Pierscionek zareczynowy...
Napisano 01 września 2009 - 18:23

Napisano 01 września 2009 - 18:30
Gość_tygrysio_*
Napisano 01 września 2009 - 18:38
-a ja proponuje zamiast marnowac pieniadze na bezwartosciowe swiecidelka-kupno czegos co przedstawia soba prawdziwa wartosc-np iP 3GS.
Wiem cos nt temat-na boku handluje troche iP's-wiem jaki fun maja ludzie ktorym sprzedaje nietani w koncu towar.
Człowieku zastanów się mocno nad tym co Ty klepiesz w internecie

---- Dodano 01-09-2009 o godzinie 17:40 ----
Doszedlem do etapu w zyciu, ze zastanawiam sie nad pierscionkiem zareczynowym.
I tu pojawia sie pytanie do Was, jakie macie podejscie Wy (badz Wasze partnerki) na temat takiego pierscionka?
Przyjete jest, ze w 90% przypadkach jest to jeden kamien (diament) w zlocie. Co jesli partnerka nie jest zbytnio zachwycona taka forma pierscionka?
Z jednej strony klasyka ma plusy (za 30 lat bedzie nadal piekny), z drugiej strony gdy ma sie 23 lata to czasem kobieta moze nie chciec czegos TAK klasycznego...
Podejrzewam, ze czesc z Was stanela kiedys przed problemem wyboru wiec moze podzielicie sie swoimi przemysleniami.
Z gory dzieki
Ja uważam że jest to jak najbardziej stosowne - jak sama nazwa wskazuje "pierścionek zaręczynowy" Pewnych zasad - tradycji tak głęboko zakorzenionych się nie zmienia. Do tego pierścionka proponuję dołączyć jakieś piękne miejsce na jego wręczenie. Nie wierze że w tej Kobiecie o której piszesz nie ma romantyzmu przez który to doceni i będzie wspominać latami patrząc na swoją dłoń

Gość_soyerski_*
Napisano 01 września 2009 - 18:41
-a ja proponuje zamiast marnowac pieniadze na bezwartosciowe swiecidelka-kupno czegos co przedstawia soba prawdziwa wartosc-np iP 3GS.
Wiem cos nt temat-na boku handluje troche iP's-wiem jaki fun maja ludzie ktorym sprzedaje nietani w koncu towar.
ahhahahah hahhahahah

Napisano 01 września 2009 - 18:44
Napisano 01 września 2009 - 18:46
Napisano 01 września 2009 - 18:46

Napisano 01 września 2009 - 18:49
Człowieku zastanów się mocno nad tym co Ty klepiesz w internecie
Ja już pomijam aspekt Tradycji, bądź co bądź piękna tej chwili dla Kobiety. Ale jaką na Boga wartość bedzie miał za 10 lat ten iPhone 3GS w stosunku do złota i diamentu .... Zadałeś sobie to pytanie - To dopiero jest bezwartościowy (choć może i praktyczniejszy) na chwilę gadget. Bez urazy ale jak czytam takie głupoty to mi się odechciewa MyApple odwiedzać.
-totalnie glupia a wrecz idiotyczna to jest twoja wypowiedz!!!
Dajesz tylko dowod totalnej niewiedzy by niepowiedxiec ignorancji!!!
Moge sie z toba zalozyc o $ 100 000(ktorych ty oczysiscie nie masz)-ze za 10 lat cena zarowno zlota jak i diamentow bedzie duzo nizsza niz obecnie-jako ze ostatnio wartosc obu zostaly wywindowane do spekulacyjnych rozmiarow.Ale tego ktos taki jak ty kierujacy sie tanimi emocjami nie bierze pod uwage!
Ja mam inna mentalnosc-kieruje sie pragmatyzmem-pojales?
Gość_tygrysio_*
Napisano 01 września 2009 - 18:54
-totalnie glupia a wrecz idiotyczna to jest twoja wypowiedz!!!
Dajesz tylko dowod totalnej niewiedzy by niepowiedxiec ignorancji!!!
Moge sie z toba zalozyc o $ 100 000(ktorych ty oczysiscie nie masz)-ze za 10 lat cena zarowno zlota jak i diamentow bedzie duzo nizsza niz obecnie-jako ze ostatnio wartosc obu zostaly wywindowane do spekulacyjnych rozmiarow.Ale tego ktos taki jak ty kierujacy sie tanimi emocjami nie bierze pod uwage!
Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś "pragmatyku". Pojąłem natomiast jedno - W swoim optymizmie posunąłem się do granic szaleństwa wierząc że coś z mojej wypowiedzi zrozumiesz. Cieszy mnie natomiast że Ty jesteś w posiadaniu takiej gotówki gdyż zapewni Ci ona godziwą emeryturę bez konieczności podejmowania jakiś ambitniejszych wyzwań w życiu. Ze swojej strony odradzałbym Ekonomię. Z mojej strony to koniec robienia OT.
Napisano 01 września 2009 - 19:22

Napisano 01 września 2009 - 19:29
To może zamiast obrączek iPody Shuffle?
-Oo!
To juz jest duzo lepszy pomysl!

Napisano 01 września 2009 - 19:30
To może zamiast obrączek iPody Shuffle?
Takie?

