Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Please log in to reply
579 replies to this topic

#301 yahuto

yahuto
  • 323 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 July 2010 - 07:28

tja wyjatki ... raczej niechlujstwo

#302 makarono

makarono
  • 14 posts

Posted 01 July 2010 - 16:06

Dlaczego akurat 77zl? Czy Apple ma od tego prowizje?

#303 Broker89

Broker89
  • 46 posts
  • SkądVarsovia

Posted 01 July 2010 - 17:37

do mnie pani dzwoniła że simlock już jest zdjęty ale jakoś itunes tego nie wykazuję, orientujecie się czy może muszę aktualizować do os4 żeby itunes połączył się z serwerem aktualizacji?

#304 madz88

madz88
  • 17 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 July 2010 - 10:20

kurcze to widzę że miałam szczęście, mi simlocka zdjęli w niecałe 24h ;p A instrukcję dostałam SMSem.

#305 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 09 July 2010 - 10:25

do mnie pani dzwoniła że simlock już jest zdjęty ale jakoś itunes tego nie wykazuję, orientujecie się czy może muszę aktualizować do os4 żeby itunes połączył się z serwerem aktualizacji?

Z tego co wiem to zdejmowanie simlocka ma niewiele wspólnego z procesem aktualizacji. Być może pani z sieci zadzwoniła poinformować, że sprawa jest załatwiona a tak naprawdę jeszcze to potrwa (pracowałem w Call Center i jest to normalka). Ewentualnie możesz od biedy w iTunes kliknąć pomoc - sprawdź uaktualnienia, może razem pojawi się info o simlocku (o tym nie mam pojęcia bo nie zdejmowałem).

Jeśli ktoś jest z Warszawy i chce zdjąć simlocka to polecam salon na Placu Konstytucji. Sam tam nie zdejmowałem ale, po pierwsze, kilka osób z forum to robiło i się udało, a po drugie, bywam w tym salonie i stoi on na naprawdę wysokim poziomie.

#306 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 posts

Posted 12 July 2010 - 11:11

Hło hło, niezły nieład tam mają. Tel nr. 1, ul Piłsudskiego 22, Kraków - Dzień dobry, mam iP 3GS kupiony w Orange, co trzeba zrobić by ściągnąc simlocka? - Proszę podejść do salonu z właścicielem, jego dowodem osobistym i fakturą za telefon - Nie mam właściciela, odkupiłem tel na allegro. - Niestety nic nie poradzę musi być właściciel. Tel nr. 2 Aleje Jerozolimskie, Warszawa - Dzień dobry, mam iP 3GS kupiony w Orange, co trzeba zrobić by ściągnąc simlocka? - Wystarczy faktura/karta gwarancyjna za Pański telefon i koszt zdjęcia blokady to około 80zł. Tel nr 3 znowu Kraków - Dzień dobry, znowu dzwonię w sprawie iP 3GS kupionego w Orange, co trzeba zrobić by ściągnąc simlock? - Jak już mówiłam, trzeba podejść do salonu z właścicielem, jego dowodem osobistym i fakturą za telefon -(zdenerwowany) Proszę mi wyjaśnić jak to jest, dzwoniłem przed chwilą do Warszawy i tam nie robią absolutnie żadnych problemów z dowodami osobistymi, właścicielami, jedyne co potrzeba to faktura, więc jak to jest? - nic nie poradzę że salon w warszawie tak mówi, my mamy swoje procedury. - no dobrze, a upoważnienie/umowa kupna sprzedaży od poprzedniego właściciela jest uznawana? -(pani się trochę zmieszała) proszę poczekać, zapytam koleżankę -(po chwili) telefon był brany na osobę prywatną? - tak - w takim razie wystarczy faktura, proszę odwiedzić nasz salon firmowy. ech... :l Pod koniec tygodnia tam zawitam, ciekawe czy nadal będą się trzymać tej wersji ;)

#307 joj

joj
  • 3 posts

Posted 30 August 2010 - 21:54

czy przy zdjeciu simlocka poprzez salon orange będe musiał wykonać restore poprzez itunesa? ewentualnie upgrade softu do 3.1.3 (obecnie mam 3.1.2)? telefon jest po jb - wykonany blackra1n-em

#308 barte9

barte9
  • 56 posts
  • SkądGummersbach, Germany

Posted 30 August 2010 - 22:03

pisałem do bok Orange i oto odpowiedź w sprawie SIM-locka

Witam

Zlecenie zdjęcia blokady SIM Lock może Pan złożyć w salonie firmowym Orange.
Aby zlecenie mogło być przyjęte Klient powinien spełniać wszystkie poniższe warunki:
- przedstawić niezbędne dokumenty:
dowód osobisty,
karta gwarancyjna,
dokument zakupu - faktura lub paragon,
- posiadać telefon sprawny technicznie, zakupiony w Orange,
- zrealizować wpłatę przed zdjęciem blokady.

Po zdjęciu blokady SIM Lock pracownik salonu dokonuje wpisu do karty gwarancyjnej z informacją: ”Zdjęcie kodu SIM Lock u operatora” i potwierdza pieczątką salonu Orange.
Zdjęcie blokady SIM Lock nie powoduje utraty gwarancji.

Opłata za zdjęcie blokady SIM Lock jest określona w cennikach usług i wynosi:
77 zł z VAT.

Pozdrawiam
Elżbieta Józefowska
Doradca w Departamencie Obsługi Klientów Indywidualnych
PTK Centertel sp. z o.o.

Pytałem o to w związku z moim zamiarem kupna iPhone 4 w Orange.

#309 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 30 August 2010 - 22:30

czy przy zdjeciu simlocka poprzez salon orange będe musiał wykonać restore poprzez itunesa?
ewentualnie upgrade softu do 3.1.3 (obecnie mam 3.1.2)?
telefon jest po jb - wykonany blackra1n-em

Nie musisz robić restore. Wystarczy podpiąć do itunes z nową kartą sim i po chwili simlock zdjęty. JB nie przeszkadza.

#310 joj

joj
  • 3 posts

Posted 31 August 2010 - 06:05

Świetnie :) a czy przy zdejmowaniu simlocka iPhone nie będzie chciał na sile upgrade'owac softu? Mam odznaczone aktualizacje w iTunes. Pytam ponieważ boje sie, żeby nie zrobić z iPhone bezuzytecznej zabawki.

#311 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 August 2010 - 11:41

Czyli co? Z iPhone 4 mogę zdjąć simlocka za 77zł także?

#312 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 31 August 2010 - 11:56

Czyli co? Z iPhone 4 mogę zdjąć simlocka za 77zł także?

Tak

#313 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 August 2010 - 11:57

Tak

To super ;)

A mam jeszcze jedno pytanie: czy opiekun Orange byłby w stanie załatwić takie coś?

#314 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 September 2010 - 19:24

A jak myślicie co w takim przypadku. Iphone 3GS kupiony na fakturę, zdjęty simlock legalnie w orange za 77 zł. Zepsuł się... Serwis regenersis diagnoza wymiana a nowy. Dostałem kwitek że nastąpiłą zmiana imei. Ide z tym do oranga... Pani w salonie, nie można zdjąć bo to nie nasz iphone, mówię że w takim razie chcę zdjąć jeszcze raz za kasę. Nie da się - telefon nie zakupiony u nas. No i weź tu się z nimi kłóć. Co robić?

#315 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 01 September 2010 - 19:29

A jak myślicie co w takim przypadku.

Iphone 3GS kupiony na fakturę, zdjęty simlock legalnie w orange za 77 zł. Zepsuł się... Serwis regenersis diagnoza wymiana a nowy. Dostałem kwitek że nastąpiłą zmiana imei. Ide z tym do oranga... Pani w salonie, nie można zdjąć bo to nie nasz iphone, mówię że w takim razie chcę zdjąć jeszcze raz za kasę. Nie da się - telefon nie zakupiony u nas. No i weź tu się z nimi kłóć. Co robić?

idz do regenesis a nie do orange, bylo oddac w orange na naprawe

#316 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 September 2010 - 19:37

sytuacja patowa, w orange nie chcieli przyjać bo nie jest kupiony u nich... A jest... Na fakturze pieczątka doradca biznesowy orange... A przy przyjmowaniu do serwisu zaznaczyłem że simlock zdjęty. Przy odbiorze też wyraźnie i uzyskałem informację aby iść do orange... EDIT: Jestem po rozmowie z konsultantem biznesowym. Babka w salonie musi zdjąć simlocka, jutro mam iść jeszcze raz i w razie odmowy do niego zadzwonić i dać do słuchawki Panią z salonu

#317 Rojman

Rojman
  • 8 posts

Posted 03 September 2010 - 11:56

mój znajomy, który mieszka w Niemczech chce mi sprzedać Iphone 4(bierze w abonamencie T-mobile), tyle, że czytałem że tam tez mają simlocka myślicie że da rade go zdjąć u nas ??

#318 japek

japek
  • 779 posts

Posted 03 September 2010 - 12:04

mój znajomy, który mieszka w Niemczech chce mi sprzedać Iphone 4(bierze w abonamencie T-mobile), tyle, że czytałem że tam tez mają simlocka myślicie że da rade go zdjąć u nas ??

Zależy z jakim oprogramowaniem będzie telefon. Jeżeli będzie do 4.0.1 to wtedy wykonasz JB i ominiesz simlocka przez Ultrasn0w. Jeżeli jest nowsze oprogramowanie na tą chwilę nie wykonasz JB i nici z simlocka. Jeżeli zdecydował byś się kupić załatw sobie starter z T-Mobile aby móc aktywować telefon.

#319 qba.redhunter

qba.redhunter
  • 10 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 09 September 2010 - 10:22

Czy ktoś może ostatnio zdejmował simlock na iP w Orange? Byłem 8dni temu temu w Firmowym Salonie w Krakowie (CH Bonarka). Simlock miał być zdjęty w ciągu 4 dni... Wróciłem tam wczoraj i niemiła Pani powiedziała, że dostawca usług, który ściąga simlock na iP ma awarie systemu i będzie w stanie to zrobić najwcześniej za 14 dni :/ Czy ktoś miał podobne problemy w ostatnim czasie? Niemiła Pani twierdziła, że to jeden dostawca na cała Polskę i dotyczy to wszystkich salonów (chciałbym to potwierdzić).

#320 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 September 2010 - 10:43

Zaden dostawca. Salony wszystkie wysylaja numery seryjne iPhone bezposrednio do Apple i od Apple zalezy kiedy dodadza te S/N do bazy danych, zeby iTunes sciagnal simlocka przy podlaczeniu.

#321 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 09 September 2010 - 13:19

Witam. 27 kupiłem w Orange iphone4, 30 sierpnia kosultant w salonie (77zł)wysłał do Appla zdęcie simlocka, powiedział,że zwykle to trwa ok 3 dni, 7 września na moją prośbę jeszcze raz wysyłka i nadal nic....wszystko zalezy od Apple.

#322 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 09 September 2010 - 13:36

25.08 bylem na placu konstytucji i z iphone 3gs zdejmowalem, nastepnego dnia okolo 11 simlock zdjety byl:)

#323 1084

1084
  • 495 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 September 2010 - 16:13

Dzisiaj wysłałem maila do pana z allegro co simlocki zdejmuje i dostałem potwierdzenie że jest jakiś problem z serwerami apple, który może potrwać nawet do dwóch tygodni właśnie. Więc coś musi być na rzeczy...

#324 bkozal

bkozal
  • 15 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 September 2010 - 15:31

Czekam już ponad tydzień na zdjęcie tego cholernego simlocka. Dzwonilem do BOKu, ale tez mi powiedzieli, ze to wina po stronie Apple.

#325 JarasM

JarasM
  • 7 posts

Posted 13 September 2010 - 15:55

Hej, to jak to jest z tym zdejmowaniem simlocka i oddawaniem iPhona do naprawy / dostawaniem nowego w Orange? Chciałem dać telefon do serwisu (mam ten problem z dźwiękiem "bla bla akcesorium nie do iPhona" + pęknięcie przy porcie), więc muszę zrobić Restore żeby pozbyć się JB, co zainstaluje mi 4.1, więc i unlock być może papa po wsze czasy. W takim wypadku bez wahania dałbym te 77 zł, ale żeby mi nie wywinęli takiego numeru, że dadzą mi nowy, po czym się wypną na zdejmowanie z tego nowego :/ W sumie nie muszę się spieszyć, bo napisane na tej karteczce z IMEI, że niby 2 lata, ale wolałbym mieć to zrobione przed upływem roku (a to już na dniach), bo widzę tutaj na forum sprzeczne informacje na temat naprawy, kiedy nie moje dane są na fakturze :/ (czyli krótko mówiąc nie wiem co robić i jestem w kropce)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users