Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#376 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 15:44

Kiedyś ludzie zdejmowali buty idąc do kościoła (żeby się nie zniszczyły). Później oklejali folią piloty TV (żeby się nie kurzyły). Oklejanie folią iPhone'a i iPad'a to to samo. Dla mnie WIOCHA.

#377 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 20:02

Dla Ciebie wiocha, dla innych nie, nie o tym tutaj dyskutujemy.

Odnośnie tematu: słyszałem, że na Allegro można łatwo natknąć się na podróbki, ale z racji tego, że zależy mi na czasie, wolałbym zamówić akcesoria już teraz. Stąd moje pytanie: czy możecie polecić jakichś konkretnych sprzedawców, czy trzeba po prostu kupować na wyczucie?
Znalazłem kilka aukcji godnych uwagi:

SGP iPhone 4 Neo Hybrid EX GUN METAL +FOLIA wys24h (1558026636) - Aukcje internetowe Allegro (moim zdaniem zbyt tanio)
iPhone 4 APPLE BUMPER + SGP STEINHEIL ULTRACRYSTAL (1570621405) - Aukcje internetowe Allegro
iPhone 4 SGP CARBON FIBER + FOLIA + APPLE BUMPER (1570621371) - Aukcje internetowe Allegro
SGP Steinheil EX Ultra Crystal Apple iPhone 4 FV (1574394912) - Aukcje internetowe Allegro

Ta ostatnia wydaje się najbardziej wiarygodna z racji ceny. Co myślicie?

#378 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwietnia 2011 - 20:55

Ja kupiłem od narkoman z MyApple, swego czasu sprzedawał folie SGP na allegro.

#379 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 21:01

jest sens zakładać folię na Ipad-a 2,jeżeli posiada się pokrowiec?

#380 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 kwietnia 2011 - 00:45

Zależy jaki. Zwykle jednak jest tak, że drobinki wpadają do pokrowca i jeszcze bardziej rysują iSprzęt.

#381 4PPL3

4PPL3
  • 82 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 18:41

Ja sobie kupiłem zestaw neo hybrid ex, jest to bumper z folią (niby steinheil ultra crystal), ale po tym co przeczytałem kilka stron wstecz stwierdzam, że to jakaś podróbka. Możliwe, abym miał bardzo, ale to bardzo dużo rysek po miesiącu użytkowania? Telefonu z niczym innym w kieszeni nie trzymam, ryski pojawiają się od samego szurnięcia po biurku. Co o tym sądzicie? Edit. Jeżeli to prawda, że ten bumper (w wersji oryginalnej) ma w wewnątrz napis to znaczy, że mnie ktoś na Allegro wydymał. Pózniej sprawdze nick tej osoby i podam tutaj.

#382 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 23:22

Czy mógłby ktoś napisać co i jak z foliami SGP z Allegro? Wolałbym uniknąć zamawiania zza granicy, ale jeszcze gorsze byłoby otrzymanie podróbki.

SGP Steinheil EX Ultra Crystal Apple iPhone 4 FV (1574394912) - Aukcje internetowe Allegro - ta aukcja wydaje się być w porządku, cena normalna, co myślicie?

#383 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 02 maja 2011 - 16:37

Dzisiaj dotarła do mnie Ultra Crystal Clear do iP4. Niestety, popsułem montaż. Zabrałem się za przód, odleiłem trochę dolnej warstwy i zauważyłem, że folia ma kilka widocznych rys po prawej stronie, a że wygląda na to, że mam wersję bez folii na zewnątrz (tylko jeden papierek od dolnej warstwy), postanowiłem założyć drugi egzemplarz.
Nie udało mi się jej odpowiednio dopasować po bokach, więc zacząłem kombinować odklejąc ją i naklejając ponownie (tylko początek folii, nie całość). Po kilku razach uznałem, że jest już równo i zacząłem zakładać do końca. Niestety, pojawiło się mnóstwo bąbli, których nie byłem w stanie usunąć za pomocą dołączonego squeegee, niektóre wyglądały nieco inaczej, niż standardowe bąble, było tam widać klej. Po kilku próbach folia nie wyglądała już najlepiej, pod spód dostało się sporo kurzu i nie wiem co dalej.
Nie wiem, co się stało, bo oglądałem kilka filmików na YT, gdzie proces ten przebiegał wzorowo, a bąble niedość, że nieliczne, to jeszcze dawały się łatwo usunąć.

Pytanie - co teraz? Czy da się coś zrobić z tą folią (foliami), czy nadaje się to do wyrzucenia? Mam jeszcze dwie folie na tył i boki, ale przecież przód jest najważniejszy, a wydawanie kolejnych stu złotych na komplet niezbyt mi się uśmiecha.

EDIT: Udało mi sie odratować pierwszą folię i ją nakleić. Na retinie wygląda praktycznie bardzo dobrze, jedynie na środku ekranu jest widoczny mikrowłos i w prawym górnym rogu mogłoby być lepiej. Gorzej nad wyświetlaczem, gdzie mam jeden bąbel po jednej stronie, a po drugiej po prostu widać, że folia była dotknięta od spodu.
Tył poszedł już dużo lepiej - tylko jeden, niewielki bąbel.

Generalnie więc nie wyszło tak tragicznie, jak początkowo myślałem, jednak do ideału sporo brakuje.
Została mi jeszcze jedna folia na tył, więc w przypadku nowego montażu, który chciałbym kiedyś przeprowadzić, musiałbym wyposażyć się w folię na przód.
I teraz pytanie - gdzie można takową dostać? Wiem, że zawsze dorzucają folię na przód do etui SGP lub skórek na tył, ale osobno chyba nie da się jej kupić, prawda?

#384 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 02 maja 2011 - 19:08

i jak koledzy doszły juz do was folie bestskinsever? jestem ciekawy jak sie prezentuja, bo tez mam zamiar zakupu takowej folijki :) P.S.a wy czego uzywacie do płatnosci PayPala czy wirtualnej karty kredytowej? Jestem swiezym uzytkownikiem iPada i chce zalozyc sobie konto m.in. aby korzystac z Appstore ;)

#385 4PPL3

4PPL3
  • 82 postów

Napisano 02 maja 2011 - 20:24

Da rade kupić osobno: SGP iPhone 4 Screen Protector Steinheil Ultra Series

#386 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2011 - 20:36

Da rade kupić osobno: SGP iPhone 4 Screen Protector Steinheil Ultra Series

Poszukaj na allegro. Czasami ludzie, po wykorzystaniu kompletu folii na przód i tył, sprzedają resztę.

#387 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 maja 2011 - 21:12

Karta kredytowa. Mam bestskina już jakiś czas i jest najlepszy ever ;) wygodny, kompletnie nieprzeszkadza etc. Jak masz jakieś pytania to wał tu albo na priv.

#388 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 maja 2011 - 21:16

najlepiej paypal... czemu? bo robisz błyskawiczny przelew (WAŻNE!!! Imię i nazwisko z Paypal MUSI się zgadzać to co widnieje na koncie bankowym!!!) A potem sobie robisz przelew gdzie chcesz :) mozesz do mnie :D

#389 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 maja 2011 - 00:43

Co Ty za głupoty gadasz... Paypal lepszy od karty kredytowej? O.o chyba po prostu jej nie masz. btw - przelewy na AppStore? Chyba znamy inne produkty Apple

#390 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 maja 2011 - 06:37

btw - przelewy na AppStore? Chyba znamy inne produkty Apple co masz na mysli? Rozumiem, ze z przesylka z US nie bylo problemow z bestskinever?:)

#391 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2011 - 09:33

Paypal lepszy od karty kredytowe

Paypal jest lepszy. Wpisuj wszedzie gdzie popadnie nr. karty, a pewnego dnia sie zdziwisz :-)

#392 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 maja 2011 - 09:34

Co Ty za głupoty gadasz... Paypal lepszy od karty kredytowej? O.o chyba po prostu jej nie masz.

btw - przelewy na AppStore? Chyba znamy inne produkty Apple

Tak lepszy bo jest bezpieczeństwo ze nie okradna karty kredytowej ;)
Wiem wiem ze mi przywalisz ze prepaid itd ale to to samo co wpłata na paypal ;)
Tu wpłacić musisz z konta bankowego na prepaid a tutaj na paypal - żadna różnica.
pewnie powiesz ze prepaid możesz użyć do wszystkiego.. Ale Paypal po kradzieży zwraca kasę a prepaid? Nie!

Ale kto co woli.

#393 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 maja 2011 - 09:42

wlasnie zakupilem bestskinsever, kaska poszla przez PayPala teraz tylko czekac az dojdzi:), a tak na marginesie czy mozna na PayPalu doladowac konto bezposrednio w USD, a nie w PLN i pozniej po malo korzystnym kursie je przewalutowywac za pomoca PP ?

#394 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 maja 2011 - 11:06

Mi ma przyjść miedzy 10 a 13 najpóźniej także wstawie fotki jak to wyglada :)

#395 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 maja 2011 - 14:35

Jak masz konto w $ to "no problem". Karty kredytowe są dużo bezpieczniejsze, szybsze i wygodniejsze. Poza tym paypal nie ma wszystkich funkcjonalności karty kredytowej.

#396 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 maja 2011 - 17:44

prvbox, jak Ci przyjdą i założysz może pokażesz jak to wygląda na ekranie? z chęcią bym "pomacał" żeby się zastanowić czy samemu sobie nie kupić ekranówki

Komplet doszedł do mnie w dniu wczorajszym. Jestem już po całym 'zabiegu'. Generalnie założenie mokrej folii na przód to pestka, udało mi się ją spasować idealnie za pierwszym razem. Miałem wcześniej folię PURO i powiem szczerze, że te na mokro zakłada się idealnie. To był przód. Z tyłem miałem (nie wiem czy nie mam nadal) pewien problem. Generalnie udało mi się wszystko też ładnie spasować na mokro za pierwszym razem. Moją ciekawość wzbudzają cały czas te rogi, które są specjalnie zagięte lecz nie dotykają one jeszcze w pełni obudowy. Wygląda to na razie tak, że te rogi lekko odstają zostawiając małą przestrzeń na jej obrzeżach i załamaniu. Jestem świeżo po nałożeniu więc przypatruję się temu wszystkiego jak małpie w zoo ale sądzę, że jak woda odparuje to materiał trochę się skurczy, czy może ktoś to potwierdzić lub wyprowadzić z błędu? Tył zakładałem 2 razy na mokro przez te rogi ale już je zostawiłem i zobaczę co się będzie dalej działo...

#397 Edbert

Edbert
  • 165 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 maja 2011 - 17:51

Prvbox jak nie dotykają w pełni obudowy? Kiedy folia trochę przeschnie (5-10min max) dociśnij środkową częścią dłoni każdy róg i skin powinien bardzo łądnie przykleić się do obudowy.

#398 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 maja 2011 - 18:05

Nie kumam dokładnie. Rogi wymagały trochę więcej uwagi, gładzenia i przytrzymywania. 10 minzabawy z rogami dało wyśmienity efekt.

#399 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 maja 2011 - 18:25

Faktycznie pomogło - mimo, że to było gdzieś 30 minut po założeniu to rogi wydają się być już dobrze spasowane, dzięki za wskazówkę. Gładziłem je chyba za wcześnie bo były za bardzo wilgotne jeszcze, teraz się od razu przykleiły. Tył jest ok. Teraz właśnie zauważyłem małe 2 purchelki na przodzie na czarnym pasku lecz nie wiem czy powinienem poczekać czy może w tym miejscu źle coś spasowałem? Nie jest to bardzo widoczne próbowałem je trochę 'ściągnąć' do brzegu lecz tak jakby za chwilę powstawały - lecz już mniejsze.

#400 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 maja 2011 - 18:29

Mi wczoraj tez ;) tylko mam mały error :/ jakaś plama jest na foli :/ tak jak by klej ale tego sie nie da umyć ... Niezbyt to przeszkadza ale jednak...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych