Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#351 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 16:03

Czyli zalecacie żeby w jakiś sposób okleić ekran iPada do okoła :P Pozostaje tylko pytanie czy zostanie jakieś miejsce na tą taśmę między folijką a ramką urządzenia. Rany na każdym kroku nerwy, nawet przy naklejaniu zwykłej folijki ;] W takim razie co bardziej byście polecali? IS czy produkt BestSkinsEver? Nie ukrywam, że ten drugi bardziej by mi odpowiadał z racji jego ceny :P (szkoda tylko, że na dostarczenie trzeba tyle czekać) Z drugiej strony w zestawie z IS dostaje się wszystkie akcesoria niezbędne do instalacji. Czytałem też, że IS po naklejeniu wygląda jak "skórka od pomarańczy/cytryny" - ma ktoś podobne wrażenia?

#352 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:47

IS moim zdaniem jest beznadziejna... może chroni to przed "atakiem" wiertarki, ale psuje całkiem wygląd iP. Kupiłem ją za 70zł, ale zastanawiałem się też nad sprawdzoną folią brando. Żałuję, że jej nie kupiłem. IS naklejałem 2x, według instrukcji, z przodu i z tyłu są takie mikroskopijne bąbelki których nie da się wycisnąć ani nic. Poza tym, klei się palców. Zdarłbym ją ale szkoda mi troche tych pieniędzy :) na tył telefonu jeszcze ok, ale z przodu masakra. A i IS nie jest gładka. Jest taka jakby pofalowana.

Tutaj zdjęcie mojego iP z folią ZAGG IP razem z tymi bąbelkami.
Dołączona grafika

#353 arizona12

arizona12
  • 92 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 19:55

a dostane jakąś na tylny nie można się dowiedzieć na tym forum : / panel? moderator zamknął temat w którym zadałem to pytanie nic nie można się dowiedzieć na tym forum : /

#354 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:39

IS moim zdaniem jest beznadziejna... może chroni to przed "atakiem" wiertarki, ale psuje całkiem wygląd iP. Kupiłem ją za 70zł, ale zastanawiałem się też nad sprawdzoną folią brando. Żałuję, że jej nie kupiłem. IS naklejałem 2x, według instrukcji, z przodu i z tyłu są takie mikroskopijne bąbelki których nie da się wycisnąć ani nic. Poza tym, klei się palców. Zdarłbym ją ale szkoda mi troche tych pieniędzy :) na tył telefonu jeszcze ok, ale z przodu masakra. A i IS nie jest gładka. Jest taka jakby pofalowana.

Oj Panie kolego na ekranie widac Twoja pierwsza stycznosc z Invisible Shield. Widac ze palcami probowales na sile ja przemiescic wiec dlatego masz takie mikroskopijne biale plamki w niektorych miejscach. Oznacza to, ze folia nie byla dostatecznie spryskana sprayem (spotkałem się równiez z wanienkami Invisible Shield), ma byc tak spryskana bys nie musial moczyc palcow i zakladasz ja od dolu,sciagajac nadmiar sucha szmatka. wtedy elegancko lezy. Obczaj:
Dołączona grafika

Możesz sprobować jeszcze raz, ale jak ja przyklejales juz 2 razy to mysle ze masz go malutko albo wcale.
Szkoda ze nie poczytales troszke wiecej o tym produkcie. Wystarczylo wpisac w google " ZAGG " i na stronie SUPPORT -> Installation Videos :

ZAGG | Installation Videos

Jak poogladasz wszystko, to z wielka zajawka przykleisz zajebiscie za pierwszym razem :)

#355 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 21:33

Dzizas, u kolegi kostnera rzeczywiście tragicznie to wygląda. Aż strach pomyśleć jaki rezultat przyniesie przyklejenie tej folii na dużo większy ekran iPada... "Pomarszczona" ta folia jak fiks ;]

#356 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 19 kwietnia 2011 - 21:43

Dzizas, u kolegi kostnera rzeczywiście tragicznie to wygląda. Aż strach pomyśleć jaki rezultat przyniesie przyklejenie tej folii na dużo większy ekran iPada... "Pomarszczona" ta folia jak fiks ;]

Wszystko widzisz jak jest na stronie ZAGG, to tak naprawde latwiejsze niz naklejanie tradycyjnych folii :) Ważne jest to by schla 12-24 godzin bez drgniecia.

#357 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2011 - 22:05

Bestskinsever jest genialna, nałożenie jest banalne, zero bąbelków - totalne zero. Wysyłka wcale nie jest taka długa, pisałem już o tym. W moim przypadku było to krócej niż 2 tyg.-do tego podobno teraz jest przecena, brać brać brać. Jak jesteś z wawy, służę moim iP do obejrzenia.

#358 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 22:43

Dzięki za porady i poświęcony czas. Zamowiłem właśnie komplet BestSkinsEver. W sumie po przeliczeniu wyniosło mnie to 48zł z jakimiś groszami więc majątek to to nie jest w porównaniu z IS, która u nas kosztuje 155zł z przesyłką. Mam nadzieję, że jakościowo folie są zbliżone i że nie zaleję iPada przy instalacji :P No i pozostaje jeszcze kwestia przygotowania "mieszanki" niezbędnej do jej instalacji ale na to jeszcze jest około 2 tygodne :)

#359 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2011 - 22:52

300 ml wody, 1/4 łyzeczki od herbaty pura czy innego takiego ;) i gotowe, wlewasz do spryskiwacza, bo tak wygodnie;) Psikasz dużo na ręce i na folię, tak by było równomiernie. Otrząsasz lekko i zaczynasz zabawę, proponuję od kamery i sima, bądź kamery i jacka, gdy brak sima ;) Nie napotkałem żadnego problemu, a folią jest wręcz niewyczuwalna i wydaje się, że na pewno nie gorsza od innych producentów(miałem do czynienia z kilkoma). Poza tym rozwiązanie z rogami, jest lekko upierdliwe przy zakładaniu - szybko znajdziesz metodę, jak nie to odzywaj się - natomiast jest na pewno najlepsze ever ;)

#360 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 kwietnia 2011 - 12:20

NoVyr9 możesz jeszcze wyjaśnić o co chodzi z tą herbatą? tzn jak dokładnie zrobić ten roztwór? Właśnie do mnie przyszły folie bestskinsever i będę chciał dziś je zakładać ;p Wydawało mi się ze ten roztwór ma być z wody i mydła...

#361 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 12:41

NoVyr9 możesz jeszcze wyjaśnić o co chodzi z tą herbatą?

Przypuszczam, że autorowi chodziło o rozmiar łyżki - taki jak do herbaty. Chyba, że ktoś słodzi łyżką jak do zupy :)

#362 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 kwietnia 2011 - 12:59

hiehiehiehiehie no to zupełnie nie skumałem ;p myślałem ze chodzi o "Herbatę Pure" bo jest takowa ;p a to pewnie chodzi o 1/4 łyżeczki płynu do mycia naczyń Pure ;p Dobrze ze się dopytałem zanim pobiegłem do miasta szukać herbaty hiehiehiehie.

#363 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:13

Heh fakt można było to sobie inaczej zinterpretować - ale mimo to z chęcią poznam Twoją opinię na temat folii bestskinsever (do mnie też już idą). Zamawiałeś na przód i plecy?

#364 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:17

Heh fakt można było to sobie inaczej zinterpretować - ale mimo to z chęcią poznam Twoją opinię na temat folii bestskinsever (do mnie też już idą). Zamawiałeś na przód i plecy?

Ja zamowilem na iPhone 4 AT&T rowniez z bokami, ciekawe kiedy dojda, wyszlo mi 23zl z wysylka.

#365 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:23

Ja zamowilem na iPhone 4 AT&T rowniez z bokami, ciekawe kiedy dojda, wyszlo mi 23zl z wysylka.

Ja za komplet do iPada 2 zapłaciłem 49 zł. Zgodnie z tym co piszą na stronie to przesyłka poza US trwa od 7-10 dni roboczych... Chodź w praktyce to może okazać się dłużej. Tutaj znajduje się film z opisem jak założyć folię.

#366 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:35

Ja mam na iP4 i iPadzie folie SGP Steinheil SQ od roku i nic nie schodzi i nie odkleja się, folia przednia jest inna, nie taka gumowata jak te w IS.

#367 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:55

prvbox, jak Ci przyjdą i założysz może pokażesz jak to wygląda na ekranie? z chęcią bym "pomacał" żeby się zastanowić czy samemu sobie nie kupić ekranówki

#368 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:00

prvbox, jak Ci przyjdą i założysz może pokażesz jak to wygląda na ekranie? z chęcią bym "pomacał" żeby się zastanowić czy samemu sobie nie kupić ekranówki

Nie ma problemu. Jak już folia będzie zamontowana to udokumentuję rezultat.

#369 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 kwietnia 2011 - 14:57

Ja zamówiłem komplet na iphone4 i ipada2 tyle ze założę tylko na przód w jednym i drugim urządzeniu bo na tył mam na razie w obu sgp. Tak jakoś wyszło. Jak się zużyją plecki to wymienię na bestskinsever. Zamawiałem 11.04 a były u mnie 19.04 wiec szybko. Jak założę to napisze jak to wygląda.

#370 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 kwietnia 2011 - 19:42

Hehe :D Pisze z nowego iPad 2 :) kupiony za 1900 razem ze smart cover :) nowka :) A tak pozatym czy są już jakieś folie w PL do kupienia na iPad 2 na tył i przód tak do 60-70 zł? A co z tymi best coś tam Jak kupić? Czy ktoś mógłby przelać mi pieniądze w $ na mojego paypal? Transkacja by była przez Allegro :) Także 21,5 $ i aukcja za 65 zł bo koszty aukcji jeszcze. Proszę jak coś to pw do mnie.

#371 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 kwietnia 2011 - 12:15

Paypal ma przewalutowanie mistrznuniu, czytaj i myśl a nie tylko zadajesz pytania.

#372 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 23 kwietnia 2011 - 20:00

@NoVyr9 ałaaaa ;( nie bij ;( ... Pozatym forum jest po to żeby pytać a jeśli lubisz najeżdżać kogoś zamiast pomóż to weź se kartkę i napisz posta na kartce i ja wyrzuc... Będziesz happy ze mi przywaliles posta pojezdzajac mnie ;) Już sobie kupiłem szybkim przelewem na paypal. I przewalutowalem :) A tobie życzę samych takich glupkowatych odpowiedzi ...

#373 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 kwietnia 2011 - 20:54

Trollowanie nic Ci nie da ;) smacznego jajeczka!

#374 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 21:04

już mam SGP Ultra Crystal muszę przyznać ze opakowanie robi wrażenie widać ze ma się do czynienia z produktem najwyższej klasy , mam nadzieje ze zaraz po świętach dostane w końcu z serwisu ipada bo 2 tygodnie jakie już czekam to ssstrasznie długo , oczywiście jak tylko nalepie zdam relacje

#375 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:50

Po przewertowaniu całego tematu postanowiłem zamówić folię SGP CDMA Verizon iPhone 4 Screen and Body Protector Set Steinheil EX Series - Apple iPhone - Cell Phones, co jest chyba najlepszym możliwym wyborem.
Zastanawiam się jeszcze nad SGP CDMA Verizon iPhone 4 Skin Guard Set Series - iPhone 4 [Verizon CDMA] - Apple iPhone - Cell Phones, prawdopodobnie wersję carbon, jednak nie wiem, czy można to nałożyć na folię, czy przed nałożeniem trzeba się jej pozbyć. Chciałbym się też was zapytać o jakość tej skórki. Na filmach sprawia dobre wrażenie, ale wolałbym zasięgnąć opinii kogoś, kto miał z nią styczność.
Co do Bumpera: słyszałem, że potrafi on porysować boki iPhone'a. Czy po nałożeniu na nie folii SGP problem ten znika, czy część krawędzi nie jest pokryta?
I na koniec pytanie: czy zakładanie tych folii naprawdę jest takie proste na jakie wygląda? Niby w zestawie są dwa komplety, jednak mając na uwadze moje nie najlepsze doświadczenia z foliami ochronnymi, jestem trochę zaniepokojony.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych