Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Car Audio + iPhone Bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 05 marca 2011 - 22:06

tak i tak. Wolałbym sie obyc bez restora.

#27 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 kwietnia 2011 - 16:52

Przepraszam za małe odkopanie. Ale chciałbym połączyć Iphone 4 z Audi A6 2006r. Radia w tym aucie wymienić nie można. A ja bym chciał mieć przez bluetooth najlepiej muzykę i rozmowy. Jesteście w stanie mi coś poradzić?

#28 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 19:42

Parrot Mki9000 - bez wyswietlacza. W przyszłym tygodniu montuję u siebie mki9200 i dam znać jak działa :)

#29 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 24 kwietnia 2011 - 12:22

Kupiłem ostatnio, po długich poszukiwaniach, radyjko Sony MEX-BT3900U (nowość na rynku). Z iPhonem współpracuje zarówno po Bluetoothie jak i USB. Jedno małe ale - radio nie wyświetla nazw piosenek z iPhona gdy połączenie odbywa się przez Bluetooth. To jest problem raczej radia czy iPhone nie wysyła info? Gdy połączenie odbywa się przez USB, nazwy wyświetlają się prawidłowo.

#30 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 kwietnia 2011 - 02:39

O bar-trek to jest nawet ciekawe. Powiedz mi tylko jak wygląda podłączenie tego? Gdzie to się montuję? I czy dobrze wyczytałem, że muzykę sobie mogę również wysłać po bluetooth?

#31 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 26 kwietnia 2011 - 17:32

Kupiłem ostatnio, po długich poszukiwaniach, radyjko Sony MEX-BT3900U (nowość na rynku). Z iPhonem współpracuje zarówno po Bluetoothie jak i USB. Jedno małe ale - radio nie wyświetla nazw piosenek z iPhona gdy połączenie odbywa się przez Bluetooth. To jest problem raczej radia czy iPhone nie wysyła info? Gdy połączenie odbywa się przez USB, nazwy wyświetlają się prawidłowo.

Sam sobie odpowiem na pytanie - na kilku forach iphonowych wyszperałem że iOS 4 (i żaden wcześniejszy) nie obsługuje w pełni technologii AVRCP która to odpowiada za sterowanie telefonem z radia i wyświetlaniem metadaty podczas połączenia Bluetooth (da się iPhonem sterować ale telefon nie wysyła metadaty). Moje radio obsługuje tą technologię więc teraz czekam na programistów iOS. Panie Forstall do dzieła :P

#32 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 15:20

O bar-trek to jest nawet ciekawe. Powiedz mi tylko jak wygląda podłączenie tego? Gdzie to się montuję? I czy dobrze wyczytałem, że muzykę sobie mogę również wysłać po bluetooth?

sorki, że dopiero teraz odpisuję, ale nie odwiedzałem tego tematu ;)
Montujesz gdzie chcesz :) Muzę możesz puszczać przez BT - oczywiście się łączy automatycznie, więc nie musisz za każdym razem wyciągać telefonu i włączać muzyki przez airplay.

#33 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 22:06

Ja szukam jakiegoś zestawu do Forda Mondeo (2011, radio ford 6000CD). Bar-trek zadowolony jesteś z tego Parrota? Ja się zastanawiam nad jakimś Parrotem, ale prawdopodobnie jednak kupie jakiś zestaw Nokii.. W autoryzowanym serwisie tylko takie mają, a w książce serwisowej jak byk napisane, że samodzielne montowanie czegokolwiek w systemie audio może się wiązać z utratą gwarancji;/ chociaż taka Nokia CK-100 zbiera dość pozytywne opinie w necie a z montażem kosztuje 630zł:)

#34 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 18:57

Jestem bardzo zadowolony :) Naprawdę świetny sprzęt.
Ale muszę podjechać do serwisu bo chyba jakiś kabelek się odczepił i nie gra mi lewa strona :D

pilot jest bezprzewodowy więc można go wszędzie zamontować. Kabelki od wejść USB,iPod,AUX z tego co wiem są długie i dojdą spokojnie do miejsca gdzie ja mam (schowek w podłokietniku). Pamiętaj też o dokupieniu kabelka ISO (jeżeli twoje radio będzie tego wymagało) - koszt to jakieś 150zł. Ogólnie koszt instalacji w ASO to ok. 1000 zł z montażem, kablem ISO i całym zestawem. A to mała kwota w porównaniu do samych kabli iPod i USB Volvo gdzie zaśpiewali z tego co pamiętam 2700 zł bez montażu :???:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#35 koryt

koryt
  • 1 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 kwietnia 2014 - 10:36

Witam, nie wiem nie mogłem znaleźć innego tematu i mam mały problem. Posiadam iphona 4S i teraz VW radio RNS510 które pięknie mi obsługuje rozmowy przez bluetooth i mogę obierac przeglądać księżkę telefoniczną. Włączam radio internetowe w iPhone i po połaczeniu radaia przez bluetooth gra mi tylko jednen kanał ( mono ) ktoś się spotkał z takim problemem ? Z góry dziękuje za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych