Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Raport doręczeń / dostarczenia SMS - instalacja poprzez Cydię

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
416 odpowiedzi w tym temacie

#151 tomcioo

tomcioo
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 września 2009 - 17:19

Wyłączaj WiFi...

Ale po co ? Przecież w trybie uśpienia WIFI jest i tak wyłączane.

#152 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 06 września 2009 - 17:40

Jeżeli ktoś z problemami z baterią chce poeksperymentować z profilami energii (wymagany jailbreak) to możemy założyć stosowny temat. Chyba lepiej tutaj zakończyć bo to jednak offtop jest.

#153 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 września 2009 - 23:00

Push Notifications również nie powinny mieć takiego wpływu na baterię - u mnie przez noc zlatuje na ogół 1%.

1% w nocy znaczyłoby 3% na dobę (przy założeniu że noc = 8 godzin).
Czyli w stanie czuwania twój telefon trzymałby 33 dni.
Apple zaś podaje "do 300 godzin" a to oznacza zużycie 1% w ciągu 3 godzin. Czyli w nocy ok. 3%.
Oczywiście w warunkach idealnych.

#154 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 07 września 2009 - 10:59

Ale ja nie mam jailbreaka i nawet kopii zapasowej nie przywracam.

To jakim cudem masz zainstalowane raporty skoro Jailbreaka nie masz? Bo jeśli dobrze zrozumiałem, to watek jest o tym a nie o baterii.

#155 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 08 września 2009 - 04:40

Ale po co ? Przecież w trybie uśpienia WIFI jest i tak wyłączane.

No wlasnie nie do konca.Nie zdazylo Ci sie,ze wlaczasz iP(wybudzasz),a on juz jest polaczony z wifi-nie ma tego czasu oczekiwania na otrzymanie adresu IP?

Jak puszczam ping na mojego iP,to po ok.30s ping przestaje dochodzic(iP wylacza wifi gdy jest uspiony),jednak po ok 1-2min,mimo uspienia,znow odpowiada na pingi-czyli wlacza wifi.Dodatkowo w tym momencie ekran lekko mruga-w momencie aktywowania wifi gdy ip jest uspiony.

#156 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 08 września 2009 - 05:42

No wlasnie nie do konca.Nie zdazylo Ci sie,ze wlaczasz iP(wybudzasz),a on juz jest polaczony z wifi-nie ma tego czasu oczekiwania na otrzymanie adresu IP?

Jak puszczam ping na mojego iP,to po ok.30s ping przestaje dochodzic(iP wylacza wifi gdy jest uspiony),jednak po ok 1-2min,mimo uspienia,znow odpowiada na pingi-czyli wlacza wifi.Dodatkowo w tym momencie ekran lekko mruga-w momencie aktywowania wifi gdy ip jest uspiony.

To nie jest normalne.

#157 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 08 września 2009 - 07:45

To nie jest normalne.

Jest bo sam miałem coś takiego przed jb na ofcie 3.0. Przy wlaczonym wifi po zablokowaniu telefonu ten, sam co jakiś czas je aktywowal i łączył z routerem. W tych momentach ekran na pól sekundy się zapalal.

Na szczęście teraz mnie ten problem nie dotyczy

#158 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 08 września 2009 - 08:05

Nigdy czegoś podobnego nie doświadczyłem, a przerabiałem każdy soft od appla na ip3G. No ale z drugiej strony nigdy też nie przyszedł mi rachunek na 3 tysiaki czy bateria padła po 4 godzinach.

#159 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 września 2009 - 08:14

Pomijając, że zboczyliśmy z tematu to wifi może być wybudzane przez fetch, oraz aplikacje łączące się z netem. Niemniej jednak trzymajmy się wątku ;)

#160 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 września 2009 - 13:32

U mnie pojawił się taki problem że SMS-y przychodziły z kilkuminutowym opóźnieniem. Po odinstalowaniu raportów zaczęły dochodzić bezzwłocznie.

#161 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 09 września 2009 - 14:35

Pewnie masz biteSMS albo coś w tym stylu. Najpier instaluj raporty, a potem dodatkowe aplikacje do smsów.

#162 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 września 2009 - 15:19

Zgadza się, używam biteSMS :)

#163 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 12 września 2009 - 00:03

Panowie, raporty normalnie przychodzily, az wczoraj znikly i nie chca sie pojawiac, a w Cydi programik wyglada na nie aktywny. Co poczac :)?

#164 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2009 - 01:59

mi dzialaja ;]

#165 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 września 2009 - 11:00

Autor juz od dluzszego czasu nie odpisuje na maile, a bylem jednym z dwoch polsich beta testerow.. Albo projeky porzucil, albo sie przestraszyl natloku ludzi, ktorzy nagle zaczeli do niego pisac, albo.. Nie ma teraz czasu. ^.-

#166 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 12 września 2009 - 15:10

Nie dziwie się, ze nie odpisuje na maile, pewnie ma ich troszkę do przeczytania - za to na 2 moje issues odpisał.