Człowieku, po co tak w bawełnę owijać... wyślij wybrance SMSa z pytaniem, jak się zgodzi to wypełniasz on-line formularz na stronie USC, i za 15 min jesteście po ślubie ;-)
Napisano 01 września 2009 - 19:34
Napisano 01 września 2009 - 19:59

Napisano 01 września 2009 - 20:31

-(...)
Moge sie z toba zalozyc o $ 100 000(ktorych ty oczysiscie nie masz) (...)
O, a Ty masz? To ile Ty tych iPhone sprzedałeś?
Kolego śmieszny, jak ktoś ma 100 tys. zielonych pod ręką, to _gwarantuję_ Ci, że raczej kupi dziewczynie pierścionek, niż zabawkę. Ale co ja będę gadać - sam się przekonasz jak już skończysz gimnazjum i kiedyś przyjdzie czas, że będziesz chciał jakąs dziewczynę o rękę poprosić. Daj jej iPhona - dostaniesz takiego kosza jak stąd do Władywostoku... :-)
-ze za 10 lat cena zarowno zlota jak i diamentow bedzie duzo nizsza niz obecnie (...)
Czy mam rozumieć, że za 10 lat cena Towjego iPhona pozostanie bez zmian? Albo inaczej (pytanie zadane prościej) - jak myślisz, co przez 10 lat bardziej straci na wartości: złoty pierścionek czy elektroniczny gadżet?
(...)Ale tego ktos taki jak ty kierujacy sie tanimi emocjami nie bierze pod uwage!
Jak kierujesz się wyłącznie pragmatyzmem, to mam nadzieję że nigdy się nie ożenisz. Bo jakby co, to z góry współczuję Twojej dziewczynie / żonie.
Czy "pragmatyzm" oznacza, że człowiek nie uznaje innych wartości poza forsą? No cóż, każdy ma takie ideały jakie sobie wybiera...
Napisano 01 września 2009 - 20:37
Czyżby mała prowokacja ze strony "robertk572" ?
Teraz na poważnie. Myślę, że możesz zobaczyć coś ze złota, ale... białego ( nie wiem jaka jest różnica między białym złotem a srebrem :???: )
W W.Kruk, albo Apart widziałem bardzo ładne pierścionki z jednym kamyczkiem.
Oczywiście też zależy jaką gotówką dysponujesz
Żadne WWKruki, Żadne Aparty - przecież tam mają ceny z d* wzięte. Wiem co mówię, bo już jestem po zaręczynach.
Owszem wybrałem sobie jeden z ich modeli i poprosiłem złotnika o wykonanie pierścionka (jest bardzo podobny ale nie taki sam)
Kamyczek jest dość czysty (VVS) w przeciwieństwie do tych używanych w obydwu sklepach i duży - ok 0,25 ct a dałem za niego 1300 zł. Możesz się przejść po tych sklepach i zobaczyć, że taki tam stoi za ok. 3000 zł
to taka mniej więcej różnica jak iPhone z allegro i prosto z Ery

Napisano 01 września 2009 - 20:39
Napisano 01 września 2009 - 20:52
scurvy_shadow, zapłaczesz,oj zapłaczesz...
Luuudzie, nie przesadzajcie. Wartości pierścionka zaręczynowego nie mierzy się w PLN, naprawdę. Można kupić za 1300, można i za 10 000 - ale można kupić za 400 złotych i _naprawdę_ "działa tak samo" ;-)
Nasz zaręczynowy (moja żona do dziś go nosi i bardzo lubi...) ponieważ był - jak pisałem - srebrny, kosztował stosunkowo niewiele. A kiedy go szukałem widziałem całą masę baaardzo drogich pierścionków, które były po prostu brzydkie. Fakt, "bogate" (dużo złota, duży kamień, wymyślny wzór...) - ale brzydkie jak noc (nie poślubna ;-).
Naprawdę, cena to nie wszystko. Przyjrzyj się, co Twoja Dziewczyna lubi, jaki ma gust, co jej się spodoba... To jest ważne. Serce masz w to włożyć, a nie portfel! :-)
Napisano 01 września 2009 - 21:00
hahahah klęknąć na kolano, wyrecytować "kochanie, czy wyjdziesz za mnie" i podać pudełko z iPhonem... popłakałem się ze śmiechu...

-3G czy 3gs ?
-3G
- ee , to nie wyjde za Ciebie

Od klasyki sie odchodzi , ale bez przesady (iphone rzadzi , jutro opowiem w pracy z rana co wyczytalem

Podobnie z wreczeniem , kwiaty , kolacja, swiece - piekne i ladne dla oka , ale to juz oklepane troche.
Moj szwagier np wzial siore do irlandi w miejsce gdzie pisal jakis pisarz ( nie wiem jaki , nie wiem o czym pisal ) ogolnie siostra sie smieje ze wiedzial jak ja podejsc - polonistka :-D
Napisano 01 września 2009 - 21:12
Napisano 01 września 2009 - 21:50

Napisano 01 września 2009 - 22:16
I później ludzie mówią, że fani apple to totalne odpały ...
Napisano 01 września 2009 - 22:54
Romantyczny to Ty chyba nie jesteś i z ekonomią troszkę też na bakier...
Jestem za klasycznym pierścionkiem - białe złoto lub platyna + kamień. Ważne, jak tu wspomnieli koledzy jest samo miejsce. Wybranka po latach oglądając pierścioinek, będzie wspominać klimat zaręczyn.
PS. Możesz później dodać np iP 3GS dla "fun". Czas pokaże kto miał rację:-D
Napisano 01 września 2009 - 23:44
Napisano 02 września 2009 - 00:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych