Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Please log in to reply
3073 replies to this topic

#2676 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 04 October 2018 - 19:06

Dokładnie.

Edited by Regiss, 04 October 2018 - 19:06.

iPhone 15 Pro

#2677 Frankol

Frankol
  • 30 posts

Posted 05 October 2018 - 06:20

Akurat to szkło mogę mieć za 10 USD dwie sztuki. Stad pytanie czy ktoś ma pewność ze to wszystko będzie pasowało do siebie?

#2678 Derwasky

Derwasky
  • 36 posts

Posted 06 October 2018 - 15:08

A co polecicie do SE??, uzywam szklo na caly ekran ale nakleilem juz z 3 szkla i kazde na home przycina haczy ...

Edited by Derwasky, 06 October 2018 - 15:09.

#2679 MobiGame

MobiGame
  • 24 posts

Posted 07 October 2018 - 15:46

Ja od pewnego czasu do X używam Benks pro+ 3D.
Plusy:
- pokrywa cały ekran, praktycznie nie widać ze coś jest
- łatwo nałożyć, w sumie to pojęcie względne ;) ale mi się udało za pierwszym razem, tak jak ktoś pisał : nie ma w X punktu odniesienia ale bez problemu można delikatnie podnieść szkło i spróbować jeszcze raz
- dobra powłoka, praktycznie brak śladów
- dotyk tez reaguje ok, nie zauważyłem jakiejś różnicy
- rozsądna cena

Minusy:
- widoczne kamerki, ale można się przyzwyczaić
- lekka głębia, widać ze ekran jest trochę niżej, taki efekt 3D za free :)

#2680 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 09 October 2018 - 08:49

Jakie bedzie najlepsze szkło hartowane do iPhone 7 Plus Czarny Mat? Chodzi mi o to,żeby szkło było jak najmniej widoczne,korzystanie z niego nie było jakos odczuwalne na ekranie i nie zmieniało kolorów/jasności itp. ekranu.
Oczywiście do tego mam Silicone Apple Case czarne.

Czy te z Apple Store jest warte swojej ceny (np.

Ochraniacz ekranu Belkin InvisiGlass Ultra do iPhone’a 8 Plus / 7 Plus)

i bedzie niewidoczne na iPhone 7Plus Czarny Mat?

Czy lepiej kupic folie?

Z gory dziekuje za odpowiedz,bo zaraz musze zamowic to szklo!

#2681 madizal

madizal
  • 248 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 October 2018 - 09:02

Ja od pewnego czasu do X używam Benks pro+ 3D.
Plusy:
- pokrywa cały ekran, praktycznie nie widać ze coś jest
- łatwo nałożyć, w sumie to pojęcie względne ;) ale mi się udało za pierwszym razem, tak jak ktoś pisał : nie ma w X punktu odniesienia ale bez problemu można delikatnie podnieść szkło i spróbować jeszcze raz
- dobra powłoka, praktycznie brak śladów
- dotyk tez reaguje ok, nie zauważyłem jakiejś różnicy
- rozsądna cena

Minusy:
- widoczne kamerki, ale można się przyzwyczaić
- lekka głębia, widać ze ekran jest trochę niżej, taki efekt 3D za free :)

Czy masz do tego jakieś etui ?, w opisie szkła nie zalecają montażu wraz z etui.

#2682 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 09 October 2018 - 13:16

Byłem w sklepach w moim miescie i znalazlem ciekawa opcje,a mianowicie...

Wycinaja folie pod wymiar na iPhone w RTV EURO AGD i NEONET za oplata 100zl razem z zalozeniem + gwarancja.

Myslicie,ze to dobry wybor? Z tego co ogladalem tez u mnie w miescie na zywo szkla,sa o wiele grubsze i bardziej widoczne na iPhone.

Zalezy mi glownie na nie zarysowaniu telefonu,bo jedynie raz moj 3GS spadl mi niefortunnie na ziemie,tak to przez ladne ponad 5 lat nigdy nie zbilem szybki w telefonie.

Wiec moze wystarczy sama folia? Dodam,ze chodzi tu o iPhone 7Plus w wesji Czarny Mat.

Dodatkowo uzywam Apple Silicone Case na tyl,wiec taki zestaw chyba powinien dac standardowa ochrone urzadzenia?

Btw.Jak beda naklejac folie na telefon,to lepiej zeby nalozyli razem z rogami czy zostawili troche miejsca na Case? 

Podobno przy zdejmowaniu jest mozliwosc,ze sie odklei,ale czy chodzi tu o sciaganie Case co dwa dni czy codziennie? bo ja,jak juz zaloze to moze z 2-3 razy w miesiacu co najwyzej je zdejme,zeby najwyzej wydmuchac jakies paprochy i tyle.

Moze jest tez ktos kto nosi bez zadnej ochrony na ekranie i sie wypoie,jak to wyglada po dluzszym czasie uzytkowania.

Edited by artipl, 09 October 2018 - 14:28.

#2683 Tomzik87

Tomzik87
  • 1016 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 October 2018 - 14:37

Ja mega polecam:

https://pancernik.eu...s-x-pro-plus-3d

Najlepsze szkło jakie miałem, używam z Apple leather case

#2684 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 09 October 2018 - 15:42

Odpowie mi ktos na powyzsze pytania i czy szkla ze strony Apple firmy Belkin sa warte swojej ceny?

Prosze o szybka odpowiedz,bo musze maksymalnie do jutra rano zamowic cos na ekran.

#2685 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 09 October 2018 - 15:45

Odpowie mi ktos na powyzsze pytania i czy szkla ze strony Apple firmy Belkin sa warte swojej ceny?

Prosze o szybka odpowiedz,bo musze maksymalnie do jutra rano zamowic cos na ekran.

Na pewno nie warto. Za tą cenę kupisz kilka równie dobrych.

iPhone 15 Pro

#2686 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 09 October 2018 - 15:54

Doradzi mi ktos co kupic na czarnego iPhone 7Plus? Uzywam go z Apple sylikonowym case.

Jakie szklo folia bedzie najlepiej ''lezec''? Chodzi mi o to,zeby byla idealnie spasowana z etui,bo z tego co sie dowiedzialem jak zaloze na rogi to przy sciaganiu/nakladaniu etui odkleja mi sie rogi.

Podajcie jakas najlepsza opcje przy tym Case i tym iPhone.

Moze cos ze strony Apple? skoro tam maja takie szkla to powinny byc dopasowane idealnie? tylko czy te przezroczyste np.Belkina nie bedzie bardzo widoczne na czarnym iPhone?

#2687 Arshe

Arshe
  • 800 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 October 2018 - 15:58

Doradzi mi ktos co kupic na czarnego iPhone 7Plus? Uzywam go z Apple sylikonowym case.
Jakie szklo folia bedzie najlepiej ''lezec''? Chodzi mi o to,zeby byla idealnie spasowana z etui,bo z tego co sie dowiedzialem jak zaloze na rogi to przy sciaganiu/nakladaniu etui odkleja mi sie rogi.
Podajcie jakas najlepsza opcje przy tym Case i tym iPhone.
Moze cos ze strony Apple? skoro tam maja takie szkla to powinny byc dopasowane idealnie? tylko czy te przezroczyste np.Belkina nie bedzie bardzo widoczne na czarnym iPhone?

Ja mam folie od 3mk invisible case i etui puro slim na moim X. Założone 1 sierpnia w dniu zakupu telefonu, telefon codziennie wyciągany z etui do czyszczenia, a folia nawet nie została naruszona. Wygląda jakbym ją dopiero co założył.

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#2688 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 09 October 2018 - 16:47

Moze jest ktos kto odpowie na moje powyzsze pytania? Ktos kto posiada iPhone 7Plus z sylikonowym Apple Case i szklem Belkin/Tech21? Ewentualnie folia z jakiegos marketu AGD/RTV? Pracownik mowil mi,ze wycinaja ja pod wymiar danego telefonu.

Szczegolnie na temat folii w RTV EURO AGD/NEONET i o szkle hartowanym Belkin/Tech21 na stronie Apple'a.

Czy bedzie dobrze ''lezec'' razem z tym Apple Case,czy cos innego sprawdzonego wybrac zeby bylo idealnie spasowane i nie bylo widac tych paskow od szkla hartowanego czy folii.

#2689 sn4ke

sn4ke
  • 317 posts

Posted 09 October 2018 - 20:08

Rydzyk fizyk :D Zamówiłem dzisiaj szkło JCPAL PRESERVER GLASS na IP8 - zobaczymy czy zda egzamin.

iPhone 8, MBA

#2690 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 09 October 2018 - 22:29

Posiadał ktoś Belkin InvisiGlass Ultra do iPhone 7Plus czarny mat + sylikonowe etui od Apple?
Współgra to ze sobą? Etui zakrywa cały ekran równo ze szkłem czy jest minimalne miejsce pomiędzy etui,a szkłem?
Moze sie tez ktoś wypowiedzieć na temat tego szkła,bo troche kosztuje a pierwszy raz będę zakładał szkło...
Lub o 3MK Invisible Glass? Te dwa szkła mam teraz na uwadze,ewentualnie pójście właśnie do RTV EURO AGD/NEONET gdzie załóża mi folie za 100zl z gwarancja.
Chyba,ze dam do jakiegoś sklepu ale myśle ze w moim małym mieście nie maja żadnych maszyn lub czegoś podobnego tylko założą pewnie ta sama metoda co mógłbym założyć w domu.
Lub czy ktoś używał iPhone 7Plus w samym sylikonowym etui od Apple? Chroni etui troche ekran czy nic,a nic nie daje? Przyznam,ze najlepiej byłoby korzystać bez żadnej nakładki na ekranie.
Doradzcie,bo nie chce wydawać pieniędzy w błoto,a szkła ani folii nigdy w życiu nie używałem.

Edited by artipl, 09 October 2018 - 23:21.

#2691 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 10 October 2018 - 01:33

Moze prościej...czym sie różni ten Belkin od innych szkieł/folii,ze kosztuje 170zl?
Jest cos w nim wyjątkowego żeby dopłacać te 70zl więcej?
I czy jest jakis sklep w Polsce,ktory ma taka maszynkę jaka jest w Apple Store do zakładania szkieł w Polsce? Czy samemu dam radę nałożyć to tak idealnie jak maszyna?
Najbardziej mnie interesuje czy spasuje te szkło Belkin z Apple sylikonowym case.
Proszę o szybkie odpowiedzi bo dzisiaj przed 15:00 muszę zamówić szkło!

#2692 Frankol

Frankol
  • 30 posts

Posted 10 October 2018 - 07:37

Czesc,

Jeśli ktoś interesował się Spigen Glass Full Cover na XS to taka odpowiedz dostałem z supportu:

Hello,

Thanks for contacting Spigen!

Sorry but iPhone X Screen Protector Glass Full Cover will not be compatible with the iPhone XS device.

Please let us know if you have any additional questions!

Warm Regards, 

Charlie 
Zadałem pytanie dlaczego. Czekam na odp. Kilka osób mówiło tutaj ze ekran niczym się nie rożni....a jednak.

#2693 sn4ke

sn4ke
  • 317 posts

Posted 12 October 2018 - 07:04

No i przyszło mi wczoraj z Crtlandu szkło JCPAL PRESERVER GLASS do mojego iPhone 8.

Jak któryś kolega zapewniał cała powierzchnia wewnętrzna pokryta jest warstwą "klejącą". I to prawda, ale wynika to z konstrukcji tego szkła. W odróżnieniu od szkła 3MK Hard Glass Max, które de'facto jest wklęsłe od wewnętrznej strony i to powoduje, że na krawędziach nie ma warstwy klejącej, o tyle w JCPAL PRESERVER GLASS powierzchnia wewnętrzna jest zupełnie płaska i pokryta w całości warstwą tego "kleju". Po nałożeniu daje taki sam efekt jak przy 3MK. Sprawia wrażenie, że cały ekran jest pokryty jak by nie było w ogóle szkła. Wygląda to bardzo dobrze. 

Nałożenie JCPAL PRESERVER GLASS było bardzo proste jak na moje pechowe dłonie (przy nakładaniu szkieł, folii, etc.). 

Mam nadzieję, że wydane pieniądze za szkło nie będą pieniędzmi wywalonymi w błoto.

iPhone 8, MBA

#2694 Derwasky

Derwasky
  • 36 posts

Posted 13 October 2018 - 14:14

Poleci ktos jakies dobre szklo do SE??
  • Polomo1 likes this

#2695 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 14 October 2018 - 12:57

Akurat do SE jest tego całe mnóstwo. W byle punkcie założą za max 30zł. Więcej to już przepłacanie.
  • Derwasky likes this

iPhone 11

#2696 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 posts
Posted 14 October 2018 - 18:24

Dokładnie. Tam nie ma zagięć ekranu, więc i koszty niższe i pokrycie lepsze.

• Derwasky likes this

#2697 Derwasky

Derwasky
  • 36 posts

Posted 14 October 2018 - 20:19

Tak tylko mam juz 3 szklo i zauwazylem ciagle te same wady dotyk czasami nie dziala za dobrze i gdy naciskam home zacina sie slychac zgrzytniecie, zdjalem szklo i nie ma tego... Dlatego moze zainwestowac w jakies lepsze szklo?

#2698 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 posts
Posted 15 October 2018 - 08:33

Jakie masz szkła? To będzie cenna informacja dla posiadaczy czego nie kupować.

#2699 Derwasky

Derwasky
  • 36 posts

Posted 15 October 2018 - 12:29

Nie pamietam firmy, ale kupione wszystkie w neonet za ponad 50dyszek,grubosc standardowa jak w wielu tego typu szklach

#2700 luxman

luxman
  • 2 posts

Posted 15 October 2018 - 23:40

Ja kupiłem do SE szkło Benks AKR 0,3 mm- zero problemów, ale chyba już go nie produkują, bo jakoś nie mogłem go teraz poszukać.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users