Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Raport doręczeń / dostarczenia SMS - instalacja poprzez Cydię

• Please log in to reply
416 replies to this topic

#126 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 September 2009 - 09:54

U mnie po tym update nie mam po polsku tych opcji dostarczenia a na dodatek pozostale tez sie zmienily na angielski z podkreslnikami... Nie moge wrzucic screena bo nie jestem przy kompie

Przywróc plik z backupu, który zmieniłeś wcześniej dla spolszczenia. Odinstaluj aplikację. Zainstaluj jeszcze raz. Ja tak zrobiłem i wszystko wróciło do normy.

#127 najman

najman
  • 953 posts

Posted 04 September 2009 - 10:02

A no tak bo wczesniej podmienilem plik;) Dzieki bobix teraz smiga!:)

#128 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 September 2009 - 12:01

mi dziala normalnie. ale fakt ze wydawalo mi sie wczoraj, ze tez bez dzwieku przyszedl mi jakis sms

#129 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 04 September 2009 - 18:49

Powiem wam ze jak nie miałem to mi trochę brakowało ale teraz jak mama odrazu wy;łączyłem bo denerwują mnie strasznie raporty !

#130 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 September 2009 - 18:51

aa ja faktycznie mam jakis lot z bateria. ciekawe czy o to chodzi

#131 ksenofanes

ksenofanes
  • 33 posts

Posted 05 September 2009 - 22:11

Po aktualizacji z iphonedelivery zaczęły się problemy (aktualizacja z 5.09) Ip zaczął gubić sieć, Wifi było połączone, ale nie było internetu, w programie WifiTrack pojawiła się wiadomość że zaleziono jedną sieć ale nie można jej wyświetlić. Wywaliłem aktualizacje, zrobiłem restore programów Cydii, musiałem jeszcze raz isntalować WifiTrack. Narazie wszystko działa.

#132 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 posts

Posted 06 September 2009 - 04:59

A mnie dla odmiany nie zjada baterii, dziala poprawnie, nie powoduje zadnych klopotow, natomiast od wczorajszego wieczora uparcie probuje zaktualizowac sie z wersji 1.0.3 do 1.0.3. Czyli Cydia wyswietla, w Changes aktualizacje tego dodatku, mam wersje 1.0.3, wyswietla propozycje zainstalowania 1.0.3, kiedy robie upgrade, w available upgrades niezmiennie dostepne jest iphone delivery. Macie moze podobnie?

#133 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 06 September 2009 - 06:38

Mam to samo, zgłosiłem już tego BUG'a.

#134 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 posts

Posted 06 September 2009 - 08:01

Mam to samo, zgłosiłem już tego BUG'a.

Super, dzięki za info (i zgłoszenie), bo już się obawiałem, że to u mnie coś...

#135 najman

najman
  • 953 posts

Posted 06 September 2009 - 08:39

Tez mam to samo. W packages mam juz zainstalowana najnowsza wersje a nadal wisi ona w upgrades.

#136 maricka

maricka
  • 47 posts
  • SkądJarocin

Posted 06 September 2009 - 08:53

Czy wam też zjada cholernie baterie po włączeniu raportów?;] 100%baterii starcza na zaledwie pół dnia;/

#137 viper1234

viper1234
  • 9 posts

Posted 06 September 2009 - 11:40

Czy wam też zjada cholernie baterie po włączeniu raportów?;] 100%baterii starcza na zaledwie pół dnia;/

u mnie cienko trzyma bateria od kad mam raporty tak ok. dnia:-(

#138 GulDukat

GulDukat
  • 137 posts

Posted 06 September 2009 - 11:42

Mam Heyah i nie dochodziły mi żadne raporty az do jak zrobiłem update w cydii i teraz mi tez dochodzą... :)

#139 PS777

PS777
  • 5 posts

Posted 06 September 2009 - 12:02

gina SMSy w iPhone 2G z 3.0 softem pomocy

Wystarczy w Cydii dodać repo:

"http://iphonedelivery.advinux.fr/cydia"

Po instalacji paczki w USTAWIENIA>>WIADOMOŚCI należy włączyć raporty sms.

Pozdrawiam.

gina SMSy w iPhone 2G z 3.0 softem pomocy !!!!!!!!!!!!!!

#140 maricka

maricka
  • 47 posts
  • SkądJarocin

Posted 06 September 2009 - 12:04

u mnie jest po prostu tragedia..;/ jeszcze jak mi w % pokazuje ile ubywa to juz kompletna załamka;/ w nocy z 60% rozladował sie do zera;]

#141 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 06 September 2009 - 12:17

maricka sprawdz czy przez przypadek nie zainstalowalas czegos baterio chlonnego... aplikacja DeliverySMS nie ma zwiazku z bateria... sprawdz czy masz wlaczony Push Notification, lub czy nie instalowalas czegos z Cydii co moze byc baterio chlonne.

Ja mam z Cydii zainstalowane: SwirlyMMS i DeliverySMS i wszystko normalnie dziala, zero drastycznych spadkow zycia baterii.

PushFix nie instalowalem bo czekam na aktywacje z AT&T :) (w przypadku legalnie kupionego iPhone 3G w Polsce PushFix nie dotyczy)

#142 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2009 - 12:27

Push Notifications również nie powinny mieć takiego wpływu na baterię - u mnie przez noc zlatuje na ogół 1%.

#143 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2009 - 12:35

Davvido nie żartuj. Jak ja włączyłem ostatnio push notification to pól baterii szło przez noc. Wyłączyłem push i podczas nocy zleciało mi teraz 5% przy zainstalowanych raportach.

#144 maricka

maricka
  • 47 posts
  • SkądJarocin

Posted 06 September 2009 - 12:50

Ogólnie sprawa wyglada tak... dzis wylaczylam raporty i pusha w parlingo..zobaczymy jak bedzie teraz..

#145 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 September 2009 - 13:08

mi sie wydawalo, ze mam priblem, ale po wylaczeniu ssh przez toggle ssh ;] i porzadnym naladowaniu iphone wszystko dziala jak cza :D

#146 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2009 - 13:40

Davvido nie żartuj. Jak ja włączyłem ostatnio push notification to pól baterii szło przez noc. Wyłączyłem push i podczas nocy zleciało mi teraz 5% przy zainstalowanych raportach.

Nie żartuję. Mam aktywne powiadomienia w BeejiveIM, TowerBloxx, BargainBin i GPush, gdzie BeejiveIM i GPush wyświetla mi po kilkadziesiąt komunikatów dziennie. Przez noc też kilkanaście powiadomień dojdzie, a naprawdę schodzi 1%, w porywach do 3% - jeśli powiadomień jest naprawdę dużo, a ja nie wyciszę telefonu. Ale ja nie mam jailbreaka i nawet kopii zapasowej nie przywracam.

#147 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 06 September 2009 - 14:45

nie wiem, moze sie myle ale odinstalowanie ostatniej wersji nie eliminuje problemu z bateria i sieciami. producent zamiescil wersje poprzednia (old). zainstalowalem ja zamiast najnowszej a nastepnie odinstalowalem i dopiero to pomoglo i ustabilizowalo sieci i zuzycie baterii. uff...

#148 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 06 September 2009 - 16:02

A nie ma w tej aplikacji jakiś dependencies czyli zależnych komponentów instalowanych przy okazji? Może one sprawiają problemy, a nie są odinstalowywane. Z przyczyn obiektywnych bo w międzyczasie coś jeszcze nowszego mogłoby od nich zależeć. Push Not nie obciąża systemu także po jailbreaku. Ale z całą pewnością zakłóca licznik czasu pracy. Np ostatnia noc: 25 powiadomień z Beejive, LetMeKnow, IM+ i 56 min dodatkowego "w użyciu". Choć spadek baterii 2%.

#149 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2009 - 16:50

Nie żartuję. Mam aktywne powiadomienia w BeejiveIM, TowerBloxx, BargainBin i GPush, gdzie BeejiveIM i GPush wyświetla mi po kilkadziesiąt komunikatów dziennie. Przez noc też kilkanaście powiadomień dojdzie, a naprawdę schodzi 1%, w porywach do 3% - jeśli powiadomień jest naprawdę dużo, a ja nie wyciszę telefonu. Ale ja nie mam jailbreaka i nawet kopii zapasowej nie przywracam.

nie wiem jak Ty to robisz. Może masz jakiś prototypowy egzemplarz z lepszą baterią.. ;)
ja mam pusha włączonego (beejive, towerbloxx, bargabin), brak JB i przez nockę schodzi 35% :???:
nawet z zewnętrzną baterią nie trzyma dłużej niż 1,5 no.. max 2 dni

~ Nie będę już ciągnął tematu baterii, bo nie tego wątek dotyczy - dodam tylko, że u mnie po ok. 1,5 dnia i ok. 5 h używania jest jeszcze ok. 50% baterii. Jakiś czas temu pokazywałem zrzut ekranu z mojego iPhone'a - po ponad 6 h użycia i ponad 24 h w gotowości (o ile mnie pamięć nie myli) miałem 51%. Push Notification, Wi-Fi, MMS i EDGE - wszystko było wtedy aktywne. Nie jest to też kwestia ładowania - nigdy nie formowałem/formatowałem baterii.

#150 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 06 September 2009 - 17:16

Wyłączaj WiFi i usługę lokalizacji - u mnie przy aktywnym push (trzy usługi+mail) przez noc schodzi 1%

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users