Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#276 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 czerwca 2010 - 21:13

No to przepięknie masakra ale im zrobię rozrube dlaczego nikt tego nie wie w Orange tylko to mnie interesuje.

#277 Ma.N

Ma.N
  • 73 postów
  • SkądSkibniew/Warszawa

Napisano 12 czerwca 2010 - 21:17

wystarczy wlozyc karte obcego operatora. apple przyjmuje zgloszenia od operatorow na zdjecie sima ale tego nie robi ze wzgledu na nowe moduly BB (iOS4). Trzeba poczekac za 2 tyg po podlaczeniu sim zostanie zdjety

Nadal nie odpowiedziałeś skąd pochodzi informacja o opóźnieniu w zdejmowaniu blokad. I co do tego ma BB?

#278 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 12 czerwca 2010 - 21:20

No to przepięknie masakra ale im zrobię rozrube dlaczego nikt tego nie wie w Orange tylko to mnie interesuje.

Ponieważ Orange, to Orange i nie musi mieć informacji kiedy Apple postanowi, że zacznie ściągać simlocki.

Ale ulżyj sobie, zadzwon do Orange i opierdziel Panią czy Pana, który zajmuje się usługami Orange, za to, że Apple zwleka ze zdjęciem simlocka.

Potem zadzwoń do Ery, Plus'a, i na jakąkolwiek inną infolinię, która tyle samo ma wspólnego z Apple, co Orange.

Pozdrawiam, jako pracownik infolinii wiodącego operatora telefonii stacjonarnej na polskim rynku, który na co dzień ma do czynienia z ludźmi, którzy mają pretensje do firmy w której pracuję o rzeczy z nią nie związane.

#279 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 czerwca 2010 - 08:02

Jest dokladnie jak piszesz. Dzwonilem w wiele miejsc. W salonie gdzie zdjalem sim poddali się nie wiedzieli już co zrobić. Sprawdzali ze wszystko jest ok ze powinno się odblkowac itd. Ale tak sie nie dzieje. Kazali zadzwonić do supportu Orange zadzwoniłem i muszę przejąć ze bardzo kompetentny pan mi starał się pmoc. Powiedział ze Orange nie ma nic wspólnego ze sciaganiem sim, za to odpowiada w całości salon. No dora niech będzie i tak ale skąd cenniki w Orange i ani słowa o tym ze nie ma firma z tym nic wspólnego. No ok dobrze jest taka możliwość. Ostatecznie w słownej potyczce kiedy starał mnie spowrotem przekierowac do salonu poprosił abym chwile zaczekal. Przekazał mi nr do supportu w USA. Lecz poprosił o nie ujawnianie go. Dowiedziałem się jak maja się sprawy. Po stronie Orange wszystko wyglada ok i zeczywiscie tak jest. "tylko" to zadziała pózniej i tyle, trzeba czekać. Jak to potwierdzić empirycznie? Zadzwoncie do kolesi z alledrogo co oferują zdjęcie sim (calkowite odblokowanie fona). Ja tak tez zrobiłem. Potwierdza stan zeczy i każą czekać.

#280 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:05

No cóż ... :-))

---------- Wpis dodano o 09:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:03 ----------

DO 2 tygodni trwa ściągnięcie simlocka czy Orange chce czy nie. Nie ma sensu do tego czsu dzwonić do salonu infolini i tak dalej. My przekazujemy tą informację do Appla i tyle, szkoda Waszego cennego czasu na niepotrzebne telefony.

#281 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 15 czerwca 2010 - 16:10

Dzisiaj simlock został zdjęty równo tydzień minął

#282 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 czerwca 2010 - 19:23

Dzisiaj simlock został zdjęty równo tydzień minął

???? na iOS4?

ja zdjalem 8 dni temu i nadal nic.

#283 dymowskia

dymowskia
  • 21 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 20:18

ja bylem z fonem w orange we wrocku i trafilem na mega durna blondynke teelfon wygralem ( niestety ktos kupil w firmie z simlockiem) jako ze mi oddadza za to usluge kase to poszedlem do salonu zeby mi to zdjeli baba mowi do mnie ze na fakturze nie ma numeru imei i nie mozna tego sprawdzic wklepalem na fonie *#06# po czym babie pokazalem ze nie mozna sprawdzic numeru o ktory jej chodzi pewnie sie wkur.. i odeslala mnie z kwitkiem mowiaz ze telefonu nie ma u nich w bazie a ze nie interesuje mnie kwota uslugi to znalazlem kolesia na allegro co sie tym zajmuje w ten sam sposob (pewnie robi w orange) za 119zł w poniedzialek sim-lock zdjety bez problemu pozdrawiam

#284 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 czerwca 2010 - 13:26

???? na iOS4?

ja zdjalem 8 dni temu i nadal nic.

Nie, normalnie 3.1.3

#285 TheQdlaty

TheQdlaty
  • 14 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 15:18

witam jestem zielony i niech ktos mi wytłumaczy chce kupic iphone 3g na poczatek (miałem juz wczesniej ale sprzedalem bo byl zbyt nowoczesny teraz juz go chce) i niech ktos mi powie jak jest z simem np na zagraniczna siec lub na orange ja mam plusa. jak sprawa wyglada. i np nie da sie kupic iphone z apple.com np za 99$?? dzieki za odp pozdr

#286 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 czerwca 2010 - 17:58

Nie da sie kupić za $99. Zacznij czytać dokładnie co jest na stronach Apple napisane.

#287 TheQdlaty

TheQdlaty
  • 14 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 16:56

Telefon ma wgrane oprogramowanie 3.1.3 oraz posiada SIM LOCKA na sieć Orange moge go zdjac jakos? dajcie znac czy jak zrobie aktualizacje to bd mozna?

#288 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 19 czerwca 2010 - 17:02

Naucz się czytać. Idziesz do salonu firmowego i płacisz im 77zł.

#289 Mrozu

Mrozu
  • 47 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 15:08

witajcie dzisiaj dzwoniłem do Orange w Sosnowcu o sim-locka. Pan powiedział 77 zł, dla wszystkich(czy to firma czy osoba prywatna). ja pytam z czym muszę przyjśc do salonu. a on JAK TO Z CZYM? z fakturą i telefonem! i zostawić go na dwa dni do tygodnia... zacząłem szukać w google na czym polega zdjęcie simlocka z iphone przez operatora i wydaje mi się że tego pana poprostu po**ebało. albo czegoś nie wie (lub ja nie wiem) jak to jest? czy Wy też zostawialiście telefon w salonie na zdjęcie simlocka? pozdrawiam Grzesiek

#290 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 25 czerwca 2010 - 15:18

witajcie

dzisiaj dzwoniłem do Orange w Sosnowcu o sim-locka. Pan powiedział 77 zł, dla wszystkich(czy to firma czy osoba prywatna).
ja pytam z czym muszę przyjśc do salonu.
a on JAK TO Z CZYM?
z fakturą i telefonem! i zostawić go na dwa dni do tygodnia...

zacząłem szukać w google na czym polega zdjęcie simlocka z iphone przez operatora i wydaje mi się że tego pana poprostu po**ebało. albo czegoś nie wie (lub ja nie wiem)

jak to jest? czy Wy też zostawialiście telefon w salonie na zdjęcie simlocka?

pozdrawiam
Grzesiek

Nikt nie zostawiał. Mu się zwyczajnie jak to nazwałeś 'po**ebało' i jest mało doinformowany.

#291 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2010 - 15:19

Nie, tylko IMEI. Dziwne.

#292 Zubisuzeku

Zubisuzeku
  • 14 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 16:45

Dołączę się: 3GS 3.1.2 i 2 tygodnie po opłacie 77zł dalej bez info z iTunes o zdjęciu blokady. Ćwiczę cierpliwość ;-)

#293 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 czerwca 2010 - 17:29

Dołączę się: 3GS 3.1.2 i 2 tygodnie po opłacie 77zł dalej bez info z iTunes o zdjęciu blokady. Ćwiczę cierpliwość ;-)

no mnie juz 17 dni dzis mija ;-)
dzwonie do nich od 3ch dni i sa bezsilni.
ble ble ble ... poprosilem o zwrot kosztow to stwierdzili ze jeszcze raz wysla zgloszenie .... wiec czekam do 3 dni ;-)

#294 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 czerwca 2010 - 12:08

dzien 18 simlock zdjety:

Dołączona grafika

generalnie byl niby jakis problem ktory rozwiazali po interwencji .... dnia 18-tego?!?!

#295 Broker89

Broker89
  • 46 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 26 czerwca 2010 - 12:25

kozacko, ja właśnie też zaraz lecę do orange zdejmować simlocka, ciekawe ile ja będę czekać

#296 Broker89

Broker89
  • 46 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 30 czerwca 2010 - 12:41

słuchajcie macie może instrukcję jak tego simlocka potem się zdejmuje, byłem wczoraj w orange zapłaciłem i czekam, pani proponowała mi druknięcie instrukcji ale stwierdziłem, że dam radę, ale teraz wolę się ubezpieczyć na wypadek gdyby to było coś bardziej złożonego

#297 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 12:45

Jaka instrukcja podłączasz iPhone pod iTunes i to wszystko... tyle, że może to potrwać kilka dni zanim iTunes Ci ściągnie. Podłączaj co jakiś czas iPhone i tyle.

#298 Czareq

Czareq
  • 26 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 czerwca 2010 - 14:00

ja się dołączam, na zdjecie simlocka z mego 3G czekam 7 dni ;] miły Pan w orange, mówił że będę czekał góra 2...

#299 Broker89

Broker89
  • 46 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 30 czerwca 2010 - 18:47

mi pani powiedziała żę 24h a najdłużej do niedzieli, mają duży rozrzut :D

#300 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 18:56

mi pani powiedziała żę 24h a najdłużej do niedzieli, mają duży rozrzut :D

Bo to nie od nich zalezy kiedy simlock bedzie zdjety, tylko od Apple. Przeważnie trwa to do 3 dni, ale jak widac wyjatki sie zdarzają...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych