poniżej 10 zł na allegro.

#1577 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 30 May 2016 - 10:18

Właśnie dostałam szkło 3MK Flexible Glass 0,2mm. Nie polecam. Był włos na szkle od spodu i to duży, więc musiałam odklejać i go ściągać. Mam wprawę w przyklejaniu, ekran był czyściutki. Włos był na szkle/folii! Wytarłam pięknie nasączoną szmatką wierzch jak w instrukcji i po 5 minutach full paprochów od spodu, jak to możliwe?! Palcuje się niesamowicie! 4 dychy w plecy :/

Nie polecam, drugi zawód na 3MK, nigdy więcej!!!

Edited by Brawurka, 30 May 2016 - 10:19.

iPhone 14 PRO Max

#1578 anics

anics
  • 172 posts

Posted 30 May 2016 - 13:36

Brawurka, cieżko mi uwierzyć w to co piszesz, jakim cudem dostał się tam włos jak to jest produkcja maszynowa/laserowa- ludek tylko patrzy. Mialem wiele folli 3MK i złego słowa nie powiem.

#1579 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 30 May 2016 - 13:44

Nikt Ci wierzyć nie każe, tak jak nie zakazuje kupować. Ja nie polecam i tyle, bo to drugi konkretny zawód na tej firmie. Włos, nie włos, strasznie się nawet nie palcuje, a nachodzi nalotem, brudzi się jakby, ekran jest źle widoczny. Pieniądze wyrzucone zupełnie w błoto, bo nie da się użytkować telefonu z zadowoleniem.

Tyle.

iPhone 14 PRO Max

#1580 3mkpl

3mkpl
  • 13 posts

Posted 31 May 2016 - 07:42

@Brawurka bardzo mi przykro, że masz takie doświadczenia z naszymi produktami. Aby móc się w pełni odnieść do Twojego zgłoszenia, 

potrzebowałabym więcej informacji, mianowicie gdzie i kiedy dokonałeś zakupu, jaki był nr serii szkła (z tyłu opakowania obok kodu kreskowego), 

a także zdjęcia obrazujące opisaną sytuację. Proszę podeślij to wszystko na pytania@3mk.pl, a będę działać żeby Ci pomóc. :)

Trzymka, Paulina z 3mk

#1581 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 31 May 2016 - 09:47

Podeślę, bo jest coraz gorzej tylko opakowanie już w smieciach :/

iPhone 14 PRO Max

#1582 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 31 May 2016 - 15:00

Nie no jest dramat, szkło całe zamazane.

Zamówiłam już Nillkin, szkoda nerwów.

iPhone 14 PRO Max

#1583 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 31 May 2016 - 15:39

Nie no jest dramat, szkło całe zamazane.

Zamówiłam już Nillkin, szkoda nerwów.

Potwierdzam, posiadam 3mk flexible glass, jest dramat. 

Szkło nie dochodzi po bokach, palcuje się okropnie, przez, co jest słaba widoczność.

Miałem na Iphonie 6 szkło nillkina, bajka :) na 6s musiałem założyć coś na szybko,

a z racji, że w Opolu nie ma dużego wyboru, to wybór padł na flexible glass, żałuje :) 

Już nie wspomnę, że po wyjęciu z pudełka miałem mini ryskę na szkle.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1584 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 May 2016 - 15:40

Ja od początku posiadania 6s nie używam żadnej folii/szkła, wszystkie moim zdaniem się palcują i wyglądają słabo.

Używam tylko case Spigen Air Skin. 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#1585 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 31 May 2016 - 17:05

Potwierdzam, posiadam 3mk flexible glass, jest dramat. 

Szkło nie dochodzi po bokach, palcuje się okropnie, przez, co jest słaba widoczność.

Miałem na Iphonie 6 szkło nillkina, bajka :) na 6s musiałem założyć coś na szybko,

a z racji, że w Opolu nie ma dużego wyboru, to wybór padł na flexible glass, żałuje :)

Już nie wspomnę, że po wyjęciu z pudełka miałem mini ryskę na szkle.

No właśnie, ja miałam jakiś włos i te ranty po prostu tak się brudzą, że wstyd. Lepsze szkło miałam za 15zł. :/

Nillkin się nie palcuje, a wkleję wam po wyczyszczeniu to szkło i po przejechaniu palcem.

I ten ekran jest cały czas taki niewyraźny, zamazany.

Attached Files

iPhone 14 PRO Max

#1586 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 31 May 2016 - 17:13

Badziewia 3 MK za ciężkie pieniądze, a super szkła za grosze na Allegro są. Nie rozumiem po co pchać się w taki drogi badziew?

#1587 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 31 May 2016 - 17:16

Jest badziewie i powinni zwracać pieniądze za taki szajs. Taka wściekła to jeszcze nie byłam. Tego ekranu nawet nie da się wytrzeć na chwile, ciągle jest jakby tłusty.

iPhone 14 PRO Max

#1588 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 31 May 2016 - 18:12

Jest badziewie i powinni zwracać pieniądze za taki szajs. Taka wściekła to jeszcze nie byłam. Tego ekranu nawet nie da się wytrzeć na chwile, ciągle jest jakby tłusty.

Mam to samo, nawet jak przetrę, to są smugi. Ty dałaś 40 zł za to pseudo szkło, ja niestety dałem 50 (kupowałem w x-komie). Tak to jest jak człowiek potrzebuje ochrony na szybko, na flavour jest nillkin amazing h+ pro za tą samą cenę. Chyba zamawiam nillkina i wyrzucam szkło 3mk. Swoją drogą, to jestem ciekaw jak się sprawdzi twardość 6H, jeszcze telefon mi nie upadł, więc nie zdążyłem przetestować wytrzymałości. Ja właśnie mam zestaw air skin+ 3mk flexible glass.

Edited by rafal886, 31 May 2016 - 18:13.

#1589 anics

anics
  • 172 posts

Posted 31 May 2016 - 18:29

Faktycznie, słabo to wygląda.

Ja na Nillkinie się przejechałem- szkło na narożniku samo w kieszeni się ukruszyło, potem nie wiadomo skąd ukruszenie i pęknięcie pojawiło się z dołu. Jedyny plus, to że jest świetny poślizg i nie palcuje się. Teraz mam Nuglass, z palcowaniem i poślizgiem gorzej, ale szkło nadal jest całe, a miało ciężkie chwile. Chyba następne w kolejce będzie Benks, bo z tego co widzę, nie ma za dużego wyboru w szkłach na cały ekran, a inne nie wchodzą w grę bo paskudnie to wygląda na ekranie.

#1590 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 31 May 2016 - 18:54

Mi upadł ze schodów jak miałam Nillkin i nawet nie pękło ;)

anics właśnie już kiedyś pisałam o tym, że Nillkin ma świetny poślizg i nie ma odcisków.

No jestem taka wściekła na siebie, że się skusiłam. Już nic do stracenia nie mam to chyba przetrę czymś ze spirytem, może coś się poprawi, no ale i tak na dniach przyjdzie mi nowe szkło.

Dodam, że telefon od wczoraj nie był noszony po torbach itd., bo akurat mało w ciąży wychodzę z domu przez samopoczucie, a że burze i ulewy od kilku dni to praktycznie w domu siedziałam i ten syf się zbiera nie wiem skąd. Oczywiście wysłałam te zdjęcia na maila, o którym Pani wyżej pisała, ale nie liczę na wiele.

iPhone 14 PRO Max

#1591 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 31 May 2016 - 19:12

Mi upadł ze schodów jak miałam Nillkin i nawet nie pękło ;)

anics właśnie już kiedyś pisałam o tym, że Nillkin ma świetny poślizg i nie ma odcisków.

No jestem taka wściekła na siebie, że się skusiłam. Już nic do stracenia nie mam to chyba przetrę czymś ze spirytem, może coś się poprawi, no ale i tak na dniach przyjdzie mi nowe szkło.

Dodam, że telefon od wczoraj nie był noszony po torbach itd., bo akurat mało w ciąży wychodzę z domu przez samopoczucie, a że burze i ulewy od kilku dni to praktycznie w domu siedziałam i ten syf się zbiera nie wiem skąd. Oczywiście wysłałam te zdjęcia na maila, o którym Pani wyżej pisała, ale nie liczę na wiele.

Jak potraktujesz czymś ze spirytusem, to zedrzesz powłokę oleofobową, wtedy dopiero może być dramat.

Przemęczyłbym się jeszcze 2 dni i poczekał na nowe szkło. Też zbiera mi się brud na rantach, co jakiś czas 'zdrapuje' go paznokciem, to przez to, ze szkło nie  

dochodzi do końca ekranu i ten syf się uwydatnia jak jest podświetlony ekran.

#1592 anics

anics
  • 172 posts

Posted 31 May 2016 - 20:20

. ......Oczywiście wysłałam te zdjęcia na maila, o którym Pani wyżej pisała, ale nie liczę na wiele.

To mile Cię zaskoczą, bo jeśli chodzi o reklamacje i wszelkie problemy ze szkłami/foliami od 3MK, to są zawsze załatwiane bardzo dobrze- piszę to z własnego doświadczenia.

#1593 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 01 June 2016 - 12:47

To mile Cię zaskoczą, bo jeśli chodzi o reklamacje i wszelkie problemy ze szkłami/foliami od 3MK, to są zawsze załatwiane bardzo dobrze- piszę to z własnego doświadczenia.

Potwierdzam, super podejście i miłe zaskoczenie :)

iPhone 14 PRO Max

#1594 mpyro

mpyro
  • 154 posts
  • SkądDen Haag

Posted 02 June 2016 - 22:53

Ale co mi po tym ze zostnie sprawa załatwiona dobrze,skoro sa jakies problemy cały czas.Ja zawsze i kazdemu bede polecał szkła nillkina.Sa dla mnie rewelacyjne.Mam w tej chcwili szkło h+ pro 0.2 i jest idealne.O poslizgu czy braku palcowania nie pisze ,bo to chyba wiadomo.

#1595 iSEe

iSEe
  • 249 posts
Posted 03 June 2016 - 13:58

Czyli reasumując czy Nillkina można porównać (poślizg, palcowanie) do gołego ekranu bez ochrony? To dla mnie najwazniejsza zalety (poza oczywiście ochronną) szkła bo samą ochronę to otrzymamy już w takim najtańszym szkle za 5-10 zł.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#1596 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 03 June 2016 - 14:06

Tak, można spokojnie.

iPhone 14 PRO Max

#1597 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 04 June 2016 - 21:25

Faktem jest, że niektóre szkła się bardziej palcują niż inne. Właśnie tak sobie siedzę i czytam posty o tych palcowaniach, więc wziąłem telefon do ręki (6 calowego huaweia) na którym mam naklejone szkło nillkina i próbuje palcować i nic, zero śladów. Na allegro na tę chwilę można znaleźć nillkina 9H za 30zł + wysyłka niecałe 4 zł. Leży idealnie, wczoraj naklejałem na ip 6. Poszło bez problemów. A koleżance Brawurce dziwie się bardzo, że wpakowała się w szkło 3MK, jak tak zachwala nillkina, a pozatym nillkin jest tańszy :)

Edited by RumburMK, 04 June 2016 - 21:26.

#1598 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 04 June 2016 - 21:39

Zachcianka kobiety ciężarnej ;)

iPhone 14 PRO Max

#1599 kalvin

kalvin
  • 789 posts
  • SkądDE

Posted 04 June 2016 - 22:24

Szkiełka Nillkin Amazing H+ mają 0,33 mm! grubości, nie wygląda to dziwnie ? Nie odczuwacie pod palcem tego szkła na przycisku ?  

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#1600 mpyro

mpyro
  • 154 posts
  • SkądDen Haag

Posted 05 June 2016 - 09:02

Napisałem wyzej ze est tez szkło h+pro ,które ma 0.2 mm .Owszem sa tez 0.3 ale od jakiegos czasu maja te 0.2 mm.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users