#167 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2009 - 17:46

na moje issues tez odpisal ;] dla mnei wersja jest stabilna. moze nie chcial jej bardzo rozwijac a tylko postawic poprawna wersje ktora dziala. ja nie potrzebuje logow itd. dla mnie jest ok ;]. a moze poprostu jest czlowiekiem i pojechal na urlop ;]

#168 paichivo

paichivo
  • 66 postów

Napisano 14 września 2009 - 15:56

U mnie bez problemów dochodzą sms i raporty, dzisiaj był jakiś update, sprawdźcie

#169 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 września 2009 - 18:21

Sprawdzcie proszę czy tylko u mnie tak jest, ze po update do wersji 0.1.3/0.1.4 wateva, plik Messages.strings jest czyszczony, co oznacza, ze jest pusty. Znajduje się on w /Applications/Preferences.app/pl.lproj

#170 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2009 - 18:30

Ja tak mam od kiedy podmieniłem ten plik na wersje PL z tego tematu. Dogrywam ten pliczek ręcznie za każdym razem i jest ok.

#171 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 14 września 2009 - 18:39

Sprawdzcie proszę czy tylko u mnie tak jest, ze po update do wersji 0.1.3/0.1.4 wateva, plik Messages.strings jest czyszczony, co oznacza, ze jest pusty.

Znajduje się on w /Applications/Preferences.app/pl.lproj

U mnie jest tak (najnowsza wersja powiadamiacza):

iPhone:~ root# cat /Applications/Preferences.app/pl.lproj/Messages.strings
bplist00?

\SMS_DELIVERY\REPEAT_ALERTYMMS_EMAIL[SMS_PREVIEW_DELIVERY_IMMEDIATE_DISPLAYXMESSAGES_SHOW_SUBJECT_FIELD[REPEAT_DESC_MMS_EMAIL_PLACEHOLDER]MMS_MESSAGING[Raporty SMS_Powt. komunikat_Adres email MMSmPoka| podgld^Jako komunikatjWiadomo[cioPoka| pole tematuorazy._przyklad@me.com^Komunikaty MM*7AMjs???????)N???

#172 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 14 września 2009 - 18:44

Rozwiazanie tego problemu jest BAJECZNIE proste :)

Odinstalujce DeliverySMS, przywroccie oryginalny plik* "Messages.strings", zainstalujcie DeliverySMS i od tego czasu bedzie wszystko brykac jak nalezy... :)

* plik pochodzi z iP2G

#173 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 września 2009 - 23:18

Oki. Czyli juz wiem w czym lezy problem. Ja i tak dalej bede podmianial ten pliczek, bo po prostu wole moja wersje spolszczenia. Dzieki panowie. @down Pff. ^.- Raporty SMS nie brzmi poprawnie, a wyrażenie "Tylko komunikat" może być mylace, gdyż obie formy raportów doreczen są niejako tylko komunikatami..

#174 Stwór

Stwór
  • 7 postów

Napisano 14 września 2009 - 23:59

Puff, panowie sprawa tu jest bardzo prosta akurat. Po prostu wgrywacie spolszczenie z prawami dostępu rw-r--r-- a robicie to z konta roota. Aktualizacja z cydii leci z konta mobile i przez to nie ma prawa do wprowadzenia zmian w pliku (inna sprawa, ze dziwne ze jest w stanie go wyzerowac)

Buga zglosilem autorowi juz przy wersji 1.3.beta4 ale widac mial wazniejsze rzeczy do zrobienia niz dbanie o kilku grzebaczy :P

Rozwiazanie jest dosc proste - albo zmiencie uprawnienia pliku na takie jak innych plikow w katalogu (jesli dobrze pamietam rw-rw-r-- ) i wtedy aktualizacja sama podmieni odpowiednie stringi albo przywroccie oryginalny plik (przy okazji przywrocicie pierwotne uprawnienia a aktualizacja doda polska lokalizacje stringow).

Ł.

---- Dodano 15-09-2009 o godzinie 01:01 ----
ptrq, a moje spolszczenie jest lepsze bo uznane za oficjalne, pfff ;)

#175 mbanaszl

mbanaszl
  • 17 postów

Napisano 15 września 2009 - 20:51

re raporty

U mnie bez problemów dochodzą sms i raporty, dzisiaj był jakiś update, sprawdźcie

u mnie podobnie.... po dzisiejszej aktualizacji "aplikacji" działa duzo sprawniej
(PLUS GSM)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych