Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Asphalt 5 (Gameloft)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#26 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 14:05

2G -> wstawki wejściowe lekko się tną ale podczas wyścigu nie zauważyłem lagów więc bez problemu da się grać. Co do samej gry to jak dla mnie praktycznie zero realności co do fizyki jazdy no ale ta gra chyba taka ma być w założeniu. Mnie nie zachwyciła. Czwórka była moją pierwszą grą z tej serii i bardzo mnie wciągnęła. To chyba odgrzewany kotlecik bo na pierwszy rzut oka poza polepszoną grafiką nie zanotowałem znaczących zmian ale mogę się mylić bo jeszcze długo nie grałem.

#27 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 14:20

Ja mogę napisać na 3GS... Gra po prostu niegrywalna... FPS w granicach 15-20 - niech wypowie się ktoś z 3GS - jak z FPS'em, czy też tak macie czy coś u mnie nie tak... Ech... Wydaje mi się że znowu sobie optymalizację odpuścili... Eliminate rżnie na 3GS... Asphalt też... Dobrze że choć RA3 chodzi płynnie...

Ja mam 3GS i chodzi jak złoto, tak więc nie wiem skąd u Ciebie takie wolne działanie. Mozę jakieś JB masz albo co. Fakt, Eliminate się zachowywał dziwnie, tuż po zainstalowaniu, ale potem zrestartowałem telefon i od 2 dni też nie mam żadnych problemów z płynnością.
Pierwsze co zauważyłem po jednym wyścigu to to, że w przeciwieństwie do Asphalt 4, gra nareszcie nie jest drętwa i wkońcu przypomina prawdziwe wyścigi Arcade, a nie partię szachów. Sam jestem zwolennikiem gier, które aspirują do miana symulacji, niż arcade, ale czasem fajnie jest popykać w tego typu gry, np w pociągu;)

#28 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 15:03

robalcfg - a powiedz mi jak wypada porównanie płynności do Real Racing i NFSU?

#29 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 15:41

robalcfg - a powiedz mi jak wypada porównanie płynności do Real Racing i NFSU?

Nie bardzo wiem, jak chcesz porównać płynność pomiędzy tymi grami. Powiem tak, wszystkie gry które wymieniłeś, łącznie z Asphalt 5, na iPhone 3GS chodzą bez żadnych spowolnień, zacięć i innych tego typu niedoskonałości. Jednym słowem płynność jest taka, jak być powinna.

#30 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 03 listopada 2009 - 16:23

Bardzo dobrze chodzi, zadnych lagow ani zaciec;) wszystko plynnie chodzi

...u mnie dokładnie to samo, iphone 3GS :)

#31 Faq

Faq
  • 255 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 20:39

u mnie na 3gs też śmiga elegancko :P wolnośc rozgrywki to kwestia gameplay'u a nie niewydolnosci engine'u

#32 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 20:50

U mnie rowniez na 3gs chodzi dosc plynnie. A co do samej gry, to brak slow, zajebioszcza, swietna grafika.

#33 sysak

sysak
  • 49 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 22:05

Ta gra jest genialna! Wciąż zbieram szczenkę z podłogi. Nic odkrywczego, w porównaniu do 4 ale wykonanie miażdży. PS. U mnie w 100% płynnie na 2g tylko czasy ładowania zdeka długie (pewnie ramu brakuje) Ale ogólnie wrażenia w 100% pozytywne.

#34 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 10:24

Ta gra jest genialna! Wciąż zbieram szczenkę z podłogi. Nic odkrywczego, w porównaniu do 4 ale wykonanie miażdży. PS. U mnie w 100% płynnie na 2g tylko czasy ładowania zdeka długie (pewnie ramu brakuje) Ale ogólnie wrażenia w 100% pozytywne.

Szczękę, a nie szczenkę.
Cóż, mnie gierka nie wciągnęła. Mimo wyraźniej poprawy względem Asphalt 4, nadal jakoś się nie mogę przekonać do tego tytułu...

#35 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 04 listopada 2009 - 16:06

Znalazłem metodę na to żeby grać Online przez 3G :D U mnie działa i to nawet bez większych lagów (iphone 3GS) . Jeśli jeszcze nie wiecie, a chcecie wiedzieć to napiszcie posta :P

#36 ktos-inny

ktos-inny
  • 101 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 listopada 2009 - 20:31

na touch 1G nawet grywalna. Testowałem bez żadnych restartów itp. FPS w okolicy 30-35, lekkie ścinki przy prezentacji przed wyścigiem. Ogólnie gra poza grafiką nic, moim zdaniem, nie oferuje. Na pewno jej nie kupię

#37 sysak

sysak
  • 49 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 21:27

gra ma klimat pierwszych need for speedów, świetny klimat i moim zdaniem rządzi. Lepsze to o wiele od nfs undercover a zabawa milsza niż real racing, więc chyba to najlepsza samochodówka na iphone'a.

#38 lux47

lux47
  • 212 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 21:51

Poczekamy na NfS Shift, zobaczymy.... :D:D

#39 jackobi

jackobi
  • 72 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 20:23

Świetny jest nowy Asphalt. Właśnie grafika nie jest jakoś zachwycająca, ale dynamika gry, wszechobecna predkosc itd. daja o sobie świetnie znać :) ja jestem bardzo zadowolony z nowego Asphalta, bo po 4 podchodziłem do niego troche sceptycznie.

#40 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 17:04

Nie ma body-kit'ów? :-/ Ogółem bardzo fajna, tak jak piszą inni. Na 2G Przycina tylko wstawki na początku wyścigu i sporadycznie w trakcie, ogólnie jestem w szoku, że działa z taką płynnością na 2G. Grafika super - NFS U chowa się i wątpię, by Shift był w stanie dorównać...

#41 Bystryyy

Bystryyy
  • 163 postów
  • SkądKnw

Napisano 12 listopada 2009 - 08:18

Mi w 2g czasem zaczyna szarpać grafiką i ipod się restartuje;/ tylko z A5 tak mam;/ Jak się ma paręnaście gierek to zanim ipod się włączy trochę mija;/

#42 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 13 listopada 2009 - 17:54

Recenzja gry od evomac na moim blogu: [RECENZJA] Asphalt 5 |W AppStore iPhone Games & Apps [PL]

#43 sysak

sysak
  • 49 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 22:01

Może mi ktoś wyjaśnić jak się driftuje? Bo nie mogę tego rozgryźć. Czasem mi się uda przez przypadek, ale zawodów nie mogę wygrać. Eliminacja też mi nie idzie zbyt dobrze...

#44 zibi_pl

zibi_pl
  • 66 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 15 listopada 2009 - 10:57

esh misje jako policja to porażka ;/ dawno takiego trudnego trybu nie widzialem

#45 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 13:28

esh misje jako policja to porażka ;/ dawno takiego trudnego trybu nie widzialem

Dlatego ja je olewam :) Zastanawiam się tylko na ile dane mi będzie skończyć grę przy takim założeniu.

#46 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2009 - 13:33

Jesli na poczatku sie odpusci cop chase'y to pozniej juz sie nie da ich przejsc bo sa za dobre furki :P wiec albo sie przejdzie od razu albo wcale

#47 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 15 listopada 2009 - 19:15

Może mi ktoś wyjaśnić jak się driftuje? Bo nie mogę tego rozgryźć. Czasem mi się uda przez przypadek, ale zawodów nie mogę wygrać. Eliminacja też mi nie idzie zbyt dobrze...

Na zakręcie wciśnij hamulec. Samochód zacznie driftować, a żeby przestać wciśnij hamulec jeszcze raz

#48 marcinps

marcinps
  • 86 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 08:19

Bekas - nie do konca to jest tak, ale rzeczywiscie jesli nie bedzie robil cop chaseow na bierzaco to pozniej trudniej ale wystarczy wybrac slabsze auto niz aktualne dopakowane i da sie wczesniejszy CC zaliczyc ( przeciwnicy nie jezdza takimi wypasionymi wtedy )

#49 lux47

lux47
  • 212 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 16:41

ehhh ciągle gram z kumplem na lekcjach przez bluetooth.... żadnych lagów... świetne!! :D:D Pozdro

#50 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 21:55

Nie oczekiwałem wiele po Asphalcie 5 i... dobrze, bo bym się rozczarował. Gra jest niemiłosiernie wręcz kiepska. Owszem, Gameloft przyłożył się do grafiki, ale grywalność niestety jest mierna. Jakościowo gra jest porównywalna do FnF, co nie jest raczej pochwałą. Dźwięk woła o pomstę do nieba, muzyka jedynie denerwuje, niby można wybrać własne kawałki, ale nie tego oczekiwałem. Dla mnie najlepszą ścigałką dalej pozostaje NFSU i Real Racing. P.S. Seria Asphalt powinna zakończyć się na drugiej części wydanej na NGage, zapadłaby w pamięć jako najlepsza chyba gra od Gameloftu, a tak to niestety... P.S.2. Chciałem nawet pisać recenzję, ale pograłem trochę i stwierdziłem że nie warto. Chyba lepiej będzie jeśli wezmę się wreszcie za bardzo już zaległą reckę HoS ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych