Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#376 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 07 grudnia 2011 - 19:59

witam, też mam pytanie czy folie SGP z allegro są oryginalne? Nie wiem czy zamawiać ze strony sgpstore i czekać.. czy kupić na Allegro i mieć od razu. Ultra Crystal będzie chyba najlepsza?

#377 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 22:04

Czy ktoś używa tutaj foli ochronnej na tył iPhone 4(S) z przystawką do statywu Glif?

#378 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 07 grudnia 2011 - 22:30

witam, też mam pytanie czy folie SGP z allegro są oryginalne? Nie wiem czy zamawiać ze strony sgpstore i czekać.. czy kupić na Allegro i mieć od razu. Ultra Crystal będzie chyba najlepsza?

Na allegro użytkownik tevtone ma oryginalne produkty sgp

tevtone.pl

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

#379 janusz_w5

janusz_w5
  • 38 postów
  • SkądOtwock

Napisano 07 grudnia 2011 - 23:51

dobra decyzja padla na SGP Neo Hybrid 2 Soul Black dla Apple iPhone 4/4S NOWOŚĆ od tevtone :) ma ktos?? jakies opinie??

#380 dexter77

dexter77
  • 120 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 10:13

Dziwie się tym którzy preferują folie z bąbelkami.... Kasa w błoto, lepiej dołożyć kilka zł na coś lepszego i sprawdzonego

#381 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2011 - 10:34

Polecam Wrapsol Ultra - po 3 dniach wszystkie nawet duże bąble zniknęły a folia jest naprawdę super wytrzymała. Moim zdaniem lepiej kupić raz a dobrze.

#382 dexter77

dexter77
  • 120 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 09:08

ja kupilem cos zupelnie bez bąbli (po uzytkowaniu wczesniej puro screen protector), ivisor moshi, naklada sie w kilka sekund, nie widac ze jest w ogole folia, troche droga ale warto

#383 maxigas

maxigas
  • 109 postów

Napisano 10 grudnia 2011 - 19:13

dexter77 a jak jakosc obrazu przez to moshi? jak porownal bys obraz bez folii do obrazu przez folie?

#384 kamil1989

kamil1989
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 grudnia 2011 - 12:46

Lepiej kupić Wrapsol czy ZAGG INVISIBLE SHIELD?

#385 dexter77

dexter77
  • 120 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 20:58

dexter77 a jak jakosc obrazu przez to moshi? jak porownal bys obraz bez folii do obrazu przez folie?

dla mnie jako przecietnego uzytkownika telefonu roznica praktycznie niewidoczna :)

#386 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 grudnia 2011 - 00:10

ja polecam iShell. Dobra nie widać że nawet jest

#387 vvv

vvv
  • 35 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 12 grudnia 2011 - 00:20

Ja obecnie mam puro privacy i nie polecam. Fakt dziala i pod katem obrazu z ekranu nie widac, jednak sama folia jest znacznie grubsza od wszystkich normalnych (clear) folii. Przez to czulosc na dotyk jest gorsza, szczegolnie przy krawedziach ekranu.

#388 komar234

komar234
  • 5 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 14:05

Też używam iShell SHIELD do iPhone 4, przekonałem się do tej firmy, na prawdę dobre produkty w dobrej cenie. Co się rzadko zdarza. Tym bardziej teraz, z tego co widziałem mają promocje

#389 Labilador

Labilador
  • 64 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 17:57

Ja kupuję SGP Skin Guard Black Leather dla mojego iPhone'a 4S czarnego. Mam nadzieję, że to dobry wybór. :) Zna ktoś jakieś opinie? Czy wiadomo, jak to jest z odklejaniem tej skóry z tyłu?

#390 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 13:10

To dokup sobie do tego jakąś folię na tył telefonu jeśli nie chcesz mieć zarysowanego jabłuszka :)

#391 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 13 grudnia 2011 - 13:44

Ja uzywam folii na przod i tyl firmy 3MK , jest swietna , kupuje ja na kazdy swoj telefon. Sprzedaje ja Media-Trade na alle...

#392 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 20:56

Wątpie by ta folia ochroniła telefon jak np. Wrapsol czy invisible Shield. Mój ipek (oklejony wrapsolem)ostatnio ładnie "przywalił" wyświetlaczem w kant roweru stacjonarnego, z niemałej wysokości zresztą - komórce nic się nie stało. Nie sądzę by wyżej wspomniana folia 3MK również dała takie rezultaty. Jeśli szukasz ochrony tylko przed ryskami - bierz tanie folie pokroju 3MK, jeżeli z kolei potrzebujesz czegoś co zadziała również w "awaryjnych" sytuacjach, to z czystym sumieniem polecam Wrapsol.

#393 kamil1989

kamil1989
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 grudnia 2011 - 21:57

a jak ze zdjęciem takiej foli (Wrapsol) np. podczas sprzedaży telefonu? zostają ślady? ciężko zdjąć?

#394 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:30

Jest to folia "bezklejowa", ze zdjęciem nie ma żadnych problemów (co nie oznacza, że folia sama schodzi z telefonu), nie pozostawia żadnych śladów.

#395 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2011 - 00:56

Pozdrawiam tych co wierzą w to, że folia chroni im telefon przed upadkiem... Ja używam i na iPadzie 2 i na iPhone 3Gs teraz 4s folii od bestskinsever i jestem bardzo zadowolony - w stu procentach polecam, polityka firmy sprawia także to, że są one tanie i wysyłane do Polski za darmo lub za jakieś 2$.

#396 kamil1989

kamil1989
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 grudnia 2011 - 08:14

a gdzie polecacie kupić folię Wrapsol - oryginalną? (może być allegro lub sklep internetowy)

#397 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 12:21

Pozdrawiam ludzi, którzy nie znają się na rzeczy, ale komentują. Mój iPhone zaliczył już kilka wypadków, niektóre były naprawdę groźne i telefon wyszedł z nich bez szwanku. Wrapsol nie jest zwykła folią, jest grubszy od innych (co o dziwo nie wpływa na czułość dotyku). zresztą, co ja Ci będę tłumaczył, wbij na ytb i pooglądaj chociażby kilka filmów :) @kamil1989 Ja folię kupuję zawsze u użytkownika Zolti, zobacz jeszcze czy są w ich sklepie zolti.pl, jeśli tak, daj znać na pw, dam Ci kod rabatowy na 10zł, ja i tak go nie wykorzystam (jeśli raz coś u nich kupisz, będziesz później dostawać co jakiś czas kody rabatowe, taki przydatny spam :P).

#398 kamil1989

kamil1989
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:31

@Slithered - na zolti.pl nie ma niestety Wrapsol foli ;/ jakieś inne propozycje?

#399 f0x

f0x
  • 9 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 21:47

Obserwuję już od pewnego czasu ten temat związany z foliami. Gdy zastanawiałem się nad folią do swojego iP 4 również brałem pod uwagę ZAGG. Osobiście wybrałem BODYGUARDZ Ultra Tough Clear Skins, po tym jak znalazłem porównanie obu folii, gdzie "testujący"stwierdził, że na ZAGGach bardziej palec "laguje", natomiast Bodyguardz'a niemalże się nie czuje. Nakleiłem jedynie "plecki", a z ekranem czekam aż zdecyduję się na zakup metalowego bumpera tj. Vapor'a czy Blade'a. Podoba mi się iP bez bumpera etc., lecz w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony" wciąż rozważam zakup. O ile nie przegapiłem żadnego posta, to chyba jeszcze nikt nie wspomniał o tej marce - Bodyguardz - a myślę ze warto, bo w complete set'cie dostajemy 2 zestawy na tył, na przód i na boki. Można wybrać dry apply, lub oryginalny z preparatem i ten właśnie wybrałem.

#400 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 grudnia 2011 - 03:16

Pozdrawiam ludzi, którzy nie znają się na rzeczy, ale komentują. Mój iPhone zaliczył już kilka wypadków, niektóre były naprawdę groźne i telefon wyszedł z nich bez szwanku. Wrapsol nie jest zwykła folią, jest grubszy od innych (co o dziwo nie wpływa na czułość dotyku). zresztą, co ja Ci będę tłumaczył, wbij na ytb i pooglądaj chociażby kilka filmów :)

@kamil1989
Ja folię kupuję zawsze u użytkownika Zolti, zobacz jeszcze czy są w ich sklepie zolti.pl, jeśli tak, daj znać na pw, dam Ci kod rabatowy na 10zł, ja i tak go nie wykorzystam (jeśli raz coś u nich kupisz, będziesz później dostawać co jakiś czas kody rabatowe, taki przydatny spam :P).

A w jaki sposób Ty znasz się na rzeczy bardziej niż ja?
Mój iPhone 3Gs bez folii leciał kilka razy, nawet po schodach i jest cały, bez draśnięć większych nawet.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych