Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mój iPod nie działa prawidłowo. Problem z iPod? Zanim zapytasz - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#151 Crey95

Crey95
  • 2 posts

Posted 12 April 2013 - 14:45

Restartowanie się iPoda Cześć, mam problem. Mam iPoda 30gb i po podłączeniu do komputera cały czas się restartuje... jak go podłącze do ładowarki to jest okej, ale jak podłącze do kompa to co chwile się włącza i wyłącza, nie mogę nic na niego zgrać.

#152 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 12 April 2013 - 14:54

Robiłeś Restore?

#153 Crey95

Crey95
  • 2 posts

Posted 12 April 2013 - 20:19

Jak to zrobić?

#154 MJBomber

MJBomber
  • 1 posts

Posted 27 April 2013 - 17:06

Witam mam Ipoda 4 GB 2 Generacja Działał bez zarzutu długi czas, dziś postanowiłem zaktualizować oprogramowanie w iTunes, niby wszystko poszło pomyślnie ... restart pojawił się pasek pod logiem Apple (ładowania) jakiego we wcześniejszej wersji nie miałem... nagle zgasł i już więcej nie ożył mimo kombinacji klawiszowej restartowania itd. itp . Gdy podłączam go do iTunes pokazuje się komunikat że iTunes nie może w tej chwili odtworzyć urządzenia ... Ipod normalnie zawsze był ładowany pod USB nie było problemów, trzymał dość długo.. Teraz nawet nie mogę wejść jako disk- mode bo niby nie mam sterowników . No i mam posłuchan ,a zwasze mi umilał podróże Proszę o pomoc

#155 Wojtekk

Wojtekk
  • 10 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 May 2013 - 01:23

iPod nano 6 nietypowy problem

Witam, podczas blokowania wyświetlacza bądź automatycznie włącza się pausa/stop . Jak moge sie tego pozbyć tej usterki?pzdr

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

#156 ryjek91

ryjek91
  • 1 posts

Posted 10 May 2013 - 15:06

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#157 Gasteiz01

Gasteiz01
  • 2 posts

Posted 18 July 2013 - 21:31

iPod Nano 5g nie włącza się :( Witam. Jak w temacie iPod Nano 5g nie chce się włączyć. Jeszcze wczoraj działał bez problemów....do dziś. Chciałem posłuchać muzyki i ku mojemu zaskoczeniu urządzenie nie odpowiada. Nie widzi go ani komputer ani nic. Trup, czarny obraz, nawet nie chce się włączyć jabłuszko. Gdybym go zalał, lub jakby mi spadł to okej wiedziałbym plus minus w czym rzecz. Ale tutaj jest moje pytanie do Was forumowiczów, którzy lepiej znają się na tych sprawach, w czym może być problem:?: Dodam jeszcze, że kupowałem go 2,5 roku temu i już był używany ale w świetnym stanie. Bardzo proszę Was o pomoc. Z góry dzięki ;)

#158 coby6

coby6
  • 39 posts
  • SkądZ nikąd .

Posted 21 July 2013 - 14:02

Ja mam problem z iPod Video 30GB . Nie ma dźwięku na wyjściu słuchawkowym , gniazdo sprawne . W necie wyczytałem że padł logic board . Ponoć to częsta usterka w tych modelach . Czy komuś udało się to naprawić ?

#159 jemiolek

jemiolek
  • 18 posts

Posted 30 July 2013 - 16:39

Ipod shuffle 2g tylko mryga. Witam. Po 2 latach nieużywania postanowiłem odratować mojego ipoda shuffle 2 gen 1 gb. Niestety po podłączeniu go do mojego mac'a nie widzi go sam komputer ani itunes. Po podłaczeniu najpierw przez jakiś czas świeciła się pomarańczowa dioda. Potem podłączyłem drugi raz i teraz 3x mrugała pomarańczowa dioda, raz tak jakby mieszając się z zieloną. Teraz po podłączeniu mruga tak samo: d pomarańcz pomarańcz mieszany z zielonym pomarańcz pomarańcz (w sumie chociaż nie wiem ile tych mrugnięć) A przy odłączaniu mruga na zielono przez sekundkę. Chciałem użyć ipod shuffle restore utility ale nie jest to możliwe bo komputer nie widzi ipoda... Da się coś zrobić?

#160 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 30 July 2013 - 17:17

Bateria padła,podłącz pod ładowarke i zostaw na kilka godzin moze załapie,jeśli nie to wymiana baterii.

#161 jemiolek

jemiolek
  • 18 posts

Posted 30 July 2013 - 17:23

Droga jest wymiana baterii? Ewentualnie być może ładowarka jest zepsuta, bo ten "bolec" potrafi się wygiąć w jedną stronę.

#162 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 posts
  • SkądSiedlce

Posted 30 July 2013 - 17:37

Szukaj na allegro,albo załatw sprawną ładowarke.

#163 dworny

dworny
  • 2 posts

Posted 13 August 2013 - 20:03

Ipod Shuffle Problem z ładowaniem Siema! Od dłuższego czasu nie chciało mi się to bawić,ale jak coś trzeba z Ipodem, to zawsze brakuje. Tak,więc piszę-wygrałem ostatnio Ipoda Shuffle 2GB, wszystko było git,śmigał jak kalafior (XD) i pewnego dnia cały dzień słuchałem muzy. Nagle nei chciał się włączyć. Podłączyłem pod ładowarkę pod kompa a tutaj zaświeciła się czerwona kropka i po chwili zniknęła. Czekałem godzinkę, dalej nic... Odłączyłem, znów podłączyłem ta sama sytuacja, kropka i 0 reakcji. Ja nie wiem co tutaj jest grane,proszę o jakieś wsparcie,czy mam gdzieś to oddać, czy co bo z tego co wiem, to chyba jest rozładowana, a jak podładować to nie wiem. Próbowałem pod ładowarkę i tak dalej ale nic. PROSZĘ O INFOOO ;) Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. YO ! :))

#164 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 13 August 2013 - 22:31

Najczęściej zadawane pytania dotyczące rozwiązywania problemów z urządzeniem iPod shuffle i jego naprawy serwisowej

#165 Myszonka

Myszonka
  • 64 posts
  • SkądSiemianowice Śląskie

Posted 28 August 2013 - 16:40

iPod Nano 4g - niewykrywalny przez lapa, nie ładuje się ładowarką, umarł nagle. Otóż jeszcze wczoraj wszystko działało sprawnie, jak przez ostatnie 3 lata i nagle dziś cisza. Nie da się uruchomić, umarł zupełnie. Reset? Nic. Nie reaguje. Wczoraj go ładowałam, gwoli ścisłości. Po pierwszym podłączeniu do lapa włączyło się jabłko, ekran, bateria na czerwono, znaczy wyjechana na maksa. Ale nagle wyskoczył komunikat, że iPod nie ładuje się poprzez wirefire (?) i zgasł. Wydawało by się, że na amen, ale po podłączeniu do ładowarki applowskiej i do kontaktu, za którymś razem znów wskoczyło jabłko, okazało się że bateria naładowana na full, wszystko cacy. Odłączam od kabla... padł. Podłączam - działa. Próbuję zresetować - padł, znów na amen. Trzymam go w gniazdku, ale ładowarka jak i wtyczka są zimne, znaczy, że sprzęt się nie ładuje w żaden sposób. Lap dalej go nie wykrywa, iTunes milczy, resetu dalej nie da się zrobić, scrobbler nie wykrywa. Sprzęt nie jest rootowany, nigdy nie grzebałam w sofcie. Ktokolwiek wie?

#166 Środa

Środa
  • 2 posts

Posted 08 September 2013 - 09:59

iPod nano 4g Problem ! Witam,wczoraj dostałem używanego iPoda nano 4g,podłączyłem do itunes i wszystko normalnie funkcjonuję,jak podłączam do ładowania też wszystko poprawnie działa,lecz jak odłączam od gniazdka (lub od USB ) to równocześnie iPod się wyłącza i nie idzie go włączyć.Proszę o pomoc !

#167 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 08 September 2013 - 10:07

Może dostałeś ipka z zepsutą baterią?
Napisz tu :Serwis

#168 Środa

Środa
  • 2 posts

Posted 08 September 2013 - 11:20

Możliwe że tak,bo on jest nowy przez te parę lat nie był w ogóle używany,w każdym bądź razie gdzie mam się udać aby go naprawić ?

#169 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 08 September 2013 - 11:23

Musisz się udać do serwisu. Na przykład my naprawiamy takie iPody. Na początek jednak zostaw go pod ładowarką na kilka godzin i zobacz czy to czegoś nie zmieni. Ale prawdopodobnie konieczna będzie wymiana baterii.

#170 Myszonka

Myszonka
  • 64 posts
  • SkądSiemianowice Śląskie

Posted 09 September 2013 - 18:55

@Macsupport - ile u Was kosztuje wymiana baterii?

#171 fareius

fareius
  • 2 posts

Posted 19 September 2013 - 15:33

Siema, niedawno kupiłem używanego iPoda Shuffle 2GB 4-tej generacji. Dokupiłem potem USB, podłączyłem do kompa - wszystko spoko, ładuje, podpina się do iTunes, moge wrzucić muzykę.
Ale jak chcę włączyć to miga tylko zielone światełko. Jakby był jak czytałem w stanie "pauzy". Próbowałem wszystkiego - restore, kombinacje klawiszy, odblokowywanie. Nic nie działa, a to światełko sobie miga i miga...
Podobny problem ma osoba z tego filmiku:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=_YZgNAcUgbI]ipod shuffle problem led - YouTube[/url]

Macie jakiekolwiek pomysły? Pomoc jakaś byłaby bardzo mile widziana :).

Pozdrawiam

#172 iceireland

iceireland
  • 56 posts

Posted 20 September 2013 - 11:19

Ipod Classic zawieszony Witam Mam ipoda classic mojej córki jednego z pierwszych i pojawił się problem po podpięciu do lądowania nic tylko mruga tak jak by chce się włączyć ale nie może, pokazuje się ekran z logo na sekundę i się wyłącza i tak na około mruga. Próbowałem go tak ładować nic nie pomaga, trzymałem menu + kolko i tez nic tylko wtedy zaczyna dłużej się świecić ekran przez jakieś 5 sekund. Podpina do kompa nie jest wykrywalny . Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i wie jak to rozwiązać Pozdrawiam

#173 budowlanydaniel

budowlanydaniel
  • 2 posts

Posted 29 September 2013 - 09:44

Ipod Classic nie chce się włączyć. Proszę o pomoc Witam mam Ipod Classic 160 GB rozładował mi się do końca więc podłączyłem go normalnie do prądu i zostawiłem na całą noc. rano wstaje chce posłuchać muzyki a tutaj iPod nie chce się włączyć ale gdy go znowu podepnę do prądu to się bezproblemowo włącza a gdy go odepna znów się wyłącza. Ikona naładowania baterii pokazuje mi że jest naładowana. A i gdy próbuje podłączyć Ipoda do komputera to mi cały czas mruga ekran.

#174 BlackBit0

BlackBit0
  • 1 posts

Posted 01 October 2013 - 21:36

iPod 5 gen. - uszkodzony ? Witam ! Ostatnio mam mały problem z moim iPodem - urwała mi się wtyczka (ta 30-pinowa) od kabla USB więc postanowiłem ją przylutować wg. schematu ,ale okazało się że kabel nie działa (nie ładuje ,nie łączy z PC). Kupiłem nowy kabel i pojawił się problem z podłączeniem go do PC - ładuje iPoda jakby był podłączony do ładowarki ,ale ani na PC ani w iPodzie nie ma żadnej oznaki połączenia (komputer nie wykrywa ,a iPod nie wyświetla "Do not disconnect". Kabel jest dobry ,bo na iPodzie kolegi działa idealnie. Teraz pojawia się pytanie czy mogło go uszkodzić podłączenie pod lutowany kabel (może jakieś zwarcie) i jeśli tak to co konkretniej mogło się uszkodzić i czy warto to naprawiać ? Model to iPod 5 gen. 30 GB Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź i z góry dzięki :)

#175 Macminik

Macminik
  • 107 posts
  • SkądKraków

Posted 03 October 2013 - 10:18

Przywracam do życia staruszka Jest sobie iPod 30 GB 3 Generacja. iPod był rozładowany o świeciła ikonka bateryjki z trójkątem a że nie miałem ładowarki (Fire-Wire - dock Connector) w końcu zupełnie zdechł. Nabyłem kabelek i podpiąłem go do gniazda FiireWire w PowerBooku G4. Po chwili na ekranie iPoda pojawiło się jabłuszko i... to jabłuszko tak wisi już ze 30 minut i nic więcej się nie dzieje. iTunes nie widzi iPoda, a Profiler wskazuje jako nieznane urządzenie podpięte do FireWire. Usiłowałem go zresetować ale chyba nie bardzo mi się udało. Przełączam Hold on/off i 5 sekund trzymam Menu i Play ale nie reaguje. Co radzicie bo chciałbym uratować staruszka. iPod reaguje na przyciski bo da się go wzbudzić gdy popadnie w tryb uśpienia.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users