Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#251 dawidhipi

dawidhipi
  • 11 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 17 marca 2010 - 19:33

Czy dowód zakupu musi pochodzić z Orange? Kupiłem iP również przez allegro z tym, że dostałem dowód zakupu od firmy, która sprzedała mi telefon (z pieczątkami, numerem IMEI itp).

potrezbujesz dowodu zakupu z orange.skontaktuj sie z poprzednim wl. i wystap o kserokopie umowy badz faktury.
Jesli masz umowe kupna od wlasciciela to tum lepiej mozesz przedstawic ze teraz ty jestes wlascicielem telefonu.
u mnie wlasnie byl ten probelm w radomiu nie mialem jak przedstawic ze teraz ja jestem wlasnicielem.
nie moglem juz wydrukowac aukcji ani skontaktowac sie z poprzednim wlascicielem zeby spisac umowe.

#252 iWaweL

iWaweL
  • 31 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 18 marca 2010 - 19:58

Witam, a czy istnieje możliwość wgrania simlocka na Iphona 3G, gdzie jest inny simlock jakiejś angielskiej sieci? Kupiłem go na allegro i niestety... Wiecie coś na temat wgrania, powtarzam wgrania simlocka to prosze bardzo o kontakt. Wiem, że to pytanie może wydawać się głupie, ale strasznie mi zależy na korzystaniu już z mojego Iphona. Pozdrawiam

#253 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 marca 2010 - 21:49

Ale jak chcesz wgrać simlocka? Jak jest simlock O2 to taki zostanie, albo ewentualnie O2 może Ci go zdjąć.

#254 iWaweL

iWaweL
  • 31 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 19 marca 2010 - 12:22

A o2 występuje także w Niemczech? Bo do Anglii to mi się nie opłaca lecieć po zdjęcie simlocka :(

#255 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 19 marca 2010 - 18:22

Zobacz na stronie o2 , nie musisz tam jechac.

#256 argas

argas
  • 14 postów

Napisano 24 marca 2010 - 13:52

Witam. Mam takie pytanie. Byłam wczoraj w Salonie Firmowym, zapłaciłem za zdjęcie SimLocka 77 pln. Mam dostać mailem info, że już wprowadzili stosownych zmian i wystarczy podłączyć telefon do iTunes. I tu pojawia się moje pytanie. Mam w tej chwili soft 3.1.2 złamany BlackRainem, a simlock blacksnowem. Czy przed zdjęciem simlocka powinienem wgrać czysty soft 3.1.3 bez jailbreak'a?

#257 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 24 marca 2010 - 14:18

Radziłbym odinstalowac Blacksnow, zobaczyc czy faktycznie nie ma już simlocka i dopiero wtedy wgrac czysty 3.1.3.

#258 argas

argas
  • 14 postów

Napisano 25 marca 2010 - 11:45

No więc tak opiszę jak to było u mnie. Chciałem się pozbyć Jailbreaka coby na czystym sofcie dokonać zdjęcia Simlocka i Simlock zniknął automatycznie przy aktualizacji oprogramowanie, bez żadnego komunikatu. Zdjemowałem w SF w Wawie na Pańskiej. Mogę tylko dodac, że kupowałem iPhona na allegro ale dostałem Fakture. Tylko myk jest taki, że na fakturce nie ma podanego numeru IMEI, a firma nie moja wogóle. Typ popatrzył i stwierdził, że ok i że nie będzie mi wystawiał faktury za zdjęcie Simlocka na tamtą firmę tylko na mnie imiennie. Najzabawniejsze jest to, że nie jestem Klientem Orange. WIęc jakby co można tego dokonać z dowolną fakturą z Orange na iPhona na której nie ma numeru IMEI. Powodzenia.

#259 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2010 - 18:56

Ja byłem wczoraj w blue city w Warszawie by odblokować iphona koledze. Fakturę zeskanowaną wysłał mi mailem (wydrukowałem sobie) a numer imei smsem :) Nie było problemu.

#260 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 czerwca 2010 - 11:58

wlasnie wrocilem z salonu firmowego w lodzi (pilusdskiego). poprosilem o zdjecie blokady SIM pan grzecznie poprosil o nr imei - palem mu pudelko, spisal go poprosil do kasy (76.99) zaplacilem i podziekowal. nie chcial telefonu, paragonu, faktury poprosil tylko o imei ;-) poinformowal mnie natomiast ze zdazylo mu sie ze apple po zdjeciu simlocka zalozylo go ponownie (mial tak 2 razy na 3GS). teraz czekam. domyslam sie ze pewnie chodzi o to czy mamy JB na urzadzeniu czy inne tam wygibasy i zastanawiam sie czy wgrac czysty 3.1.2 i wlozyc karte plusa i czekac-sprawdac czy moge odinstalowac sn0w i na obecnym 3.1.2 JB probowac go aktywowac?

#261 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 czerwca 2010 - 22:03

a co sadzicie o tej stronie co sie na myapple reklamuje - simlock.pl? tam mozna zdjąc simlocka z wielu telefonów i z iphona także ale kosztuje to 170zł.

#262 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 czerwca 2010 - 17:13

mija 55-ta godzina i nic ... ? ... dzwonilem do salonu i zostalem poinformowany ze tego samego dnia (dwa dni temu) dostali odp ze imei zostal dodany i wzystko powinno byc ok a nie jest. zapewne problem jest w tym ze zaktualizowalem tel do iOS4 ale po powrocie do 3.1.2 i tak sytuacja sie nie zmienia (pozostal nowy BB). fuck !!!!

#263 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2010 - 18:26

a co sadzicie o tej stronie co sie na myapple reklamuje - simlock.pl? tam mozna zdjąc simlocka z wielu telefonów i z iphona także ale kosztuje to 170zł.

Jakiś konsultant z orange, albo ktoś kto ma dojścia zdejmuje simlocki po godzinach. Generalnie niczym się to nie różni od zdejmowania w orange oprócz ceny. No może tym że nie trzeba mieć faktury z imejkiem.

#264 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 czerwca 2010 - 18:58

Miałem problem do wczoraj bo poszperałem i znalazłem fakturke za ip:) wiec mogę isć do ORANGE. BTW: Nie ma firmy banana? bo juz apple jest i orange też:D nie no zart

#265 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 czerwca 2010 - 19:53

no wlasnie z dokumentami bylem w salonie orange i za 77 pln zdeli mi simlocka. mialem czekac gora 48h wiec czekalem ... 56 jak zadzwonilem do nich i powiedzialem ze niestety ale lock wciaz jest pan sprawdzil i powiedzial ze to dziwne bo tego samego dnia dostal info z apple ze blokada zostala zdjeta. nie robilem tego na 3.1.2 i statym BB tylko od razu wgralem 4.0 i na nim proboje bezskutecznie aktywowac iphona z karta plusa. na karcie orange sie aktywuje i gra jak ta lala. wiec probuje na aktywowanym wkladac karte plusa a nawet robie restore i z dziewiczym 4.0 i karta plusa ... ale bezskutecznie. czy jest tu ktos kto ma iOS4.0 i zdjety sim w salonie orange i aktywowal mu sie fon???

#266 danko114

danko114
  • 26 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 21:46

Pewnie dostał info ale nie od appla tylko od swojego działu technicznego że wysłali i tyle. Moim skromnym zdaniem chyba się przyblokowałeś do czasu oficjalnego wypuszczenia iOS4 no chyba że byłeś dopisany do listy developerów to wtedy byłoby to dziwne ewentualnie niedopatrzenie ze str appla?

#267 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 czerwca 2010 - 22:14

juz wszystko wiadomo: NIE ZDEJMUJCIE LOCKA z iOS4 potwierdzilem to i z nowym basebandem blokada nie jest zdejmowana. istotnie sie niepotrzednie pospieszylem bo iOS-a 4 wgralem po powrocie z salonu ;-) mam nadzieje ze 21go wszystko pojdzie plynnie

#268 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 11 czerwca 2010 - 08:22

INFORMACYJNIE - Obecnie simlocka można ściągać w salonach Orange firmowych za 77 zł ale także jeśli jest on na firmę. (Konsultanci nie mają takich możliwości aby go ściągnąć).

#269 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 czerwca 2010 - 09:19

INFORMACYJNIE - Obecnie simlocka można ściągać w salonach Orange firmowych za 77 zł ale także jeśli jest on na firmę. (Konsultanci nie mają takich możliwości aby go ściągnąć).

tak wiemy

ugh ... czemu zona ma gorszego maca a do tego gorszego iPhone? ;-P

#270 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 11 czerwca 2010 - 22:32

To ja dodam coś od siebie :) we wtorek o 14 "zdjąłem" simlock w Orange miły pan powiedział że w najpóźniej w piątek blokada zostanie zdjęta. No więc ja po kilkanaście razy dziennie podłączam mojego iP i nic. Postanowiłem napisać ten post ponieważ może to z mojej winy. Aktywowany telefon podłączam z kartą Play odpalam iTunes i moim oczom ukazuje się napis "Karta SIM włożona do telefonu iPhone nie jest obsługiwana ..." ? To normalne ?

#271 Ma.N

Ma.N
  • 73 postów
  • SkądSkibniew/Warszawa

Napisano 11 czerwca 2010 - 23:51

To ja dodam coś od siebie :) we wtorek o 14 "zdjąłem" simlock w Orange miły pan powiedział że w najpóźniej w piątek blokada zostanie zdjęta. No więc ja po kilkanaście razy dziennie podłączam mojego iP i nic. Postanowiłem napisać ten post ponieważ może to z mojej winy. Aktywowany telefon podłączam z kartą Play odpalam iTunes i moim oczom ukazuje się napis "Karta SIM włożona do telefonu iPhone nie jest obsługiwana ..." ? To normalne ?

Żeby zdjąć simloka musisz przywrócić oprogramowanie na iPhonie i aktywować go z włożoną kartą Play.

#272 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 czerwca 2010 - 09:32

EDIT: Za wcześnie się ciesze dalej jest to samo Karta SIM nie obsługiwana no już nie mogę. Może to wina sieci Play ? Co myślicie ?

No to pięknie szkoda że pan w Orange mi tego nie powiedział :) dzięki bardzo pewnie już dawno blokada ściągnięta.

#273 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 czerwca 2010 - 10:14

Przecież już Pisałem. Apple teraz nie zdejmuje simlock. Będziesz mógł to zrobić po 21szym. Tak z tydzień po. Nie trzeba robic żadnego restore.

#274 Ma.N

Ma.N
  • 73 postów
  • SkądSkibniew/Warszawa

Napisano 12 czerwca 2010 - 13:11

Przecież już Pisałem. Apple teraz nie zdejmuje simlock. Będziesz mógł to zrobić po 21szym. Tak z tydzień po.

Nie trzeba robic żadnego restore.

Możesz rozwinąć myśl? Skąd wiadomość, że dopiero po 21szym? I jak to się robi bez restore?

#275 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 czerwca 2010 - 13:52

wystarczy wlozyc karte obcego operatora. apple przyjmuje zgloszenia od operatorow na zdjecie sima ale tego nie robi ze wzgledu na nowe moduly BB (iOS4). Trzeba poczekac za 2 tyg po podlaczeniu sim zostanie zdjety

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych